Sneakercollectie voor $850.000 in één klap verkocht tijdens veiling bij Sotheby’s 507

Als je had gehoopt om kans te maken op één van de 100 zeldzaamste paar sneakers ooit tijdens Sotheby’s veiling collab met Stadium Goods… Dan heb jij vandaag weer een ‘L’ te pakken! De Canadese zakenman Miles Nadal heeft namelijk in één klap 99 van ’s werelds zeldzaamste sneakers bij Sotheby’s voor $ 850.000 opgekocht.

De online veiling zou tot en met 23 juli duren en alle sneakers waren te zien in gespiegelde vaten op het hoofdkantoor van het Sotheby veilinghuis in Upper East Side. Maar woensdagochtend kwam het nieuws dat de Canadese ondernemer Miles S. Nadal in één klap 99 van de felbegeerde sneakers heeft opgekocht voor een verbluffende $850.000 (omgerekend +/- 750.000 euro).

De oprichter van Peerage Capital is van plan de sneakers tentoon te stellen in zijn Dare to Dream Automobile Museum in Toronto. Hier is zijn verzameling klassieke auto’s ook al gevestigd. (Hij zal de collectie op verzoek ook delen met vrienden, familie- en liefdadigheidsorganisaties, dus het beste is om snel contact met hem op te nemen).

Nadal wilde oorspronkelijk alle 100 paren, maar de afzender van misschien wel de belangrijkste eye-catcher van de 100 sneakers – een paar handgemaakte Nike Moon sneakers – koos ervoor om ze toch beschikbaar te houden voor openbare biedingen online. Dit betekent dat je toch nog een klein beetje kans maakt op een paartje.

Sotheby's
Dia Dipasupil/Getty Images

Zoals het geval is met alle grote kunstwerken, zijn stukken met een meer opwindende of buitensporige herkomst waarschijnlijker een hit op de openbare markt – is tenslotte ’s werelds duurste schilderij, de duistere, betwiste Salvator Mundi, echt het mooiste schilderij dat er is? Waarschijnlijk niet, maar het bijna ongelofelijke achtergrondverhaal, verergerd door het feit dat het misschien wel “de laatste Leonardo” is, maakt het steeds begeerlijker voor bieders.

Dus het is met de ‘Moon Shoes’, die bedacht werden door Nike mede-oprichter Bill Bowerman, destijds een beroemde atletiekcoach aan de Oregon University, die een zool wilde maken die atleten meer tractie kon geven, en inspiratie vond in het wafelijzer van zijn vrouw. In plaats van een ontbijtbeslag goot Bowerman rubber in de machine en veranderde de geschiedenis van het schoeisel voorgoed. De rest is geschiedenis.

Sotheby's
Photo courtesy of Sotheby’s.

Volgens Sotheby’s zijn er 12 paar van deze sneakers speciaal gemaakt voor de Olympische spelen van 1972. Het exemplaar dat beschikbaar is bij Sotheby’s is waarschijnlijk het enige bekende paar dat nog nooit is gedragen. De schatting voor deze sneakers bedraagt $160.000.

Sotheby's
Dia Dipasupil/Getty Images

De tentoonstelling van de sneakers (die nog tot 23 juli te zien is in Sotheby’s in New York) bestaat o.a. uit collabs van de bekende merken met mensen uit de muziek en mode wereld. Denk hierbij aan de Travis Scott x Nike Air Jordan 4; de op maat gemaakte Chanel x Pharrell x adidas NMD Hu TR voor Karl Lagerfeld en de Nike Air Yeezy2 NRG Pure Platinum; de sneaker die Kayne West samen met Nike uitbracht voordat hij de overstap maakte naar adidas.


Previous ArticleNext Article

Een nieuwe colorway is verschenen voor de Yeezy Boost 350 V2 2

De nieuwe colorway voor de adidas Yeezy Boost 350 V2 lijkt op alle voorgaande releases, alleen is hij weer een tikkeltje anders. Kanye West en adidas hebben het populaire model dit keer een grijs en oranje make-over gegeven.

De Yeezy Boost 350 V2 is nog steeds een van de meest populaire sneakers op dit moment. Elke release is zo uitverkocht, al lijken veel van de colorways erg op elkaar. De Yeezy 350 V2 ‘Beluga’ was de eerste colorway die uitkwam en was gereleased op 24 september 2016. Vergeleken met de Yeezy Boost 350 V1 was er een ander patroon te vinden op het bovenwerk, was de heel tab weggehaald (die later weer is terug gekomen), en ging er een grote streep over het midden van de sneaker heen met de tekst “SPLY-350”.

Yeezy Boost 350 V2

Het bovenwerk van de sneaker is gesplit is twee verschillende delen. Het bovenste stuk van van de sneaker heeft oranje kleur gekregen en het onderste stuk de grijze kleur. De hiel heeft een hit van blauw gekregen, om de sneaker nog iets kleurrijker te maken. De half doorzichtige streep in het midden van het bovenwerk is beige gekleurd. Natuurlijk is het bovenwerk weer gemaakt van het comfortabele primeknit materiaal. De upper zit op een grijze full-lengt BOOST midsole en beige outsole.

De exacte releasedatum is nog niet bekend van de, maar wordt ergens in de herfst/winter van 2020 verwacht. Check hierodner de afbeelding en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.


Yeezy Boost 350 V2
Yeezy Boost 350 V2
Images by Yeezyseason2

De Air Jordan 1 Low zal dit jaar in een ‘Crimson Tint’ colorway verschijnen 5

We kennen allemaal wel de Air Jordan 1. Deze sneaker heeft een high, mid en een low variant. Dit keer heeft de low een nieuwe colorway gekregen. Dit is de Air Jordan 1 Low ‘Crimson Tint’. Wanneer deze precies gereleased zal worden is nog onbekend, maar we kunnen dit paartje in ieder geval nog verwachten in 2020. Ondertussen kan je alle overige informatie over deze sneaker hieronder vinden, en natuurlijk kun je hier onder de sneaker bewonderen!

De Air Jordan 1 gaat al jaren mee, dit is momenteel een van de meest populaire sneakers. Ook wordt dit model van Jordan Brand vaak gebruikt voor verschillende samenwerkingen. Ondertussen kennen alle drie de varianten een hele hoop colorways, en er zullen er nog veel meer bijkomen!

Air Jordan 1 Low ‘Crimson Tint’ | 553558-034

De kleuren combinatie van roze en zwart zien we steeds vaker terug. Zo ook op deze nieuwe colorway van de Air Jordan 1 Low. De ‘Crimson Tint’ heeft een zwarte lederen basis, deze wordt afgemaakt door de roze kleur die op de toebox, swoosh, enkel en de hiel te zien is. Het Jumpman logo is te zien op de sneaker in een roze kleur, terwijl de Air Jordan branding in een zwarte kleur te zien is op de hiel van de sneaker.

Een exacte releasedatum voor de Air Jordan 1 Low ‘Crimson Tint’ hebben wij nog niet. Wel wordt de sneaker dit jaar nog verwacht! Je zal deze gave colorway van de Air Jordan 1 dan kunnen bemachtigen via Nike voor €100,-. Ondanks we nog even moeten wachten op deze sneaker, kun je dit paartje wel bewonderen op onderstaande foto’s. Als je altijd op de hoogte wil zijn van de laatste nieuwtjes, volg ons dan op social media en neem een kijkje in de releasekalender.


Air Jordan 1 Low 'Crimson Tint'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders
Images by: Nike

Maak je klaar voor de zomer met deze nieuwe Nike Blazer Mid ‘White/Gold’ 13

De Nike Blazer is op dit moment een super populaire sneaker. Er worden de laatste tijd een hoop nieuwe colorways gereleased van dit toffe model. De nieuwe Nike Blazer Mid ‘White/Gold’ is een echte musthave voor deze zomer. De sneaker zal al snel gereleased worden, namelijk op 9 juli 2020!

In 1973 kwam de Nike Blazer op de markt als basketbalschoen. Deze iconische sneaker werd als eerste gedragen door de basketballer George Gervin. De rubberen zool en de oversized swoosh zijn echte kenmerken van de Nike Blazer, die overigens in een hoog en laag variant verkrijgbaar is.

Nike Blazer Mid ‘White/Gold’ | DC1421-100

De Nike Blazer Mid ‘White/Gold’ heeft een super strakke colorway. Het witte lederen bovenwerk wordt afgewerkt door een crème swoosh, deze kleur is overigens ook terug te zien net boven de midsole van de sneaker. Op de hiel van de sneaker is een bruin suède detail te zien. Dit zorgt samen met de oranje kleur die op de branding op de tong en de hiel te zien is voor een echte zomerse look. De oranje details komen terug op de swoosh die op de insole te zien is. Natuurlijk is het Nike embleem op de sneaker niet te missen, deze is afgewerkt met een metallic look.

Je zal nog heel even geduld moeten hebben voor dit geweldige paartje. Op donderdag 9 juli, dan is he zover. Dan kan je de Nike Blazer Mid ‘White/Gold’ scoren bij Overkill voor €100,-. Tot die tijd kan je de sneaker hieronder bewonderen! Als jij altijd op de hoogte wil blijven, neem dan een kijkje in de releasekalender en volg ons op social media!


Nike Blazer Mid 'White/Gold'

donderdag 9 juli 2020

Naar alle aanbieders
Images by: Nike