Het ‘Vandalized’ pack van Nike dropt zaterdag 13 juli 696

De geneigdheid van Nike voor het aanpassen van iconische sneakers was nog nooit zo duidelijk als nu. Kijk bijvoorbeeld naar de Air Max 1 ‘Inside Out’ of de Stranger Things collectie. Nu hebben ook de Air Force 1 Low en de Nike WMNS Vandalised LX zo’n make-over gekregen, genaamd ‘Vandalized’.

Sinds het debuut van de Air Force 1 is de sneaker in talloze kleuren uitgebracht. Hierdoor lijkt het alsof er elk jaar ongelofelijk veel versies zijn te verkrijgen. Traditioneel wordt de sneaker gedragen vanwege zijn opvallende look, maar de iconische versie heeft niet eens kleur, want dit is een wit-op-wit versie. Over de jaren heen heeft de simpele colorway zich bewezen als het perfecte canvas om de nieuwste innovaties van Nike tot leven te brengen. Het mooie ook van deze sneaker is dat elke versie een ander verhaal verteld over innovatie.

Zoals we net al zeiden is de meest herkenbare versie de wit-op-wit colorway. Klassiek leer wordt gecombineerd met de traditionele Air Force 1 zool. In de afgelopen jaren zijn er vele verschillende versies uitgekomen, van hoge tot lage modellen. Met de Air Force 1 Low begon het allemaal, deze versie maakte de weg vrij voor een nieuwe generatie.

Naast de Air Force 1 Low komt er ook nog een ‘Vandalised’ sneaker voor dames, namelijk de Nike Vandal. Deze sneaker werd uitgebracht in 1984. Aangezien Nike heel veel sneakers uitbracht in die tijd is de Nike Vandal nooit een populaire sneaker geweest en heeft het model altijd een beetje op de achtergrond gestaan. De basketbalschoen word nu een keer in het daglicht gezet en is nu onderdeel van de ‘Vandalised’ pack die aankomende zaterdag uitkomt.

Nike Air Force 1 Low ‘Vandalised’ | 898889-103

De Air Force 1 Low neemt vorm aan naar aanleiding van de Air Max 1 ‘Inside Out’. Echter is het design wel iets minder openhartig in zijn benadering. Op de tong beschikt de Air Force 1 over de sticker waar de maattabel op staat. De perforaties rondom de teen zijn halverwege uitgesneden, terwijl de Swooshes een deels worden onderbroken omdat het scheid dankzij de overlappende hiel omwikkeling. De heel tabs beschikken over een blauwe en rode kleur en zijn gemaakt van extreem gestructureerd suède. Ook de Swoosh is gemaakt van hetzelfde suède. Net als de heel tabs, zijn ook de inlegzolen gemaakt van een blauwe kleur en een rode kleur. De linkersneaker is de ‘rode’ sneaker en de rechtersneaker de ‘blauwe’.

Nike WMNS Vandalized LX | BQ3611-100

Naast de Air Force 1 komt er ook een Nike Vandalized LX uit voor dames. Hoewel de originele Vandal een high top basketbal schoen is en vooral bekend staat om zijn halsband, is de Vandalized LX meer een concept dat tot leven is gebracht. De upper beschikt over een basis gemaakt van dun, wit leer. Daarnaast heeft de upper ook tan suède lagen. Het suède gedeelte is enorm hoog en zorgt ervoor dat het vetersysteem volledig is verdwenen. Echter word dit wel vervangen door een toggle op beide sneakers.

Zoals je kan zien is er een stuk uit de toebox gesneden, hier hangt een stuk suède uit dat is gehecht aan de voorkant van de sneaker. Net als bij de Air Force 1, hangt ook hier de Swoosh los en word hij overlapt door de witte lederen basis. Het kleurenpalet word gewaagd opgeblazen door een rode inlegzool en outsole op de linkerschoen. De rechterschoen beschikt over een blauwe inlegzool en outsole.

De ‘Vandalized’ pack komt aanstaande zaterdag, 13 juli, uit om 09:00u via nike.com. Scroll naar beneden voor gedetailleerde foto’s van de sneakers. Vergeet ook niet om onze Releasekalender in de gaten te houden voor het laatste sneaker nieuws.


Nike WMNS Vandalised 1 'White'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Vandalized

Nike Air Force 1 Low 'Vandalized'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Vandalized
Vandalized
Images by Nike

Previous ArticleNext Article

De Nike Tailwind 79 ‘Midnight Navy’ zal dit jaar nog verschijnen! 2

Nike is lekker bezig geweest met verschillende releases, en er komen er nog veel meer aan. Bijvoorbeeld de Nike Tailwind 79 ‘Midnight Navy’. Deze sneaker is helemaal te gek door dat de sneaker afgewerkt wordt door soort denim details. Wanneer de sneaker gereleased zal worden is nog onbekend, maar lees snel verder voor meer informatie over deze sneaker!

In de jaren ’70 bedacht Frank Rudy dat zijn uitvinding als voetkussen gebruikt kon worden. Hierdoor zou de impact van de stappen die je zet verminderen op het lichaam. Er werd een air unit geplaatst bij de tussenzool, deze was toen der tijd nog verborgen in de tussenzool. Dit idee werd al bij meerdere fabrikanten verworpen maar in 1977 kwam hij met dit geweldige idee bij Nike. In 1978 was het zover, er was een kleine release van deze sneaker voor de Honolulu marathon. In 1979 kon iedereen deze toffe retro sneaker bemachtigen en vandaar de naam Tailwind ’79.

Nike Tailwind 79 ‘Midnight Navy’ | CK4712-400

De Nike Tailwind ’79 ‘Midnight Navy’ heeft een bovenwerk dat uit verschillende materialen bestaat. Zo is de hiel van de sneaker en de mudguards van een donkerblauw harig suède. De rest van het bovenwerk wordt bedekt door een ”denim” achtige look. De tong van de sneaker is wit gekleurd, net als de veters. De zwarte swoosh en de blauwe lining van de sneaker zorgen voor het complete plaatje.

Wanneer deze prachtige Nike Tailwind ’79 ‘Midnight Navy’ gereleased zal worden is nog onbekend, er zal een prijskaartje aan hangen van €100,-. Tot dat de sneaker gereleased wordt, kan je ‘m hieronder bewonderen. Als je op de hoogte wil blijven, kan je ons volgen op social media of de releasekalender in de gaten houden! Zo ben je altijd op de hoogte.


Nike Tailwind 79 'Midnight Navy'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders

Nike dropt een gemixte colorway op de AM97 4

Nu het lente is, springen de kleuren er weer uit. Dat geldt voor de bomen, de bloemen, de lucht maar ook voor de sneakers. Eerder had Nike al wat foto’s gedropt van het toffe ‘Easter’ model. Nu hebben ze ons nog een keer mogen verrassen met een ‘Multi’ colorway! De AM97 is niet meer weg te denken uit de sneakerscene en het is daarom ook echt een must have! Er is helaas nog geen release datum vrijgegeven, maar die zal snel volgen.

Nike Air Max 97 GS ‘Multi’ | CW6028-001

De sneaker zal uitkomen in kindermaten. Hij komt met een zwarte mesh die op de bovenkant is gevestigd. Zwart leer vind je terug op de ‘mudguard’. Wat volgt is de mix van de kleuren: groen, rood, roze en blauw op de upper, de tong overlay en andere kleine details. Laten we dan ook niet het hoogtepunt vergeten, de 3M reflecterende accenten. Dit terwijl zwart terug komt op de midsole en de rubberen outsole. In 1997 kwam de te gekke Nike Air Max 97 op de markt, de sneaker werd ontworpen door Christian Tresser. De eerste colorway van de sneaker was de ‘Silver Bullet’, deze was geïnspireerd op de bullet-treinen in Japan. De AM 97 was de eerste sneaker die een volledige air unit over de zool had, dit zorgde voor ultiem comfort. Ondertussen is er ook al een Air Max 97 golfschoen en heeft dit iconische model veel colorways en samenwerkingen gekend.

Release info

Er is dus helaas nog geen releasedatum vrijgegeven van dit toffe Nike AM97 kleurrijk paartje. Wel zullen ze nog dit jaar droppen! Houd daarom onze releasekalender in de gaten, voor je het weet staan ze er tussen. Vanaf 140,- euro zijn ze verkrijgbaar voor de jongens en meisjes! Houd het in de gaten, want voor je het weet heb je ze misschien wel gemist! Natuurlijk kan je ook bij ons terecht voor de nieuwste releases en nieuwtjes. Check hieronder nog wat foto’s om er nog even op uit te kijken.

Nike Air Max 97 GS 'Multi'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders
Images by Nike

Nieuwe colorways van Comme des Garçons Play x Converse Chuck 70 6

Je hebt ze vast wel eens gezien of wellicht heb je ze zelf een paartje in je kast staan, de Comme des Garçons x Converse Chucks. De colorways die zijn verschenen waren een groot succes en binnen no-time uitverkocht. Maar goed nieuws, de twee komen opnieuw met een samenwerking. En niet zomaar een want er zullen drie verschillende colorways verschijnen op het Converse Chuck 70 low en high model. Voor nu krijgt alleen Dover Street Market de sneakers op 2 april. Een globale release is er nog niet, maar wij verwachten dat de sneakers snel ook bij andere shops gedropt zullen worden!

Comme des Garçons is een Japans modemerk dat is opgericht in 1969. Het bekende merk dat al 51 jaar mee gaat heeft sinds 2004 een warenhuisconcept dat gebaseerd is op de markt. Hier worden de belangrijke collecties verkocht en de andere merken die onder CDG vallen zoals, Play en Shirt. De oorspronkelijke marktwinkel is Dover Street Market, Londen. Ondertussen zit DSM in verschillende wereldsteden.

Comme des Garçons Play x Converse Chuck 70

De drie verschillende colorways op de Converse Chuck 70zijn helemaal te gek voor de zomer die eraan zit te komen. Zowel het hoge en het lage model zien er te gek uit. De groene colorway die zal verschijnen heeft een bovenwerk dat bestaat uit canvas en een rubberen toebox. Deze heeft een witte crème kleur net zoals de zool en de veters. Dit is overigens het zelfde op de blauwe en de roze colorway. Alle drie de colorways, op het lage en het hoge model hebben natuurlijk het welbekende hartje van CDG. Op de binnenzool van de sneaker staat ‘Converse Play Comme Des Garçons’.

Deze fantastische colorways zullen vanaf 2 april exclusief via DSM verschijnen. Een globale release datum is nog niet bekend. Houd daarom de releasekalender goed in de gaten en volg ons op social media. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste updates en nieuwste sneaker releases. Je kunt de sneakers hieronder bewonderen!


Images by: Converse