Het ‘Vandalized’ pack van Nike dropt zaterdag 13 juli 123

De geneigdheid van Nike voor het aanpassen van iconische sneakers was nog nooit zo duidelijk als nu. Kijk bijvoorbeeld naar de Air Max 1 ‘Inside Out’ of de Stranger Things collectie. Nu hebben ook de Air Force 1 Low en de Nike WMNS Vandalised LX zo’n make-over gekregen, genaamd ‘Vandalized’.

Sinds het debuut van de Air Force 1 is de sneaker in talloze kleuren uitgebracht. Hierdoor lijkt het alsof er elk jaar ongelofelijk veel versies zijn te verkrijgen. Traditioneel wordt de sneaker gedragen vanwege zijn opvallende look, maar de iconische versie heeft niet eens kleur, want dit is een wit-op-wit versie. Over de jaren heen heeft de simpele colorway zich bewezen als het perfecte canvas om de nieuwste innovaties van Nike tot leven te brengen. Het mooie ook van deze sneaker is dat elke versie een ander verhaal verteld over innovatie.

Zoals we net al zeiden is de meest herkenbare versie de wit-op-wit colorway. Klassiek leer wordt gecombineerd met de traditionele Air Force 1 zool. In de afgelopen jaren zijn er vele verschillende versies uitgekomen, van hoge tot lage modellen. Met de Air Force 1 Low begon het allemaal, deze versie maakte de weg vrij voor een nieuwe generatie.

Naast de Air Force 1 Low komt er ook nog een ‘Vandalised’ sneaker voor dames, namelijk de Nike Vandal. Deze sneaker werd uitgebracht in 1984. Aangezien Nike heel veel sneakers uitbracht in die tijd is de Nike Vandal nooit een populaire sneaker geweest en heeft het model altijd een beetje op de achtergrond gestaan. De basketbalschoen word nu een keer in het daglicht gezet en is nu onderdeel van de ‘Vandalised’ pack die aankomende zaterdag uitkomt.

Nike Air Force 1 Low ‘Vandalised’ | 898889-103

De Air Force 1 Low neemt vorm aan naar aanleiding van de Air Max 1 ‘Inside Out’. Echter is het design wel iets minder openhartig in zijn benadering. Op de tong beschikt de Air Force 1 over de sticker waar de maattabel op staat. De perforaties rondom de teen zijn halverwege uitgesneden, terwijl de Swooshes een deels worden onderbroken omdat het scheid dankzij de overlappende hiel omwikkeling. De heel tabs beschikken over een blauwe en rode kleur en zijn gemaakt van extreem gestructureerd suède. Ook de Swoosh is gemaakt van hetzelfde suède. Net als de heel tabs, zijn ook de inlegzolen gemaakt van een blauwe kleur en een rode kleur. De linkersneaker is de ‘rode’ sneaker en de rechtersneaker de ‘blauwe’.

Nike WMNS Vandalized LX | BQ3611-100

Naast de Air Force 1 komt er ook een Nike Vandalized LX uit voor dames. Hoewel de originele Vandal een high top basketbal schoen is en vooral bekend staat om zijn halsband, is de Vandalized LX meer een concept dat tot leven is gebracht. De upper beschikt over een basis gemaakt van dun, wit leer. Daarnaast heeft de upper ook tan suède lagen. Het suède gedeelte is enorm hoog en zorgt ervoor dat het vetersysteem volledig is verdwenen. Echter word dit wel vervangen door een toggle op beide sneakers.

Zoals je kan zien is er een stuk uit de toebox gesneden, hier hangt een stuk suède uit dat is gehecht aan de voorkant van de sneaker. Net als bij de Air Force 1, hangt ook hier de Swoosh los en word hij overlapt door de witte lederen basis. Het kleurenpalet word gewaagd opgeblazen door een rode inlegzool en outsole op de linkerschoen. De rechterschoen beschikt over een blauwe inlegzool en outsole.

De ‘Vandalized’ pack komt aanstaande zaterdag, 13 juli, uit om 09:00u via nike.com. Scroll naar beneden voor gedetailleerde foto’s van de sneakers. Vergeet ook niet om onze Releasekalender in de gaten te houden voor het laatste sneaker nieuws.


Vandalized

Vandalized
Vandalized
Images by Nike

Previous ArticleNext Article

Golf Le Fleur en Lacoste brengen een kledingcollectie uit 1

We kennen Golf Le Fleur natuurlijk van de samenwerking met Converse. Nu brengt Golf Le Fleur samen met Lacoste een kledingcollectie uit met verschillende kledingstukken en accessoires. Het kledingmerk van Tyler, The Creator gaf eerder al een teaser van de collectie, maar nu kunnen we de gehele collectie bekijken. De collectie komt woensdag 17 juli uit bij verschillende retailers.

Top

De collectie bevat een aantal kledingstukken voor het bovenlijf waaronder twee t-shirts. Deze bevatten over vier banen in de kleuren wit/bruin/blauw of wit/blauw/groen.

Daarnaast zijn er ook twee polo’s in een wit/roze kleur en een wit/blauwe kleur. In dezelfde kleuren zijn twee sweatshirts beschikbaar. Deze bieden iets meer warmte dan de t-shirts en polo’s. Tevens beschikken deze over lange mouwen en knoopjes om het los te maken.

Een erg populair item uit de collectie is het College Jacket. Deze is groen gekleurd en heeft cream witte details. Ook staat een gecombineerd logo van Lacoste en Golf Le Fleur op de borst en achter op het jack. Tenslotte bevat de collectie een blauw/wit Track Jacket. Deze past perfect bij de bijbehorende Track Pants.

Bottom

De Track Pants hebben dezelfde kleuren als de Track Jacket. Het bovenste gedeelte van de broek is blauw gekleurd. Het onderste gedeelte is wit gekleurd. Ook komen er twee verschillende kleuren korte broeken uit die aansluiten op de t-shirts.

Accessoires

Tenslotte komen er twee verschillende Bucket Hats uit. Eén in een bruine kleur met roze details en één in een blauwe kleur met witte details. Daarnaast is er ook nog een paar sokken meegenomen in de collectie. Deze bevat de kleuren roze en bruin.

Images by Nigra Mercado

De gehele collectie is verkrijgbaar bij verschillende winkels. Items zullen verkocht worden van €50,- tot en met €550,-. Check hieronder het winkeloverzicht:

Baskèts (Pre-release in store op 16 juli om 17:00)
Nigra Mercado
Overkill

Vans OG Slip-On 59 LX krijgt twee nieuwe colorways 5

Iedereen kent wel het klassieke model van Vans, de Slip-On. Deze sneaker kent al enorm veel verschillende colorways met veel verschillende prints. Toch is de Checkerboardprint misschien wel het meest gewild op dit model. Ook nu komt deze print weer terug op de Vans OG Slip-On 59 LX, maar wel op een andere manier dan dat we gewent zijn.

De OG Slip-On 59 LX krijgt er twee nieuwe colorways bij. De print is echter hetzelfde van deze colorways, maar de kleurencombinaties zijn anders. Op de ene sneaker vind je namelijk vooral wit met daarbovenop zwart en rode details. De andere colorway is voornamelijk zwart met witte en grijze details. Over de gehele uppers van de sneakers is de Vans branding geplaatst. Deze Vans branding is zo gemaakt dat de Checkerboardprint erin is verwerkt.

Beide colorways op de Vans OG Slip-On 59 LX zullen op maandag 12 augustus releasen voor een prijs van €80,-. Bekijk hieronder de foto’s en houd onze releasekalender in de gaten om te zien waar deze sneakers verkrijgbaar zullen zijn.


Vans OG Slip-On 59

Vans OG Slip-On 59
Images by: 43einhalb

De Nike N.354 Air Force 1 Type released ook in het zwart 16

Na de release van de N.354 Air Force 1 Type ‘white’ gister, 15 juli, komt er ook een zwarte colorway voor deze futuristische sneaker.

Innovatie en het verbeteren van technologie in sneakers heeft altijd op nummer één gestaan bij Nike. De N. 354 is de nieuwste experimentele lijn van Nike. De N. 354 collectie haalt inspiratie uit het verleden, heden en toekomst en combineert dit tot een sneaker die grenzen kan verleggen.

De details

De N.354 Air Force 1 Type ‘Black’ heeft een overall zwart leren bovenwerk met zalm roze accenten. Een grote strap loopt rondom de hiel die aan de andere kant de sneaker ingaat. Het uiteinde van deze strap is zalm roze met daarop het Nike logo. De tong is erg verschillend dan de rest van de sneaker, deze glimt en er zitten deuken in. De binnenkant van de N.354 AF1 Type is half doorzichtig met ook een half doorzichtig Nike logo erop. Het bovenwerk zit op een witte Air midsole met een grote overlapping op de mudguard.

De releasedatum is nog niet bekendgemaakt van de N.354 AF 1 Type ‘Black’ dus houd daarom onze releasekalender in de gaten. Check hieronder alvast de afbeeldingen!


N.354 Air Force 1
N.354 Air Force 1
Images by: fitthemall_official

Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox