De Air Jordan 8 ‘White Aqua’ maakt na 12 jaar zijn comeback 102

In 2007 maakte de Air Jordan 8 WMNS ‘White Aqua’ zijn debuut in de sneaker wereld. Nu maakt de sneaker aankomende vrijdag, 12 juli zijn comeback. Naast andere klassieke colorways van de Air Jordan 8, is de ‘White Aqua’ toch wel één van de populairste colorways.

De Air Jordan 8 heeft een rijke geschiedenis, zo kwam het model uit in 1993. Het hoogtepunt van dit nieuwe model was het einde van het eerste tijdperk van de carrière van de sneakerlijn van Michael Jordan. De Air Jordan 8 heeft een gedurfd design met unieke grafische details. Dit geeft de sneaker echt het jaren ’90 gevoel.

In 1993 bracht Jordan Brand 3 colorways uit van de Air Jordan 8. Zwarte en witte Bulls colorways en de geliefde ‘Aqua’ colorway. Jammer genoeg komen er van het Air Jordan 8 model weinig retro colorways uit vergeleken met andere Air Jordan modellen. Gelukkig blijft de sneaker wel enorm populair dankzij het onvergetelijke ontwerp en Michael Jordan zijn on-court momenten tijdens het dragen van de Air Jordan 8.

Het is misschien niet de meest iconische of populaire sneaker van alle Air Jordans, maar de Air Jordan 8 belichaamt het uiterlijk van zijn era beter dan elke andere Air Jordan dan ook uit die tijd. Het design van Tinker Hatfield belichaamt het tijdperk dankzij riemen, afbeeldingen, colorways en de Bugs Bunny reclamespots.

Air Jordan 8 ‘White Aqua’ | CI1236-100

Grote kleurrijke blokken is een enorm belangrijk visitekaartje voor elke ‘Aqua’ colorway die uitkomt. Ook op deze nieuwe colorway worden deze blokken dus toegevoegd. Doormiddel van een gedurfde aqua blauwe kleur op de midsole, tong, keel en klittenbandsluitingen te plaatsen. Deze gekruiste klittenbandsluiting wikkelt zich om de bovenzijde van de voet zodat deze goed op zijn plaats blijft zitten. Verdere accenten worden gegeven door abstracte paarse en gele patronen te plaatsen op de plastic overlay en op de rand net boven de enkel. Op de tong bevind zich het kenmerkende Jumpman logo. Al deze opvallende details komen samen op een wit/grijze upper, gemaakt van echt leer. Wat ook mooi is aan de colorway is dat het grijze gedeelte rondom de hiel en enkel reflective is, dit loopt door tot aan de toebox.

Aanstaande vrijdag, 12 juli, komt de Air Jordan 8 ‘White Aqua’ uit om 09:00u ’s ochtends voor dames via nike.com. Ben jij benieuwd hoe deze colorway eruit ziet? Scroll dan naar beneden voor foto’s die Nike naar buiten heeft gebracht. Check ook onze Releasekalender voor een volledige Storelist overview.


White Aqua
White Aqua
White Aqua
Images by Nike

Previous ArticleNext Article

Vans OG Slip-On 59 LX krijgt twee nieuwe colorways 2

Iedereen kent wel het klassieke model van Vans, de Slip-On. Deze sneaker kent al enorm veel verschillende colorways met veel verschillende prints. Toch is de Checkerboardprint misschien wel het meest gewild op dit model. Ook nu komt deze print weer terug op de Vans OG Slip-On 59 LX, maar wel op een andere manier dan dat we gewent zijn.

De OG Slip-On 59 LX krijgt er twee nieuwe colorways bij. De print is echter hetzelfde van deze colorways, maar de kleurencombinaties zijn anders. Op de ene sneaker vind je namelijk vooral wit met daarbovenop zwart en rode details. De andere colorway is voornamelijk zwart met witte en grijze details. Over de gehele uppers van de sneakers is de Vans branding geplaatst. Deze Vans branding is zo gemaakt dat de Checkerboardprint erin is verwerkt.

Beide colorways op de Vans OG Slip-On 59 LX zullen op maandag 12 augustus releasen voor een prijs van €80,-. Bekijk hieronder de foto’s en houd onze releasekalender in de gaten om te zien waar deze sneakers verkrijgbaar zullen zijn.


Vans OG Slip-On 59

Vans OG Slip-On 59
Images by: 43einhalb

De Nike N.354 Air Force 1 Type released ook in het zwart 8

Na de release van de N.354 Air Force 1 Type ‘white’ gister, 15 juli, komt er ook een zwarte colorway voor deze futuristische sneaker.

Innovatie en het verbeteren van technologie in sneakers heeft altijd op nummer één gestaan bij Nike. De N. 354 is de nieuwste experimentele lijn van Nike. De N. 354 collectie haalt inspiratie uit het verleden, heden en toekomst en combineert dit tot een sneaker die grenzen kan verleggen.

De details

De N.354 Air Force 1 Type ‘Black’ heeft een overall zwart leren bovenwerk met zalm roze accenten. Een grote strap loopt rondom de hiel die aan de andere kant de sneaker ingaat. Het uiteinde van deze strap is zalm roze met daarop het Nike logo. De tong is erg verschillend dan de rest van de sneaker, deze glimt en er zitten deuken in. De binnenkant van de N.354 AF1 Type is half doorzichtig met ook een half doorzichtig Nike logo erop. Het bovenwerk zit op een witte Air midsole met een grote overlapping op de mudguard.

De releasedatum is nog niet bekendgemaakt van de N.354 AF 1 Type ‘Black’ dus houd daarom onze releasekalender in de gaten. Check hieronder alvast de afbeeldingen!


N.354 Air Force 1
N.354 Air Force 1
Images by: fitthemall_official

Release Reminder: Nike Air Max 270 React 5

De Nike Air Max 270 React is een van de nieuwste modellen van Nike. Zoals de naam al zegt is het een hybrid van de Nike Air Max 270 en de Nike React. Door deze twee technologieën met elkaar te combineren heeft Nike voor een van de meest comfortabele lifestyle sneakers gezorgd. Na de release van de “Bauhaus” colorway zal hij donderdag 18 juli in de “Electro Green” en “Hyper Jade” colorway releasen. Een mooi moment om de sneakers eens goed te bekijken.

Technologieën

In de Nike Air Max 270 React is zowel gebruik gemaakt van de Nike Air technologie en de React technologie. De Air unit op de hak van de sneaker is gepakt van de Nike Air Max 270 en zorgt voor ongekende demping in de hak. De React technologie is terug te vinden in de voorkant van de zool. De React zool is gemaakt van een erg zacht soort foam en zorgt ervoor dat demping optimaal is. Dit samen zorgt natuurlijk voor een gigantische hoeveelheid aan comfort en is daarmee een van de meest comfortabele lifestyle sneakers van Nike.

De nieuwe colorways

Donderdag 18 juli zal de sneaker in twee nieuwe colorways releasen. De “Electro Green” en “Hyper Jade” colorway zijn perfect voor de zomer en geven een frisse look aan de sneaker. Het bovenwerk van de “Electro Green” colorway is groen, blauw en roze gekleurd. Daarnaast zitten er rode details op zoals de swoosh en de veters. Ook de gigantische Air bubbel heeft deze kleur. De midsole is wit gekleurd. Het blauw van het bovenwerk is weer terug te zien op de outsole van de sneaker

De “Hyper Jade” colorways heeft iets minder opvallende kleuren op de bovenwerk. Door gebruik te maken van twee verschillende kleuren blauw en groen is de sneaker erg clean. De swoosh en de veters hebben een licht groene kleur. De Air unit heeft, net als de midsole, een licht blauwe gloed en past perfect bij de blauwtinten op het bovenwerk. De outsole heeft een iets donkerdere kleur blauw.

De release

Beide colorways zullen releasen bij verschillende winkels op donderdag 18 juli om 09:00. Hij zal verkocht worden voor €160. Check hieronder de foto’s en het overzicht waar je de twee nieuwe colorays kan kopen.

Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React

Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox