Nike Air Max 97 krijgt een Nintendo geïnspireerde colorway 78

Nike zal binnenkort een nieuwe colorway uitbrengen van het Air Max 97 model. Wat bijzonder is aan deze colorway, is dat de colorway is geïnspireerd door de Nintento 64 uit de jaren ’90.

In 1997 debuteerde de Nike Air Max 97. Ontwerper Christian Tresser gaf de sneaker een strak design door het model een op Japanse bullet treinen geïnspireerde look te geven. Ook was de Air Max 97 Nike’s eerste sneaker die over een Air Unit beschikte onder de gehele voet. Bij het debuut van het model leek het ontwerp niet helemaal in de smaak te vallen. De sneaker bracht zelfs minder dan een jaar in de winkels door. Echter viel de Air Max 97 wel erg in de smaak in Italië.

In 2017 bestond de sneaker 20 jaar en dit vierde Nike groots. Zij markeerde dit jubileum door vele colorways en samenwerkingen uit te brengen op dit model.

Een jaar voor de release van de Nike Air Max 97 kwam de Nintendo 64 uit. De spelcomputer die de wereld van videogames in één klap veranderde. Nike kwam met het idee om een nostalgie gevulde kijk op de Air Max 97 uit te brengen in een colorway die is geïnspireerd op de legendarische console.

Nike Air Max 97 ‘Nintendo 64’ | CI5012-001

Een simpele grijze kleur word gebruikt als basis van de colorway die is geïnspireerd op de Nintendo 64. Deze basis is gemaakt van mesh en over deze basis lopen lederen overlays als knipoog naar de controller. De mudguards beschikt over een driehoekig spatbord, ook in een grijze kleur. Blauwe, gele, groene en rode accenten zijn verspreid over de upper, midsole en outsole. De kleuren zijn kenmerkend aan de knoppen van de controller en het N64 logo.

Op de tong bevind zich een pull tab en hierop zijn 3 kleine puntjes te vinden. Deze 3 puntjes zijn gebaseerd op de drievoudige controller jack aan de voorzijde van het systeem. De badges op de tong zijn uitgerust met de woorden ‘Reset’ en ‘Power’. Achter op de heel pull tab staat er in een Nintendo geïnspireerde tekst hit ‘Air Max’.

Als finishing touch heeft Nike een zwart-wit bedrukte binnenzool die over het ESRB spelbeoordelingspictrogram beschikt. Echter hebben de zit logo omgezet in een Nike logo met de tekst ‘Designed in 1997’.

Nike heeft nog deze colorway nog niet officieel bevestigd, maar wij verwachten dat deze toffe colorway binnenkort zal uitkomen via nike.com. Wel zijn er foto’s naar buiten gekomen van de colorway, ben jij benieuwd hoe de sneaker eruit ziet? Scroll dan naar beneden. Vergeet ook niet om dagelijks even Sneakerjagers te checken voor het laatste sneaker nieuws.


97
97
97
Images by Nike

Previous ArticleNext Article

Golf Le Fleur en Lacoste brengen een kledingcollectie uit 1

We kennen Golf Le Fleur natuurlijk van de samenwerking met Converse. Nu brengt Golf Le Fleur samen met Lacoste een kledingcollectie uit met verschillende kledingstukken en accessoires. Het kledingmerk van Tyler, The Creator gaf eerder al een teaser van de collectie, maar nu kunnen we de gehele collectie bekijken. De collectie komt woensdag 17 juli uit bij verschillende retailers.

Top

De collectie bevat een aantal kledingstukken voor het bovenlijf waaronder twee t-shirts. Deze bevatten over vier banen in de kleuren wit/bruin/blauw of wit/blauw/groen.

Daarnaast zijn er ook twee polo’s in een wit/roze kleur en een wit/blauwe kleur. In dezelfde kleuren zijn twee sweatshirts beschikbaar. Deze bieden iets meer warmte dan de t-shirts en polo’s. Tevens beschikken deze over lange mouwen en knoopjes om het los te maken.

Een erg populair item uit de collectie is het College Jacket. Deze is groen gekleurd en heeft cream witte details. Ook staat een gecombineerd logo van Lacoste en Golf Le Fleur op de borst en achter op het jack. Tenslotte bevat de collectie een blauw/wit Track Jacket. Deze past perfect bij de bijbehorende Track Pants.

Bottom

De Track Pants hebben dezelfde kleuren als de Track Jacket. Het bovenste gedeelte van de broek is blauw gekleurd. Het onderste gedeelte is wit gekleurd. Ook komen er twee verschillende kleuren korte broeken uit die aansluiten op de t-shirts.

Accessoires

Tenslotte komen er twee verschillende Bucket Hats uit. Eén in een bruine kleur met roze details en één in een blauwe kleur met witte details. Daarnaast is er ook nog een paar sokken meegenomen in de collectie. Deze bevat de kleuren roze en bruin.

Images by Nigra Mercado

De gehele collectie is verkrijgbaar bij verschillende winkels. Items zullen verkocht worden van €50,- tot en met €550,-. Check hieronder het winkeloverzicht:

Baskèts (Pre-release in store op 16 juli om 17:00)
Nigra Mercado
Overkill

Vans OG Slip-On 59 LX krijgt twee nieuwe colorways 5

Iedereen kent wel het klassieke model van Vans, de Slip-On. Deze sneaker kent al enorm veel verschillende colorways met veel verschillende prints. Toch is de Checkerboardprint misschien wel het meest gewild op dit model. Ook nu komt deze print weer terug op de Vans OG Slip-On 59 LX, maar wel op een andere manier dan dat we gewent zijn.

De OG Slip-On 59 LX krijgt er twee nieuwe colorways bij. De print is echter hetzelfde van deze colorways, maar de kleurencombinaties zijn anders. Op de ene sneaker vind je namelijk vooral wit met daarbovenop zwart en rode details. De andere colorway is voornamelijk zwart met witte en grijze details. Over de gehele uppers van de sneakers is de Vans branding geplaatst. Deze Vans branding is zo gemaakt dat de Checkerboardprint erin is verwerkt.

Beide colorways op de Vans OG Slip-On 59 LX zullen op maandag 12 augustus releasen voor een prijs van €80,-. Bekijk hieronder de foto’s en houd onze releasekalender in de gaten om te zien waar deze sneakers verkrijgbaar zullen zijn.


Vans OG Slip-On 59

Vans OG Slip-On 59
Images by: 43einhalb

De Nike N.354 Air Force 1 Type released ook in het zwart 16

Na de release van de N.354 Air Force 1 Type ‘white’ gister, 15 juli, komt er ook een zwarte colorway voor deze futuristische sneaker.

Innovatie en het verbeteren van technologie in sneakers heeft altijd op nummer één gestaan bij Nike. De N. 354 is de nieuwste experimentele lijn van Nike. De N. 354 collectie haalt inspiratie uit het verleden, heden en toekomst en combineert dit tot een sneaker die grenzen kan verleggen.

De details

De N.354 Air Force 1 Type ‘Black’ heeft een overall zwart leren bovenwerk met zalm roze accenten. Een grote strap loopt rondom de hiel die aan de andere kant de sneaker ingaat. Het uiteinde van deze strap is zalm roze met daarop het Nike logo. De tong is erg verschillend dan de rest van de sneaker, deze glimt en er zitten deuken in. De binnenkant van de N.354 AF1 Type is half doorzichtig met ook een half doorzichtig Nike logo erop. Het bovenwerk zit op een witte Air midsole met een grote overlapping op de mudguard.

De releasedatum is nog niet bekendgemaakt van de N.354 AF 1 Type ‘Black’ dus houd daarom onze releasekalender in de gaten. Check hieronder alvast de afbeeldingen!


N.354 Air Force 1
N.354 Air Force 1
Images by: fitthemall_official

Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox