Neymar Jr. en Nike gaan opnieuw de samenwerking aan 64

In mei bracht de Braziliaanse voetballer, Neymar Jr. een samenwerking uit met Nike. Samen brachten zij een Nike Shox R4 uit. Nu zijn ze opnieuw de samenwerking aangegaan en zal er binnenkort een Nike Shox TL uitkomen in een zwart/gouden colorway.

In tegenstelling tot vele Air Max modellen die nooit uit de mode raken, was Nike’s Shox sneaker een model dat iedereen vergeten was. Gelukkig maakte het model in oktober 2018 zijn rentree en is de sneaker sindsdien weer erg geliefd. Echter voelt het niet alsof de sneaker echt begrepen word. In de Verenigde Staten heeft de Nike Shox zich nooit echt vastgeklampt aan een specifieke cultuur. In de Verenigde Staten is Jordan namelijk heel groot. De Shox word alleen echt geapprecieerd door de fitnessfanaten.

Het eerste Shox model werd in 1997 gecreëerd, maar het begin van de Shox vond al plaats in 1984. In 1984 ontwikkelde Bruce Kilgore een design waar het project mee werd gestart. Bruce Kilgore begon zijn carriere bij Nike in 1979 bij de Nike Research & Development faciliteit. In 1997 zag de Nike Shox dan eindelijk het daglicht en verscheen in elke winkel. Vervolgens kwam er in het jaar 2000 al een nieuw Shox model uit, namelijk de Nike Shox R4.

Neymar Jr. x Nike Shox TL ‘Black Gold’ | BV1388-001

Het gewaagde ontwerp beschikt over een basis van donker zwart mesh. Deze basis word bedekt door een plastic kooi en een gouden Swoosh. Op de tong en op de hiel bevind zich branding het Nike Shox logo, alleen is deze 90 graden met de klok meegedraaid. Dit is gedaan zodat de normale ‘Z’ word omgezet in een ‘N’. Deze ‘N’ staat voor Neymar Jr. Op de overlay op de hiel, voorkant van de toebox en de steunplaten van de midsole verschijnen zilveren hits. Het Shox dempingsysteem is verdeeld tussen zwart op de voorvoet en vorstelijk goud op de hiel. Als laatste detail bevind er zich op de binnenzool een speciale afdruk die de sneaker afmaakt.

Op 13 juli om 09:00 komt de Neymar Jr. x Nike Shox TL ‘Black Gold’ uit via nike.com. Aan de sneaker hangt een prijskaartje van €170,-. Scroll naar beneden voor een first look van de sneaker. Check ook dagelijks even onze Releasekalender om op de hoogte te blijven van het laatste sneaker nieuws.


Neymar
Images by @atmos_tokyo
Neymar
Neymar
Images by Nike

Previous ArticleNext Article

Vans OG Slip-On 59 LX krijgt twee nieuwe colorways 3

Iedereen kent wel het klassieke model van Vans, de Slip-On. Deze sneaker kent al enorm veel verschillende colorways met veel verschillende prints. Toch is de Checkerboardprint misschien wel het meest gewild op dit model. Ook nu komt deze print weer terug op de Vans OG Slip-On 59 LX, maar wel op een andere manier dan dat we gewent zijn.

De OG Slip-On 59 LX krijgt er twee nieuwe colorways bij. De print is echter hetzelfde van deze colorways, maar de kleurencombinaties zijn anders. Op de ene sneaker vind je namelijk vooral wit met daarbovenop zwart en rode details. De andere colorway is voornamelijk zwart met witte en grijze details. Over de gehele uppers van de sneakers is de Vans branding geplaatst. Deze Vans branding is zo gemaakt dat de Checkerboardprint erin is verwerkt.

Beide colorways op de Vans OG Slip-On 59 LX zullen op maandag 12 augustus releasen voor een prijs van €80,-. Bekijk hieronder de foto’s en houd onze releasekalender in de gaten om te zien waar deze sneakers verkrijgbaar zullen zijn.


Vans OG Slip-On 59

Vans OG Slip-On 59
Images by: 43einhalb

De Nike N.354 Air Force 1 Type released ook in het zwart 14

Na de release van de N.354 Air Force 1 Type ‘white’ gister, 15 juli, komt er ook een zwarte colorway voor deze futuristische sneaker.

Innovatie en het verbeteren van technologie in sneakers heeft altijd op nummer één gestaan bij Nike. De N. 354 is de nieuwste experimentele lijn van Nike. De N. 354 collectie haalt inspiratie uit het verleden, heden en toekomst en combineert dit tot een sneaker die grenzen kan verleggen.

De details

De N.354 Air Force 1 Type ‘Black’ heeft een overall zwart leren bovenwerk met zalm roze accenten. Een grote strap loopt rondom de hiel die aan de andere kant de sneaker ingaat. Het uiteinde van deze strap is zalm roze met daarop het Nike logo. De tong is erg verschillend dan de rest van de sneaker, deze glimt en er zitten deuken in. De binnenkant van de N.354 AF1 Type is half doorzichtig met ook een half doorzichtig Nike logo erop. Het bovenwerk zit op een witte Air midsole met een grote overlapping op de mudguard.

De releasedatum is nog niet bekendgemaakt van de N.354 AF 1 Type ‘Black’ dus houd daarom onze releasekalender in de gaten. Check hieronder alvast de afbeeldingen!


N.354 Air Force 1
N.354 Air Force 1
Images by: fitthemall_official

Release Reminder: Nike Air Max 270 React 9

De Nike Air Max 270 React is een van de nieuwste modellen van Nike. Zoals de naam al zegt is het een hybrid van de Nike Air Max 270 en de Nike React. Door deze twee technologieën met elkaar te combineren heeft Nike voor een van de meest comfortabele lifestyle sneakers gezorgd. Na de release van de “Bauhaus” colorway zal hij donderdag 18 juli in de “Electro Green” en “Hyper Jade” colorway releasen. Een mooi moment om de sneakers eens goed te bekijken.

Technologieën

In de Nike Air Max 270 React is zowel gebruik gemaakt van de Nike Air technologie en de React technologie. De Air unit op de hak van de sneaker is gepakt van de Nike Air Max 270 en zorgt voor ongekende demping in de hak. De React technologie is terug te vinden in de voorkant van de zool. De React zool is gemaakt van een erg zacht soort foam en zorgt ervoor dat demping optimaal is. Dit samen zorgt natuurlijk voor een gigantische hoeveelheid aan comfort en is daarmee een van de meest comfortabele lifestyle sneakers van Nike.

De nieuwe colorways

Donderdag 18 juli zal de sneaker in twee nieuwe colorways releasen. De “Electro Green” en “Hyper Jade” colorway zijn perfect voor de zomer en geven een frisse look aan de sneaker. Het bovenwerk van de “Electro Green” colorway is groen, blauw en roze gekleurd. Daarnaast zitten er rode details op zoals de swoosh en de veters. Ook de gigantische Air bubbel heeft deze kleur. De midsole is wit gekleurd. Het blauw van het bovenwerk is weer terug te zien op de outsole van de sneaker

De “Hyper Jade” colorways heeft iets minder opvallende kleuren op de bovenwerk. Door gebruik te maken van twee verschillende kleuren blauw en groen is de sneaker erg clean. De swoosh en de veters hebben een licht groene kleur. De Air unit heeft, net als de midsole, een licht blauwe gloed en past perfect bij de blauwtinten op het bovenwerk. De outsole heeft een iets donkerdere kleur blauw.

De release

Beide colorways zullen releasen bij verschillende winkels op donderdag 18 juli om 09:00. Hij zal verkocht worden voor €160. Check hieronder de foto’s en het overzicht waar je de twee nieuwe colorays kan kopen.

Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React

Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox