COMME des GARÇONS x Air Jordan 1 is onderweg 118

COMME des GARÇONS bracht nog niet zo lang geleden een samenwerking uit met Nike. Zij gaven het Shox TL model een make-over. Ook presenteerde COMME des GARÇONS tijdens de SS20 fashion show de CDG x Nike Air Max 95. Hierbij blijft het niet bij, want er is ook een Air Jordan 1 onderweg die is aangekleed door COMME des GARÇONS. Deze komt in een zwarte en een witte colorway.

COMME des GARÇONS is een Japans high fashion label dat werd opgericht door Rei Kawakubo in 1969. Het merk is gevestigd in Tokyo en in Parijs, hier worden elk jaar de nieuwe collecties vertoont tijdens de Fashion Week.

De betekenis van COMME des GARÇONS is ‘like boys’. De naam van het merk werd geïnspireerd door de zangeres Francoise Hardy en haar nummer ‘Tous les garçons et les filles’. Toen COMME des GARÇONS in 1978 een mannen collectie uitbracht, werd het merk enorm succesvol. Vervolgens debuteerde het Japanse merk in 1981 tijdens de Paris Fashion Show. Kawabuko kreeg veel negatieve reacties, omdat er veel gebruik werd gemaakt van de kleur zwart. Ook maakte zij gebruik van verontruste stoffen en onafgewerkte naden. Gedurende jaren ’80 werden de collecties van COMME des GARÇONS vaak geassocieerd met een ‘distressed’ en ‘punk’ georiënteerde stijl. Kawabuko bleef volhouden, terwijl ze veel negatieve reacties kreeg. Het volhouden beloonde, want in 2004 groeide het merk uit tot een groot succesvol commercieel bedrijf.

COMME des GARÇONS x Air Jordan 1 Retro High Details

Na de samenwerking met Nike is er nu een COMME des GARÇONS x Air Jordan 1 onderweg. De sneaker is een eerbetoon aan de motorwereld. Het model word gecentreerd door een lederen, zilverkleurige riem. De Air Force 1 komt in 2 colorways, zwart en wit. Op een enorm grote tong staat het Jumpman logo en COMME des GARÇONS. Deze grote tong is geïnspireerd door motorlaarzen. Metalen detaillering word geleverd in de vorm van klinknagels, gromets, gespen en O-ringen. Ook achterop de hak en op de inlegzolen staat het Jumpman logo.

Benieuwd naar hoe COMMES des GARÇONS de Air Jordan 1 een make-over heeft gegeven? Scroll naar beneden voor gedetailleerde foto’s. Het is nog niet duidelijk wanneer deze sneaker uit zal komen, maar blijf onze Releasekalender in de gaten houden om op de hoogte te blijven van upcoming releases.


COMME des
COMME des
COMME des
COMME des
Images by HYPEBEAST

Previous ArticleNext Article

De Nike N.354 Air Force 1 Type released ook in het zwart 4

Na de release van de N.354 Air Force 1 Type ‘white’ gister, 15 juli, komt er ook een zwarte colorway voor deze futuristische sneaker.

Innovatie en het verbeteren van technologie in sneakers heeft altijd op nummer één gestaan bij Nike. De N. 354 is de nieuwste experimentele lijn van Nike. De N. 354 collectie haalt inspiratie uit het verleden, heden en toekomst en combineert dit tot een sneaker die grenzen kan verleggen.

De details

De N.354 Air Force 1 Type ‘Black’ heeft een overall zwart leren bovenwerk met zalm roze accenten. Een grote strap loopt rondom de hiel die aan de andere kant de sneaker ingaat. Het uiteinde van deze strap is zalm roze met daarop het Nike logo. De tong is erg verschillend dan de rest van de sneaker, deze glimt en er zitten deuken in. De binnenkant van de N.354 AF1 Type is half doorzichtig met ook een half doorzichtig Nike logo erop. Het bovenwerk zit op een witte Air midsole met een grote overlapping op de mudguard.

De releasedatum is nog niet bekendgemaakt van de N.354 AF 1 Type ‘Black’ dus houd daarom onze releasekalender in de gaten. Check hieronder alvast de afbeeldingen!


N.354 Air Force 1
N.354 Air Force 1
Images by: fitthemall_official

Release Reminder: Nike Air Max 270 React 0

De Nike Air Max 270 React is een van de nieuwste modellen van Nike. Zoals de naam al zegt is het een hybrid van de Nike Air Max 270 en de Nike React. Door deze twee technologieën met elkaar te combineren heeft Nike voor een van de meest comfortabele lifestyle sneakers gezorgd. Na de release van de “Bauhaus” colorway zal hij donderdag 18 juli in de “Electro Green” en “Hyper Jade” colorway releasen. Een mooi moment om de sneakers eens goed te bekijken.

Technologieën

In de Nike Air Max 270 React is zowel gebruik gemaakt van de Nike Air technologie en de React technologie. De Air unit op de hak van de sneaker is gepakt van de Nike Air Max 270 en zorgt voor ongekende demping in de hak. De React technologie is terug te vinden in de voorkant van de zool. De React zool is gemaakt van een erg zacht soort foam en zorgt ervoor dat demping optimaal is. Dit samen zorgt natuurlijk voor een gigantische hoeveelheid aan comfort en is daarmee een van de meest comfortabele lifestyle sneakers van Nike.

De nieuwe colorways

Donderdag 18 juli zal de sneaker in twee nieuwe colorways releasen. De “Electro Green” en “Hyper Jade” colorway zijn perfect voor de zomer en geven een frisse look aan de sneaker. Het bovenwerk van de “Electro Green” colorway is groen, blauw en roze gekleurd. Daarnaast zitten er rode details op zoals de swoosh en de veters. Ook de gigantische Air bubbel heeft deze kleur. De midsole is wit gekleurd. Het blauw van het bovenwerk is weer terug te zien op de outsole van de sneaker

De “Hyper Jade” colorways heeft iets minder opvallende kleuren op de bovenwerk. Door gebruik te maken van twee verschillende kleuren blauw en groen is de sneaker erg clean. De swoosh en de veters hebben een licht groene kleur. De Air unit heeft, net als de midsole, een licht blauwe gloed en past perfect bij de blauwtinten op het bovenwerk. De outsole heeft een iets donkerdere kleur blauw.

De release

Beide colorways zullen releasen bij verschillende winkels op donderdag 18 juli om 09:00. Hij zal verkocht worden voor €160. Check hieronder de foto’s en het overzicht waar je de twee nieuwe colorays kan kopen.

Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React

Vans is de tuin in gedoken voor het nieuwe ‘Garden Floral’ pack 16

Bloemenprint, een echte klassieker. Dit keer verschijnt deze print op 5 Vans modellen in het ‘Garden Floral’ pack. De Vans Sk8-Hi, Sk8-Hi Zip, Old Skool, Era, en Classic Slip-On krijgen deze vrolijke en kleurrijke make-over. Let wel op, de Sk8-Hi Zip en de Era komen namelijk alleen in kindermaten vanaf maat 27 tot en met maat 35.

Vans heeft de klassieke bloemenprint toegevoegd aan 5 verschillende silhouetten. Dit uit zich in het nieuwe ‘Garden Floral’ pack. In totaal vind je 2 verschillende soorten bloemenprint. Op de Vans Sk8-Hi, Sk8-Hi Zip en de Era is namelijk een print te vinden met een heel lichtblauwe achtergrond, terwijl de print op de Vans Old Skool en de Classic Slip-On een zwarte achtergrond heeft gekregen. Door zowel het zwart als het lichte blauw trekken de gekleurde bloemen direct de aandacht. over het vlak met de bloemenprint zijn zwart suède overlays geplaatst. Deze overlays maken de sneakers helemaal af samen met de witte details.

Op dit moment zijn de sneakers uit het ‘Garden Floral’ pack al verkrijgbaar. Bekijk hieronder de foto’s voor alle details en de storelists om te ontdekken bij welke stores jij deze sneakers kan bemachtigen.


'Garden Floral' pack
Images by: 43einhalb

'Garden Floral' pack
Images by: 43einhalb

'Garden Floral' pack
'Garden Floral' pack
Images by: 43einhalb

'Garden Floral' pack
Images by: Vans

'Garden Floral' pack
Images by: Vans

Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox