Skip to content
Upcoming

COMME des GARÇONS x Air Jordan 1 is onderweg

8 juli 2019 13:39
COMME des GARÇONS x Air Jordan 1 is onderweg

COMME des GARÇONS bracht nog niet zo lang geleden een samenwerking uit met Nike. Zij gaven het Shox TL model een make-over. Ook presenteerde COMME des GARÇONS tijdens de SS20 fashion show de CDG x Nike Air Max 95. Hierbij blijft het niet bij, want er is ook een Air Jordan 1 onderweg die is aangekleed door COMME des GARÇONS. Deze komt in een zwarte en een witte colorway.

COMME des GARÇONS is een Japans high fashion label dat werd opgericht door Rei Kawakubo in 1969. Het merk is gevestigd in Tokyo en in Parijs, hier worden elk jaar de nieuwe collecties vertoont tijdens de Fashion Week.

De betekenis van COMME des GARÇONS is ‘like boys’. De naam van het merk werd geïnspireerd door de zangeres Francoise Hardy en haar nummer ‘Tous les garçons et les filles’. Toen COMME des GARÇONS in 1978 een mannen collectie uitbracht, werd het merk enorm succesvol. Vervolgens debuteerde het Japanse merk in 1981 tijdens de Paris Fashion Show. Kawabuko kreeg veel negatieve reacties, omdat er veel gebruik werd gemaakt van de kleur zwart. Ook maakte zij gebruik van verontruste stoffen en onafgewerkte naden. Gedurende jaren ’80 werden de collecties van COMME des GARÇONS vaak geassocieerd met een ‘distressed’ en ‘punk’ georiënteerde stijl. Kawabuko bleef volhouden, terwijl ze veel negatieve reacties kreeg. Het volhouden beloonde, want in 2004 groeide het merk uit tot een groot succesvol commercieel bedrijf.

COMME des GARÇONS x Air Jordan 1 Retro High Details

Na de samenwerking met Nike is er nu een COMME des GARÇONS x Air Jordan 1 onderweg. De sneaker is een eerbetoon aan de motorwereld. Het model word gecentreerd door een lederen, zilverkleurige riem. De Air Force 1 komt in 2 colorways, zwart en wit. Op een enorm grote tong staat het Jumpman logo en COMME des GARÇONS. Deze grote tong is geïnspireerd door motorlaarzen. Metalen detaillering word geleverd in de vorm van klinknagels, gromets, gespen en O-ringen. Ook achterop de hak en op de inlegzolen staat het Jumpman logo.

Benieuwd naar hoe COMMES des GARÇONS de Air Jordan 1 een make-over heeft gegeven? Scroll naar beneden voor gedetailleerde foto’s. Het is nog niet duidelijk wanneer deze sneaker uit zal komen, maar blijf onze Releasekalender in de gaten houden om op de hoogte te blijven van upcoming releases.


Comme Des Garcon X Air Jordan 1 High 'Black'

CN5738-001 · Prijs vanaf €197,-

Naar alle aanbieders

Comme Des Garcon X Air Jordan 1 High 'White'

CN5738-100 · Prijs vanaf €190,-

Naar alle aanbieders
COMME des
COMME des
COMME des
COMME des
Images by HYPEBEAST