Nike Air Max 1 komt in een ‘Sand’ colorway voor dames 145

Dames opgelet! Er is namelijk weer een prachtige colorway onderweg van de iconische Air Max 1. Het gaat om de colorway ‘Sand’. In deze nieuwe colorway krijgt de Nike Air Max 1 een standaard kleurenblokkering net als de OG colorways. De colorway beschikt over aarde kleurige tinten.

Nike bracht in 1987 een iconisch model uit, namelijk de Air Max 1. Voor Nike ging de Air Max 1 de geschiedenisboeken in als een grensverleggend ontwerp. Het model gaf Nike een boost die ze op dat moment hard nodig hadden. In 1985 begon Tinker Hatfield met het ontwerpen van sneakers. Hij paste zijn architecturale achtergrond toe op het ontwerp en het duurde niet lang voordat hij een rebels gevoel in overbracht in de tijd dat Nike worstelde.

In het begin van de jaren ’80 ging het goed met Nike, ze beschikte over 50% marktaandeel in de Amerikaanse schoenenmarkt en waren op weg om een bedrijf van één miljard dollar te worden. Echter kwam er halverwege de jaren ’80 opeens veel concurrentie bij. Felle kleuren en gedurfde patronen verfraaide het tijdperk. Nike had iets nieuws en opvallends nodig om de concurrentie voor te blijven. Hatfield zag dat het nodig was om risico’s te gaan nemen en een reis naar Parijs was de druppel voor een geweldig idee.

Niet een andere sneaker of een kledingstuk zorgde voor het idee dat Hatfield in zijn hoofd had, maar een controversieel gebouw in Parijs. Het idee wat hij bedacht was om de Air Unit bloot te leggen aan de wereld.

Nike’s eerste sneaker die over de Air cushioned sole beschikte was de Air Max 1. Deze kwam uit op 26 maart 1987 en kwam ook gelijk voor in Nike’s eerste advertentie op televisie.

Nike WMNS Air Max 1 ‘Sand’ | 319986-120

Ondertussen zijn er vele samenwerkingen geweest waar de Air Max 1 is aangekleed. Ook zijn er enorm veel colorways van de Air Max 1 uit gekomen. Nu staat er een nieuwe colorway voor de deur, namelijk een ‘Sand’ colorway. Deze colorway is voor dames.

Het aankomende paar beschikt over aardkleurige tinten gemaakt van suède. Deze suède overlays zijn geplaatst op een basis gemaakt van wit mesh. Ook lopen er lederen overlays in een gebroken witte kleur over deze mesh upper. De van leer gemaakte Swoosh bevat ook over een bruine kleur. Dit matcht goed met de outsole, aangezien deze ook over deze aardkleurige tint beschikt.

Benieuwd naar hoe de Nike WMNS Air Max 1 ‘Sand’ eruit ziet? Scroll dan naar beneden voor gedetailleerde foto’s. Wij er is nog geen officiële releasedatum naar buiten gebracht, maar wij verwachten dat deze binnenkort verkrijgbaar zal zijn in de webshop van Nike. Houd onze Releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van upcoming releases.


Nike Air Max 1
Nike Air Max 1
Nike Air Max 1
Nike Air Max 1
Images by Nike

Previous ArticleNext Article

De Nike N.354 Air Force 1 Type released ook in het zwart 4

Na de release van de N.354 Air Force 1 Type ‘white’ gister, 15 juli, komt er ook een zwarte colorway voor deze futuristische sneaker.

Innovatie en het verbeteren van technologie in sneakers heeft altijd op nummer één gestaan bij Nike. De N. 354 is de nieuwste experimentele lijn van Nike. De N. 354 collectie haalt inspiratie uit het verleden, heden en toekomst en combineert dit tot een sneaker die grenzen kan verleggen.

De details

De N.354 Air Force 1 Type ‘Black’ heeft een overall zwart leren bovenwerk met zalm roze accenten. Een grote strap loopt rondom de hiel die aan de andere kant de sneaker ingaat. Het uiteinde van deze strap is zalm roze met daarop het Nike logo. De tong is erg verschillend dan de rest van de sneaker, deze glimt en er zitten deuken in. De binnenkant van de N.354 AF1 Type is half doorzichtig met ook een half doorzichtig Nike logo erop. Het bovenwerk zit op een witte Air midsole met een grote overlapping op de mudguard.

De releasedatum is nog niet bekendgemaakt van de N.354 AF 1 Type ‘Black’ dus houd daarom onze releasekalender in de gaten. Check hieronder alvast de afbeeldingen!


N.354 Air Force 1
N.354 Air Force 1
Images by: fitthemall_official

Release Reminder: Nike Air Max 270 React 0

De Nike Air Max 270 React is een van de nieuwste modellen van Nike. Zoals de naam al zegt is het een hybrid van de Nike Air Max 270 en de Nike React. Door deze twee technologieën met elkaar te combineren heeft Nike voor een van de meest comfortabele lifestyle sneakers gezorgd. Na de release van de “Bauhaus” colorway zal hij donderdag 18 juli in de “Electro Green” en “Hyper Jade” colorway releasen. Een mooi moment om de sneakers eens goed te bekijken.

Technologieën

In de Nike Air Max 270 React is zowel gebruik gemaakt van de Nike Air technologie en de React technologie. De Air unit op de hak van de sneaker is gepakt van de Nike Air Max 270 en zorgt voor ongekende demping in de hak. De React technologie is terug te vinden in de voorkant van de zool. De React zool is gemaakt van een erg zacht soort foam en zorgt ervoor dat demping optimaal is. Dit samen zorgt natuurlijk voor een gigantische hoeveelheid aan comfort en is daarmee een van de meest comfortabele lifestyle sneakers van Nike.

De nieuwe colorways

Donderdag 18 juli zal de sneaker in twee nieuwe colorways releasen. De “Electro Green” en “Hyper Jade” colorway zijn perfect voor de zomer en geven een frisse look aan de sneaker. Het bovenwerk van de “Electro Green” colorway is groen, blauw en roze gekleurd. Daarnaast zitten er rode details op zoals de swoosh en de veters. Ook de gigantische Air bubbel heeft deze kleur. De midsole is wit gekleurd. Het blauw van het bovenwerk is weer terug te zien op de outsole van de sneaker

De “Hyper Jade” colorways heeft iets minder opvallende kleuren op de bovenwerk. Door gebruik te maken van twee verschillende kleuren blauw en groen is de sneaker erg clean. De swoosh en de veters hebben een licht groene kleur. De Air unit heeft, net als de midsole, een licht blauwe gloed en past perfect bij de blauwtinten op het bovenwerk. De outsole heeft een iets donkerdere kleur blauw.

De release

Beide colorways zullen releasen bij verschillende winkels op donderdag 18 juli om 09:00. Hij zal verkocht worden voor €160. Check hieronder de foto’s en het overzicht waar je de twee nieuwe colorays kan kopen.

Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React
Nike Air Max 270 React

Vans is de tuin in gedoken voor het nieuwe ‘Garden Floral’ pack 16

Bloemenprint, een echte klassieker. Dit keer verschijnt deze print op 5 Vans modellen in het ‘Garden Floral’ pack. De Vans Sk8-Hi, Sk8-Hi Zip, Old Skool, Era, en Classic Slip-On krijgen deze vrolijke en kleurrijke make-over. Let wel op, de Sk8-Hi Zip en de Era komen namelijk alleen in kindermaten vanaf maat 27 tot en met maat 35.

Vans heeft de klassieke bloemenprint toegevoegd aan 5 verschillende silhouetten. Dit uit zich in het nieuwe ‘Garden Floral’ pack. In totaal vind je 2 verschillende soorten bloemenprint. Op de Vans Sk8-Hi, Sk8-Hi Zip en de Era is namelijk een print te vinden met een heel lichtblauwe achtergrond, terwijl de print op de Vans Old Skool en de Classic Slip-On een zwarte achtergrond heeft gekregen. Door zowel het zwart als het lichte blauw trekken de gekleurde bloemen direct de aandacht. over het vlak met de bloemenprint zijn zwart suède overlays geplaatst. Deze overlays maken de sneakers helemaal af samen met de witte details.

Op dit moment zijn de sneakers uit het ‘Garden Floral’ pack al verkrijgbaar. Bekijk hieronder de foto’s voor alle details en de storelists om te ontdekken bij welke stores jij deze sneakers kan bemachtigen.


'Garden Floral' pack
Images by: 43einhalb

'Garden Floral' pack
Images by: 43einhalb

'Garden Floral' pack
'Garden Floral' pack
Images by: 43einhalb

'Garden Floral' pack
Images by: Vans

'Garden Floral' pack
Images by: Vans

Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox