Nike Air Fear of God 1 komt in een ‘Amarillo’ colorway

Na ongeveer een half jaar aan speculaties heeft oprichter van Fear of God, Jerry Lorenzo, officieel bevestigd dat er een nieuwe colorway onderweg is van de Nike Air Fear of God 1. Het gaat om een gele colorway die eigenlijk ‘Amarillo’ heette, maar Lorenzo grapte op Instagram een beetje over de naam. Hij stelde andere titels voor als “The Lakeshow Yellows” of “The Chicago Sky’s” of “The Lorenzo PE’s”, zoalng ze maar niet “The Amarillo’s” werden genoemd.

De Nike Air Fear of God 1, eigenlijk spreekt de naam al voor zich. Het gaat om een samenwerking tussen Nike en Jerry Lorenzo, oprichter van Fear of God. Fear of God is een merk dat werd opgericht in 2013 in Los Angeles. Lorenzo verkleint met zijn collecties het gat tussen sportswear en high fashion. Het merk creëert ook takes op klassieke casual kledingstukken.

Begin 2016 kregen Fear of God en Lorenzo zelf een enorme boost in populariteit. Dit kwam doordat Jerry Lorenzo de merchandise van Justin Bieber zijn Purpose tour mocht ontwerpen. Voor deze merchandise haalde hij zijn inspiratie uit merchandise van Nirvana, Marilyn Manson en Iron Maiden. Ook haalde hij zijn inspiratie uit de jaren ’90.

Nike Air Fear of God 1 ‘Amarillo’ | AR4237-700

Eerder brachten Nike en Jerry Lorenzo al 2 knaloranje en limoengroene colorways uit van de Air Fear of God 1 voor de zomer. Nu is het de beurt aan een gele colorway. Gebouwd met een ademend bovenwerk van Mesh, verspreidt de tonale tint zich naar de TPU kooi en vetersluiting. De mini Swoosh beschikt over een contasterende witte kleur en een dubbel gestapelde Zoom Air Unit. Onder de hak bevind zich een blauwe transparante pop. Hiernaast staat in kleine letters “AIR FEAR OF GOD”. Ook staat er achterop de hak “FEAR OF GOD”.

Er is nog geen officiële releasedatum bekend van de Nike Air Fear of God 1 ‘Amarillo’, maar bijf onze Releasekalender in de gaten houden voor meer informatie. Benieuwd naar hoe de colorway eruit ziet? Check de foto’s hieronder.


Nike Air Fear of God 1 'Amarillo'

AR4237-700 · Prijs vanaf €2.767,-

Naar alle aanbieders
Amarillo
Amarillo
Amarillo
Amarillo
Images by Nike

Previous ArticleNext Article