Nike cancelt de release van de Air Max 1 ‘Fourth of July’

Nike trekt de release van de Air Max 1 ‘Fourth of July’ terug na tussenkomst van voormalig American Football-Quarterback Colin Kaepernick. Hij vindt namelijk de vlag die op de achterkant van de sneaker staat aanstootgevend. De release stond gepland op 4 juli, in Amerika ook wel beter bekend als Independence Day. Bij sommige retailers in de USA was de sneaker al sinds gisteren verkrijgbaar.

Aanstootgevend

De Nike Air Max 1 ‘Fourth of July’ heeft een vroege, “Betsy Ross-vlag”, als badge op de achterkant van de sneaker. Deze Amerikaanse vlag heeft dertien sterren en wordt vaak geassocieerd met de tijd van de slavernij. De Wall Street Journal schrijft dat Kaepernick contact opnam met Nike om zijn ongenoegen kenbaar te maken over het gebruik van een vlag die in de tijd van de slavernij werd gebruikt.

In een verklaring tegen CNBC zegt Nike: “Nike heeft ervoor gekozen om de Air Max 1 Quick Strike ‘Fourth of July’ niet uit te brengen omdat het een oude versie van de Amerikaanse vlag bevatte.” Retailers die de sneakers donderdag wilden lanceren, zijn gevraagd om hun voorraad te retourneren.

Na deze bekendmaking stegen de prijzen van de Nike Air Max 1 ‘Fourth of July’ op StockX tot grote hoogte. Echter heeft ook StockX de sneaker inmiddels van hun site gehaald na kritiek.

Air Max 1 'Fourth of July'Previous ArticleNext Article