Size? komt met exclusieve colorway voor de Nike Shox TL

De laatste samenwerking die we zagen verschijnen van size? was een corner shop-inspired New Balance 990v5s. Nu komt de Britse winkel met een exclusieve colorway voor de Nike Shox TL in een ‘Viotech’ colorway.

Nike heeft een lange en grote geschiedenis als het aankomt op iconische en populaire sneaker ontwerpen. Echter heeft Nike ook een paar modellen gehad die populair werden binnen bepaalde groepen en subculturen. Nike Shox is altijd zo’n model geweest. Het uiterlijk en de technologie in dit model zijn altijd vooruitstrevend geweest. In 1984 begonnen Nike designers al met het ontwerpen van het Shox model. Hoewel zij enorm veel experimenteerde met de zool voor de perfecte zool, duurde het toch behoorlijk lang voordat de sneaker op de markt werd gebracht. Waardoor de Nike Shox pas debuteerde in 1997 en droegen veel atleten de sneaker in het jaar 2000. In 2003 was het de hotste sneaker van het moment.

Nike Shox TL ‘Viotech’ Details

De laatste tijd word het opvallende model teruggebracht in nieuwe colorways. Nog niet zo lang geleden werd het model zelfs nog gebruikt in een samenwerking met Comme des Garçons. Nu komt de Nike Shox TL in een exclusieve ‘Viotech’ colorway die alleen verkrijgbaar zal zijn bij size?. Deze ‘Viotech’ colorway knikt naar klassieke releases van zowel de Nike Dunk en de Nike Air Max 1. Van deze twee debuteerde de laatste ook in 2003.

De basis van de upper bestaat uit verschillende kleuren grijs en wit. Over deze basis loopt een zijden Swoosh, eyestays en hiel in een paarse kleur. Daarnaast word er voor extra contrast gezorgd, door middel van oranje hits op de tong en op de hak. Echter stoppen de speciale accenten hier niet, want op de binnenkant van de upper bevind zich een rode/blauwe Swoosh. Goudkleurige slangen strepen lopen langs de zijkanten en zorgen voor extra detail. Op de tong en ook op de hak bevinden zich kleine felgroene Shox logo’s. Doormiddel van een rubberen gum outsole word de sneaker afgemaakt.

Op 6 juli komt de Nike Shox TL ‘Viotech’ exclusief uit via SIZE? voor €170,-. Benieuwd naar hoe de colorway eruit komt te zien? Scroll dan naar beneden voor foto’s! Vergeet ook niet om dagelijks Sneakerjagers te checken om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws.


Size? X Nike Shox TL 'Viotech'

CI7691-001 · Prijs vanaf €279,-

Naar alle aanbieders
Size?
Size?
Size?
Images by SIZE?

Previous ArticleNext Article