Balenciaga released een nieuwe colorway van de Track Trainer 578

Balenciaga bracht dit seizoen al meerdere colorways uit voor het Track Trainer model, inclusief een lichtgevende colorway. Nu de zomer steeds dichterbij komt, komt Balenciaga met een iets kleurrijker silhouet. Het gaat om een oranje colorway met grijze details.

Het Spaanse merk Balenciaga werd in 1919 opgericht door Cristóbal Balenciaga. Al snel kreeg Cristóbal Balenciaga zijn werk veel bewondering. Door het succes opende hij ook winkels in Madrid en in Barcelona. De kleding van Balenciaga werd zelfs door de Spaanse koninklijke familie gedragen. Toen de Spaanse Burgeroorlog uitbrak in 1936 werd Cristóbal gedwongen zijn winkels te sluiten. Hij besloot om te verhuizen naar Parijs om zijn werk voort te zetten. Ook hier werd zijn werk opgemerkt en zijn reputatie groeide snel, daarnaast kreeg hij veel respect van grote modeontwerpers.

Balenciaga’s geschiedenis

In 1957 besloot Balenciaga om zijn collectie één dag voor de releasedatum te presenteren tegenover de pers. Normaal gesproken werd een collectie altijd vier weken van te voren gepresenteerd, dit was een soort ongeschreven regel in de modebranche. Door de pers niet op de hoogte te brengen van de collectie hoopte hij het kopiëren van zijn ontwerpen te beperken. De pers was hier niet blij mee, maar Balenciaga hield stand. Het merk Givenchy was het met Balenciaga eens en steunde het merk. Beide merken hadden een enorme impact op hun berichtgeving en pers destijds. Balenciaga’s aanhangers beweerden dat rivaal Christian Dior veel lof kreeg voor het kopiëren van Balenciaga’s ontwerpen. In 1967 besloten beide ontwerpers om zich weer aan de ongeschreven regel te houden en hun collecties weer vier weken van te voren te presenteren aan de pers. Later noemde Christian Dior hem nog ‘the master of us all’.

Balenciaga verzette zich uitdagend tegen de regels en richtlijnen van Chambre Syndicale de la Haute Couture Parisienne. Hoewel Balenciaga als een groot icoon gezien wordt, is het merk nooit als haute couture bekroond. In 1968 sloot Balenciaga de deuren van het merk. Cristóbal overleed in 1972.

Balenciaga’s comeback

Tot en met 1986 sluimerde het modehuis een beetje. Jacques Bogart verkreeg in 1986 de rechten van Balenciaga en opende een nieuwe lijn, “Le Dix”. Michel Goma ontwierp de eerste collectie in oktober 1987. Vervolgens verbleef hij voor 5 jaar als ontwerper met gemengde beoordelingen. Hij werd in 1992 vervangen door de Nederlandse ontwerper, Josephus Thimister. Hij begon met de restauratie van Balenciaga’s high-fashion status. Tijdens Thimister zijn periode werd Nicolas Ghesquière in 1997 aangetrokken als hoofdontwerper. Op 5 november 2012 stopte Nicolas Ghesquière na 15 jaar als hoofdontwerper bij het merk. Alexander Wang werd als nieuwe hoofdontwerper gekozen, maar hij verliet het modehuis na drie jaar. Sindsdien is Demna Gvasalia creative director.

Balenciaga Track Trainer “Orange/Grey”

De Track Trainer zijn upper is gemaakt van meerdere lagen mesh en leer. Op de tong en op de buitenkant staat de bekende “BALENCIAGA” branding. Ook voorop de neus staat het “BB” logo. Achterop de hak bevindt zich een grijze heel tab. De versterkte zool beschikt over oranje en grijze kleuren en is gemaakt van rubber. De sneaker is geïnspireerd op de hiking wereld. Bijpassende gestreepte veters zorgen voor een extra sportieve look, terwijl de “track” branding op de achterkant het laatste zetje geeft.

Wanneer de nieuwe colorway uitkomt is nog niet bekend, maar wij verwachten dat deze binnenkort verkrijgbaar zal zijn. Aan de nieuwe colorway hangt een prijskaartje van €695,-. Benieuwd hoe het nieuwe silhouet eruit komt te zien? Scrol dan naar beneden voor foto’s. Vergeet ook niet om Sneakerjagers in de gaten te houden voor je dagelijkse sneakernieuws.


Images by Barneys

Previous ArticleNext Article

First Look op de Quai 54 x Air Jordan 1 Low 6

Normaal gesproken vind er elk jaar het Quai 54 streetbaltoernooi plaats in Parijs, maar door het Corona virus zal dat dit jaar helaas niet het geval zijn. Wel brengt Jordan Brand in samenwerking met Quai 54 een Air Jordan 1 Low. Van deze Quai 54 x Air Jordan 1 Low is ook een foto van opgedoken.

Jordan Brand en Quai 54 zullen ons niet alleen de Air Jordan 1 Low brengen, maar ook een Air Jordan 6 in twee verschillende colorways. Hiervan zijn ook al officiële foto’s van naar buiten gekomen. Nu is er ook eindelijk een eerste foto van de Quai 54 x Air Jordan 1 Low.

Quai 54 x Air Jordan 1 Low ‘Sail’ | First Look

Het bovenwerk van de sneaker beschikt over een basis van mesh en leer. De mesh panelen zijn versierd met bruine en gele grafische patronen die tribale en op basketbal geïnspireerde beelden combineren. Op de sneaker zijn witte veters bevestigd met hierop en rondom branding. Op de veters zit een rode patch met hierop ’23’ branding. De tong zelf beschikt over een rode Jumpman. De Swoosh is verwerkt in een bruine kleur.

Volgens geruchten zal de sneaker op zaterdag 18 juli 2020 releasen. Houd Sneakerjagers in de gaten voor de laatste updates over deze sneaker. Scroll naar beneden voor de eerste foto van de sneaker.


Quai 54 x Air Jordan 1 Low
Image by @bshop_basketball

Ronnie Fieg heeft de KITH x Looney Tunes x Converse Chuck 70 Hi onthuld 5

Ronnie Fieg zit niet stil en dat bewijst hij maar weer eens. Een paar dagen geleden opende hij de deuren van zijn nieuwe flagship store in Tokio. Gisteren onthulde Ronnie Fieg dat er een KITH x Looney Tunes x Converse Chuck 70 Hi onderweg is.

Voor de mensen die niet weten wie Ronnie Fieg is, hij is de oprichter van het merk KITH. Het merk werd in 2010 opgericht en kent sindsdien al grote successen. Zo heeft het al meerdere samenwerkingen met Nike achter de rug, maar ook met Tommy Hilfiger, Coca Cola en Versace.

KITH x Looney Tunes x Converse Chuck 70 Hi | Details

De samenwerking verwijst naar de vroege zaterdagochtend van Ronnie Fieg waarop hij de televisie aanzette om de cartoon Looney Tunes te kijken. Als we kijken naar de sneaker zien we al snel het zwarte bovenwerk. Hierop zien we al snel de gehele cast van personages voorbij komen van Looney Tunes. Het kenmerkende All Star logo op de binnenkant is ook vervangen voor het logo van Looney Tunes. Echter staat er KITH onder het logo. Op de witte contrasterende midsole is er nog meer KITH branding te vinden, namelijk in het rood. Een doorschijnende outsole maakt de sneaker af, want onder de outsole kan je namelijk het motto ‘JUST US’ lezen.

Scroll naar beneden om officiële foto’s te bekijken van de KITH x Looney Tunes x Converse sneaker. Houd Sneakerjagers goed in de gaten om up-to-date te blijven van het laatste nieuws over deze aankomende collab.


KITH x Looney Tunes x Converse Chuck 70 Hi
KITH x Looney Tunes x Converse Chuck 70 Hi
KITH x Looney Tunes x Converse Chuck 70 Hi

Size? X Nike Air Zoom Spiridon Cage 2 is een ware kleurexplosie 5

Ben jij iemand die vrolijk wordt van veel verschillende kleuren? Dan is de Size? X Nike Air Zoom Spiridon Cage 2 ‘Carnaby’ echt iets voor jou! Het is niet de eerste keer dat Nike en Size? de handen ineen slaan en waarschijnlijk ook zeker niet de laatste. Al vele jaren verschijnen er nieuwe creaties op verschillende Nike silhouetten die samen met Size? ontwikkeld zijn. Dit keer komen zij met een knallende colorway op de Air Zoom Spiridon Cage 2.

De nieuwste samenwerking tussen Size? en Nike vindt haar inspiratie in Carnaby Street. Een kleurrijke straat vol met unieke winkels en verrassende eetgelegenheden in de wijk Soho in Londen. Overigens is één van de stores van Size? ook in deze straat terug te vinden, op deze manier staat het thema van deze collab extra dichtbij.

Size? X Nike Air Zoom Spiridon Cage 2 ‘Carnaby’ | CW7482-100

De verschillende kleuren van de vele panden in Carnaby Street zien we direct terug op de sneaker. Waar de basis van de upper nog is voorzien van wit mesh met een aantal beige belijningen, wordt je aandacht toch al snel naar het achterste gedeelte van de sneaker getrokken. Hier zien we namelijk de kleuren geel, roze en groen verschijnen. Ondanks dat dit behoorlijk contrasterende kleuren zijn, sluiten ze geweldig op elkaar aan omdat ze allemaal een zachte uitstraling hebben. De roze kleur wordt overigens ook doorgetrokken naar de caged Air Unit in de hiel. De rest van de zool is clean wit gehouden waardoor de kleuren nog sterker naar voren komen. Een interessant detail is te vinden op de hiel van de sneaker. Hier is namelijk de tekst “Welcomes The World” geborduurd als ode aan het ‘Carnaby Street Welcomes The World’ bord dat al sinds 1973 te vinden is in deze creatieve straat.  

Naast de Size? X Nike Air Zoom Spiridon Cage 2 ‘Carnaby’ komen de twee ook nog met bijpassende kleding. Denk hierbij aan een hoodiecollectie en een T-shirt met daarop dezelfde “Welcomes The World” tekst als op de sneakers. Op deze manier kan je een echte look creëren.

De nieuwste collab tussen Size? en Nike wordt verwacht te releasen op zaterdag 11 juli om 09:00 uur exclusief bij Size?. Aan de sneakers zal een prijskaartje hangen van €140,-. Check hieronder alle foto’s en blijf vooral onze releasekalender in de gaten houden voor de laatste info.

Size? X Nike Spiridon Zoom Cage 2 'Carnaby'

zaterdag 11 juli 2020

Naar alle aanbieders
Images by Size?