Overkill X New Balance ‘Berlin-City of Values’ pack 422

De in Berlijn gevestigde sneaker store Overkill gaat de samenwerking aan met New Balance. Het pack dat voortkomt uit deze collab is het ‘Berlin-City of Values’ pack. Het is dus geen verrassing meer dat beide bedrijven zich hebben laten inspireren door deze verrassende stad die nooit slaapt.

Als je naar Berlijn gaat heb je aan één weekend lang niet genoeg om de wonderen van deze stad te ontdekken. Berlijn draagt zoveel verschillende elementen met zich mee. Je moet hier echt de tijd voor nemen om alles te kunnen zien. De pijn van de Tweede Wereldoorlog wordt tot op de dag van vandaag nog altijd herdacht in deze stad. Je kan bijvoorbeeld de resten van de Berlijnse muur bezoeken die West- en Oost-Berlijn van elkaar gescheiden hield of het Holocaust monument dat je midden in het centrum van de stad vindt. Maar Berlijn heeft, naast deze trieste geschiedenis, ook heel veel moois te bieden. Door de hele stad hebben graffitikunstenaars namelijk hun creativiteit laten spreken. Verder leeft de stad helemaal op wanneer het avond wordt door het bruisende nachtleven.

Overkill en New Balance hebben de clubcultuur van de Duitse hoofdstad gebruikt ter inspiratie van de twee sneakers uit het ‘Berlin-City of Values’ pack. Waar vele mensen juist in het donker gekleed gaan naar de beste Techno clubs in de stad, staat Berlijn ook bekend om zijn kleurrijke sfeer tijdens de bekende Love Parade en Gay Parade. Deze twee werelden worden door Overkill en New Balance samengebracht in het nieuwe pack. Gelijkheid, eenheid en diversiteit zijn de kernwaarden die via deze sneakers naar buiten worden gebracht.

‘Berlin-City of Values’ details

Het pack bestaat uit twee New Balance modellen die beide een andere colorway krijgen. Het gaat hier om de New Balance M1500 en het model dat voor de 30e verjaardag van de M1500 is ontworpen, namelijk de M1530. De New Balance M1530 komt in een geheel zwarte colorway met een aantal interessante details. Zo is de upper gemaakt van geperforeerd leer en zacht nubuck. Daarnaast vind je ook nog 3M materiaal dat zorgt voor een reflecterend effect op de “N” branding.

Het retro model uit dit pack, de M1500, is juist het tegenovergestelde van de M1530. Deze sneaker bestaat uit verschillende pastelkleuren op materialen van hoge kwaliteit. Op de upper vind je suède overlays in het grijs en blauw. Verder zie je verschillende pastelkleuren terugkomen op de verschillende New Balance branding op dit model. Ook hier is de “N” branding reflecterend. De New Balance M1500 biedt overigens mogelijkheden voor eigen personalisering vanwege de drie paar veters en lace locks in verschillende kleuren.

De twee sneakers uit het ‘Berlin-City of Values’ pack zullen zaterdag 22 juni releasen voor een prijs van €170,-. Bekijk ondertussen hieronder de foto’s van beide colorways. Ben je nieuwsgierig naar andere releases? Check dan onze releasekalender.


Overkill X New Balance 1530 City of Values Pack

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Berlin-City of Values

Overkill X New Balance 1500 City of Values Pack

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Berlin-City of Values
Berlin-City of Values
Images by: Overkill

Previous ArticleNext Article

Nike Blazer krijgt een “Pink Foam” colorway 4

De laatste drie decennia is de Nike Blazer bekender dan ooit en nu staat de sneaker toch wel bekend als een echt lifestyle sneaker. Nu staan er twee prachtige sneakers op de planning, een hoog en laag model in een “Pink Foam” colorway. Een releasedatum is helaas nog niet bekend, maar wel volgen de geruchten dat ze deze zomer zullen droppen.

De Nike Blazer is een echte klassieker, het paar kwam uit in 1972. Het begon als een basketbalschoen die werd gedragen bij de bekende George Gervin. Nu is het één van de bekendste sneakers in de streetwear wereld en word het paar door velen gedragen, buiten en op het veld.

Nike Blazer “Pink Foam” | BQ6806-108

Beide paren hebben een heerlijk uiterlijk gekregen. Het duo heeft dit keer een White/ Sail kleur gekregen die over bijna het gehele bovenwerk is gevestigd. Zowel als de High als de Low is gemaakt van soepel leer, met natuurlijk suede overlays bij de teen en de laterale voorvoet voor versteviging. De swooshes en het Nike labeltje bij de hiel genieten van een Pink Foam colorway. Terwijl natuurlijk zoals we gewend zijn de zooleenheden een gelige kleur hebben gekregen voor een vintage effect. Met de visgraatzolen op de Blazer Low wijken ze echter wel wat af door hun grotere tegenhangers met een gombruine uiterlijk.

Release info

Wanneer het paar zal uitkomen, is nog niet bekend. Wel gaan de geruchten dat het paar deze zomer zal droppen. Dan zal het bij Nike en Nike retailers verkrijgbaar zijn. Wil je nou altijd op de hoogte blijven van de nieuwste sneakers en releases? Houd dan onze releasekalender in de gaten. Zo ben en blijf je altijd up to date.

Images by: Nike

Nike brengt 5 sneakers uit met het Rub-away effect 61

Nike is de laatste tijd actief bezig met het uitbrengen van unieke colorways. Een manier hoe ze dit doen is het gebruik van nieuwe en unieke materialen. Een voorbeeld hiervan was het tear-away effect wat we laatste op de Air Force 1 zagen voorbijkomen. Een vergelijkbaar effect is het Rub-away- effect. Nike heeft besloten dit effect toe te passen op twee van de meest populaire modellen van dit moment, de Nike Air Max 90S en de Air Force 1 Low. 

 Het rub-away effect is vergelijkbaar met het tear-away effect. In dit geval is er over het materiaal een extra dun laagje verf aangebracht. Doordat het materiaal slijt na het dragen komt er een nieuwe laag verf zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat de colorway van een sneakers een compleet nieuwe dynamiek krijgt. 

Nike heeft het nieuwe effect direct goed gebruikt. Zo krijgt het nieuwe Nike Air Max 90S model de rub-away makeover en de Nike Air Force 1 Low. De air Max 90S colorways hinten naar de OG varianten alleen dan nu met een aangepast tongue-logo en een jewel swoosh. De Air Forces daarentegen zijn plain white met een jewel swoosh. Onder de witte kleur zit dezelfde kleur als ide van de details. 

6 juni zullen deze toffe Nike rub-away sneaker uitkomen bij Nike.com en geselecteerde Nike retailers.

In de tussentijd check je de Sneakerjagers Releasekalender. Hier vind je alle updates en informatie over alle sneaker-releases die de komende tijd nog komen gaan. Ook vind je hier de meest hyped releases en dé shops waar je ze kunt bemachtigen.  

rub-away
rub-away
rub-away
rub-away
rub-away
rub-away

De CLOT x Nike Air Max 1 ‘Kiss of Death’ keert mogelijk terug 76

Enige tijd geleden toonde sneaker-leaker py_rates ene wel hele bijzonder (mogelijk) rerelease. De Air Max 1 Powerwall Pink en lemonade zouden terug keren in 2020. Vandaag kwam de leaker wederom met een nieuwe bijzondere rumor. Zo denkt hij dat in 2020 of 2021 de eerste collab van de Nike x Clot Air Max 1 zal terug keren. Het gaat dus om de Nike Air Max 1 x Clot ‘Kiss of Death’ Deze bijzondere release kwam uit in een beperkte oplage in 2005 en is een sneaker die echt vol toffe details zit.

De Nike Air Max 1 x Clot ‘Kiss of Death’ was in 2006 dé sneaker waar het allemaal om draaide. Met het unieke detail van een doorzichtige toebox werd deze sneaker jaren gezien als een van de beste colorways van de Air Max 1’s. Naast de doorzichtige toebox maakte ze ook gebruik van Suede, struisvogelleer en een slangenprint. De kleurencombinatie van rood, beige, geel, groen en oranje klonk niet heel goed maar het werkte wel. 

Als we de leaker moeten geloven dan zou deze Nike Air Max 1 x Clot ‘Kiss of Death’ weer terugkeren in 2020 of 2021. Zoals altijd verwachten we hem bij Nike.com en geselecteerde Nike retailers. Let wel op: Nike heeft deze release nog niet bevestigd of ontkent, echt zeker zijn we er dus niet van.

In de tussentijd check je de Sneakerjagers Releasekalender. Hier vind je alle updates en informatie over alle sneaker-releases die de komende tijd nog komen gaan. Ook vind je hier de meest hyped releases en dé shops waar je ze kunt bemachtigen.  

Deze afbeelding is van de originele release uit 2006
Deze afbeelding is van de originele release uit 2006
Deze afbeelding is van de originele release uit 2006