Overkill X New Balance ‘Berlin-City of Values’ pack 69

De in Berlijn gevestigde sneaker store Overkill gaat de samenwerking aan met New Balance. Het pack dat voortkomt uit deze collab is het ‘Berlin-City of Values’ pack. Het is dus geen verrassing meer dat beide bedrijven zich hebben laten inspireren door deze verrassende stad die nooit slaapt.

Als je naar Berlijn gaat heb je aan één weekend lang niet genoeg om de wonderen van deze stad te ontdekken. Berlijn draagt zoveel verschillende elementen met zich mee. Je moet hier echt de tijd voor nemen om alles te kunnen zien. De pijn van de Tweede Wereldoorlog wordt tot op de dag van vandaag nog altijd herdacht in deze stad. Je kan bijvoorbeeld de resten van de Berlijnse muur bezoeken die West- en Oost-Berlijn van elkaar gescheiden hield of het Holocaust monument dat je midden in het centrum van de stad vindt. Maar Berlijn heeft, naast deze trieste geschiedenis, ook heel veel moois te bieden. Door de hele stad hebben graffitikunstenaars namelijk hun creativiteit laten spreken. Verder leeft de stad helemaal op wanneer het avond wordt door het bruisende nachtleven.

Overkill en New Balance hebben de clubcultuur van de Duitse hoofdstad gebruikt ter inspiratie van de twee sneakers uit het ‘Berlin-City of Values’ pack. Waar vele mensen juist in het donker gekleed gaan naar de beste Techno clubs in de stad, staat Berlijn ook bekend om zijn kleurrijke sfeer tijdens de bekende Love Parade en Gay Parade. Deze twee werelden worden door Overkill en New Balance samengebracht in het nieuwe pack. Gelijkheid, eenheid en diversiteit zijn de kernwaarden die via deze sneakers naar buiten worden gebracht.

‘Berlin-City of Values’ details

Het pack bestaat uit twee New Balance modellen die beide een andere colorway krijgen. Het gaat hier om de New Balance M1500 en het model dat voor de 30e verjaardag van de M1500 is ontworpen, namelijk de M1530. De New Balance M1530 komt in een geheel zwarte colorway met een aantal interessante details. Zo is de upper gemaakt van geperforeerd leer en zacht nubuck. Daarnaast vind je ook nog 3M materiaal dat zorgt voor een reflecterend effect op de “N” branding.

Het retro model uit dit pack, de M1500, is juist het tegenovergestelde van de M1530. Deze sneaker bestaat uit verschillende pastelkleuren op materialen van hoge kwaliteit. Op de upper vind je suède overlays in het grijs en blauw. Verder zie je verschillende pastelkleuren terugkomen op de verschillende New Balance branding op dit model. Ook hier is de “N” branding reflecterend. De New Balance M1500 biedt overigens mogelijkheden voor eigen personalisering vanwege de drie paar veters en lace locks in verschillende kleuren.

De twee sneakers uit het ‘Berlin-City of Values’ pack zullen zaterdag 22 juni releasen voor een prijs van €170,-. Bekijk ondertussen hieronder de foto’s van beide colorways. Ben je nieuwsgierig naar andere releases? Check dan onze releasekalender.


Berlin-City of Values

Berlin-City of Values
Berlin-City of Values
Images by: Overkill

Previous ArticleNext Article

De Air Jordan 1 met een react zool 14

Jordan heeft vaker de React foam zool gebruikt op de modellen Porto React en Apex React. Nu zal het klassieke en populaire model de Air Jordan 1 ook komen met een React zool. De sneaker verschijnt in een wit/zwart/rode colorway. Niet alleen beschikt deze Air Jordan beschikt over een gloednieuwe constructie, ook ziet de sneaker en stukken moderner uit. Het bovenwerk van de sneaker is van mesh en de overlays van leer.

Details
Een mooi detail is de rode nylon pull tabs op de tong en de hiel. De sneaker heeft extra dikke zwarte veters. Op de zijkant van de sneaker is een 3D rubberen Swoosh. Het allerbelangrijkste detail is natuurlijk de eerder genoemde React foam zool die comfort biedt bij elke stap.

De Air Jordan 1 React ‘Black/White’ komt op 1 juli uit. Scrol verder naar beneden om de foto’s te bekijken.


Air Jordan 1 React

Front image by : Yamaotoko Footgear

New Balance Sample_Lab is extreem exclusief 28

New Balance nodigt je uit om een sprong te maken voor hun allernieuwste Sample Lab Pack. Dit ontzettend beperkte pack bevat de iconische 1500 en 1530 sneaker. Waarom nodigt New Balance je uit om een sprong te maken? Wanneer jij een van deze modellen besteld weet je namelijk niet welke colorway je gaat krijgen! Van elke colorway zijn er maar 100 gemaakt en dat maakt het dat er maar 600 paar wereldwijd zijn.

Elke model heeft een retro kleuren pallet en is een frisse draai aan de klassieke New Balance modellen. De 1500 en 1530 komen alle 2 dus in drie zomerse colorways. Zoals we gewend zijn van New Balance zijn de sneakers weer van top kwaliteit. Gemaakt van een mix van suede leer, mesh en nubuck, word het bovenwerk ondersteund door een dempende en comfortabele ENCAP midsole.

De sneaker zit goed verpakt en gesealed, pas wanneer jij thuis je pakketje open maakt weet je welke colorway je hebt. In totaal zijn er dus maar 600 paar! Wil jij een paartje krijgen van deze limited sneaker, schrijf je dan in via END. Je kan je inschrijven tot vrijdag nacht 03:00.

Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen!


New Balance Sample_Lab 1500X Made in England

Prijs: €195,-
Raffle: Schrijf je hier in>>

New Balance Sample_Lab 1500X Made in England
New Balance Sample_Lab 1500X Made in England
New Balance Sample_Lab 1500X Made in England
Images by END

New Balance Sample_Lab 1530X Made in England

Prijs: €185,-
Raffle: Schrijf je hier in>>

New Balance Sample_Lab 1530X Made in England
New Balance Sample_Lab 1530X Made in England
New Balance Sample_Lab 1530X Made in England
Images by END

Nike x Stranger Things // Release Reminder 27

Stranger Things is een van de populairste series op het moment. De serie ging in première op 15 juli 2016. We wachten met spanning af op het tweede seizoen!

Nike kondigde een aantal weken geleden een samenwerking aan met Stranger Things. De samenwerking komt in twee delen uit, een deel van de collectie komt op 27 juni uit en het andere deel op 1 juli. De Blazer is helaas uitgesteld en komt waarschijnlijk op 6 juli uit. De collectie die donderdag 27 juni wordt gedropt bestaat uit een Nike Air Tailwind en een Nike Cortez.

Stranger Things

De serie speelt zich af in een klein plaatsje in Indiana. Het gaat over een groep jongeren en volwassenen die te maken krijgen met een mysterieuze verdwijning van een ‘kind’. Er wordt een mysterie onthuld dat te maken heeft met geheime experimenten, angstaanjagende bovennatuurlijke krachten, en een vreemd meisje. Verder gaan we geen spoilers bekend maken, maar de serie is zeker een aanrader!


Hawkings High School collectie

Stranger Things X Nike Blazer ‘Hawkings High’ | CJ6101-100
De Blazer is gemaakt van soepel wit leer. De Nike Blazer beschikt over de Hawkings High School patch die is genaaid aan de mediale zijde. De Swoosh op de mediale zijde is voorzien van een oranje kleur met groene details. De Swoosh op de laterale zijde heeft alleen een oranje omlijning.
*De Blazer is helaas uitgesteld, houd goed onze releasekalender in de gaten voor een releasedatum.

Stranger Things X Nike Air Tailwind ‘Hawkins High’ | CJ6108-300
Een echte klassieker van Nike is de Nike Air Tailwind. De Tailwind 97 heeft een groene upper en een oranje Nike Swoosh. De middenzool is wit en de zool is zwart. Dit keer is de Hawkings High School patch op de hiel geborduurd.

Stranger Things X Nike Cortez ‘Hawkins High’ | CJ6106-100
De Nike Cortez beschikt over soepel wit leer en komt in de school kleuren groen en oranje. De Hawkings High School patch verschijnt hier op de hiel. Een mooi detail is de gestreepte inlegzool.