Todd Snyder en New Balance slaan de handen ineen en creëren de 997 ‘Love’

De Pride Month is vol aan de gang en het is alweer vijftig jaar geleden dat de Stonewall-rellen plaatsvonden in New York City. Om Pride Month te vieren zijn New Balance en Todd Snyder wederom een samenwerking aangegaan om weer een inspirerende sneaker te releasen, namelijk de New Balance 997 ‘Love’.

Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender en Queer (LGBTQ). Pride Month is in de Verenigde Staten ontstaan na de Stonewall-rellen in 1969. Dit gebeurde allemaal nadat de politie de homobar ‘Stonewall Inn’ in Greenwich Village in New York had ontruimt. Normaal gesproken zijn er regels als de politie een ontruiming doet in een cafe. Er wordt bijvoorbeeld voor gezorgd dat de ontruiming vroeg plaatsvindt zodat het nog rustig is en zodat er ’s avonds gewoon mensen over de vloer kunnen komen. Die keer bij Stonewall Inn was dit echter niet het geval. Rond half twee ’s nachts ging de politie naar binnen en met veel disrespect en discriminatie gingen zij te werk.

Mensen kwamen voor elkaar op en in de volgende vijf dagen na de ontruiming vonden er maar liefst drie rellen plaats. Meer dan 2000 demonstranten wierpen flessen en stenen naar de inmiddels 400 ingezette politieagenten en riepen tijdens deze gebeurtenis “Gay Power!”. In juli 1969 werd meteen het ‘Gay Liberation Front’ opgericht. Exact een jaar nadat de rellen plaatsvonden, vond de eerste ‘Gay Pride Parade’ plaats tussen Greenwich Village en Central Park. Tussen de 5.000 en 10.000 mensen deden hieraan mee. De jaren daarna volgde de ‘Pride Month’ die de gehele maand juni stand houdt.

De details

Laten we nu eens beginnen over de sneaker. Todd Snyder heeft al verschillende klassiekertjes gemaakt in samenwerking met New Balance en dit paartje gaat daar natuurlijk volop bij horen. De sneaker zit vol met verschillende kleurencombinaties en zachte details. Alle overlays op de sneaker hebben een ander kleurtje gekregen en bestaan uit verschillende materialen. Je ziet wel een sterk verschil in de voor en achter kant. Als je kijkt naar de voorkant zie je dat de mudguard zacht licht blauw suède bevat en dat de overlays op het middelste gedeelte op de zijkant van de sneaker uit munt groene kleuren bestaat. De achterkant heeft juist een wat robuustere kleurencombinatie gekregen met zalm roze en een sterke kleur oranje. Daarnaast heeft de sneaker verschillende grijze en roze details waardoor hij er echt uit springt. Tevens zijn er munt groene veters aangebracht en heeft de tong een zalm roze kleur. Ten slotte staat er op zowel de heel tab als de tong ‘New Balance’ in een regenboom print. Als je naar het gehele plaatje kijkt hebben ze de sneaker perfect gesymboliseerd naar het evenement en is hij echt compleet.

Deze New Balance 997 ‘Love’ is te koop op de website van Todd Snyder. Er hangt dan ook een prijskaartje aan van $220. Ben jij benieuwd naar meer nieuwe releases? houd onze releasekalender dan goed in de gaten en volg ons op onze socials zoals Instagram en Facebook.


Images by: Todd Snyder


Previous ArticleNext Article