Todd Snyder en New Balance slaan de handen ineen en creëren de 997 ‘Love’ 499

De Pride Month is vol aan de gang en het is alweer vijftig jaar geleden dat de Stonewall-rellen plaatsvonden in New York City. Om Pride Month te vieren zijn New Balance en Todd Snyder wederom een samenwerking aangegaan om weer een inspirerende sneaker te releasen, namelijk de New Balance 997 ‘Love’.

Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender en Queer (LGBTQ). Pride Month is in de Verenigde Staten ontstaan na de Stonewall-rellen in 1969. Dit gebeurde allemaal nadat de politie de homobar ‘Stonewall Inn’ in Greenwich Village in New York had ontruimt. Normaal gesproken zijn er regels als de politie een ontruiming doet in een cafe. Er wordt bijvoorbeeld voor gezorgd dat de ontruiming vroeg plaatsvindt zodat het nog rustig is en zodat er ’s avonds gewoon mensen over de vloer kunnen komen. Die keer bij Stonewall Inn was dit echter niet het geval. Rond half twee ’s nachts ging de politie naar binnen en met veel disrespect en discriminatie gingen zij te werk.

Mensen kwamen voor elkaar op en in de volgende vijf dagen na de ontruiming vonden er maar liefst drie rellen plaats. Meer dan 2000 demonstranten wierpen flessen en stenen naar de inmiddels 400 ingezette politieagenten en riepen tijdens deze gebeurtenis “Gay Power!”. In juli 1969 werd meteen het ‘Gay Liberation Front’ opgericht. Exact een jaar nadat de rellen plaatsvonden, vond de eerste ‘Gay Pride Parade’ plaats tussen Greenwich Village en Central Park. Tussen de 5.000 en 10.000 mensen deden hieraan mee. De jaren daarna volgde de ‘Pride Month’ die de gehele maand juni stand houdt.

De details

Laten we nu eens beginnen over de sneaker. Todd Snyder heeft al verschillende klassiekertjes gemaakt in samenwerking met New Balance en dit paartje gaat daar natuurlijk volop bij horen. De sneaker zit vol met verschillende kleurencombinaties en zachte details. Alle overlays op de sneaker hebben een ander kleurtje gekregen en bestaan uit verschillende materialen. Je ziet wel een sterk verschil in de voor en achter kant. Als je kijkt naar de voorkant zie je dat de mudguard zacht licht blauw suède bevat en dat de overlays op het middelste gedeelte op de zijkant van de sneaker uit munt groene kleuren bestaat. De achterkant heeft juist een wat robuustere kleurencombinatie gekregen met zalm roze en een sterke kleur oranje. Daarnaast heeft de sneaker verschillende grijze en roze details waardoor hij er echt uit springt. Tevens zijn er munt groene veters aangebracht en heeft de tong een zalm roze kleur. Ten slotte staat er op zowel de heel tab als de tong ‘New Balance’ in een regenboom print. Als je naar het gehele plaatje kijkt hebben ze de sneaker perfect gesymboliseerd naar het evenement en is hij echt compleet.

Deze New Balance 997 ‘Love’ is te koop op de website van Todd Snyder. Er hangt dan ook een prijskaartje aan van $220. Ben jij benieuwd naar meer nieuwe releases? houd onze releasekalender dan goed in de gaten en volg ons op onze socials zoals Instagram en Facebook.


Images by: Todd Snyder


Previous ArticleNext Article

Scoor de Nike Air Max 90 ‘Chinese New Year’ met 30% korting 3

2020 is het jaar van de Nike Air Max 90 en daar is geen twijfel over mogelijk. Zo zagen we al vele colorways verschijnen dit jaar. Ook de Nike Air Max 90 ‘Chinese New Year’ dook op en deze is nu met 30% korting verkrijgbaar. Lees verder voor meer informatie.

De Air Max 90 die is geïnspireerd op het Chinese New Year is nog niet eens zo heel lang verkrijgbaar. Sinds 29 april 2020 is de sneaker pas verkrijgbaar. Op de sneaker is een eentonige graphic te vinden die is geïnspireerd op de volkunst van papier knippen. Het graphic is een eerbetoon aan belangrijke elementen die samenvielen met het jaar van de rat.

De ‘Chinese New Year’ colorway is verwerkt in de kleuren wit, zwart, bordeaux en goud. De basis van de sneaker heeft een overheersende witte kleur gekregen, terwijl de mudguard een zwarte kleur heeft gekregen. Ook de bovenste eyestays van de veters zijn verwerkt in een zwarte kleur. De eyestays hieronder zijn gekleurd in rood, evenals een gedeelte van de midsole. Alle branding die op de sneaker is te vinden is goud van kleur. Zo is de Swoosh verwerkt in een gouden kleur, maar ook de Nike Air branding onder de Swoosh en achterop de hiel. De sneaker wordt afgemaakt door het symbolische teken op de tong. Het teken verwijst naar het begin van een nieuw decennium en een nieuw dierenriemcyclus.

De Nike Air Max 90 ‘Chinese New Year’ is zoals we al zeiden met 30% afgeprijsd. Dit betekent dat je nu de sneaker met €42,- KORTING kan shoppen en de AM90 dus voor €98,- voor jou is! Om de 30% korting te krijgen moet je wel de kortingscode: NIKE30 invoeren tijdens het afrekenen. Shop de sneaker via het blokje hieronder en vergeet niet om onze ‘Sneaker Steal Festival’ pagina te checken voor nog veel meer steals.


Nike Air Max 90 'CNY'

CU3005-171 · Nu voor €140,-

Bekijken bij Nike
Chinese New Year
Chinese New Year
Chinese New Year

De Air Jordan 1 High Zoom komt in een ‘Rage Green’ colorway 7

De Air Jordan is qua populariteit op zijn piek. Het model is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld en iedereen is opzoek naar de nieuwste en meest wilde colorway. Een Iteratie op de Air Jordan 1 High is deze Air Jordan 1 High Zoom. Enige tijd geleden zagen we al een Racer Blue colorway van de Air Jordan 1 High. Jordan Brand komt nu ook met deze nieuwe Air Jordan 1 High Zoom ‘Rage Green’. 

De colorway van deze Air Jordan 1 High Zoom ‘Rage Green’ is er eentje die we nog nooit gezien hebben. Zo is het bovenwerk gemaakt van groen/zwarte kleur in combinatie met kleurrijke details. Deze kleurrijke details zien we eigenlijk voornamelijk op de outsole. Hier zien we een gradiënt van rood naar groen lopen.

Op het bovenwerk heeft Nike gebruik gemaakt van een harig suede materiaal in combinatie met glad leer. Het is nog niet helemaal duidelijk maar het ziet ernaar uit dat de swoosh gemaakt is van een 3M materiaal.

Een vaste releasedatum van deze sneaker is nog niet bekend. Houd in de tussentijd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten voor updates en meer informatie over deze release. De kans is wel groot dat ze zullen droppen bij Nike.com en geselecteerde retailers.

Rage Green
Rage Green
Rage Green

Pak de Nike Air Max 270 React OG voor €78,73 16

Het Sneakerjagers Sneaker Steal Festival is begonnen. Dat betekent 7 dagen lang de beste STEALS op jouw favoriete sneakers! Vandaag hebben we voor jullie de Nike Air Max 270 React in een OG colorway. Namelijk die van de Air Max 1. En het beste nieuws is natuurlijk dat de sneaker flink is afgeprijsd en je hem nu kan scoren voor maar €78,73.

De Nike Air Max 270 React is natuurlijk een heerlijke sneaker voor de zomer. En zeker met deze originele colorway van de Air Max 1 kan jij met volle vertrouwen de zomer tegemoet. Door de combinatie van een witte en rode kleuren op het bovenwerk heeft de sneaker een hele frisse uitstraling. Zo zijn de Swoosh en de mudguard rood gekleurd en is het mesh bij de tenen wit gekleurd. Richting de veters komen wat grijzigere kleuren tevoorschijn die we ook zagen op de originele colorway van de Air Max 1.

Zoals de naam van de sneaker al zegt beschikt de sneaker over zowel de Air Max technologie als de React technologie. Hierdoor is deze sneaker een van de meest comfortabelste op de markt.

De Nike Air Max 270 React in de ‘Original’ color way is nu verkrijgbaar tijdens het Sneaker Steal Festival voor maar €78,73. Gebruik dan wel de code NIKE30 bij het afrekenen. Check de knop hieronder om de sneaker te scoren!

Voor meer steals check je de Sneaker Steal Festival pagina!

Nike Air max 270 React 'Original' (Air Max Celebration Pack)

CW2625-100 · Nu voor €112,-

Bekijken bij Nike
Air Max 270 React
Air Max 270 React
Air Max 270 React
Air Max 270 React
Air Max 270 React