Patta x Air Jordan 7 // Release Reminder 443

Patta x Air Jordan 7

Het Amsterdams gevestigde Patta brengt deze zaterdag dan eindelijk hun samenwerking uit met Jordan. Samen hebben de twee merken gewerkt aan een Patta x Air Jordan 7.

Patta is in 2004 opgezet door Edson Sabajo en Guillaume ‘Gee’ Schmidt. Samen hadden ze Patta opgezet om exclusieve sneakers als eerst naar hun familie en vrienden te krijgen en daarna naar het Nederlandse publiek. Wat begon als een hobby is nu uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf en herkenbaar merk. Acht jaar later is Patta gevestigd in Amsterdam en Londen. Later kocht Patta een getalenteerd Team, inclusief designer en creative director, Vincent. Vincent helpt Patta bij het doorgeven van de liefde voor sneakers en de sneakercultuur aan hun fanbase.

Patta is het eerste Europese merk waarmee Jordan gaat samenwerken en is dus een grote eer voor Patta. Toen Jordan Vincent en Gee benaderde om een samenwerking aan te gaan dachten Vincent en Gee direct aan een Air Jordan 7. De Air Jordan 7 is namelijk de favoriete sneaker van beide mannen. De twee wilden dat hun ontwerp werd gemaakt met de geest van Patta en waar hun winkel en community voor staat. Samen hebben ze dus gekozen voor een warme kleur.

Patta x Air Jordan 7 details

De sneaker bevat een lichtbruine leren base met daaroverheen een bruin suède overlay. Een rood geborduurd Jumpman logo is te vinden op de enkel, het Patta logo staat op verschillende plekken op de midsole, op de heel tab staat “Team Patta” en de tong is bekleed met de kleuren rood en bruin om zo meer contrast te creëren op de sneaker.

Samen brengen de twee merken ook nog kleding uit. De kledingstukken waaraan ze hebben gewerkt zijn: een vissershoedje, trackjacket, t-shirt, joggingbroek en korte broek. De inspiratie is gehaald van Afrikaanse kledingstukken en patronen die ze vervolgens tot een relevante look hebben gemaakt.

De Patta x Air Jordan 7 en kledingcollectie zullen op zaterdag 15 juni releasen via de Nike SNEAKRS app. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten!


Patta X Air Jordan 7 OG SP

AT3375-200 · Prijs vanaf €238,-

Naar alle aanbieders

Previous ArticleNext Article

Er staat een nieuwe Human Made x adidas collectie op de planning 11

Maak je ready voor Human Made x adidas, want Human Made is opnieuw een samenwerking aangegaan met adidas. Het is niet de eerste samenwerking dus ze weten dat het goed zit. De gehele collectie wordt eind dit jaar verwacht, dat is dus sneller dan verwacht! Er zullen meerdere colorways op verschillende modellen uit gaan komen. Dit geldt voor de Stan Smith en de adidas Campus. Nog heel even wachten dus, want een exacte releasedatum hebben we helaas nog niet. Lees dus snel verder voor alle informatie die je nodig hebt.

Human Made x adidas pack

Elk model heeft zo zijn eigen heerlijke uiterlijk en colorway gekregen. Elk model is opgebouwd uit een tonale bovendeel. De Stan Smith wordt geleverd met de kenmerkende ingesneden door Human Made harten aan de zijkanten. Met een adidas tekst op de tong en het “Dry Alls” logo op de hielen. Elke Stan Smith heeft zijn eigen colorway gekregen, waaronder één zwarte. De andere twee zijn vooral wit met groene en blauwe details.

Natuurlijk konden we de adidas Campus niet vergeten. Deze worden alle drie geleverd met een suede bovenkant. Ook zie je wat kenmerken terug die ook op de Superstars werden gevestigd zoals de tekst “Gears For Futuristic Teenagers”. Dit zie je op de Three Stripes branding en de Human Made harten zie je terug op de hielen.

Release info

Hieronder vind je alle modellen en colorways van de samenwerking. Stuk voor stuk zijn het een plaatjes. Nog even wachten en voor je het weet, is het zo ver! Release data hebben we op het moment helaas nog niet. Wil je nou altijd op de hoogte blijven van de nieuwste sneakers en releases? Houd dan onze releasekalender in de gaten. Zo ben en blijf je altijd up to date.

Images by: adidas

Scoor de Nike Air Max 90 ‘Chinese New Year’ met 30% korting 22

2020 is het jaar van de Nike Air Max 90 en daar is geen twijfel over mogelijk. Zo zagen we al vele colorways verschijnen dit jaar. Ook de Nike Air Max 90 ‘Chinese New Year’ dook op en deze is nu met 30% korting verkrijgbaar. Lees verder voor meer informatie.

De Air Max 90 die is geïnspireerd op het Chinese New Year is nog niet eens zo heel lang verkrijgbaar. Sinds 29 april 2020 is de sneaker pas verkrijgbaar. Op de sneaker is een eentonige graphic te vinden die is geïnspireerd op de volkunst van papier knippen. Het graphic is een eerbetoon aan belangrijke elementen die samenvielen met het jaar van de rat.

De ‘Chinese New Year’ colorway is verwerkt in de kleuren wit, zwart, bordeaux en goud. De basis van de sneaker heeft een overheersende witte kleur gekregen, terwijl de mudguard een zwarte kleur heeft gekregen. Ook de bovenste eyestays van de veters zijn verwerkt in een zwarte kleur. De eyestays hieronder zijn gekleurd in rood, evenals een gedeelte van de midsole. Alle branding die op de sneaker is te vinden is goud van kleur. Zo is de Swoosh verwerkt in een gouden kleur, maar ook de Nike Air branding onder de Swoosh en achterop de hiel. De sneaker wordt afgemaakt door het symbolische teken op de tong. Het teken verwijst naar het begin van een nieuw decennium en een nieuw dierenriemcyclus.

De Nike Air Max 90 ‘Chinese New Year’ is zoals we al zeiden met 30% afgeprijsd. Dit betekent dat je nu de sneaker met €42,- KORTING kan shoppen en de AM90 dus voor €98,- voor jou is! Om de 30% korting te krijgen moet je wel de kortingscode: NIKE30 invoeren tijdens het afrekenen. Shop de sneaker via het blokje hieronder en vergeet niet om onze ‘Sneaker Steal Festival’ pagina te checken voor nog veel meer steals.


Nike Air Max 90 'CNY'

CU3005-171 · Nu voor €140,-

Bekijken bij Nike
Chinese New Year
Chinese New Year
Chinese New Year

De Air Jordan 1 High Zoom komt in een ‘Rage Green’ colorway 16

De Air Jordan is qua populariteit op zijn piek. Het model is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld en iedereen is opzoek naar de nieuwste en meest wilde colorway. Een Iteratie op de Air Jordan 1 High is deze Air Jordan 1 High Zoom. Enige tijd geleden zagen we al een Racer Blue colorway van de Air Jordan 1 High. Jordan Brand komt nu ook met deze nieuwe Air Jordan 1 High Zoom ‘Rage Green’. 

De colorway van deze Air Jordan 1 High Zoom ‘Rage Green’ is er eentje die we nog nooit gezien hebben. Zo is het bovenwerk gemaakt van groen/zwarte kleur in combinatie met kleurrijke details. Deze kleurrijke details zien we eigenlijk voornamelijk op de outsole. Hier zien we een gradiënt van rood naar groen lopen.

Op het bovenwerk heeft Nike gebruik gemaakt van een harig suede materiaal in combinatie met glad leer. Het is nog niet helemaal duidelijk maar het ziet ernaar uit dat de swoosh gemaakt is van een 3M materiaal.

Een vaste releasedatum van deze sneaker is nog niet bekend. Houd in de tussentijd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten voor updates en meer informatie over deze release. De kans is wel groot dat ze zullen droppen bij Nike.com en geselecteerde retailers.

Rage Green
Rage Green
Rage Green