Patta x Air Jordan 7 // Release Reminder

Patta x Air Jordan 7

Het Amsterdams gevestigde Patta brengt deze zaterdag dan eindelijk hun samenwerking uit met Jordan. Samen hebben de twee merken gewerkt aan een Patta x Air Jordan 7.

Patta is in 2004 opgezet door Edson Sabajo en Guillaume ‘Gee’ Schmidt. Samen hadden ze Patta opgezet om exclusieve sneakers als eerst naar hun familie en vrienden te krijgen en daarna naar het Nederlandse publiek. Wat begon als een hobby is nu uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf en herkenbaar merk. Acht jaar later is Patta gevestigd in Amsterdam en Londen. Later kocht Patta een getalenteerd Team, inclusief designer en creative director, Vincent. Vincent helpt Patta bij het doorgeven van de liefde voor sneakers en de sneakercultuur aan hun fanbase.

Patta is het eerste Europese merk waarmee Jordan gaat samenwerken en is dus een grote eer voor Patta. Toen Jordan Vincent en Gee benaderde om een samenwerking aan te gaan dachten Vincent en Gee direct aan een Air Jordan 7. De Air Jordan 7 is namelijk de favoriete sneaker van beide mannen. De twee wilden dat hun ontwerp werd gemaakt met de geest van Patta en waar hun winkel en community voor staat. Samen hebben ze dus gekozen voor een warme kleur.

Patta x Air Jordan 7 details

De sneaker bevat een lichtbruine leren base met daaroverheen een bruin suède overlay. Een rood geborduurd Jumpman logo is te vinden op de enkel, het Patta logo staat op verschillende plekken op de midsole, op de heel tab staat “Team Patta” en de tong is bekleed met de kleuren rood en bruin om zo meer contrast te creëren op de sneaker.

Samen brengen de twee merken ook nog kleding uit. De kledingstukken waaraan ze hebben gewerkt zijn: een vissershoedje, trackjacket, t-shirt, joggingbroek en korte broek. De inspiratie is gehaald van Afrikaanse kledingstukken en patronen die ze vervolgens tot een relevante look hebben gemaakt.

De Patta x Air Jordan 7 en kledingcollectie zullen op zaterdag 15 juni releasen via de Nike SNEAKRS app. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten!


Patta X Air Jordan 7 OG SP - SNKRS DAY Exclusive Access

AT3375-200 · Prijs vanaf €220,-

Naar alle aanbieders

Previous ArticleNext Article