Parra X Nike SB Dunk Low collab // Coming soon 1126

De geruchten gingen al een tijdje en er verschenen steeds meer foto’s online van een Parra X Nike SB Dunk Low. De Nederlandse kunstenaar Piet Parra heeft naast de gelekte Nike SB Dunk ook aan een Nike SB Blazer Low gewerkt. Twee sneakers die weer op veel populariteit kunnen rekenen, zoals eigenlijk alle Parra collabs.

Nike en Parra hebben al een hele lange geschiedenis die zich heeft ontwikkeld tot een van de meest gewaardeerde sneaker samenwerkingen. De Air Max 1 sneakers die door de jaren zijn uitgebracht zijn uniek en altijd in een karakteristieke Parra style. Benieuwd naar deze lange geschiedenis, check dan zeker dit artikel!

Nike SB Dunk Low & Blazer Low

Eindelijk kunnen we dankzij HypebeastFR een gedetailleerde blik werpen op deze aanstaande collab. Wat direct opvalt is dat de sneaker redelijk rustig is. De basis is namelijk volledig wit. Het zijn voornamelijk de details die echt de Parra sfeer aan de sneaker geven. Wat wel direct in het oogt springt is de Swoosh. Waar er normaal een grote Swoosh aanwezig is, zien we er hier een klein logo met een 3D effect. op de binnenkant van de schoenen zit op de inlegzool en lining een patroon in de herkenbare kleuren blauw, rood en roze. Buiten deze colorway valt het op dat het gekozen model de zelfde kenmerken heeft als de Dunks voor 2010. Denk hierbij aan het veterpand dat volledig doorloopt.

Buiten de Dunk zijn er natuurlijk ook al een klein aantal beelden verspreid van een Blazer Low. Echt duidelijk is het nog niet wat er op deze schoen gaat gebeuren. Maar voor zover duidelijk is zal deze beschikken over dezelfde details als de SB Dunk Low.

Release Parra & Nike SB collab

Wanneer de nieuwe samenwerking tussen Parra en Nike uit gaat komen is helaas niet duidelijk. Maar gezien de lichte colorways zal dat niet te lang op zich laten wachten en worden ze voor of in de zomer van 2019 verwacht. Wil je niks missen van deze release, houd dan de releasekalender en onze socials zoals Instagram in de gaten!


Parra Nike SB Dunk
Parra Nike SB Dunk
Parra Nike SB Dunk
Parra Nike SB Dunk
Parra Nike SB Dunk
Parra Nike SB Dunk
Images by: @hypebeastfr

Previous ArticleNext Article

De Nike Dunk Low University Red zal binnenkort verschijnen 9

De afgelopen tijd word de Dunk Low steeds vaker terug gebracht door Nike. Dit jaar zijn er al een hoop colorways verschenen en staat er weer een nieuwe colorway voor ons klaar. De Nike Dunk Low University Red, er zijn nog geen officiële foto’s maar naar verwachting zal de sneaker gedropt worden op 21 mei.

Nike SB Dunk Low University Red | CU1727-100

De Nike Dunk Low Universty Red heeft nog geen officiële afbeeldingen, onderstaande afbeelding is dus een mock-up. De sneaker heeft een wit en rood bovenwerk. Naar verwachting zal de sneaker er uitzien als de release uit 2005, de ”St. Johns”. De sneaker zal waarschijnlijk een witte tussenzool krijgen en een rode outsole. De Nike branding zal te zien zijn op de tong en op de heel.

De Nike Dunk Low wordt verwacht op 21 mei 2020. Je kan de sneaker dan bemachtigen via Nike.com en diverse geselecteerde Nike-retailers. Er zal een prijskaartje van €100,- aanhangen. Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op social media en neem een kijkje in de releasekalender. Je kan de sneaker hieronder bekijken!


De Nike SB Dunk Low ‘Laser Orange’ komt uit in mei 25

De laatste paar maanden zijn Nike Sb en de Dunk Low compleet on-fire. Met de terugkomst van vele oude colorways is de hype rondom de Nike SB Dunk Lows weer net zo heet als in 2006. Naast de terugkomst van oude colorways is Nike SB ook druk bezig met het uitbrengen van nieuwe colorways, zoals deze Nike SB Dunk Low ‘Laser Orange’. 

Het is overduidelijk dat subtiele colorways op de Nike SB Dunk Low perfect passen. Een ouderwetse three-tone colorway zien we daarom ook verschijnen op deze Nike SB Dunk Low ‘Laser Orange’.

Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt van verschillende materialen. Zo zien we dat de goud-gele kleur uitgevoerd is in een boterzacht suède materiaal. De witte panelen, die veelal er onder liggen, zijn gemaakt van leer.

Een opvallend detail is toch wel het materiaal wat gebruikt is voor de swoosh en de heel-cap. Zo te zien wordt er namelijk gebruik gemaakt van lakleer, een materiaal wat we niet al te vaak zien op een Nike SB Dunk Low. In dit geval hebben ze wel gebruik gemaakt van de klassieke Nike SB Dunk Low tongue. Met een extra dikke padding zorgt deze variant ervoor dat sneakers beter blijven zitten. Naast de performance kant geeft het ook nog eens een toffe look. 

Het ziet ernaar uit dat deze Nike SB Dunk Low ‘Laser Orange’ uit zullen komen in mei. We hebben echter nog geen vaste releasedatum. Houdt in de tussentijd de Sneakerjagrs Releasekalender in de gaten voor het laatste sneakernieuws en eventuele updates over deze release. 

‘Laser Orange’
‘Laser Orange’

‘Laser Orange’

De Jordan releases voor deze zomer van 2020 staan voor je klaar 13

Er staan nog heel wat Jordan releases op ons te wachten. En veel daarvan horen bij de zomer collectie van 2020. Hierbij worden veel verschillende modellen gebruikt met de meest te gekke colorways. Bekijk hieronder alle informatie over de sneakers die in de zomercollectie van 2020 zitten.

In de jaren ’80 kwam de eerste Jordan op de markt. Dit was de Air Jordan 1, in de loop der jaren zijn er een hoop andere modellen verschenen. Jordan Brand kent een hoop samenwerkingen en is momenteel een van populairste in de sneaker wereld.

AIR JORDAN 5 RETRO ‘FIRE RED’ | CT4838-102

Air Jordan 5 Retro 'Fire Red'

zaterdag 2 mei 2020

Naar alle aanbieders

De Air Jordan 5 bestaat dit jaar 30 jaar. De sneaker zal in de originele colorway terugkeren, namelijk de ‘Fire Red’. Natuurlijk zijn er enkele aanpassingen zoals de outsole die nu blauw gekleurd is. Verder zijn de refelecterende tong en de rode brandingen onaangepast gebleven. Het witte lederen bovenwerk word afgemaakt door de rode details zoals de branding en de lining. De verwachte releasedatum is op dit moment 2 mei, hij is al eens uitgesteld geweest en dit kan mogelijk weer gebeuren. Wil je hem dan toch bemachtigen dat kan dan via Nike en verschillende Nike retailers. Er hangt een prijskaartje van €190,- aan.

AIR JORDAN 5 RETRO ‘TOP 3’ | CZ1786-001

Air Jordan 5 Retro 'Top 3'

zaterdag 16 mei 2020

Naar alle aanbieders

Zoals eerder al beschreven werd bestaat de Air Jordan 5 Retro dit jaar 30 jaar, dat is natuurlijk voor Nike een reden om meerdere colorways te droppen van dit gave model. Dit keer heeft de sneaker een zwart bovenwerk dat gemaakt is van suède. De sneaker heeft de naam te danken door de meest iconische kleuren te combineren, Fire Red, metallic en Grape. Deze kleuren zijn de zien op op de zool, de tong en de ’23’ op de zijkant van de sneaker. De sneaker wordt in juni 2020 verwacht, een exacte datum is nog even afwachten.

AIR JORDAN 1 HIGH OG ‘COURT PURPLE’ | 555088-500

Air Jordan 1 High OG 'Court Purple'

555088-500 · Prijs vanaf €159,-

Naar alle aanbieders

De Air Jordan 1 High OG ‘Court Purple’ kwam al een aantal keer voorbij, de colorway is perfect voor het lekkere weer dat om de hoek staat. Het bovenwerk bestaat uit leer en heeft 3 kleuren. De basis is wit met daarover zwarte en paarse overlays.

Al een langere tijd wachten we op deze prachtige colorway en hij is ook nog eens perfect voor het heerlijke weer wat er aan komt. Ook is de sneaker goed te matchen met andere kledingstukken die bijvoorbeeld over een paarse kleur beschikken. De mudguard en de lace panels zijn paars gekleurd, de heel bevat ook de paarse kleur. De tong van de sneaker is wit van kleur met hierover zwarte veters. De outsole is paars van kleur. Op zaterdag 4 april zal deze sneaker verschijnen voor €160,-. Bekijk de sneaker in de releasekalender voor een volledige store list en verschillende raffles.

Air Jordan 1 High OG ‘Tie-Dye’ | CD0461-100

Air Jordan 1 High OG 'Tie Dye'

donderdag 11 juni 2020

Naar alle aanbieders

De Air Jordan 1 High OG ‘Tie-Dye’ heeft een te gekke look. De toebox en de tong zijn zwart gekleurd, net als de swoosh en de veters. De sneaker heeft een witte zijkant die ervoor zorgt dat de sneaker een strakke uitstraling heeft. Wat natuurlijk opvalt zijn de mudguards, de lacepanels en de heel van de sneaker. Hierop is het ‘Tie-Dye’ effect te zien. Vanaf 11 juni zal deze sneaker verkrijgbaar zijn bij Nike. Dit paartje kost €170,-.

Air Jordan 4 WMNS ‘Rasta’ | AQ9129-100

De te gekke Air Jordan 4 WMNS ‘Rasta is ontworpen om hoor, vrede, liefde en harmonie te vieren. Het witte bovenwerk bestaat uitgetrommeld leer. De details op de sneaker hebben een soort cement effect, dit is te zien op de heel en de mudguards. De outsole is groen gekleurd, de plastic eyestays zijn zwart gekleurd net als de veters. Op het gaas op de sneaker zijn de kleuren groen, geel en rood te zien. Op 16 april zal deze sneaker verschijnen bij Nike voor €190,-.

AIR JORDAN 4 RETRO | CT8527-115 | CT8527-113 | CT8527-112 | CT8527-118

De Air Jordan 4 Retro zal in vier verschillende colorways verschijnen. Elke colorway heeft een wit lederen bovenwerk dat is afgewerkt met gekleurde details. Zoals de Jumpman branding op de tong en de Nike Air Branding op de heel. De eyestays hebben ook een kleur gekregen, net als het air-unit. De colorways die zullen verschijnen zijn ‘Pine green’, ‘Orange’, ‘University Red’ en ‘Court Purple’. Alle vier de colorways zullen op 16 mei om 09:00 verschijnen bij Nike voor €200,-.


Air Jordan 4 Retro 'University Red'

zaterdag 16 mei 2020

Naar alle aanbieders

Air Jordan 4 Retro 'Court Purple'

zaterdag 16 mei 2020

Naar alle aanbieders

Air Jordan 4 Retro 'Pine Green'

zaterdag 16 mei 2020

Naar alle aanbieders

Air Jordan 4 Retro 'Orange'

zaterdag 16 mei 2020

Naar alle aanbieders

AIR JORDAN 7 PE ‘HARE’ | CT8528-002

Air Jordan 7 PE 'Hare'

woensdag 8 april 2020

Naar alle aanbieders

De nieuwste Air Jordan 7 PE ‘Hare’ heeft een grijs harig bovenwerk dat is afgewerkt met een roze tong. Op de zijkant van de sneaker staan de nummers 130014-100, dit verwijst naar de stijlcode van de originele colorway uit 1991. Wil jij dit te gekke paartje scoren? Op 8 april kan jij deze sneaker bemachtigen op Nike voor €250,-.

AIR JORDAN 11 LOW ‘WHITE BLACK’ | AV2187-160

Air Jordan 11 Low 'White Black'

zaterdag 23 mei 2020

Naar alle aanbieders

De Air Jordan 11 Low is een nieuw variant van de Air Jordan 11 Concord. Het bovenwerk bestaat uit wit leer, de sneaker is afgemaakt door het zwarte lak leer op de sneaker. De midsole is wit gekleurd net als de veters. De outsole heeft een rode kleur ontvangen. Vanaf 23 mei om 09:00 zal de sneaker bij Nike verschijnen voor €175,-.

AIR JORDAN 11 LOW WMNS ‘CONCORD’ | AH7860–100

Air Jordan 11 Low WMNS 'Concord'

vrijdag 22 mei 2020

Naar alle aanbieders

Deze cleane colorway van de Air Jordan 11 Low heeft een wit lederen bovenwerk. De midsole en de veters zijn ook wit van kleur. De sneaker is afgewerkt door het blauwe leer dat ook op het bovenwerk te zien. Deze te gekke sneaker zal rond 22 mei droppen, maar een officiële datum is nog niet bevestigd. Er zal een prijskaartje van €175,- aanhangen.

AIR JORDAN 13 ‘FLINT’ | 414571-404

Air Jordan 13 'Flint'

zaterdag 30 mei 2020

Naar alle aanbieders

In 1988 verscheen de Air Jordan 13 Flint voor het eerst. Nu in 2020 zal de sneaker nogmaals gereleased worden. Het mesh op het bovenwerk is reflecterend, met een Flint Grey hiel en tussenzool. Op zaterdag 30 mei kan jij dit paartje scoren via Nike. Er hangt een prijskaartje van €190,- aan.