Givenchy brengt nieuwe colorway van de Jaw Sock sneaker 404

Als vervolg op de Pre-Spring 2020 collectie van Givenchy heeft het Franse luxury merk een nieuwe colorway uitgebracht van de Jaw Sock Sneaker. Dit is één van de nieuwste modellen van het merk Givenchy.

Hubert de Givenchy richtte in 1952 het modehuis Givenchy op. De Givenchy vertrok op 17-jarige leeftijd naar Parijs om daar te gaan werken voor bekende couturiers. In 1952 richtte hij zijn eigen modehuis op en presenteerde hij op 2 februari zijn eerste couturecollectie. Tijdens zijn eerste show introduceerde hij lichte rokjes en blouses met pofmouwtjes, gemaakt van ruw katoen.

In 1956 was Givenchy de eerste die zijn collectie in een modeshow presenteerde aan zowel de pers als aan de cliënten. Hij stond erom bekend dat hij erg persoonlijk werkte met zijn klanten. Ook lanceerde De Givenchy zijn eigen parfumerie, dit gebeurde in 1957. Pas in 1973 kwam de eerste mannencollectie uit, genaamd ‘Gentleman Givenchy’. Verder in de jaren ’70 kwamen er ook nog schoenen, sieraden en andere producten. Hubert de Givenchy ging in 1995 met pensioen. Hij liet zijn mode-imperium over aan de jonge ontwerper John Galliano. Echter verliet hij in oktober 1996 Givenchy alweer. Toen werd Alexander McQueen aangetrokken als ontwerper. Tegenwoordig is Clare Waight Keller de creative director. Givenchy is erkend als haute couture-merk en is dat tot op de dag vandaag nog steeds, als één van de weinige.

Givenchy Jaw Sock sneaker details

De Jaw Sock sneaker wordt met de hand gemaakt in Italië. De upper is gemaakt van zwart kleurig jersey-knit fabricage, met rode strepen. Deze rode strepen zijn subtiel geplaatst op de upper. Het uiteinde van de sok, net boven de enkel, is geribbeld met grijze strepen. Aan de achterkant bevindt zich een heel tab, zodat je de sneaker makkelijk kan aantrekken. Ook beschikt de sneaker over grijze veters. Deze behouden hun positie door een rubberen overlay met Givenchy branding erop. Lederen panelen verschijnen aan de onderkant van de zijkant. Deze lederen panelen beschikken over een zwarte kleur. Tussen de upper en de zool zit een zwarte beschermplaat van plastic. Om het plaatje af te maken heeft de midsole een witte kleur gekregen in de vorm van tanden, vandaar ook de naam van het model.

Is deze sneaker wat voor jou? Shop hem dan nu via Givenchy’s webshop. Ook verwachten wij dat de sneaker binnenkort verkrijgbaar zal zijn via Farfetch.nl. Aan de sneaker hangt echter wel een prijskaartje van €675,-. Scrol naar beneden voor foto’s van de nieuwe colorway. Vergeet ook niet om Sneakerjagers te blijven checken voor je dagelijkse sneaker nieuws!


Givenchy Jaw Sock Sneaker
Givenchy Jaw Sock Sneaker
Images by Givenchy

Previous ArticleNext Article

De New Balance 327 ‘Blue and Yellow’ verschijnt 5 juni 2020 6

Enige tijd geleden introduceerde de Amerikaanse sport-gigant New Balance een nieuw model. De nostalgische look was te vinden op de New Balance 327. Met klassieke materialen, kleuren en vormen was deze sneaker direct een hit. Al in zijn korte bestaan heeft het model zelfs al een aantal samenwerkingen op zijn naam staan. New Balance komt nu met een klassieke New Balance colorway, namelijk deze New Balance 327 ‘Blue and Yellow’.

Het bovenwerk van deze sneaker is eigenlijk erg minimalistisch. Normaal zijn we van New Balance gewend dat ze gebruik maken van meerdere panelen, deze release heeft dat niet. Zo maken ze voornamelijk gebruik van een mudguard die verdeeld is in kleine stukken bij de toebox en de heel. Deze mudguard loopt door tot de toebox en is gemaakt in een donkerblauwe kleur van een suède materiaal.  In het tussenpaneel staat een grote gele N afgebeeld. In de binnenkant zien we in het wit de tekst ‘New Balance’. Wat deze sneaker echt een retro-look geeft is toch wel de midsole in combinatie met de outsole. In dit geval heeft de midsole een vergeelde kleur gekregen. De outsole is gemaakt van het klassieke ronde patroon voor optimale grip.

Deze New Balance 327 ‘Blue and Yellow’ zal uitkomen op 5 juni. Het model komt uit bij geselecteerde retailers, zoals Asphaltgold. Check de Sneakerjagers Releasekalender voor meer informatie en mogelijke updates over deze release. 

New Balance 327 'Marine Blue'

zaterdag 6 juni 2020

Naar alle aanbieders
Blue and Yellow
Blue and Yellow
Blue and Yellow
Blue and Yellow

De Nike SB Dunk Low komt in een nieuwe colorway 9

De Nike SB Dunk Low is misschien wel het iconische model van Nike. De sneaker is al meerdere malen gebruikt voor samenwerkingen met onder andere Travis Scott en Ben & Jerry’s. Na het succes van deze collabs is de sneaker opnieuw verschenen in een fantastische nieuwe colorway. De colorway is deze keer geïnspireerd op een kleurencombinatie van de Nike ACG Terra.

In het begin van de jaren 2000 was skating razend populair. Om die reden startte Nike in 2002 een gloednieuw design en levensstijl, genaamd Nike SB. De Nike SB Dunk Low gaf bescherming als een basketbal sneaker maar had de looks van een skate sneaker. De sneaker werd een echte must-have voor skaters omdat Nike hen de mogelijkheid gaf om hun eigen colorway te ontwerpen. Het Nike SB Dunk Low model heeft door de jaren heen veel colorways gezien en blijft een razend populaire sneaker.

Nike SB Dunk Low ACG Terra | Closer Look

De sneaker beschikt over een colorway die geïnspireerd is op een kleurencombinatie van de Nike ACG Terra. Een verbrande rode kleur bevindt zich op de Swoosh gekleed in stevig suède. Het bovenwerk beschikt over een donkere zwarte achtergrond met donkerpaarse suède overlays. Als we verder kijken naar het bovenwerk zien we een belangrijk detail. Een geborduurde branding op de hiel in het goud maakt het design compleet. De gouden kleur zien we terug in de veters van de sneaker. Als finishing touch heeft de midsole een witte kleur met verschillende zwarte mini-stipjes, terwijl de outsole een zwarte kleur heeft gekregen. Kortom, een fantastische kleurcombinatie die de Nike SB Dunk Low fantastisch staat!

Wanneer de sneaker precies zal releasen, dat is nog niet bekend. We verwachten hier binnenkort meer over te weten. Houd daarom in de tussentijd onze releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van deze release. Voor het laatste sneakernieuws kun je ons volgen op sociale media en geniet tot die tijd nog even van de afbeelding hieronder.

Nike SB Dunk Low ACG Terra
Image by solebyjc

De Air Max 2090 komt in een nieuwe colorway speciaal voor dames 16

Alle dames opgelet! Er staat speciaal voor jullie een colorway klaar. De Air Max 2090 is pas net uit en is nu al vele malen in onze releasekalender verschenen. Deze keer verschijnt de sneaker in een wit met zwart met roze colorway. Eentje speciaal voor de dames. We kunnen niet wachten op deze te gekke sneaker.

De Air Max 2090 bestaat nog niet zolang en is nu al razend populair. De Nike Air Max 90 bestaat dit jaar dertig jaar en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Om die reden heeft Nike een gloednieuw model uitgebracht: de Air Max 2090. Deze nieuwste sneaker is in maart aan de Air Max-lijn toegevoegd en bevat een aantal details van de Air Max 90.

Nike WMNS Air Max 2090 | CJ4066-104

Deze Air Max 2090 krijgt een meerkleurige colorway van wit en zwart, met daarbij roze details. De sneaker beschikt over een transparant bovenwerk met daarbij zwarte textiele spatborden. De kleur zwart komt ook terug in de voering en in de veters. De tong heeft daarbij een witte kleur gekregen, met een zwart branding logo. Als we verder kijken naar de middenzool zien we dat deze bestaat uit drie kleuren, zwart, wit en roze. Het teenprofiel heeft een zwarte kleur gekregen en de air-unit beschikt over de roze kleur. De overige delen van de middenzool zijn wit. Verder wordt de sneaker geaccentueerd met een roze Swoosh en het roze heel-logo op de achterkant. De klassieke stiksels op het 2090-model hebben een gele kleur gekregen.

De sneaker heeft nog geen exacte releasedatum gekregen maar wordt wel nog verwacht in 2020. Wij verwachten binnenkort meer te weten over deze release, houd daarom in de tussentijd onze releasekalender in de gaten voor meer informatie en volg ons op sociale media voor het laatste sneakernieuws. Bekijk hieronder de afbeeldingen van de sneaker.

Nike WMNS Air Max 2090 'White/Pink'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders
Nike WMNS Air Max 2090
Nike WMNS Air Max 2090
Images by Nike