NINETYFOUR & CERO NINE // A Best Friends Collab 775

Het sneakermerk merk Cero Nine en het lifestyle merk Ninetyfour werken samen aan een exclusieve sneaker genaamd de CERONINETYFOUR. De samenwerking is ontstaan uit de wederzijdse liefde voor elkaars merk.

Cero Nine streeft ernaar om aan nieuwe trends een eigen draai te geven. Door uniek te zijn, goede materialen te gebruiken en trendy items te maken proberen ze deze gedachte waar te maken.

Hoewel Cero Nine al iets bekender is, zal het lifestyle merk Ninetyfour iets minder bekend zijn. Het merk is ontstaan vanuit vriendschap die is ontstaan in 1994. Vandaar de naam Ninetyfour. Ninetyfour is geïnspireerd op het sterke karakter van de wereldwijde straat- en stadscultuur. Dit is allemaal terug te vinden in hun unieke kleding.

De sneaker

De sneaker die beide merken gaan uitbrengen is niet helemaal nieuw. Nintyfour heeft namelijk haar creativiteit losgelaten op een bestaand model van Cero Nine. Namelijk de FORT. Kenmerkend aan deze sneaker is de chunky midsole en de Air Max 97 achtige lijnen op het bovenwerk. Het model past perfect bij de kleding die Ninetyfour uitbrengt. De kleding is uniek en brengt ondanks de urban uitstraling toch een vleugje exclusiviteit en luxe met zich mee. Precies wat de FORT van Cero Nine ook heeft.

In totaal zullen er twee verschillende colorways van de FORT uitkomen. Beide gekleurd in de kenmerkende kleuren van Ninetyfour, zwart en wit. De eerste heeft een vrijwel compleet zwart bovenwerk. Alleen de tong is reflecterend. Op de tong is ook het logo van Cero Nine en de tekst 94 terug te vinden. Ditzelfde geldt voor de andere colorway. De tweede sneaker heeft echter een bovenwerk van wit en zwart. Bij beide sneakers staat het prachtige bovenwerk op een heerlijke chunky midsole.

Naast de twee FORT sneakers zullen er ook verschillende t-shirts uitkomen met een hoodie.

De collectie zal in gelimiteerde aantallen uitkomen op vrijdag 28 Juni tijdens een special evenement in de gloed nieuwe Ninetyfour store op de Amstel passage in het Centraal Station van Amsterdam. De overige items zullen verkocht worden via ninety-four.com en cero-nine.com ‪vanaf zondag 30 juni.


Previous ArticleNext Article

De New Balance 327 ‘Blue and Yellow’ verschijnt 5 juni 2020 6

Enige tijd geleden introduceerde de Amerikaanse sport-gigant New Balance een nieuw model. De nostalgische look was te vinden op de New Balance 327. Met klassieke materialen, kleuren en vormen was deze sneaker direct een hit. Al in zijn korte bestaan heeft het model zelfs al een aantal samenwerkingen op zijn naam staan. New Balance komt nu met een klassieke New Balance colorway, namelijk deze New Balance 327 ‘Blue and Yellow’.

Het bovenwerk van deze sneaker is eigenlijk erg minimalistisch. Normaal zijn we van New Balance gewend dat ze gebruik maken van meerdere panelen, deze release heeft dat niet. Zo maken ze voornamelijk gebruik van een mudguard die verdeeld is in kleine stukken bij de toebox en de heel. Deze mudguard loopt door tot de toebox en is gemaakt in een donkerblauwe kleur van een suède materiaal.  In het tussenpaneel staat een grote gele N afgebeeld. In de binnenkant zien we in het wit de tekst ‘New Balance’. Wat deze sneaker echt een retro-look geeft is toch wel de midsole in combinatie met de outsole. In dit geval heeft de midsole een vergeelde kleur gekregen. De outsole is gemaakt van het klassieke ronde patroon voor optimale grip.

Deze New Balance 327 ‘Blue and Yellow’ zal uitkomen op 5 juni. Het model komt uit bij geselecteerde retailers, zoals Asphaltgold. Check de Sneakerjagers Releasekalender voor meer informatie en mogelijke updates over deze release. 

New Balance 327 'Marine Blue'

zaterdag 6 juni 2020

Naar alle aanbieders
Blue and Yellow
Blue and Yellow
Blue and Yellow
Blue and Yellow

De Nike SB Dunk Low komt in een nieuwe colorway 9

De Nike SB Dunk Low is misschien wel het iconische model van Nike. De sneaker is al meerdere malen gebruikt voor samenwerkingen met onder andere Travis Scott en Ben & Jerry’s. Na het succes van deze collabs is de sneaker opnieuw verschenen in een fantastische nieuwe colorway. De colorway is deze keer geïnspireerd op een kleurencombinatie van de Nike ACG Terra.

In het begin van de jaren 2000 was skating razend populair. Om die reden startte Nike in 2002 een gloednieuw design en levensstijl, genaamd Nike SB. De Nike SB Dunk Low gaf bescherming als een basketbal sneaker maar had de looks van een skate sneaker. De sneaker werd een echte must-have voor skaters omdat Nike hen de mogelijkheid gaf om hun eigen colorway te ontwerpen. Het Nike SB Dunk Low model heeft door de jaren heen veel colorways gezien en blijft een razend populaire sneaker.

Nike SB Dunk Low ACG Terra | Closer Look

De sneaker beschikt over een colorway die geïnspireerd is op een kleurencombinatie van de Nike ACG Terra. Een verbrande rode kleur bevindt zich op de Swoosh gekleed in stevig suède. Het bovenwerk beschikt over een donkere zwarte achtergrond met donkerpaarse suède overlays. Als we verder kijken naar het bovenwerk zien we een belangrijk detail. Een geborduurde branding op de hiel in het goud maakt het design compleet. De gouden kleur zien we terug in de veters van de sneaker. Als finishing touch heeft de midsole een witte kleur met verschillende zwarte mini-stipjes, terwijl de outsole een zwarte kleur heeft gekregen. Kortom, een fantastische kleurcombinatie die de Nike SB Dunk Low fantastisch staat!

Wanneer de sneaker precies zal releasen, dat is nog niet bekend. We verwachten hier binnenkort meer over te weten. Houd daarom in de tussentijd onze releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van deze release. Voor het laatste sneakernieuws kun je ons volgen op sociale media en geniet tot die tijd nog even van de afbeelding hieronder.

Nike SB Dunk Low ACG Terra
Image by solebyjc

De Air Max 2090 komt in een nieuwe colorway speciaal voor dames 16

Alle dames opgelet! Er staat speciaal voor jullie een colorway klaar. De Air Max 2090 is pas net uit en is nu al vele malen in onze releasekalender verschenen. Deze keer verschijnt de sneaker in een wit met zwart met roze colorway. Eentje speciaal voor de dames. We kunnen niet wachten op deze te gekke sneaker.

De Air Max 2090 bestaat nog niet zolang en is nu al razend populair. De Nike Air Max 90 bestaat dit jaar dertig jaar en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Om die reden heeft Nike een gloednieuw model uitgebracht: de Air Max 2090. Deze nieuwste sneaker is in maart aan de Air Max-lijn toegevoegd en bevat een aantal details van de Air Max 90.

Nike WMNS Air Max 2090 | CJ4066-104

Deze Air Max 2090 krijgt een meerkleurige colorway van wit en zwart, met daarbij roze details. De sneaker beschikt over een transparant bovenwerk met daarbij zwarte textiele spatborden. De kleur zwart komt ook terug in de voering en in de veters. De tong heeft daarbij een witte kleur gekregen, met een zwart branding logo. Als we verder kijken naar de middenzool zien we dat deze bestaat uit drie kleuren, zwart, wit en roze. Het teenprofiel heeft een zwarte kleur gekregen en de air-unit beschikt over de roze kleur. De overige delen van de middenzool zijn wit. Verder wordt de sneaker geaccentueerd met een roze Swoosh en het roze heel-logo op de achterkant. De klassieke stiksels op het 2090-model hebben een gele kleur gekregen.

De sneaker heeft nog geen exacte releasedatum gekregen maar wordt wel nog verwacht in 2020. Wij verwachten binnenkort meer te weten over deze release, houd daarom in de tussentijd onze releasekalender in de gaten voor meer informatie en volg ons op sociale media voor het laatste sneakernieuws. Bekijk hieronder de afbeeldingen van de sneaker.

Nike WMNS Air Max 2090 'White/Pink'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders
Nike WMNS Air Max 2090
Nike WMNS Air Max 2090
Images by Nike