Vans X Harry Potter toveren de collectie tevoorschijn op vrijdag 7 juni 81

Het is alweer even geleden dat het nieuws over de samenwerking tussen Vans en Harry Potter naar buiten kwam. Een lange tijd hebben Vans en Harry Potter de Potterheads in spanning gehouden door alleen een teaser vrij te geven op Instagram. Hierin zag je slechts de vier verschillende afdelingen van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Dit zijn uiteraard Griffoender, Ravenklauw, Huffelpuf en Zwadderich. Eerder ging het gerucht dat elke afdeling zijn eigen sneaker zou krijgen. Nu zijn er verschillende foto’s opgedoken van sneakers binnen deze samenwerking die we nog niet hebben gezien. Laat je verrassen door de magische samenwerking tussen Vans en Harry Potter en lees verder in dit blog welke Vans modellen zijn betoverd voor de release op vrijdag 7 juni..

Harry Potter, de jongen die bleef leven. Of je nu een echte Potterhead bent of niet, deze jongen zit vast ergens in je geheugen. In 1997 werd namelijk het eerste boek, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, uitgebracht. Een jaar later, in 1998, kwam hier de Nederlandse vertaling van uit. J.K. Rowling, de schrijfster, liet het echter niet zitten bij één boek. In totaal bracht ze 7 boeken uit waarin de avonturen van de jongen die bleef leven werden gevolgd. De boeken sloegen zo goed aan, dat al snel de keuze werd gemaakt om deze te verfilmen. In 2001 kwam de verfilming van het eerste boek dan ook al in de bioscopen.

Ondanks dat de laatste verfilming van de boekenreeks uitkwam in 2011, is de magische wereld van Harry Potter nooit opgehouden met bestaan. Door de jaren heen heeft J.K. Rowling bijvoorbeeld verschillende boeken uitgebracht als aanvulling op de Harry Potter reeks. Ook schreef ze een nieuwe verhaalreeks die zich afspeelt in dezelfde magische wereld, Fantastic Beasts and Where to Find Them. Hiervan zijn nu ook alweer verschillende boeken verfilmd. De magische wereld wordt echter niet alleen in stand gehouden met nieuwe boeken en films, maar ook door evenementen en, zoals nu, een samenwerking met Vans.

Vans x Harry Potter collectie

Overal op internet verschijnen foto’s van mogelijke sneakers die binnen deze collectie vallen. We weten echter nog niet precies welke werkelijk zullen uitkomen. Vandaar dat je hieronder een overzicht vindt van alle mogelijke colorways in het thema van Harry Potter. Naast de sneakers die geïnspireerd zijn op de vier afdelingen van Zweinstein, vind je nu ook colorways met andere inspiratiebronnen zoals de gouden snaai, de ochtendprofeet en de sluipwegwijzer. Laat je betoveren door de magische sneakers uit de Vans X Harry Potter collectie en bepaal welk paar jij aan je voeten zou willen dragen.

Morgen, vrijdag 7 juni, zal de Vans X Harry Potter collectie releasen. Of de collectie alle sneakers bevat die je hieronder ziet is nog de vraag, maar er zal zeker voor iedereen wel een pareltje tussen zitten! houd onze releasekalender in de gaten voor het aller laatste nieuws over deze collectie.
Vans x Harry Potter Sk8-Hi 'Blue'
Vans x Harry Potter Authentic Elastic Youth 'Hat'

Vans x Harry Potter Sk8-Hi Zip Youth 'Hogwarts'
Images by: Vans

Previous ArticleNext Article

Y-3 Kaiwa komt in een triple black colorway 0

Het Japanse merk Yohji Yamamoto breidt zijn collectie in samenwerking met adidas uit. Samen brengen zij namelijk een nieuwe colorway uit van het Y-3 Kaiwa model. Dit keer komt het Kaiwa model in een triple black colorway. Deze colorway zal op 20 juni 2019 verkrijgbaar zijn.

In 2018 debuteerde de adidas Y-3 Kaiwa. Al snel werd de sneaker populair onder Yohji Yamamoto fans dankzij de combinatie van een futuristische upper met een hoge tong en een trendy midsole. Nu is het model klaar om zijn debuut te maken in 2019 in een nieuwe colorway, namelijk een triple black colorway.

adidas Y-3 debuteerde hun samenwerking in 2003. Wat bijzonder is aan deze samenwerking, is dat de designs ver voor zijn tijd is. De sneakers zijn erg futuristisch ontworpen. De naam Y-3 heeft een vrij simpele betekenis. De ‘Y’ staat voor Yohji Yamamoto en de ‘3’ staat voor de 3 kenmerkende strepen van adidas. Het streepje in het midden staat voor de samenwerking tussen de twee merken.

adidas Y-3 Kaiwa ‘Triple Black’ | EF2561

Zoals we al zeiden is de Y-3 Kaiwa een geliefd model en een futuristische sneaker. De voorkant van de sneaker is gemaakt van leer. In tegenstelling tot de voorkant is de achterkant gemaakt van rekbaar neopreen. Hierop zit een suède heel pull tab op bevestigd. De hoog uitgesneden tong biedt enige afwijking van het silhouet. Op de tong staat in witte dikgedrukte letters de ‘Y-3′ branding met hier doorheen Yamamoto’s handtekening. De midsole wordt geaccentueerd door bolvormige pods die extra vorm geven aan de outsole.

Morgen, 20 juni 2019, is deze sneaker verkrijgbaar voor €350,- via adidas.nl en andere webshops. Bekijk onze Releasekalender om de volledige Storelist overview te bekijken. Bekijk foto’s van de adidas Y-3 Kaiwa ‘Triple Black’ colorway hieronder. Neem ook dagelijks een kijkje op Sneakerjagers, zodat jij up-to-date blijft van het laatste sneakernieuws!


Y-3 Kaiwa
Y-3 Kaiwa
Y-3 Kaiwa
Images by adidas

Nike Air Max 720 OBJ // Release Reminder 6

Aanstaande vrijdag, 21 juni, released Odell Beckham Jr. in samenwerking met Nike zijn kleurrijke Air Max 720. Het model beschikt over een enorm aantal verschillende kleuren. De Air Max 720 OBJ “Young King of the Drip” colorway zal verkrijgbaar zijn via onder andere Nike.

Het idee van het verleggen van grenzen van denken en design leidde Eric Goto (Nike Sportswear Design Director) tot een vernieuwd variant op de Air Max 720. Hij creëerde deze nieuwe look gebaseerd op zijn persoonlijkheid. Het design is geïnspireerd door het klassieke silhouet, de Zoom Turf 96 met grippatronen op de outsole die passen bij meerdere Zoom Turf producten. OBJ en Goto verlegden beiden hun grenzen door het verbinden van het verleden en heden.

Nike Air Max 720 OBJ | CK2531-900

De Young King of the Drip colorway beschikt over meerdere kleuren die staan voor de wilde mode van nu. Een draai aan de onconventionele, gedurfde stijl van OBJ. Odell Beckham Jr. staat voor een generatie van statement-makers. De Air Max 720 OBJ is daarom ook een eerbetoon aan modellen uit de jaren ’90 omdat zij een opvallende houding hadden en een unieke stijl.

Een unieke print met een tijgerachtig camouflagepatroon word gecombineerd met een heatmap-achtige combinatie op de toebox en rondom de enkel. De zijkanten van de sneaker beschikken over een volt kleurige mesh basis met frisse witte overlays van leer. Op de upper zijn meerdere suède details te vinden in de kleuren roze, blauw en volt. In tegenstelling tot de upper is de zool vrij simpel gehouden. De midsole bevat een witte kleur met hieronder een transparante Air Max 720 Unit. Deze is uitgerust met opvallende neon details.

Aanstaande vrijdag, 21 juni, komt de Air Max 720 OBJ uit via onder andere nike.com. Check onze Releasekalender voor een volledige Storelist overview. Benieuwd hoe de colorway eruit ziet? Bekijk de foto’s van de samenwerking hieronder. Vergeet ook niet om Sneakerjagers dagelijks te checken voor het laatste sneaker nieuws.


Air Max 720 OBJ
Image by 43Einhalb
Air Max 720 OBJ
Image by Nike

Summer Sale bij Nike // tot wel 50% korting 64

Nike heeft vanaf vandaag Nike Summer Sale 2019 met kortingen tot wel 50%. Een goede reden dus om jou sneaker collectie uit te breiden! Wij hebben daarom voor jou een top 10 gemaakt van de beste items uit deze Nike Summer Sale 2019. De actie loopt van woensdag 19 juni tot en met dinsdag 16 juli 2019. Zit er niks voor jou bij deze top 10? Check dan de volle Nike sale HIER en houd onze releasekalender in de gaten om up-to-date te blijven van upcoming release.


Nike Air Max 97 PE

Nike’s Air Max 97 PE heeft een strakke, monochrome look en Max Air demping voor comfort en stijl die lang meegaan.


Nike Air Force 1 Jester XX

Het Air Force 1 Jester XX model van Nike is een grappige nieuwe versie van de iconische schoen. De logo’s lijken van het premium leren bovenwerk te zijn gevallen en vervolgens lukraak te zijn opgeplakt door een clown.


Nike Air Max 98 Premium

De Nike Air Max 98 Premium Animal brengt een retro Air Max stijl terug met moderne innovaties voor extra comfort. Het gecombineerde bovenwerk van leer en mesh biedt duurzaamheid en ventilatie, terwijl de Max Air unit over de hele lengte voor responsieve demping zorgt.


Nike Air Max 98

De Air Max 98 is opnieuw een belangrijk onderdeel van de lifestyle-releases van Nike. Hij is al uitgebracht in een handvol felle en krachtige colorways en de nieuwste colorway verschijnt in een kleurrijke slangenhuid.


Air Jordan 3 WMNS - Nike Summer Sale 2019

Het Air Jordan 3 Retro SE model verfrist het originele basketbal icoon met een gecombineerd bovenwerk en zichtbare Max Air demping voor extra comfort.


Nike Air VaporMax 2019

Nike’s Air VaporMax 2019 is ontworpen voor hardlopers, maar gekaapt voor de straat. Deze schoen heeft de lichtste, meest flexibele Air Max demping ooit. Geweven stretchmateriaal omhult je voet voor ondersteuning, stabiliteit en een licht gevoel, terwijl externe versteviging in de hak de achterkant van je voet omsluit.


Nike M2K Tekno SE - Nike Summer Sale 2019

De Nike M2K Tekno SE haalt inspiratie uit de Monarch franchise en is gemoderniseerd met een futuristische hielclip en een zachte tong. Het bovenwerk wordt herinnert aan het design van de oorspronkelijke Monarch en de stevige buitenzool doet denken aan de geliefde Monarch IV.


Nike Air Max 1 Premium - Nike Summer Sale 2019

Met de Nike Air Max 1 kreeg de wereld in 1987 een eerste indruk van Nike Air demping. Deze versie van de Nike Air Max 1 Premium heeft wilde-dierenprints en biedt responsieve demping voor maximaal comfort.


Nike Air Force 1 '07 LV8

De Nike Air Force 1 ’07 LV8 2 heeft dezelfde op basketbal geïnspireerde performancekenmerken. Net als het origineel uit 1982. Daarnaast heeft de sneaker een nieuwe designdetails voor een gestroomlijnde look.


Nike WMNS V-Love O.X. - Nike Summer Sale 2019
Images by Nike

De Nike V-serie kwam uit in 1985 en bestond uit 3 modellen. Namelijk: de Vector, Vengeance en de Vortex. Nike’s V-Love O.X. is een moderne uitvoering van de OG Vengeance en heeft een hogere zool en een minimalistisch bovenwerk.