Air Jordan 8 en 1 Quai 54 // Release Reminder

Air Jordan viert het jubileum van het jaarlijkse basketbal toernooi “Quai 54” in Parijs. Omdat het toernooi 15 jaar bestaat gaat Jordan Brand samen met het basketbal toernooi een Air Jordan 8 en 1 uitbrengen.

Aan de Seine en vrijwel naast de Toren van Parijs wordt van 22 juni tot en met 23 juni het jaarlijkse Quai 54 basketbal toernooi gehouden. Al vanaf 2004 spelen de beste straat basketballers tegen elkaar in Parijs. Zo’n 20.000 mensen kunnen gratis komen kijken naar onder andere een Dunk Contest en straatbasketbal wedstrijden. Jordan Brand is al sinds het begin de sponsor van dit toernooi.

De Air Jordan 8

De Air Jordan 8 is erg kleurrijk een heeft het patroon van het basketbal toernooi. Dit patroon is te zien op de achterkant van de sneaker en loopt door naar de enkel van de sneaker. De rest van het bovenwerk is zwartgekleed en heeft natuurlijk de bekende straps die altijd aanwezig zijn bij de Air Jordan 8. Deze zijn afgewerkt met een transparante lock.

Ook het Jumpman logo op de tong is erg kleurrijk. Er wordt namelijk gebruikgemaakt van badstof in de kleuren wit, rood, geel en groen. De midsole is wit gekleurd en staat op een transparante, icy, outsole. Ook het zooltje in de sneaker heeft het patroon dat gebruikt wordt op het bovenwerk.

De Air Jordan 1

De Air Jordan 1 is ook weer aangekleed met de kleuren en patronen van het basketbal toernooi. De kleuren zijn te vinden op de hiel van de sneaker waar deze zijn gesplitst in 2 delen. De patronen van het toernooi zijn te vinden in de insole met het logo op de tong.

Overal is de Air Jordan 1 gemaakt van premium leather in de kleuren wit en zwart. De Swoosh bevindt zich op de zijkant van de sneaker en is niet doorlopend zoals de meeste Air Jordan 1’s. Als finishing touch zit het bovenwerk op een witte outsole en zwarte outsole.

De Air Jordan 1 en 8 zullen op zaterdag 8 juni releasen op Nike.com met de Air Jordan 1 voor €120,- en de Air Jordan 8 voor €190,-. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten!


Air Jordan 1 Mid 'Q58'

CJ9219-001 · Prijs vanaf €310,-

Naar alle aanbieders
Air Jordan 1 Quai 54
Air Jordan 1 Quai 54

Air Jordan 8 Retro 'Q54'

CJ9218-001 · Prijs vanaf €173,-

Naar alle aanbieders
Air Jordan 8 Quai 54
Air Jordan 8 Quai 54
Images by Nike

Previous ArticleNext Article