Off-White™ komt met ODSY-1000 sneaker 133

Een maand geleden bracht Off-White zijn FW19 collectie uit. Echter is het alleen nog mogelijk om de meeste sneakers te pre-orderen. In de FW19 collectie komen er ook 3 nieuwe colorways uit van het ODSY-1000 model.

Dat Off-White momenteel één van de grootste merken ter wereld is, daar is geen twijfel over mogelijk. Het merk is opgericht door het Amerikaanse icoon, Virgil Abloh. In 2013 werd het in Milaan gevestigde Off-White opgericht. De reden dat het hoofdkwartier in Milaan gevestigd is omdat Virgil Abloh wil dat de collecties worden gemaakt in Italië met een Amerikaanse stijl. Ook opende Virgil Abloh 15 showrooms over de gehele wereld. Wie had verwacht dat Abloh met een master in Architectuur zo’n groot succes zou kunnen brengen met het ontwerpen van premium streetwear?

Voordat Virgil Abloh met Off-White kwam, had hij een ander streetwear merk genaamd Pyrex Vision. Vele beroemdheden ontvingen dit met open armen. Echter werd hij geconfronteerd op het moment dat hij Ralph Lauren kleding begon in te kopen, te re-designen en vervolgens voor een enorm hoge prijs verkocht. Om deze reden besloot Virgil Abloh om Pyrex Vision te schrappen. Ondanks de kritiek die hij kreeg duurde het niet lang totdat hij een comeback maakte met het ondertussen wereldberoemde merk Off-White.

Virgil Abloh kijkt niet alleen naar wat hip is en naar wat iedereen draagt. Met Off-White wil hij een soort avant-garde creëren door streetwear te combineren met premium fashion. De ontwerper experimenteert met het maken van een klassiek design, maar dan in een vernieuwde richting. Het moet geschikt zijn voor de jonge millennial generatie.

Off-White ODSY-1000 Details

De ODSY-1000 is verkrijgbaar in 3 verschillende colorways. Een ‘Baby Blue/Black’, ‘Blue/Red’ en een volledig roze colorway. De upper is gemaakt van een mix van mesh, suède en rubber. Naast deze materialen beschikt de upper ook over een mooi borduurwerk en levendige, luxe details. De ‘Baby Blue/Black’ colorway beschikt over een witte tong met een roze rubberen lip aan de bovenkant. Elastische oranje eyestays verschijnen onder een doorzichtig paneel dat bedekt is door het kenmerkende Arrows logo van Off-White. Op de achterkant bevindt zich een rubberen hakkooi. Hierboven zit een heel tab die gemaakt is als het kenmerkende gele tape motief. Een ander detail op de hak is de korte liniaal die loopt van 0 tot en met 5 centimeter. Al deze details zijn bevestigd op een dikke tussenzool. Op deze zool zitten weer grote spikes. Op de neus staat de naam van het model “ODSY-1000”.

De andere 2 colorways zijn eigenlijk exact hetzelfde. Het roze model is volledig roze, alleen achterop de hiel zit een groen paneel. De veters beschikken over een blauwe kleur en de kenmerkende Arrow heeft een oranje kleurtje. Als laatste is er nog de ‘Blue/Red’ colorway. Deze colorway beschikt over een rode Arrow en heeft groene veters. Ook dit model heeft op de tong een roze rubberen lip. De binnenkant bevat over een opvallende, gele kleur.

Het ODSY-1000 model van Off-White is verkrijgbaar in 3 verschillende colorways. De ‘Baby Blue/Black’ colorway en de ‘Blue/Red’ colorway zijn voor mannen en de roze colorway is voor vrouwen. Het is mogelijk om de sneaker al te bestellen via de Off-White website voor €590,-. Echter zal je nog wel tot 15 oktober moeten wachten totdat sneaker geleverd wordt. Check de foto’s hieronder voor een duidelijke look van de colorways. Wil jij op de hoogte blijven van het laatste sneakernieuws? Houd dan dagelijks Sneakerjagers in de gaten!
Images by: Off-White


Previous ArticleNext Article

adidas Yeezy BOOST 700 V1 ‘Utility Black // Release Reminder 10

Eerder deze maand brachten adidas en Yeezy al de adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Black’, ‘Antlia’ en de adidas Yeezy Boost 700 V2 ‘Tephra’. Voor aankomende zaterdag 29 juni staat de adidas Yeezy BOOST 700 V1 ‘Utility Black’ gepland. De ‘Utility Black’ is voor zover bekend de laatste colorway die zal uitkomen voor nu. Verder gaan er nog wel geruchten rond, zoals de adidas Yeezy BOOST 500 ‘Bone White’. Echter is er nog geen officiële bevestiging geweest voor deze colorway.

De adidas Yeezy BOOST 700 debuteerde op 12 augustus 2017. Na enkele maanden van geruchten was het eindelijk mogelijk om de sneaker te bestellen via YeezySupply. Echter was de sneaker niet uitverkocht in een paar secondes. Ze waren zelfs verkrijgbaar in meerdere maten voor een paar uur. Dit gaf mensen de kans om goed te bedenken of ze dit nieuwe model nou echt wel wilde hebben. Niet iedereen was gelijk verkocht toen ze het chunky design zagen. Dit zorgde voor een grote discussie onder de sneakerheads. Een groot deel van de sneakerheads vond de adidas Yeezy BOOST 700 helemaal niks. Toen de eerste sneakers bezorgd werden, veranderde negatieve reacties in positieve reacties. Zo begon de hype voor een nieuw silhouet te groeien.

adidas Yeezy BOOST 700 V1 ‘Utility Black’ | FV5304

De ‘Utility Black’ is een vrij simpele colorway. De basis van de upper is gemaakt van zwart twee verschillende soorten mesh, met suède en lederen overlays. Zijn midsole is qua vorm niet anders dan alle andere Yeezy BOOST 700 V1 modellen. Alleen beschikt hij wel over dezelfde kleur als de upper. Als finishing touch beschikt de outsole over een gum kleur.

Een maand geleden werden er officiële foto’s naar buiten gebracht van de adidas Yeezy BOOST 700 V1 ‘Utility Black’. Aankomende zaterdag 29 juni, om 08:00 uur, is het eindelijk zo ver, dan zal de ‘Utility Black’ colorway uitkomen via adidas.nl/yeezy en andere webshops. Check onze Releasekalender voor een duidelijk overzicht bij welke shops de sneaker verder nog uitkomt. Aan de sneaker hangt een prijskaartje van €300,-. Scroll naar beneden om foto’s te bekijken van de colorway die zaterdag 29 juni uitkomt.


Utility Black
Utility Black
Utility Black
Utility Black
Images by adidas

Nike AF1-Type ‘Summit White’ |CI0054-100 15

De Nike AF1-Type is een van de drie modellen van Nike hun nieuwste N. 354 serie. Nike duikt met hun allernieuwste N. 354 serie in de archieven om inspiratie te vinden en dit samen te voegen tot een design van vandaag.

De Nike Air Force 1 kwam voor het eerst uit in 1982, en ook al was de sneaker gemaakt voor basketball, werd hij meer gedragen voor de ‘Style’. Het bekende Nike Air Technology was voor het eerst gebruikt in de Nike Air Force 1. De Air Force 1 was vernoemd naar het vliegtuig van de President van de Verenigde Staten.

De details

De Nike Air Force 1 Low Type is niet je standaard Air Force 1 model. De N. 354 versie bevat veel details die het gehele bovenwerk lopen. Er is een extra layer toegevoegd op de mudguard, een strap is toegevoegd rondom de enkel en op de midfoot staat “N. 354” met een oranje streep erboven. Als je aan de andere kant gaat kijken van de sneaker zie je dat deze doorzichtig is. Hier zie je het binnenwerk van de sneaker, de strap en een doorzichtige Swoosh. De sneaker word afgemaakt met een clean white mid- en outsole.

De Nike AF1-Type ‘Summit White’ released op 28 juni in Amerika en waarschijnlijk de 4e of 15 juli in Europa. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten!


Nike AF1-Type
Nike AF1-Type
Nike AF1-Type

Versace geeft Chain Reaction een opvallende make-over 17

Versace heeft zijn bekende, chuncky Chain Reaction model een gedurfde make-over gegeven. Dit keer beschikt het model over allerlei kleurrijke rondjes met slogans erop. Deze rondjes moeten lijken op buttons. Ondertussen is het trendy model niet meer weg te denken de luxury warenhuizen. Ook zijn er vele verschillende colorways van uit gekomen en is dit de nieuwste iteratie op dit model.

De Chain Reaction van Versace is ontworpen door voormalig ontwerper van Yeezy, Salehe Bembury. Het model beschikt over een trendy look en heeft vele verwijzingen naar de geschiedenis van Versace. Het meest opvallende aan de sneaker is overduidelijk de enorme zool die zich onder de upper bevind. Deze zool is gevormd naar een chain-link ketting. Wat ook een mooi detail is, is de braille print op de toebox. Deze braille print betekend ‘liefde’. Andere kenmerkende details zijn de patronen en logo’s over de hele sneaker.

Op 26 april 2018 debuteerde Versace zijn Chain Reaction sneaker. Toen kwam de sneaker uit in een zwarte colorway. Ondertussen zijn er al een tal aan verschillende colorways uitgekomen en nu is het de beurt aan een soort ‘button’ colorway.

Versace Chain Reaction ‘Slogan’ Print

Hierboven benoemde wij al wat kenmerkende details van Versace’s Chain Reaction sneaker. Het bovenwerk van de nieuwe colorway is gemaakt van zwart kleurig neopreen. Dit zwarte bovenwerk is bedekt met cirkelvormige afbeeldingen die lijken op buttons. In deze buttons staan slogans als ‘NO!’ en ‘I love Versace’. Ook staan er hartjes en handtassen in de buttons. De grafische elementen over de upper zijn erg dominant op de toebox, omdat de buttons op de zijkant overlapt worden door rubberen overlays. Deze rubberen overlays zijn een soort kooi voor de veters. Aan het uiteinde van de veters bevinden zich de lace aglets in een bordeaux rode kleur. Ook het Chain Reaction logo op de tong beschikt over de kleur bordeaux. Om de sneaker af te maken zijn er op de achterkant twee Medusa hoofden te vinden.

Wij verwachten dat deze uitvoering op Versace’s Chain Reaction binnenkort verkrijgbaar zal zijn via Farfetch. Scroll naar beneden om foto’s te bekijken van de opvallende colorway. Ben jij nieuw bij Sneakerjagers? Check dan onze Releasekalender, zodat jij weet wat er voor releases er klaar staan voor de komende tijd!


Versace Chain Reaction
Versace Chain Reaction
Versace Chain Reaction
Images by Matchesfashion