Vans “Warped Checkboard” – Size? Exclusive // Coming soon

Na de voorgaande samenwerkingen hebben Size? en Vans veel succes gekend. Daarom hebben de twee ervoor gekozen om nogmaals een samenwerking aan te gaan. Terwijl de twee vorig jaar nog kozen voor een ‘Old Skool’ model, kiezen ze dit keer voor het silhouet van de ‘Era’. Over het algemeen staan de samenwerkingen tussen deze bedrijven vaak bekend om het feit dat ze altijd de meest unieke colorways creëren. Er staat dus iets heel moois op ons te wachten.

In het jaar 1976 hebben we het geluk gehad dat Vans met een nieuwe sneaker kwam, de ‘Vans #95’. Tegenwoordig staat hij ook wel bekend als de ‘Era’. Deze sneaker werd ontworpen door de heren Tony Alva en Stacy Peralta. Voor het eerst gingen ze een gewatteerde sockliner gebruiken en kwamen er kleuren op de sneakers die nog nooit eerder ware vertoond. Tevens was dit de eerste sneaker waarbij het Vans “Off The Wall” logo werd geïntroduceerd. Dit mooie silhouet werd een hot-topic onder de skateboarders.

De details

Zo gezegd hebben de twee iconische bedrijven vorig jaar een ‘Oldskool’ uitgebracht. Toen werd al duidelijk gemaakt dat de sneaker een must have ging worden. Dit keer zal die niet anders zijn. De inspiratie die de twee bedrijven gevonden hebben kwam helemaal uit de roots van de ‘Era’. Ze wilden een sneaker creëren die de muziek van die tijd goed weer gaf. Ze hebben hun inspiratie dan ook uit artiesten gehaald zoals, Jimi Hendrix, The Doors, The Beatles en The Rolling Stones. Op deze manier zijn ze uiteindelijk op een zeer psychedelische colorway gekomen.

Even over hoe de sneaker er daadwerkelijk uitziet. Ze hebben ervoor gekozen om de kleuren op het paartje te weerspiegelen van elkaar. Hierdoor heeft de linker sneaker een totaal andere uitstraling dan de rechter sneaker. Ze hebben hiervoor twee kleuren gebruikt, baby blauw en roze. Op de rechter sneaker zijn de toebox en heel tab baby blauw en op de rechter roze. Dit geldt ook voor de tong. Daarnaast hebben ze op het middenstuk van de upper een psychedelische patroon toegepast in beide kleuren. Ditzelfde patroon hebben ze ook gebruikt op de midsole maar dan in de kleuren zwart en wit. Tevens is de overlay op de midsole ,die zich vooraan de tenen bevindt, ook in verschillende kleuren aangebracht. Hierbij is de rechter roze van kleur en de linker baby blauw. ten slotte hebben de logo’s op de sneaker een gele kleur gekregen.

Dit unieke paartje zal op vrijdag 7 juni gaan uitkomen en zal een kostprijs bevatten van €70,-. Ben jij benieuwd hoe laat je dit paartje bij Size? kan bemachtigen? Check dan snel onze releasekalender.


Vans Era 'Warped Check' - Size? Exclusive

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
size? x Vans Era "Warped check" Collaboration Release info date checkerboard colorway drop exclusive june 7 2019 buy
size? x Vans Era
size? x Vans Era
size? x Vans Era
Images by: Size?

Previous ArticleNext Article