Baskèts release // Fear of God x Nike Air Skylon II ‘Light Bone’

Fear of God brengt opnieuw in samenwerking met Nike een Air Skylon II uit. De sneaker heeft een ‘Light Bone’ colorway gekregen. Op zaterdag 1 juni brachten Fear of God x Nike de Air Fear of God 1 uit in een ‘Frosted Spurce’ colorway. Het lijkt erop dat de twee merken nog niet klaar zijn met de samenwerking, aangezien er ook nog een Air Fear of God 1 onderweg is in een ‘Orange Pulse’ colorway.

Nike bracht de Air Skylon voor het eerst uit in 1992. Destijds was het model onderdeel van de ‘Bowerman line’. Bill Bowerman was de co-founder van Nike. Na 1992 is er nooit een re-release geweest van dit model. Wij zijn daarom erg blij dat deze iconische sneaker na 26 jaar eindelijk zijn comeback aan het maken is. Ook was deze sneaker een van de eerste hardloopschoenen die op straat werden gedragen.

De eerste collectie tussen Nike en Fear of God kwam uit op 15 december 2018. Samen brachten zij de Nike Air Fear of God 1 uit. Sindsdien is de samenwerking niet meer weg te denken uit de sneakerwereld. Ondertussen zijn er meerdere colorways uitgebracht van verschillende modellen.

Aanstaande zaterdag released er een nieuwe colorway van de Nike x Fear of God Air Skylon II. Eerder bracht Jerry Lorenzo (creative director van Fear of God) in samenwerking met Nike 2 andere colorways uit van dit model. Eén witte colorway en een zwarte colorway. Nu is er een ‘Light Bone’ colorway onderweg.

Fear of God x Nike Air Skylon II ‘Light Bone’ Details

Jerry Lorenzo heeft de sneaker hier en daar wat high-end touches gegeven. Echter heeft hij de sneaker zijn snelle, atletische DNA intact gelaten. Het model beschikt over een lederen inlegzool en tong. Ook beschikt de Swoosh over een transparante kleur. Op de hiel staat een speciale ‘Fear of God’ branding. Het model beschikt over een zomerse look door de kleuren die zijn gebruikt. Zo is er gebruikt gemaakt van de kleur beige, met grijze details op de toe box. De beige zool maakt de sneaker af. Wat ook een leuk detail is, is de geperforeerde tong. Dit zorgt dat de sneaker extra goed ademt.

Fear of God x Nike Air Skylon II ‘Light Bone’ zal aanstaande zaterdag, 8 juni 2019, om 09:00 uur verkrijgbaar zijn bij Baskèts. Aan dit model hangt een prijskaartje van €120,-. Scrol naar beneden voor gedetailleerde foto’s van de nieuwe colorway.


Fear Of God X Nike Air Skylon II 'Light Bone'

BQ2752-003 · Prijs vanaf €300,-

Naar alle aanbieders
Fear of God x Nike
Fear of God x Nike
Fear of God x Nike
Fear of God x Nike
Images by Nike
Highlighted Image by Baskèts

Previous ArticleNext Article