adidas YEEZY BOOST 350 V2 ‘Static Black’ released 7 juni 290

Yeezy Season draait op volle toeren. Week na week releasen er nieuwe colorways van verschillende adidas Yeezy Boost modellen. Gelukkig zijn ze nog niet klaar met het uitbrengen van colorways, want aanstaande vrijdag, 7 juni 2019 om 08.00, released adidas in samenwerking met Yeezy weer een nieuwe colorway. Dit keer gaat het om het adidas Yeezy Boost 350 V2 model in een volledige zwarte colorway.

adidas en Yeezy hebben van het 350 model 2 verschillende versies gemaakt, een V1 en een V2. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen deze twee uitvoeringen? De upper is bij beide versies gemaakt van PrimeKnit. Echter is de Primeknit upper van de V2 veel grover en speelser dan die van de V1. Er zit meer speling in de upper. Tevens zat op de binnenkant van het V1 model een zwart suède overlay met daarop ‘YZY’ erop. Dit heeft het V2 model niet meer. Het V2 model beschikt over een streep aan de zijkant die van de toe box naar de hak loopt. Bij de eerste colorways kwam dit in een contrasterende kleur, maar bij de nieuwere colorways is dit vaak in een gedeeltelijke, transparante kleur gedaan.

Naast het verschil in de upper is er ook het een en ander aangepast in de zool. De zool van het V2 model is namelijk nog iets groter en breder gemaakt. Dit zorgt voor nog meer comfort. Ook is de zool deels transparant gemaakt. Bij het V1 model is de zool gemaakt uit 1 geheel, bij het V2 model hebben zij dit anders aangepakt. De midsole en de outsole zitten bij het V2 model namelijk los van elkaar. Wat ook een leuk detail is, is dat er in de hak de 3 kenmerkende adidas strepen zitten bij het V2 model. Deze 3 strepen had het V1 model niet.

adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Static Black’ details

adidas en Yeezy brengen vrijdag 7 juni 2019 een volledig zwarte colorway uit van de Yeezy Boost 350 V2. Dit is niet de eerste keer dat er een triple black colorway uitkomt. Op 22 augustus 2015 bracht Kanye West ook een ‘Pirate Black’ colorway uit van een Yeezy Boost 350. Echter ging het hier om een V1 model. Ook in 2016 brachten ze een Yeezy Boost 350 uit in een ‘Pirate Black’ colorway. Deze colorways waren vrijwel hetzelfde, alleen was de kwaliteit wat beter van het 2016 model.

Net als alle andere 350 modellen, beschikt ook deze colorway over een Primeknit upper. Sommige nieuwe colorways die uitkomen beschikken niet meer over de pull tab op de heel, maar deze colorway nog wel. Op de pull tab zit rode stitching, dit is geïnspireerd op de ‘Pirate Black’ colorway uit 2015/2016. Over de gehele upper loopt een half doorzichtige streep.

Van de upcoming ‘Static Black’ colorway komen 2 versies uit, een non-reflective uitvoering en een reflective uitvoering. Aanstaande vrijdag 7 juni 2019 zal alleen de non-reflective colorway uitkomen die €220,- gaat kosten. Ook komt de sneaker in kindermaten (€160,-) en babymaten (€140,-). Er is nog geen officiële releasedatum bekend voor de exclusievere reflective uitvoering. Deze uitvoering van dit model is enorm gehyped dus zit vrijdag, 7 juni 2019, om 08:00 uur klaar om deze colorway te shoppen via o.a. adidas.nl/yeezy. Check de Releasekalender voor een volledige Storelist overview. Benieuwd naar de details van deze nieuwe adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Static Black’? Check dan de foto’s hieronder.


adidas Yeezy
adidas Yeezy
adidas Yeezy
Images by adidas


Previous ArticleNext Article

Leaked: adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Topen’ 7

2 weken geleden kwam de adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Black’ uit en aankomend weekend komt er alweer een nieuwe colorway uit van dit model, genaamd de ‘Antlia’. Nu zijn er foto’s opgedoken van een nieuwe colorway, de ‘Topen’. Echter is het slechts een gerucht en is er nog niets officieel bevestigd.

De laatste tijd droppen er ongelofelijk veel colorways van de adidas Yeezy Boost 350 V2 en de Yeezy Boost 700 V2. Ook komen er ook nog aardig wat colorways aan. Aankomend weekend released de adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Antlia’ in Europa via adidas.nl/yeezy. In Amerika en Azië droppen er 2 andere colorways die niet in Europa verkrijgbaar zullen zijn. Een week later komt er een nieuwe colorway uit van de adidas Yeezy Boost V1, genaamd de ‘Utility Black’. Tot nu toe is er nog niks bevestigd van de ‘Topen’ colorway.

adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Topen’ Details

De sneaker beschikt net als elk 350 model over een geliefde Primeknit upper. Deze Primeknit upper voorziet de drager van een comfortabele pasvorm. De bovenste helft van de upper van de ‘Topen’ colorway beschikt over een kleur die gelijk is aan de adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Lundmark’. Zodra je naar beneden afdaalt en de transparante mesh streep passeert veranderd de kleur in een heldere, lichgrijze tint. Nog nooit werd zo’n aparte colorway vertoont op een Yeezy model. De BOOST midsole heeft een crème kleur gekregen. Deze kleur contrasteert mooi met de dubbel kleurige upper. De midsole en de outsole zijn beiden gemaakt van rubber materiaal voor extra duurzaamheid en voor een extra comfortabel gevoel bij elke stap.

Helaas is er nog niets officieel bevestigd door adidas of Yeezy, maar zodra dit wel gebeurd zullen wij jullie gelijk op de hoogte brengen via Sneakerjagers. Blijf daarom ook goed Sneakerjagers in de gaten houden voor het laatste sneaker nieuws.


adidas Yeezy BOOST 350 V2 - Topen
Image by @yeezyseason2

Nike Blazer Mid Vintage ‘University Red’ 9

De Nike Blazer Mid Vintage is langzamerhand steeds meer aan het terug komen. Na de release van “The Ten” Nike Blazer heeft deze sneaker een flinke boost gekregen. De Nike Blazer Mid wordt dit keer bekleed met een frisse University Red colorway met zilveren Swoosh.

De Nike Blazer kwam voor het eerst uit in 1973 en was die tijd de beste basketball schoen van Nike. De sneaker had een lederen upper, nylon tong en rubberen zool. Een rubberen zool was die tijd het fijnst voor de basketballers. George Gervin, een Amerikaanse basketballer, maakten de Nike Blazer populair. George Gervin droeg elke wedstrijd de Nike Blazer. In 1980 groeide Nike bij de skate community en ontplofte in 2002. Skaters gebruikten voor het skateboarden de Nike Blazer, omdat de Nike Blazer een ruwe en stugge zool had.

Nike Blazer Mid Vintage ‘University Red’ Details

De upper van de sneaker is gemaakt van een zacht rood suede. Een grote zilveren swoosh is te vinden op de zijkant van de sneaker gecombineerd met een zilveren hiel. Het bovenwerk zit bovenop een frisse witte rubberen mid en outsole.

De Nike Blazer Mid Vintage komt binnenkort uit via 43Einhalb voor €100,-. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze Releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws!


Nike Blazer Mid Vintage
Nike Blazer Mid Vintage
Nike Blazer Mid Vintage
Images by Nike

Ellesse komt met een Semi-Palla Pack! 9

De laatste paar jaar is het bedrijf Ellesse naast tennis ook ontzettend populair geworden als streetwear. Wat we nog niet hebben gezien is een nieuw paar sneakers van het merk. Plots gaat daar opeens verandering in komen. En hoe! Het bedrijf heeft twee paar sneakers naar buiten gebracht die ze gaan releasen binnen het Semi-Palla Pack. Naast deze Pack gaan ze ook nog een kledinglijn uitbrengen.

De ondernemer Leonardo Servadio richte het bedrijf in 1959 op. De naam van het bedrijf is afkomstig van de initialen van de oprichter, L.S. In haar eerste jaren stond het bedrijf vooral bekend om de skie en tennis artikelen. Ze hebben de inspiratie van het logo dan ook uit een tennisbal gehaald. Inmiddels staat het bedrijf, onder de jongeren, bekend als een top streetwear merk. overal waar je kijkt komt wel iemand voorbij met een kledingstuk van het merk.

Closer look

Ellesse gaat dus twee colorways uitbrengen. Een witte colorway met een aantal unieke kleurrijke details en een zwarte colorway die iets rustig oogt, maar heel erg sterk uit de verf komt. De basis van de body bevat een witte kleur en is met lederen stof aangebracht. Daarnaast zitten er een aantal leuke details op de body. De toebox is gemaakt van een synthetische stof en beschikt over een rode kleur. Op de zijkant van de sneaker zijn twee zelfde soort overlays geplaatst met dezelfde stof. Nog een rode en een oranje. Dit geeft de huisstijl van het bedrijf weer. De hiel is gemaakt van stevig rubber en daarop staat het logo van het bedrijf. Tevens heeft de midsole een witte kleur en hebben ze in het midden met de kleuren rood, oranje en blauw leuke details eraan toegevoegd.

Zoals ik al zei oogt de zwarte colorway iets rustiger. De gehele body is dan ook bedekt met een zwarte kleur. Toch beschikt de colorway over een aantal leuke details. De basis van de upper bestaat voornamelijk uit een zacht suède stof. Daarnaast bevinden er zich verschillende vlakken met een synthetische stof op de sneaker, dit is in precies hetzelfde patroon geplaatst als op de witte colorway. De midsole heeft een zwarte kleur en ook hier hebben ze in het midden met de kleuren rood, oranje en blauw leuke details aan de sneaker toegevoegd. De hiel is van rubber en ook hier staat het Ellesse logo.

Deze twee beauty’s komen aankomende zaterdag 22 juni uit. Op dit moment kunnen we zeggen dat ze in ieder geval $115 gaan kosten. Helaas is het nog niet bekend hoeveel de sneakers in euro’s gaan kosten. Wil jij een van deze twee paartjes heel graag hebben of wil je ze zelfs allebei? Houdt onze Releasekalender en socials zoals Instagram en Facebook dan goed in de gaten.


Images by: Ellesse