Naast Fox komen nu ook Booker en Tatum met een Nike silhouet 156

Eerder maakten wij al bekend dat de basketballer De’Aaron Fox een samenwerking is aangegaan met Nike om een nieuwe sneaker op de markt te brengen. Het is nu bekend geworden dat, naast Fox, de basketballers Jayson Tatum en Devin Booker ook een samenwerking zijn aangegaan.

De details

Het is bekend dat Fox de ‘Nike Air Max 1 Swipa’ gaat uitbrengen. Booker en Tatum hebben allebei een ander model uitgekozen. Om te beginnen hebben we Booker die aan de haal is gegaan met de ‘Air Force 1’. Vervolgens is de sneaker bedekt met een licht blauwe kleur. Tevens heeft de eyestay een grijze kleur en is de sole in de kleur ‘Sail’ gekleurd. Ten slot heeft Booker nog een paar persoonlijke details toegevoegd aan de sneaker. Op de tong staat een stukje tekst over zijn geschiedenis. Hij heeft op de hiel van de linker sneaker ‘yes máam’ gezet en op de rechte ‘no sir’.

Tatum heeft voor een ‘Air Max 97‘ gekozen. De upper van de sneaker is zwart met rode overlays. Vervolgens heeft de mudguard een witte kleur met zwarte tekeningetjes er op. Deze tekeningen staan voor zijn roots in Saint Louis. Daarnaast heeft de midsole een zilveren kleur, heeft de Air Bubble een rode kleur en is de outsole wit. Tevens staat onderop de outsole de postcode van zijn buurt waar hij vandaan komt. Ten slotte is deze sneaker reflecterend.

Iedere sneaker heeft een andere releasedatum. Wat ze wel gemeen hebben is dat ze eerst gereleased worden bij de ‘House of Hoops’ en twee dagen daarna worden ze gewoon online verkocht. Om te beginnen wordt de Air Max 1 gereleased op donderdag 30 mei en daarna op zaterdag 1 juni, hij krijgt een prijskaartje van €150,-. Vervolgens wordt de Air Force 1 op donderdag 6 juni als eerst gereleased en daarna op zaterdag 8 juni, deze sneaker gaat €130,- kosten. Helaas is er over de Air Max 97 nog geen prijs bekend. Wel is het bekend dat hij eerst op donderdag 13 juni wordt gereleased en daarna op zaterdag 15 juni. Kan jij niet wachten op deze drie beauty’s? Houd dan voor meer informatie onze releasekalender in de gaten.
Images by: Nike

Previous ArticleNext Article

BAIT x Reebok komt met Pixar’s Toy Story sneakers 5

Reebok is de samenwerking aangegaan met BAIT. Samen hebben zij de Instapump Fury een bijzondere make-over gegeven. De BAIT x Reebok Instapump Fury beschikt over een Toy Story geïnspireerde colorway. De linkerschoen is geïnspireerd door Buzz Lightyear en de rechter door Sheriff Woody.

Vrijwel iedereen heeft de film in zijn jongere jaren gezien, Toy Story. Het is een Amerikaanse Disney film die in 1995 uit kwam. Toy Story was de eerste film ooit die volledig met de computer geanimeerd was. De hoofdrolspelers in deze film waren Buzz Lightyear en Woody. De film Toy Story was zo’n succes dat er ook nog een deel 2 en 3 werden uitgebracht. Deel 2 werd in 1999 uitgebracht en deel 3 verscheen in 2010. Ondertussen is het 2019 en nu komt dan eindelijk het vierde deel van de serie. Eigenlijk zou deel 4 al in 2017 uitkomen, maar omdat Cars 3 en the Incredibles 2 uitkwamen werd Toy Story 4 verschoven.

Nu is de film eindelijk klaar voor een release en is hij binnenkort te zien in de bioscoop! BAIT en Reebok hebben samengewerkt en hebben zich laten inspireren door de Toy Story figuranten Buzz Lightyear en Woody. Zij hebben de klassieke Instapump Fury een make-over gegeven.

BAIT x Reebok Instapump Fury ‘Toy Story’ Details

Dat de sneaker geïnspireerd is op Buzz Lightyear en Woody is eigenlijk niet te missen. De linkerschoen beschikt over wit/paars/groene kleuren. Deze kleuren waren ook te vinden op het ruimtepak van Buzz Lightyear. De binnenkant van de linkerschoen beschikt over een paarse kleur en de heel pull tab is groen. Onder deze heel pull tab staat het ‘SR’ logo, dit staat voor ‘Space Ranger’. Dit stond ook op het pak dat Buzz droeg. Bovenop de upper bevind zich de rode Instapump knop, deze knop zorgt ervoor dat de sneaker perfect om je voet heen zit voor een comfortabel gevoel. Om deze knop bevinden zich zwart/gele gevarenstrepen. Deze zijn overgenomen van de vleugels van Buzz Lightyear. Over de groene zijkant staat er in een geel vlak “LIGHTYEAR”.

De rechterschoen is geïnspireerd door Sheriff Woody. Ook is dit bijna niet te missen, want er zitten vele kenmerken van Woody in deze schoen verwerkt. De sneaker bestaat uit zwarte en witte cowboy patronen op de zijkanten. Hieronder bevinden zich lichte denim underlays. De binnenkant beschikt over een geel geblokte kleur, dit is overgenomen van de blouse die de Sheriff altijd droeg. Als finishing touch heeft de heel pull tab een rode kleur met een patroon erop, omdat Woody altijd een rode zakdoek om zijn nek droeg.

Jammer genoeg zal de sneaker geen release krijgen. Ook is de sneaker erg gelimiteerd, want er zijn er erg weinig van gemaakt. Scroll naar beneden om de sneaker te bekijken. Check ook dagelijks onze Releasekalender voor upcoming releases!


BAIT x Reebok
BAIT x Reebok
BAIT x Reebok
Images by BAIT

Hottest Sneaker 🔥 Releases Week 26 33

Vorige week was een week met veel releases met als hoogtepunt de adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Antlia’. Deze week maak je weer kans op een ‘W’ want er komen een aantal pareltjes uit die jij niet mag missen! Wat te denken van de Nike Zoomx Vista Grind en natuurlijk de eerste drop van de Stranger Things x Nike collabo!

Benieuwd naar de Hottest Sneaker Releases van week 26? Scrol dan snel naar beneden voor de mooiste van deze week. Voor alle releases check je natuurlijk onze releasekalender.


1. Off-White x Nike WMNS Zoom Terra Kiger 5

Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt van mesh gecombineerd met een suede overlay. Normale veters worden gecombineerd met technische veters en geven de schoen zo een speciale look. De Swoosh is er dit keer niet op gestikt, maar op het materiaal zelf geprint. Kleine details zoals het oude Nike logo, Nike Air Logo en de Off-White text zijn te vinden over de gehele upper. Wat natuurlijk het meest opvalt aan de Zoom Terra Kiger 5 is de puntige outsole die zich onder het bovenwerk bevind.

2. adidas Yeezy Boost 350 V2 Reflective ‘Antila’

3. Stranger Things x Nike Blazer ‘Hawkings High’

Stranger Things is een Sci-Fi thriller serie die voor het eerste in 2017 uit kwam in Nederland, eerder is de serie al in Amerika uitgekomen. Stranger Things heeft samengewerkt met Nike en een pack ontworpen. Dit pack bestaat voornamelijk uit de groene kleur die Hawking High representeert. In deze collectie zal een Blazer, Cortez en een Air Tailwind zitten. De leukste details hierop zijn de patches met het logo van Hawkings High School.

4. Stranger Things x Nike Air Tailwind Hawkings High’

5. Nike Zoomx Vista Grind

Eén van de meest opvallende sneakers tegenwoordig is de Nike ZoomX Vista Grind. De sneaker komt in een neon groene colorway met oranje details. Er zijn verschillende interessante details te vinden op dit model. Zo is de zool ongeveer net zo hoog als de gehele upper, maar toch is deze zool anders dan de andere bulky soles. Door het gebruik van strakke lijnen geeft dit namelijk een futuristische look aan de sneaker.

6. Pleasures X Reebok Aztrek ‘black’

7. Air Jordan Retro High OG ‘Gym Red’

De upper van de sneaker is geheel gemaakt van leer. De toebox en de zijkant van de upper zijn wit van kleur. De schoen wordt voor de rest bedekt met de kleuren zwart en rood. Deze kleuren zijn te vinden op de Swoosh en bovenaan de hiel. Het iconische logo van Air Jordan staat aan de zijkant van de hiel geprint. Als laatst is de midsole crème van kleur en de outsole zwart.

8. Nike Air Max 90 ‘Be True’

Nike eert de LGBTQ+ community met zijn BETRUE 2019 collectie. Een van de sneakers uit de collectie is de Air Max 90. De upper van de sneaker is voornamelijk wit met daar overheen elementen in andere kleuren. Zo is de mudguard contrasterend zwart en vind je een grijze overlay op de upper. Dit zijn echter niet de enige kleuren, want de regenboog Pride vlag moet natuurlijk ook terugkomen. Bij de veters vind je paars en rood. Ook vind je deze rode kleur terug op de Nike branding in de mudguard. Verder vind je op de hiel nog een blauw gekleurd element. Maar het opvallende aan deze sneaker is de Swoosh. Het lijkt namelijk alsof er acht Swooshes over elkaar heen zijn gestikt in elke kleur van de regenboog. 

9. adidas Yeezy Boost 700 ‘Utility Black’

De upper van de adidas Yeezy Boost 700 ‘Utility Black’ is gemaakt van zwart mesh met suède en leren overlays. De upper van de sneaker zit natuurlijk op de chunky zwarte BOOST midsole met mooi lijnwerk. Om een beetje variatie aan te brengen op deze sneaker, heeft de sneaker een gum outsole gekregen dat op deze manier zorgt voor contrast.

10. adidas Consortium Runner Mid 4D ‘White’

De Nike Air Max 720 OBJ komt in een nieuwe colorway 26

Afgelopen vrijdag bracht Nike in samenwerking met Odell Beckham Jr. de ‘Young King of the Drip’ colorway uit. Nu is er een tweede colorway onderweg. Ook deze colorway is uitgewerkt op een Air Max 720 model. Het gaat om de Nike Air Max 720 OBJ ‘Desert Ore’.

Odell Beckham Jr. is professioneel American Football speler in de National Football League (NFL). Hij werd in 1992 geboren en speelt momenteel voor de Cleveland Browns. In 2014 maakte OBJ zijn debuut in professioneel American Football, dit deed hij bij de New York Giants. Al snel werd hij een groot favoriet onder de fans. In zijn eerste seizoen werd hij uitgeroepen tot ‘Rookie of the Year’. Ook werd hij enorm populair doordat hij tijdens een wedstrijd tegen de Dallas Cowboys een one-handed touchdown wist te maken terwijl hij achterover viel. Meerdere atleten noemden deze touchdown de beste catch die ooit is gemaakt.

Nike Sportswear Design Director, Eric Goto ,wilde grenzen verleggen in zijn manier van denken en ontwerpen. Zo kwam hij tot een vernieuwd variant op de Air Max 720. Dit deed hij in samenwerking met Odell Beckham Jr. Hieruit ontstond de Air Max 720 OBJ ‘Young King of the Drip’. Nu is er een nieuwe colorway onderweg.

Nike Air Max 720 x OBJ ‘Desert Ore’ | CK2531-200

Deze uitvoering van de Air Max 720 x OBJ is een stuk minder kleurrijk als de vorige colorway die afgelopen vrijdag uitkwam. De upper is gemaakt van meerdere lagen mesh, suède en leer in elegante beige en grijze kleuren. Deze colorway beschikt in tegenstelling tot de ‘Young King of the Drip’ colorway over weinig verschillende kleuren. Echter betekend dit niet dat de speciale details zijn verdwenen. Namelijk de velcro tong patch en de rood/witte tabs zijn terug te vinden op de upper. Ook is de inlegzool gemaakt van kurk. De sneaker wordt afgemaakt door een transparante Air Max 720 demping. Deze zool krijgt wat extra structuur door er een ertskleurige zool van te maken.

Er is nog geen officiële releasedatum bekend voor deze nieuwe colorway. Wij verwachten dat hij deze zomer zal uitkomen voor €200,- via nike.com. Benieuwd naar hoe de nieuwe colorway eruit komt te zien? Scroll dan even naar beneden voor foto’s van de colorway.


Air Max 720 OBJ
Air Max 720 OBJ
Air Max 720 OBJ
Images by HYPEDC