Skip to content
Upcoming

Nike Air Tech Challenge 2 keert terug in de originele colorway

21 mei 2019 15:48
Nike Air Tech Challenge 2 keert terug in de originele colorway

De Nike Air Tech Challenge 2 komt terug in de originele colorway, namelijk ‘Hot Lava’. De eerste release van deze sneaker vond plaats in 1990. Deze sneaker heeft een aantal jaar geleden al een re-release gehad, maar komt nu weer terug. Nieuwsgierig naar de Nike Air Challenge 2 ‘Hot Lava’? Lees dan snel verder!

In 1990 bracht Nike Voor het eerst de Nike Air Tech Challenge 2 uit in samenwerking met Tennisser Andre Agassi die op dat moment werd gesponsord door het bekende sportmerk. Deze man was een opvallend icoon in de tenniswereld dankzij zijn, voor in die tijd, opvallende kledingstijl en lange wilde haren met een haarband. De sneaker kreeg een uiterlijk dat perfect past bij de uitstraling van Andre Agassi. Een combinatie van een aantal basiskleuren met één felle kleur.

De details

De Nike Air Tech Challenge 2 heeft een upper die bestaat uit een witte basis. Hier overheen vind je een aantal overlays in de kleuren zwart, grijs en wit, maar ook de kleur Hot Lava vind je terug op deze sneaker. Een aantal elementen op de upper zijn zwart gekleurd met daar overheen een soort verfspatten patroon in het Hot Lava. Deze felle kleur op de donkere achtergrond zorgt voor een mooi en opvallend contrast. Verder zie je deze kleur terugkomen op de Swoosh en in het Nike logo op de tong. De upper is geplaatst op een simpele witte midsole met daarin een klein stukje zichtbare Air Unit. De outsole is een combinatie van de kleuren die te zien zijn op de upper, dus ook de kleur Hot Lava komt hierop terug.

Op dit moment is er alleen nog een US release bekendgemaakt. Daar zal de Nike Air Tech Challenge 2 ‘Hot Lava’ aankomende vrijdag 24 mei releasen. Voor Europa is er helaas nog geen releasedatum bekend. Houd dus onze releasekalender in de gaten voor het laatste nieuws over deze sneaker. Bekijk ondertussen gedetailleerde foto’s hieronder.


Nike Air Tech Challenge 2 'Hot Lava'

CJ1437-100 · Prijs vanaf €422,-

Naar alle aanbieders
Images by: Nike
Uitgelichte afbeelding: Release 2016 – Asphaltgold