De Nike Air Max Tailwind IV verschijnt in twee nieuwe colorways 88

We weten allemaal dat Nike nooit stil zit, en dat zal ook niet snel gebeuren. Ook nu heeft het gigantische bedrijf een nieuwe release naar voren gebracht, of eigenlijk twee. Na de samenwerking met Supreme van begin dit jaar, komen er twee nieuwe Ripstop colorways aan. Namelijk van de Nike Air Max Tailwind IV.

De details

De eerste colorway gaat “Digi-Camo” heten en de tweede “Black Ripstop”. Bij de eerste colorway zal de upper bestaan uit een mooie camouflage print en wordt er door middel van borduurwerk details aangebracht bij de Swoosh en het mid-panel. De outsole is zacht bruin van kleur en is bedekt met donkere spikkels. Daarnaast zie je onder de outsole kleine delen gekleurd in Volt en heeft het heldere Air Bubbles waardoor de sneaker er echt vanaf spat.

De tweede colorway is bijna hetzelfde als de eerste, maar toch ook weer totaal anders. In plaats van camouflage wordt er voor deze upper zwart Ripstop materiaal gebruikt en zijn de details, net zoals bij de eerste colorway, aangebracht door middel van borduurwerk. Bij deze versie hebben ze een licht grijze outsole gebruikt die ook gespikkeld is. Daarnaast zijn de Air Bubbles zwart van kleur. Tevens zijn er weer kleine Volt delen aangebracht.

Beide colorways zullen op zondag 26 mei gereleased worden voor een prijs van €170,-. Wil jij weten waar en hoe laat je deze sneakers kan bemachtigen, kijk dan snel even op onze releasekalender.Images by: 43einhalb

Previous ArticleNext Article

Nieuwe colorway voor de sacai x Nike LDWaffle 3

Met de Paris Fashion Week in volle gang, hebben we een first look gekregen van de nieuwe colorway voor de sacai x Nike LDWaffle. Deze nieuwe colorway was te zien tijden de Runway van fashion designer Chitose Abe’s Spring 2020 Men’s collectie.

De details

Het is geen verassing dat we een nieuwe colorway zouden zien van de succesvolle sneaker van de twee merken. De nieuwste colorway voor de sacai Nike LDWaffle is een vrij simpele keuren combinatie van zwart en wit. Er is ook gebruikt gemaakt van andere materialen zoals leer, suede en nylon. Het zwarte bovenwerk zit op de bijzondere witte dubbele midsole.

Een release datum of prijs zijn nog niet bekend gemaakt voor de nieuwe colorway van de sacai x Nike LDWaffle. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze blog in de gaten voor het laatste sneaker nieuws.


sacai Nike LDWaffle

sacai x Nike LDWaffle
Image by Hypebeast France
sacai x Nike LDWaffle
sacai x Nike LDWaffle
Images by Astrop

BAIT x Reebok komt met Pixar’s Toy Story sneakers 15

Reebok is de samenwerking aangegaan met BAIT. Samen hebben zij de Instapump Fury een bijzondere make-over gegeven. De BAIT x Reebok Instapump Fury beschikt over een Toy Story geïnspireerde colorway. De linkerschoen is geïnspireerd door Buzz Lightyear en de rechter door Sheriff Woody.

Vrijwel iedereen heeft de film in zijn jongere jaren gezien, Toy Story. Het is een Amerikaanse Disney film die in 1995 uit kwam. Toy Story was de eerste film ooit die volledig met de computer geanimeerd was. De hoofdrolspelers in deze film waren Buzz Lightyear en Woody. De film Toy Story was zo’n succes dat er ook nog een deel 2 en 3 werden uitgebracht. Deel 2 werd in 1999 uitgebracht en deel 3 verscheen in 2010. Ondertussen is het 2019 en nu komt dan eindelijk het vierde deel van de serie. Eigenlijk zou deel 4 al in 2017 uitkomen, maar omdat Cars 3 en the Incredibles 2 uitkwamen werd Toy Story 4 verschoven.

Nu is de film eindelijk klaar voor een release en is hij binnenkort te zien in de bioscoop! BAIT en Reebok hebben samengewerkt en hebben zich laten inspireren door de Toy Story figuranten Buzz Lightyear en Woody. Zij hebben de klassieke Instapump Fury een make-over gegeven.

BAIT x Reebok Instapump Fury ‘Toy Story’ Details

Dat de sneaker geïnspireerd is op Buzz Lightyear en Woody is eigenlijk niet te missen. De linkerschoen beschikt over wit/paars/groene kleuren. Deze kleuren waren ook te vinden op het ruimtepak van Buzz Lightyear. De binnenkant van de linkerschoen beschikt over een paarse kleur en de heel pull tab is groen. Onder deze heel pull tab staat het ‘SR’ logo, dit staat voor ‘Space Ranger’. Dit stond ook op het pak dat Buzz droeg. Bovenop de upper bevind zich de rode Instapump knop, deze knop zorgt ervoor dat de sneaker perfect om je voet heen zit voor een comfortabel gevoel. Om deze knop bevinden zich zwart/gele gevarenstrepen. Deze zijn overgenomen van de vleugels van Buzz Lightyear. Over de groene zijkant staat er in een geel vlak “LIGHTYEAR”.

De rechterschoen is geïnspireerd door Sheriff Woody. Ook is dit bijna niet te missen, want er zitten vele kenmerken van Woody in deze schoen verwerkt. De sneaker bestaat uit zwarte en witte cowboy patronen op de zijkanten. Hieronder bevinden zich lichte denim underlays. De binnenkant beschikt over een geel geblokte kleur, dit is overgenomen van de blouse die de Sheriff altijd droeg. Als finishing touch heeft de heel pull tab een rode kleur met een patroon erop, omdat Woody altijd een rode zakdoek om zijn nek droeg.

Jammer genoeg zal de sneaker geen release krijgen. Ook is de sneaker erg gelimiteerd, want er zijn er erg weinig van gemaakt. Scroll naar beneden om de sneaker te bekijken. Check ook dagelijks onze Releasekalender voor upcoming releases!


BAIT x Reebok
BAIT x Reebok
BAIT x Reebok
Images by BAIT

Hottest Sneaker 🔥 Releases Week 26 42

Vorige week was een week met veel releases met als hoogtepunt de adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Antlia’. Deze week maak je weer kans op een ‘W’ want er komen een aantal pareltjes uit die jij niet mag missen! Wat te denken van de Nike Zoomx Vista Grind en natuurlijk de eerste drop van de Stranger Things x Nike collabo!

Benieuwd naar de Hottest Sneaker Releases van week 26? Scrol dan snel naar beneden voor de mooiste van deze week. Voor alle releases check je natuurlijk onze releasekalender.


1. Off-White x Nike WMNS Zoom Terra Kiger 5

Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt van mesh gecombineerd met een suede overlay. Normale veters worden gecombineerd met technische veters en geven de schoen zo een speciale look. De Swoosh is er dit keer niet op gestikt, maar op het materiaal zelf geprint. Kleine details zoals het oude Nike logo, Nike Air Logo en de Off-White text zijn te vinden over de gehele upper. Wat natuurlijk het meest opvalt aan de Zoom Terra Kiger 5 is de puntige outsole die zich onder het bovenwerk bevind.

2. adidas Yeezy Boost 350 V2 Reflective ‘Antila’

3. Stranger Things x Nike Blazer ‘Hawkings High’

Stranger Things is een Sci-Fi thriller serie die voor het eerste in 2017 uit kwam in Nederland, eerder is de serie al in Amerika uitgekomen. Stranger Things heeft samengewerkt met Nike en een pack ontworpen. Dit pack bestaat voornamelijk uit de groene kleur die Hawking High representeert. In deze collectie zal een Blazer, Cortez en een Air Tailwind zitten. De leukste details hierop zijn de patches met het logo van Hawkings High School.

4. Stranger Things x Nike Air Tailwind Hawkings High’

5. Nike Zoomx Vista Grind

Eén van de meest opvallende sneakers tegenwoordig is de Nike ZoomX Vista Grind. De sneaker komt in een neon groene colorway met oranje details. Er zijn verschillende interessante details te vinden op dit model. Zo is de zool ongeveer net zo hoog als de gehele upper, maar toch is deze zool anders dan de andere bulky soles. Door het gebruik van strakke lijnen geeft dit namelijk een futuristische look aan de sneaker.

6. Pleasures X Reebok Aztrek ‘black’

7. Air Jordan Retro High OG ‘Gym Red’

De upper van de sneaker is geheel gemaakt van leer. De toebox en de zijkant van de upper zijn wit van kleur. De schoen wordt voor de rest bedekt met de kleuren zwart en rood. Deze kleuren zijn te vinden op de Swoosh en bovenaan de hiel. Het iconische logo van Air Jordan staat aan de zijkant van de hiel geprint. Als laatst is de midsole crème van kleur en de outsole zwart.

8. Nike Air Max 90 ‘Be True’

Nike eert de LGBTQ+ community met zijn BETRUE 2019 collectie. Een van de sneakers uit de collectie is de Air Max 90. De upper van de sneaker is voornamelijk wit met daar overheen elementen in andere kleuren. Zo is de mudguard contrasterend zwart en vind je een grijze overlay op de upper. Dit zijn echter niet de enige kleuren, want de regenboog Pride vlag moet natuurlijk ook terugkomen. Bij de veters vind je paars en rood. Ook vind je deze rode kleur terug op de Nike branding in de mudguard. Verder vind je op de hiel nog een blauw gekleurd element. Maar het opvallende aan deze sneaker is de Swoosh. Het lijkt namelijk alsof er acht Swooshes over elkaar heen zijn gestikt in elke kleur van de regenboog. 

9. adidas Yeezy Boost 700 ‘Utility Black’

De upper van de adidas Yeezy Boost 700 ‘Utility Black’ is gemaakt van zwart mesh met suède en leren overlays. De upper van de sneaker zit natuurlijk op de chunky zwarte BOOST midsole met mooi lijnwerk. Om een beetje variatie aan te brengen op deze sneaker, heeft de sneaker een gum outsole gekregen dat op deze manier zorgt voor contrast.

10. adidas Consortium Runner Mid 4D ‘White’