Vans x Harry Potter // First look van de 4 verschillende colorways 511

Een tijdje geleden kwam Vans met het nieuws dat zij een samenwerking aangingen met de magische wereld van Harry Potter. Op dit moment zijn dan eindelijk de eerste beelden vrijgegeven van de 4 verschillende colorways die voort zijn gekomen uit de Vans x Harry Potter samenwerking.

Vrijwel iedereen heeft wel eens een film gekeken of een boek gelezen van Harry Potter of in ieder geval over deze magische wereld gehoord. Het nieuws dat er 4 verschillende afdelingen bestaan binnen Zweinsteins hogeschool voor hekserij en hocus-pocus is dus ook waarschijnlijk overbodig, maar voor de zekerheid benoemen we deze afdelingen toch nog maar even. Elke afdeling heeft een eigen naam en embleem met mascotte. Zo heeft Griffoendor een leeuw op het embleem staan, Huffelpuf een das, Ravenklauw een adelaar en Zwadderich een slang. Ook hoort er bij elke afdeling een andere kleurencombinatie. Deze verschillende kleurencombinaties en emblemen zien we nu terugkomen op de sneakers. De 4 sneakers zijn de Vans Sk8-Hi, Slip-On, Authentic en de Era.

Vans Sk8-Hi ‘Griffoendor’

De upper van de Vans Sk8-Hi, die geïnspireerd is op Griffoendor, bestaat uit de kleuren rood, oranje en zwart. De zijkanten van de sneaker zijn voorzien van een rood/oranje diagonaal gestreept patroon. De toebox, de elementen bij de veters en de streep over de hiel zijn gemaakt van zwart suède. Verder vind je de typische streep van Vans over het rood/oranje patroon. Deze streep is zwart en gemaakt van glad leer. Uiteindelijk is het embleem van Griffoendor geplaatst op de buitenste zijkant van de sneaker en heeft het label met de Vans branding op de tong dezelfde rood/oranje kleuren gekregen.

Sk8-Hi sneakers in Gryffindor Vans x Harry Potter

Vans Slip-On ‘Huffelpuf’

De sneaker die is geïnspireerd op Huffelpuf, is de Vans Slip-On. Qua kleurgebruik is deze sneaker erg rustig. Dit komt natuurlijk door de kleurstelling van deze afdeling. Het embleem van Huffelpuf bestaat namelijk uit de kleuren zwart en geel. Vooral de zwarte kleur zie je terugkomen op de upper. Het geel zie je echter terugkomen in het elastiek aan de zijkanten en rondom de das bovenop de voet waaronder “Huffelpuf” geschreven staat. Deze zwarte upper is geplaatst op een simpele witte zool.

Authentic Ravenclaw Sneakers Vans x Harry Potter

Vans Authentic ‘Ravenklauw’

De derde afdeling op Zweinstein is Ravenklauw. Deze afdeling staat bekend om de blauwe en witte kleuren die je ook mooi terug ziet komen op deze Vans Authentic. De gehele upper heeft een checkerboard patroon gekregen in het blauw en wit. Het embleem van Ravenklauw is op deze sneaker subtiel geplaatst. Dit vind je namelijk op de tong. Verder is ook deze sneaker geplaatst op een witte zool.

Hufflepuff Slip-on Vans x Harry Potter sneakers

Vans Era ‘Zwadderich’

Als laatste hebben we natuurlijk nog Zwadderich. Deze afdeling staat bekend om de duistere tovenaars en heksen die als kind zijnde deze afdeling als familie beschouwden. Deze duistere kant komt goed terug op de Vans Era door de groene kleur van Zwadderich toe te voegen op deze sneaker samen met zwart. De mascotte van Zwadderich is een slang. Daarom is het een perfecte keuze geweest van Vans om op deze sneaker een Snakeskin patroon toe te voegen, dit maakt de sneaker namelijk helemaal af. Ook op dit model is het embleem te vinden op de tong. Verder is de upper, in tegenstelling tot de vorige drie colorways, geplaatst op een zwarte zool.

Vans x Harry Potter
Images by: Vans

Ondanks dat we nu weten hoe de sneakers van de Vans x Harry Potter collectie eruitzien, weten we helaas nog niet wanneer deze sneakers zullen releasen en voor welke prijs. Blijf onze releasekalender in de gaten houden voor het laatste nieuws over deze samenwerking.


Previous ArticleNext Article

Saucony heeft drie zomerse colorways voor ons klaarstaan 6

De tijd gaat ontzettend hard want het is alweer lente! Dat betekent ook dat het tijd is voor een paar nieuwe sneakers. Saucony heeft drie nieuwe ontzettend toffe colorways klaarstaan voor ons! De Saucony Jazz 4000 komt in een nieuw geel, rood en blauw jasje. Met deze sneakers ben je helemaal klaar voor de lente en zomer.

Saucony is een Amerikaans bedrijf voor sneakers en sportkleding en heeft sinds 1998 de naam ‘Saucony’ ontvangen. Het bedrijf heeft al ontzettend veel toffe sneakers en samenwerkingen op hun naam staan.

Saucony Jazz 4000 | S70487-3 | S70487-4 | S70487-2

Dit pack bestaat uit maar liefst drie colorways. Alle drie de colorways beschikken over een wit bovenwerk, alleen de kleur van de details zijn verschillend. Het zijn drie hele toffe kleuren voor de zomer! De eerste colorway beschikt over gele details. Op de heel van de sneaker staat ‘Jazz’ waarin de A als detail geel is. De gele kleur is ook terug te vinden op het branding-logo op de tong, op de heel en op het bovenwerk. De tweede colorway beschikt over rode details en de derde colorway heeft blauwe details gekregen. De details zijn exact hetzelfde bij deze colorways, alleen dus in een andere kleur. Deze sneakers zijn ontzettend tof te combineren met een hele zwarte outfit of juist een witte outfit. Ook is het leuk om de kleur van de sneaker terug te laten komen in je kleding.

Deze drie nieuwe colorways worden nog verwacht in 2020, maar een exacte datum is nog niet bekend. De sneakers zullen verkrijgbaar zijn op Asphaltgold.com voor €105,00,-. Kun je niet wachten totdat deze uit zijn en ben je benieuwd welke sneakers er binnenkort releasen? Neem dan een kijkje in onze releasekalender. Voor het laatste sneakernieuws kun je ons volgen op sociale media. Check hieronder de afbeeldingen van de drie colorways!

Saucony Jazz 4000 'White/Yellow'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders

Saucony Jazz 4000 'White/Red'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders

Saucony Shadow 4000 'White/Teal'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders
Images by Asphaltgold

Air Jordan 1 mid krijgt een cleane ‘Snakeskin’ colorway 8

Air Jordan komt met een nieuwe colorway op de mid, de Air Jordan 1 Mid ‘Snakeskin’. Het slangenprintje was even weg, maar heeft zijn weg terug gevonden. Hij heeft zich zo neergelegd op de allernieuwste Jordan mid, die dan misschien geen kleur heeft maar wel veel textuur. Namelijk op een Air Jordan 1 Mid Triple White, hierdoor is de focus effectief afgeleid naar veelzijdigheid van het model.

Air Jordan 1 Mid ‘Snakeskin’ | BQ6472-110

De Air Jordan 1 bestaat al meer dan dertig jaar en is oorspronkelijk ontworpen voor de legendarische basketballer Michael Jordan. De sneaker werd ontworpen in 1984 en was dus eerst alleen beschikbaar voor de basketballer. Aan het einde van 1984 was de AJ 1 verkrijgbaar voor iedereen. In de tussentijd zijn er een hoop andere uitvoeringen van de bekende sneaker ontworpen en uitgekomen, waaronder de low en de mid. (naast de high). Ook hebben ze veel samenwerkingen mogen meemaken, zoals rapper Travis Scott.

Bij de ‘Snakeskin’ hebben ze gekozen voor een gehele witte colorway. Er is dus niet gebruik gemaakt van de slangen kleuren, maar zie je wel de effecten en textuur terug. De snake behandeling is gezet op de overlays, swoosh, enkels en zelfs de onderliggende panelen. Door het gebruik van enkel wit, is het een zeer uitgesproken en toch ingetogen sneaker geworden.

Release info

Dit toffe paartje de Air Jordan 1 Mid ‘Snakeskin’ heeft helaas genoeg nog geen exacte releasedatum gekregen. Wel verwachten we dat ze vanaf 110,- verkrijgbaar zullen zijn op Nike en bij Nike retailers . Houd onze releasekalender in de gaten, zo ben je altijd up to date over de nieuwste sneakers en nieuwtjes. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Check dan wat foto’s van het mooie paartje hieronder.

Air Jordan 1 Mid 'Snakeskin'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders
Images by Nike

Air Jordan Delta brengt technologie en vakmanschap samen 10

Al sinds de introductie van de eerste Air Jordan is Nike direct gaan doorontwikkelen. Al snel volgde de Air Jordan 2 en de Air Jordan 3. Toen Peter Moore de Air Jordan 1 in 1984 op de markt had gezet had hij nooit kunnen verwachten dat Jordan Brand nog 33 andere, signature, modellen uit zouden brengen. We zijn nu op het moment beland dat Jordan de brug tussen high-end en tech-wear steeds korter aan het maken is. Het resultaat is deze Air Jordan Delta collectie.

Met de Jordan Delta brengt Jordan Brand zijn erfgoed van hoogwaardig materiaalvakmanschap en hightech constructiemethoden samen. De schoen is ontworpen voor dagelijks gebruik en wordt benadrukt door een bovenwerk van ademend mesh en aangevuld met weelderige suède overlays. Het interieur is naadloos om slijtage te voorkomen. Hij zorgt voor een soepel gevoel tegen de voet voor comfort gedurende de hele dag. Extra vulling aan de heel en ergonomische tong- en hiellussen geven verder prioriteit aan het functionele ontwerp.

Onder de voeten heeft de Jordan Delta Nike React-schuim over de volledige lengte. Het abstracte visgraatpatroon van de schoen, dat verwijst naar een basketbalsteun voor tractie, biedt ondersteuning en lichtgewicht flexibiliteit.

Minimale branding, in de vorm van handgetekende elementen, laat de vorm en constructie van de Jordan Delta voor zich spreken. Zijn boodschap is de moderne uitdrukking van het merk Jordan an sich.

De Air Jordan delta SP in een ‘Sail/Photo Blue’ colorway zal uitkomen op 4 april 2020 bij geselecteerde Jordan retailers en nike.com. De ‘Vachetta Tan’ colorway komt op 14 mei in volledige gezinsgrootte en de ‘Black’ colorway verschijnt op 6 juni.

Check ondertussen de Sneakerjagers Releasekalender voor het laatste nieuws en updates over de meest actuele sneaker releases. 

Air Jordan Delta
Air Jordan Delta
Air Jordan Delta
Air Jordan Delta
Images by Nike.com