Vans x Harry Potter // First look van de 4 verschillende colorways 58

Een tijdje geleden kwam Vans met het nieuws dat zij een samenwerking aangingen met de magische wereld van Harry Potter. Op dit moment zijn dan eindelijk de eerste beelden vrijgegeven van de 4 verschillende colorways die voort zijn gekomen uit de Vans x Harry Potter samenwerking.

Vrijwel iedereen heeft wel eens een film gekeken of een boek gelezen van Harry Potter of in ieder geval over deze magische wereld gehoord. Het nieuws dat er 4 verschillende afdelingen bestaan binnen Zweinsteins hogeschool voor hekserij en hocus-pocus is dus ook waarschijnlijk overbodig, maar voor de zekerheid benoemen we deze afdelingen toch nog maar even. Elke afdeling heeft een eigen naam en embleem met mascotte. Zo heeft Griffoendor een leeuw op het embleem staan, Huffelpuf een das, Ravenklauw een adelaar en Zwadderich een slang. Ook hoort er bij elke afdeling een andere kleurencombinatie. Deze verschillende kleurencombinaties en emblemen zien we nu terugkomen op de sneakers. De 4 sneakers zijn de Vans Sk8-Hi, Slip-On, Authentic en de Era.

Vans Sk8-Hi ‘Griffoendor’

De upper van de Vans Sk8-Hi, die geïnspireerd is op Griffoendor, bestaat uit de kleuren rood, oranje en zwart. De zijkanten van de sneaker zijn voorzien van een rood/oranje diagonaal gestreept patroon. De toebox, de elementen bij de veters en de streep over de hiel zijn gemaakt van zwart suède. Verder vind je de typische streep van Vans over het rood/oranje patroon. Deze streep is zwart en gemaakt van glad leer. Uiteindelijk is het embleem van Griffoendor geplaatst op de buitenste zijkant van de sneaker en heeft het label met de Vans branding op de tong dezelfde rood/oranje kleuren gekregen.

Sk8-Hi sneakers in Gryffindor Vans x Harry Potter

Vans Slip-On ‘Huffelpuf’

De sneaker die is geïnspireerd op Huffelpuf, is de Vans Slip-On. Qua kleurgebruik is deze sneaker erg rustig. Dit komt natuurlijk door de kleurstelling van deze afdeling. Het embleem van Huffelpuf bestaat namelijk uit de kleuren zwart en geel. Vooral de zwarte kleur zie je terugkomen op de upper. Het geel zie je echter terugkomen in het elastiek aan de zijkanten en rondom de das bovenop de voet waaronder “Huffelpuf” geschreven staat. Deze zwarte upper is geplaatst op een simpele witte zool.

Authentic Ravenclaw Sneakers Vans x Harry Potter

Vans Authentic ‘Ravenklauw’

De derde afdeling op Zweinstein is Ravenklauw. Deze afdeling staat bekend om de blauwe en witte kleuren die je ook mooi terug ziet komen op deze Vans Authentic. De gehele upper heeft een checkerboard patroon gekregen in het blauw en wit. Het embleem van Ravenklauw is op deze sneaker subtiel geplaatst. Dit vind je namelijk op de tong. Verder is ook deze sneaker geplaatst op een witte zool.

Hufflepuff Slip-on Vans x Harry Potter sneakers

Vans Era ‘Zwadderich’

Als laatste hebben we natuurlijk nog Zwadderich. Deze afdeling staat bekend om de duistere tovenaars en heksen die als kind zijnde deze afdeling als familie beschouwden. Deze duistere kant komt goed terug op de Vans Era door de groene kleur van Zwadderich toe te voegen op deze sneaker samen met zwart. De mascotte van Zwadderich is een slang. Daarom is het een perfecte keuze geweest van Vans om op deze sneaker een Snakeskin patroon toe te voegen, dit maakt de sneaker namelijk helemaal af. Ook op dit model is het embleem te vinden op de tong. Verder is de upper, in tegenstelling tot de vorige drie colorways, geplaatst op een zwarte zool.

Vans x Harry Potter
Images by: Vans

Ondanks dat we nu weten hoe de sneakers van de Vans x Harry Potter collectie eruitzien, weten we helaas nog niet wanneer deze sneakers zullen releasen en voor welke prijs. Blijf onze releasekalender in de gaten houden voor het laatste nieuws over deze samenwerking.


Previous ArticleNext Article

BALR. X Mason Garments // Release Info 16

Eerder schreven wij al over over de aanstaande BALR. x Mason Garments collectie. Morgen zaterdag 25 mei 2019 is het eindelijk zover, dan komt de samenwerking tussen BALR. x Mason Garments uit.

De collectie bestaat uit 2 verschillende sneakermodellen. Eén paar Torino’s en twee paar Roma sneakers. Het Torino model beschikt over een witte upper en een witte zool. Op de buitenkant van de upper staat het kenmerkende ‘Mason’ logo in gouden letters. Op de rubberen midsole staat “Life Of A BALR” gedrukt en op de tong van de rechter sneaker vind je ‘Mason’ en op de linker sneaker staat ‘BALR’. Ook deze namen staan in gouden letters. Naast deze drie verschillende sneakers komen er ook nog andere kledingstukken uit, waaronder een t-shirt, shorts, een trainingspak en een trui.

De collectie zal verkrijgbaar zijn via balr.com en masongarments.com. Ook is het mogelijk om morgen naar de Bijenkorf in Amsterdam, Den Haag of Eindhoven te gaan om de collectie als eerste te shoppen. Ook de BALR. stores in Amsterdam en Utrecht beschikken ook over de samenwerking. Wij van Sneakerjagers hebben de eer om alle drie de paartjes te unboxing, check de video hieronder!

Wil jij voortaan up-to-date blijven van alle releases? Houdt dan goed onze releasekalender in de gaten, zodat jij nooit meer een release mist!BALR. x Mason Garments

BALR. x Mason Garments
BALR. x Mason Garments

BALR. x Mason Garments

Air Jordan 1 Mid Glow In The Dark 8

Glow-in-the-Dark colorways beginnen erg in de smaak te vallen bij veel mensen. Nu gaan we nog een sneaker silhouet zien die deze oog verblindende colorway krijgt, namelijk de Air Jordan 1 Mid!

De details

De Air Jordan 1 “Glow” bevat veel kleuren op de upper. Zo heeft de upper een zwart leren base met leren overlays van groen, rood en wit. Opvallend is ook de Swoosh aan de zijkant van de sneaker. Die is geheel gestikt in verschillende lijnen en geeft zo een toffe look aan de sneaker. De upper van de AJ1 zit bovenop een witte midsole en groene glow in the dark outsole!

Er is nog geen prijs of releasedatum bekendgemaakt over deze bijzondere Air Jordan 1 Mid, maar worden wel binnenkort verwacht. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten!


Images by Hanzuying

adidas Yeezy Boost 700 ‘Utility Black’ 10

Deze maand zijn de 350 v2 ‘All-Black’ en 700 v2 ‘Vanta’ gerevealed en het lijkt erop dat Kanye in het donkere thema blijft hangen. Er komt namelijk een nieuwe colorway uit voor de adidas Yeezy Boost 700 genaamd ‘Utility Black’.

De details

De upper van de adidas Yeezy Boost 700 ‘Utility Black’ is gemaakt van zwart mesh met suède en leren overlays. De upper van de sneaker zit natuurlijk op de chunky zwarte BOOST midsole met mooi lijnwerk. Om een beetje variatie aan te brengen op deze sneaker, heeft de sneaker een gum outsole gekregen dat op deze manier zorgt voor contrast.

Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt, maar wordt verwacht op adidas.nl voor €300,-. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten!


adidas Yeezy Boost 700 ‘Utility Black’

Release date: 29 juni 2019
Prijs: €300,-

Images by Yeezy Mafia