Kixfix // Nike Air Max 1 ‘Have A Nike Day’ unboxing, review & on feet 597

Deze week heb ik weer een hele dikke unboxing voor jullie. Helaas is er nog steeds geen Europese release bekend gemaakt voor het ‘Have A Nike Day’ pack. Vandaar dat ik ze uit Australië heb laten komen. Deze Nike Air Max 1 zijn naar mijn mening zeker het geld en het wachten waard. Check hieronder de unboxingvideo voor m’n review en de on feet foto’s.


Nike Air Max 1 ‘Have a Nike Day’

Prijs: €135,-
Colorway: Black/Purple/Peach/Baby Blue
Stylecode: BQ8929-500

Images by: @kix_fix_


Previous ArticleNext Article

De Nike Air Max 90 ‘Parisian Bakers’ komt binnenkort uit 322

Klik hierboven om dit artikel te beluisteren

Voor het dertig jarige bestaan van de Nike Air Max 90 reist het model de hele wereld over. Zo zijn er al colorways gebaseerd op items uit New York en Tokyo. De sneaker is inmiddels geland in Parijs, waar de volgende colorway inspiratie haalt uit een typisch Frans iets, namelijk de bakkerij. Het is algemeen bekend dat de Franse bakkers vol lekkernijen zitten en echt typerend is voor de culinaire positie van Frankrijk. Het resultaat: De Nike Air Max 90 ‘Parisian Bakers’.

De Nike Air Max 90 ‘Parisian Bakers’ is uitgevoerd in verschillende materialen en hier en daar zijn leuke – iets wat diepgaande – details toegepast. Zo is het volledige bovenwerk gemaakt van een dik canvas en glad lederen materiaal. Deze witte kleur staat voor de traditionele klederdracht die gedragen wordt door Franse bakkers. 

Als we verder naar de achterkant van de sneaker gaan zien we een kleurrijk detail op de heel. De iconische rubberen geribbelde Air Max 90 patch op de heel is vervangen met een kleurrijke stoffen variant. Op deze nieuwe patch is de nationale Franse vlag afgebeeld met hierover dikke gouden geborduurde Nike Air letters. Tussen de Nike Air woorden is een graantop afgebeeld wat beter bekend is als een basis ingrediënt van brood. 

Nike Air Max 90 'Parisian Bakers'

Details

Naast deze toffde details op de heel is er nog een iets wat minder opvallend detail toegevoegd aan de sneaker. Zo is er op de insole een klassiek brood label geplaatst. De waardes van het label, op de broodprijs na, zijn vervangen met details over de Air Max 90. Zo zijn de ingredienten vervangen door de kenmerken van de Air Max 90, zoals ‘Midsole’ en ‘Swoosh’. Over de gehele insole is ook een licht graanpatroon toegevoegd. 

Als finishing tocuh is er op de tongue van de sneaker nog een artistiek ‘AIR’ logo geplaatst met hieronder de Franse vlag.  

Deze subtiele Nike Air Max 90 ‘Parisian Bakers’ is vanaf 2 maart 2020 om 09:00 uur verkrijgbaar via Nike.com en geselecteerde retailers

Nike Air Max 90 City Pack 'Paris'

maandag 2 maart 2020

Naar alle aanbieders

Release reminder Air Jordan 1 Retro High ‘Pine Green’ 28

Dit weekend is het eindelijk zaterdag 29 februari en dat betekent dat de Air Jordan 1 Retro High ‘Pine Green’ uitgebracht zal worden. Om 9:00 is het zover, dan moet je met je laptop klaarzitten om deze sneaker te bemachtigen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten totdat het zaterdag is.. Good luck!

De Air Jordan 1 begon in de jaren 80 als een basketbalschoen van Michael Jordan. Het heeft niet lang geduurd voordat de sneaker ook aandacht kreeg buiten het basketbalveld. Tot op de dag van vandaag kunnen we deze sneaker niet meer wegdenken uit onze sneaker collectie. Er zijn van de Air Jordan 1 maarliefst 3 varianten verkrijgbaar, namelijk een lage (Air Jordan 1 Low), midden (Air Jordan 1 Mid) en hoge variant (Air Jordan 1 High).

Air Jordan 1 Retro High ‘Pine Green’ | Closer Look

Zoals je wellicht al uit de naam kunt opmaken krijgt deze AJ1 Retro High sneaker een ‘Pine Green’ colorway. De bovenkant van de Air Jordan 1 Retro High ‘Pine Green’ is gemaakt van zwart leer. De toebox is groen gemaakt, net zoals een groot deel van de achterkant en de swoosh. Om het design af te maken is het branding logo op de tong ‘gym red’ van kleur. De sneaker is ook verkrijgbaar in een kindermaat.

Op zaterdag 29 februari om 9:00 zal deze sneaker uitgebracht worden. Nog een paar daagjes wachten dus maar dat is het uiteindelijk allemaal waard. De branding op de tong in rood van kleur wat goed contrasteert. Deze colorway van de Air Jordan 1 Retro High zal verkrijgbaar zijn bij Nike.com en diverse geselecteerde Nike-retailers zoals Foot Locker. De prijs is vanaf 160,-.

Check hieronder meer afbeeldingen van de sneaker. Houd ook onze releasekalender in de gaten voor meer informatie over diverse sneaker releases.

Air Jordan 1 Retro High 'Pine Green'

zaterdag 29 februari 2020

Naar alle aanbieders
Air Jordan 1
Air Jordan 1
Air Jordan 1
Air Jordan 1
Images by Nike

Vans is weer terug met nieuwe samenwerking Blends 17

Vans is opnieuw een samenwerking aangegaan met Blends, dit keer gaat het om de Blends x Vans Epoch LX. De merken hebben al meerdere keren samengewerkt, en opnieuw wordt het bot-motief gebruikt. Zaterdag 29 februari droppen ze, dus wees er snel bij want deze stoere sneakers zijn te gaaf om te laten liggen.

Vans x Blends

Vans en Blends gaan wayback. Ze hebben meerdere sneakers samen gedropt en zoals het eruit ziet, zullen er zeker nog wel meerdere aankomen. Ze hebben bijvoorbeeld de Vault Sk8-Hi Reissue Zip LX uitgebracht, dat was een hoog model met op de zijkanten een bot. Dit kwam ook terug in één van hun recentste modellen die wat lager was, de Old Skool LX ComfyCush. In elke sneaker die zij hebben uitgebracht, hebben ze allemaal wat gemeen. Toch zijn ze allemaal erg divers, zo is de Sk8-Hi van paardenhaar gemaakt. Nu hebben ze in de nieuwste Epoch LX, het bot ook weer op de zijkanten gevestigd.

Blends x Vans Epoch LX

Op de sneaker worden neutrale kleuren gebruikt, basic zwart en wit. De veters zijn licht waardoor ze perfect aansluiten op het bot-motief, die gevestigd is op het zij logo. Het is een best basic sneaker die overal onder past, hij is van suede en het bot ‘logo’ is van leer. Ook deze sneaker valt onder de ComfyCush, dat is onderdeel van de comfortabele sneakercollectie van Vans. Het is een sterke schuimtechnologie die de voetsteun nog beter maakt. Dit zorgt voor ultieme comfort.

Release info

29 februari is het zover dus! Nog een paar nachtjes slapen, en dan komen de Blends x Vans Epoch LX uit. Bij welke retailers ze komen zal snel bekent gemaakt worden! Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste sneakers en nieuwtjes? Volg ons op social media, houd onze site en releasekalender in de gaten en je zult altijd up to date zijn!


Images by Sneakernews