Vans werkt samen met Kakao Friends en Hyunye aan een nieuwe collectie 409

Vans komt de laatste tijd met veel opvallende colorways en collabs. Zo werd er laatst bekendgemaakt dat Vans een samenwerking aangaat met de welbekende magische wereld van Harry Potter. Ook kwam Vans laatst met nieuwe colorways die van kleur veranderen bij verschillende temperaturen. Nu staat er weer een nieuwe samenwerking voor de deur. Dit keer met de Koreaanse kunstenares Hyunye en de typische Kakao Friends uit Korea. Deze samenwerking vindt plaats op 4 verschillende modellen van Vans.

De Koreaanse Kakao Friends zijn de inspiratie voor deze samenwerking. Dit zijn verschillende karakters met ieder een eigen naam en persoonlijkheid. De karakters zijn ooit ontworpen als emoji’s voor de in Korea enorm populaire Kakao Talk app. In totaal zijn er 8 verschillende karakters. Dit zijn: Ryan, Apeach, Frodo, Neo, Muzi, Con, Tube en Jay-G. Deze karakters zie je natuurlijk terugkomen op de sneakers.

De details

De Kakao Friends x Vans collab bestaat uit 4 verschillende sneakers, namelijk de Era, Old Skool, Sk8-Hi en de Slip-On. Als eerst kijken we naar de Vans Era. Deze sneaker heeft een oranje upper gekregen. Op deze upper vind je vervolgens verschillende doodles van Hyunya in het wit. Dit sluit mooi aan bij de witte zool en veters. Op de tong vind je het karakter genaamd Apeach terug. Apeach is een ontdeugende perzik die is ontsnapt van de perzikboom. Apeach is charmant, maar kan ook agressief en opvliegend zijn.

Kakao Friends x Vans Capsule Collection Era Orange White
Kakao Friends x Vans Capsule Collection Era Orange White

De volgende sneaker waar we naar kijken is de Vans Old Skool. Deze sneaker heeft een upper gekregen die licht blauw gekleurd is. Op deze upper lijken in eerste instantie madaliefjes geplaatst te zijn, maar als je dit detail goed bekijkt zie je dat het gezicht van karakter Ryan in het midden is geplaatst. Ook vind je Ryan terug op de tong. Ryan is een leeuw die zich soms onzeker voelt door het feit dat hij geen manen heeft. Eigenlijk was Ryan troonopvolger, maar een leven van vrijheid was aantrekkelijker dus was ontsnappen de enige optie.

Kakao Friends x Vans Capsule Collection Old Skool Blue White
Kakao Friends x Vans Capsule Collection Old Skool Blue White

Ook de Vans Sk8-Hi behoort tot dit pack. Op deze sneaker zijn de tekeningen van Hyunye goed terug te zien. Hierop vind je alle 8 de Kakao Friends terug. De upper heeft een donker blauwe kleur gekregen met de bekende Vans streep in het wit, net zoals de veters. Op beide zijkanten van de upper zijn de tekeningen geplaatst.

Kakao Friends x Vans Capsule Collection Sk8 Hi Blue White

Als laatst in dit rijtje vind je de Vans Slip-On. Deze colorway is op het gebied van de Kakao friends erg subtiel vergeleken met de andere colorways. De upper heeft het bekende checkerboard patroon in de kleuren blauw en wit. Achterop de hiel en rondom de achterkant van de zool vind je het kleine karakter Con. Dit is een kleine krokodil die eigenlijk altijd aan de zijde van Muzi te vinden is. Echter vind je Muzi op deze sneaker niet terug.

Kakao Friends x Vans Capsule Collection Slip On White Blue
Kakao Friends x Vans Capsule Collection Slip On Blue White

De Kakao Friends x Vans sneakers releasen op vrijdag 3 mei. De prijzen zijn helaas nog niet bekend. Aangezien Kakao Friends zijn oorsprong vindt in Korea en daar ook vooral bekend is, zullen deze Vans waarschijnlijk alleen daar uitkomen.


Previous ArticleNext Article

De adidas Falcon ‘Ash Pearl’ kan nu van jou zijn met €30,- korting 7

Momenteel is dit wel één van de populairste sneakers van adidas, het Falcon model. Een colorway die zeer populair is op het adidas Falcon model, is de ‘Ash Pearl’ colorway en wij hebben goed nieuws voor jou. Deze colorway is nu namelijk afgeprijsd, dus dames grijp je kans!

De Falcon sneaker is een hardloopschoen die is gecreëerd door adidas Originals in een retrostijl. In 2018 zagen we de sneaker voor het eerst en grote namen maakte onderdeel uit van de promotie. Zo zagen we Kylie Jenner de sneaker veel promoten. De sneaker beschikt over een stevig esthetiek dat perfect past bij de chunky dad sneaker trend van dit moment.

adidas Falcon ‘Ash Pearl’ | EF4989

Het bovenwerk van de sneaker bestaat uit twee materialen, namelijk leer en mesh. De basis is gemaakt uit mesh met hierop lagen van leer. Wat al snel opvalt is dat vrijwel het gehele bovenwerk beschikt over een ‘Ash Pearl’ kleur. In tegenstelling tot deze kleur heeft de branding een metallic gouden kleur gekregen. Onder het bovenwerk loopt een witte EVA midsole die toch wat contrast aan de sneaker brengt. Hieronder loopt namelijk weer een ash pearl kleurige outsole.

Zoals we al zeiden is de adidas Falcon ‘Ash Pearl’ nu afgeprijsd. Om 30% korting te krijgen zal je de kortingscode: SHOP30 moeten invoeren tijdens het afrekenen. Check voor meer steals & deals onze ‘Sneaker Sale Festival’ pagina.


adidas Falcon

EF4989 · Nu voor €100,-

Bekijken bij adidas
adidas Falcon 'Ash Pearl'
adidas Falcon 'Ash Pearl'
adidas Falcon 'Ash Pearl'

Bespaar €30 op de New Balance 997H 11

Het is alweer de laatste dag van het Sneaker Steal Festival, dat betekend de laatste dag om jou favoriete sneaker voor een koopje te scoren. Vandaag kijken we naar de New Balance 997H die jij kan scoren met €30,- korting.

Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt in een combinatie van mesh, suede en leer. Het achterste deel van de sneaker is lichter gemaakt met kleuren zoals roze en grijs. De N op de zijkant van de sneaker en veters zijn ook roze gekleurd. Het voorste deel van de sneaker heeft meer aardse tinten gekregen zoals creme, licht bruin ene donker bruin. Het bovenwerk van de sneaker rust op een comfortabele ENCAP midsole. De midsole heeft een leuk detail gekregen, want over de gehele midsole zitten verfspetters.

De New Balance 997H kan jij nu scoren bij Sidestep voor maar €69,99. Klik op de knop hier beneden om de sneaker direct te shoppen en bekijk het Sneaker Steal Festival pagina om alle steals en deals te bekijken.


New Balance CW997HOA

CW997HOA · Nu voor €70,-

Bekijken bij Sidestep
New Balance 997H
New Balance 997H
New Balance 997H
New Balance 997H
Images by Sidestep

Alle hyped sneaker releases van juni 2020 op een rij 11

Er lijkt bijna geen rustige maand meer te zijn qua sneaker releases. Iedere maand staan er meerdere hyped sneakers op de planning. En daar gaat juni geen uitzondering op zijn, want er staan weer een aantal hele toffe releases op ons te wachten. Check hieronder snel dé sneaker releases juni!

Maandag 1 juni knalde Nike direct met een nieuwe uitgave van de Air Max 95 ‘Greedy’. Eén paartje met vier verschillende colorways op een paar sneakers. In 2015 kwam Jordan Brand nog met een retro van de Air Jordan 7 ‘Hare’, dit keer doen ze het iets anders. De ‘Hare’ colorway komt namelijk op de Air Jordan 6! Natuurlijk kan er geen maand voorbij gaan zonder adidas Yeezy Boost 350 V2 release, en dit keer heeft de sneaker weer een aardtint colorway gekregen. Ook wordt de Nike Dunk serie ‘Team Tones’ word deze maand compleet gemaakt met de laatste twee releases.

Natuurlijk is dit niet alles, check daarom hieronder alvast de hyped sneaker releases juni 2020. Ook zullen er nog wel een aantal releases bij gaan komen, houd de releasekalender in de gaten voor alles releases!


Nike Air Max 95 QS 'Greedy 2.0'

Nike Air Max 95 QS 'Greedy 2.0'

CJ0589-001 · Prijs vanaf €159,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 6 Retro 'Hare'

Air Jordan 6 Retro 'Hare'

vrijdag 5 juni 2020

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 High OG 'Tie Dye'

Air Jordan 1 High OG 'Tie Dye'

donderdag 11 juni 2020

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low SP 'University Red'

Nike Dunk Low SP 'University Red'

vrijdag 12 juni 2020

Naar alle aanbieders

adidas Yeezy Boost 350 V2 'Zyon'

adidas Yeezy Boost 350 V2 'Zyon'

zaterdag 13 juni 2020

Naar alle aanbieders

Air Jordan 5 Retro 'Top 3'

Air Jordan 5 Retro 'Top 3'

zaterdag 13 juni 2020

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 90 SP Duck Camo 'Total Orange'

Nike Air Max 90 SP Duck Camo 'Total Orange'

vrijdag 19 juni 2020

Naar alle aanbieders

adidas Yeezy Boost 380 'Blue Oat'

adidas Yeezy Boost 380 'Blue Oat'

zaterdag 20 juni 2020

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low SP 'Champ Colors'

Nike Dunk Low SP 'Champ Colors'

woensdag 24 juni 2020

Naar alle aanbieders