Vans werkt samen met Kakao Friends en Hyunye aan een nieuwe collectie 88

Vans komt de laatste tijd met veel opvallende colorways en collabs. Zo werd er laatst bekendgemaakt dat Vans een samenwerking aangaat met de welbekende magische wereld van Harry Potter. Ook kwam Vans laatst met nieuwe colorways die van kleur veranderen bij verschillende temperaturen. Nu staat er weer een nieuwe samenwerking voor de deur. Dit keer met de Koreaanse kunstenares Hyunye en de typische Kakao Friends uit Korea. Deze samenwerking vindt plaats op 4 verschillende modellen van Vans.

De Koreaanse Kakao Friends zijn de inspiratie voor deze samenwerking. Dit zijn verschillende karakters met ieder een eigen naam en persoonlijkheid. De karakters zijn ooit ontworpen als emoji’s voor de in Korea enorm populaire Kakao Talk app. In totaal zijn er 8 verschillende karakters. Dit zijn: Ryan, Apeach, Frodo, Neo, Muzi, Con, Tube en Jay-G. Deze karakters zie je natuurlijk terugkomen op de sneakers.

De details

De Kakao Friends x Vans collab bestaat uit 4 verschillende sneakers, namelijk de Era, Old Skool, Sk8-Hi en de Slip-On. Als eerst kijken we naar de Vans Era. Deze sneaker heeft een oranje upper gekregen. Op deze upper vind je vervolgens verschillende doodles van Hyunya in het wit. Dit sluit mooi aan bij de witte zool en veters. Op de tong vind je het karakter genaamd Apeach terug. Apeach is een ontdeugende perzik die is ontsnapt van de perzikboom. Apeach is charmant, maar kan ook agressief en opvliegend zijn.

Kakao Friends x Vans Capsule Collection Era Orange White
Kakao Friends x Vans Capsule Collection Era Orange White

De volgende sneaker waar we naar kijken is de Vans Old Skool. Deze sneaker heeft een upper gekregen die licht blauw gekleurd is. Op deze upper lijken in eerste instantie madaliefjes geplaatst te zijn, maar als je dit detail goed bekijkt zie je dat het gezicht van karakter Ryan in het midden is geplaatst. Ook vind je Ryan terug op de tong. Ryan is een leeuw die zich soms onzeker voelt door het feit dat hij geen manen heeft. Eigenlijk was Ryan troonopvolger, maar een leven van vrijheid was aantrekkelijker dus was ontsnappen de enige optie.

Kakao Friends x Vans Capsule Collection Old Skool Blue White
Kakao Friends x Vans Capsule Collection Old Skool Blue White

Ook de Vans Sk8-Hi behoort tot dit pack. Op deze sneaker zijn de tekeningen van Hyunye goed terug te zien. Hierop vind je alle 8 de Kakao Friends terug. De upper heeft een donker blauwe kleur gekregen met de bekende Vans streep in het wit, net zoals de veters. Op beide zijkanten van de upper zijn de tekeningen geplaatst.

Kakao Friends x Vans Capsule Collection Sk8 Hi Blue White

Als laatst in dit rijtje vind je de Vans Slip-On. Deze colorway is op het gebied van de Kakao friends erg subtiel vergeleken met de andere colorways. De upper heeft het bekende checkerboard patroon in de kleuren blauw en wit. Achterop de hiel en rondom de achterkant van de zool vind je het kleine karakter Con. Dit is een kleine krokodil die eigenlijk altijd aan de zijde van Muzi te vinden is. Echter vind je Muzi op deze sneaker niet terug.

Kakao Friends x Vans Capsule Collection Slip On White Blue
Kakao Friends x Vans Capsule Collection Slip On Blue White

De Kakao Friends x Vans sneakers releasen op vrijdag 3 mei. De prijzen zijn helaas nog niet bekend. Aangezien Kakao Friends zijn oorsprong vindt in Korea en daar ook vooral bekend is, zullen deze Vans waarschijnlijk alleen daar uitkomen.


Previous ArticleNext Article

Air Jordan Womens // Top 10 7

De laatste tijd komt Air Jordan met steeds meer nieuwe colorways op verschillende modellen. Daarnaast is het verrassend dat veel van deze nieuwe colorways specifiek voor vrouwen zijn. Daarom hebben wij voor jullie een top 10 samengesteld met daarin de allermooiste Jordans voor vrouwen. Scrol verder om de sneakers te bekijken.


1. Air Jordan 1 Mid SE ‘Hyper Pink’


2. Air Jordan 1 Retro High OG


3. Air Jordan 4 Retro NRG ‘Hot Punch’


4. Air Jordan 1 Rebel XX


5. Air Jordan X Retro


6. Air Jordan 1 Low ‘Black Toe’


7. Air Jordan Legacy 312 ‘Desert Camo’


8. Air Jordan 11 Low WMNS ‘Pink Snakeskin’


9. Air Jordan 1 Mid


10. Air Jordan 1 Retro Premium


Sarenza // Top 10 witte zomer sneakers 27

Hopelijk komt er binnenkort een einde aan het ‘slechte’ weer en komen de zomerse temperaturen langzaam weer te voorschijn. Zodra de zon begint de schijnen zie je dat veel mensen de felle kleuren weer uit de kast trekken. Bij een kleurrijke outfit past natuurlijk perfect een witte sneaker.

Sarenza heeft op dit moment veel witte sneakers in het assortiment. Om jullie te helpen bij het maken van een goede keuze voor de mooiste witte sneakers hebben wij een Top 10 witte zomer sneakers bij Sarenza samengesteld. Nieuwsgierig? Kijk dan snel verder.


1. Nike Air Max 1 | AH8145-110


2. Reebok Classic Leather | 49799


3. Asics Gel-Lyte | HL7W3 0101


4. Nike Air Force 1 | 315122-111


5. Puma Cali | 369155-01


6. Fila Disruptor Low | 1010302.1FG


7. adidas Originals Falcon | EE8838


8. Nike M2K Tekno | AV4789-101


9. adidas Originals U_Path Run | G27637


10. Reebok Club C 85 | CN7753

Uitgelichte afbeelding: Fila


Het adidas ‘Pride’ pack komt uit op 1 juni 10

Binnenkort is het de maand van de LGBTQ+ community. Dit wordt door adidas gevierd met een nieuwe ‘Pride’ pack.

Het nieuwe pack van adidas beschikt over 3 sneakers en 1 paar badslippers. De adidas Continental 80, UltraBOOST ’19 en de Nizza. Deze 3 sneakermodellen behoren samen met de badslippers tot het ‘Pride’ Pack.

Als eerste gaan we het hebben over de ‘Continental 80’. Het retro model beschikt over een off white kleur. Over de strepen op de zijkanten loopt een regenboog. Ook het logo op de tong beschikt over een regenboogkleur evenals het voetbed in de sneaker. De sneaker is gemaakt van leer en heeft een rubberen zool.

adidas 'Pride' Pack
adidas 'Pride' Pack

De bekende UltraBOOST 19 van adidas heeft ook een ‘Pride’ make-over gekregen. Dit keer beschikt het model over een kleurrijke upper gemaakt van knit. Ook de tong en het voetbed bevatten een regenboog kleur. Van de neus tot aan de tong heeft de upper een witte kleur, met hier overheen 2 oranje strepen. De 3 kenmerkende adidas strepen op het transparante kooiwerk hebben een opvallende gele en oranje kleur.

adidas 'Pride' Pack
adidas 'Pride' Pack

Het Nizza model krijgt ook een nieuw jasje. De rubberen zool beschikt over een kleurencombinatie van groen, blauw en paars. De upper heeft een off white kleur en op de zijkant staat half het adidas Originals logo.


Als laatste beschrijven we de badslipper genaamd Adilette. De band beschikt over 3 verschillende kleuren, groen, blauw en paars. Hierop staat het adidas Originals logo in een witte kleur.

adidas 'Pride' Pack
adidas 'Pride' Pack
Images by adidas

Het is mogelijk om vanaf 1 juni de ‘Pride’ Pack van adidas te shoppen via adidas.com. Houdt onze releasekalender goed in de gaten om op de hoogte te blijven van opkomende sneaker releases.