Bracenet en KangaROOS zorgen voor minder plastic in de oceanen 128

Duurzaamheid en milieubewust zijn termen die je steeds vaker voorbij hoort komen in de sneakerwereld. KangaROOS doet hier volop aan mee door sneakers met de hand te maken in Duitsland van hoge kwaliteit biologisch leer of zelfs diervrije materialen. Nu grijpt KangaROOS de kans om sneakers te maken van gerecycled plastic door een samenwerking aan te gaan met organisatie Bracenet. Ben jij benieuwd hoe zij dit doen? Lees dan vooral verder!

KangaROOS is een samenwerking aangegaan met Bracenet, maar wat is dit nu eigenlijk voor een organisatie? Bracenet is een organisatie die iedereen bewust wil maken van de gevaren van achtergebleven visnetten in de oceanen. Van het totaal aantal aan plastic in de oceanen, bestaat maar liefst 46% uit deze visnetten. Samen met verschillende partners haalt Bracenet zoveel mogelijk visnetten uit de zee. Deze netten worden schoongemaakt om er vervolgens armbanden en sleutelhangers van te maken. Ook wordt een groot gedeelte omgezet tot nylon garen waar vervolgens weer nieuwe producten van worden gemaakt.

Bracenet x KangaROOS Omnirun ‘Ocean 72’

De nieuwste samenwerking van KangaROOS bestaat uit de Omnirun, een hybrid sneaker. Dit houdt in dat de sneaker een mix is van verschillende modellen. De Bracenet x KangaROOS Omnirun ‘Ocean 72’ heeft de upper van de Omnicoil en de zool van de Ultimate. Ook deze sneaker wordt, net zoals de andere sneakers van KangaROOS, met de hand gemaakt. Dit is ook de reden dat er maar een klein aantal van deze sneakers wordt gereleased. Wereldwijd komen er namelijk slechts 380 paar uit van deze sneakers.

De upper van de sneaker is voornamelijk gemaakt van gerecyclede plastic. Naast dit materiaal vind je ook nog suède. De kleuren op de upper passen perfect bij deze samenwerking. De verschillende tinten blauw bootsen namelijk de oceanen na. Je ziet veel donker blauw, maar juist de KangaROOS branding heeft een lichte en felle kleur blauw gekregen waardoor het goed opvalt. De branding van Bracenet is dan juist weer wit gekleurd en te vinden op de hiel. Deze witte kleur sluit overigens goed aan bij de veters, mid- en outsole.

Bij deze milieuvriendelijke sneakers hoort natuurlijk wel een bijpassende schoenendoos. Vandaar dat de sneakers worden geleverd in een ocean-like schoenendoos, maar dat is nog niet alles. Als je deze sneakers aanschaft vind je namelijk niet alleen de schoenen in de doos, maar ook een sleutelhanger gemaakt door Bracenet.

Deze Milieuvriendelijke en zeer gelimiteerde sneakers zullen vanaf zaterdag 4 mei verkrijgbaar zijn voor een prijs van €240,-. Wil jij ze echt hebben? houd dan vooral onze releasekalender in de gaten! Check hieronder verdere informatie over de sneakers en nog extra foto’s.


ocean72_11.jpg
ocean72_5.jpg
ocean72_9.jpg
ocean72_6.jpg

Previous ArticleNext Article

Neymar Jr. x Nike Shox // Release Reminder 3

De wereldberoemde voetballer Neymar Jr. is de samenwerking met Nike aangegaan. Eerder lieten zij via Instagram weten dat Neymar Jr. x Nike de Shox R4 een make-over hebben gegeven. Nu heeft de sneaker eindelijk een officiële releasedatum gekregen. Het model zal op donderdag 30 mei uitkomen via nike.nl.

In het jaar 2000 debuteerde Nike zijn ‘Shox R4’ model. De sneaker had een agressieve, sci-fi look. Neymar Jr. herinnert zich zijn eerste reactie nog goed toen de sneaker uitkwam: “Dit is een sneaker van de toekomst.” Voor hem was de ‘Shox R4’ onmiddellijk een object van verlangen. De sneaker maakt langzamer hand een comeback, maar dat is ook niet zo gek, want dit jaar wordt de sneaker 19 jaar oud.

Neymar Jr. brengt samen met Nike 2 verschillende colorways uit van de ‘Shox R4’. Een volledig witte colorway en een colorway die beschikt over de kleuren rood en neon groen.
Op de zijkanten van de witte colorway staan heel veel kleine Swooshes. Ook heeft de witte colorway een rode Shox Unit. Echter staan er op de rode/neon groene colorway niet zoveel Swooshes. De colorway beschikt over een gradient die van rood naar neon groen loopt. Verder beschikt de colorway ook nog over een zilveren tong en zwarte vlakken over de upper.

Op donderdag 30 mei zullen de 2 ‘Shox R4’ colorways uitkomen die Neymar Jr. x Nike hebben ontworpen via nike.nl. Wil jij geen enkele release meer missen? Blijf dan goed onze releasekalender in de gaten houden! Scrol naar beneden voor gedetailleerde foto’s van de 2 colorways.


Neymar Jr. x Nike

Neymar Jr. x Nike

Check het nieuwe model van Vans genaamd de Sid NI 10

Net op tijd voor de zomer brengt Vans een gloednieuw silhouet uit die is geïnspireerd op haar 1995 skate silhouet. Het nieuwe model komt uit onder de naam Vans Sid NI. Vorig jaar heeft het streetwear merk Supreme een samenwerking gehad met Vans en hebben we de Sid NI al eerder in actie gezien. Nu keert het model terug in een retro stijl.

Het retro-geïnspireerde silhouet zal beschikbaar zijn in twee colorways, namelijk blauw en zwart. Het bovenwerk van de Sid NI is bedekt met glitters en beschikt over een witte platform tussenzool. Op de buitenste zijkant van de sneaker is het “Flying-V” logo geborduurd. De tong is van canvas en op de sneaker zitten zilveren details.

De Sid NI zal in juni uitkomen. Scrol verder om de foto’s te bekijken.

Vans Sid Ni

Images by: Eddie Lee/Hypebae

First look: PSG x Air Jordan 6 11

De Franse voetbalclub, Paris Saint-Germain, zet de samenwerking met het merk Jordan voort. Dit keer hebben Jordan x PSG samen de Air Jordan 6 een make-over gegeven.

Het is niet voor het eerst dat de grote voetbalclub uit Frankrijk samenwerkt met Jordan. Jij kan de samenwerking ervaren tussen een groot atleet en de voetbalclub. Eerder brachten Jordan x PSG al broeken, jacks, tenues en nog veel meer uit!

Alhoewel er nog geen officiële foto’s naar buiten zijn gebracht van de Jordan x PSG Air Jordan 6, heeft het Instagram account @wavegod_thelegend een preview met ons gedeeld. De sneaker beschikt over donkergrijze en zwarte kleuren. De upper is gemaakt van lagen suède. Ook beschikt het model over rode details op de veters, de pull tab en op de tong. Het kenmerkende Jumpman logo bevat een rode kleur. Op de veters zit een lace lock zodat je veters strak blijven zitten, deze lace lock heeft ook een rode kleur. Hierop staat “Paris” en “75”. Achterop de hak staat groot het logo van de voetbalclub Paris Saint-Germain.

Tot nu toe is de nieuwe Air Jordan 6 nog niet bevestigd door Jordan of PSG, maar er gaan geruchten rond dat de sneaker in juli zal uitkomen via nike.nl. Houd Sneakerjagers goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneaker nieuws. Scrol naar beneden voor de foto’s van de Air Jordan 6.


Jordan x PSG