Skip to content
Upcoming

Customized ‘Easter’ colorway op de Vans Suede Old Skool!

21 april 2019 15:18
Customized ‘Easter’ colorway op de Vans Suede Old Skool!

Happy Easter! Tijdens de paasdagen pakken mensen toch vaak net wat meer uit op het gebied van verschillende aspecten. Denk maar eens aan een typisch paasontbijtje, lekker gourmetten in de avond, een gezellig dagje weg of een mooie nieuwe outfit. Met dat laatste in ons achterhoofd, hebben wij de Vans Suede Old Skool voor baby’s in een nieuw jasje gestoken perfect voor Pasen. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder, want deze sneakertjes zouden binnenkort zo maar van jou kunnen zijn!

De voorbereiding

Voordat je een sneaker gaat customizen moet je dit natuurlijk eerst goed voorbereiden. Denk hierbij aan het uitwerken van jouw idee, maar ook aan het aanschaffen van de verf en kwasten. Hieronder vind je een opsomming van de producten die wij hebben gebruikt voor deze custom.

  • Vans Suede Old Skool maat 24
  • Angelus Black
  • Angelus White
  • Angelus Yellow
  • Angelus Blue
  • Angelus Red
  • Angelus 2-Soft
  • Mix potjes/palet
  • Kwasten
  • Verfstripper (heat gun)

Aangezien wij deze custom in het thema Pasen wilden maken, hebben wij gekozen om verschillende lichte en vrolijke kleuren te gebruiken. Door de primaire kleuren (rood, geel en blauw) aan te schaffen samen met zwart en wit, konden alle gewenste kleuren gemaakt worden. Verder hebben wij dit thema nog meer naar voren laten komen door herkenbare paaselementen toe te voegen.

Work in progress

Bij Pasen denk je natuurlijk al snel aan vrolijke en lichte kleuren. Lila, geel, blauw en groen zijn een paar lichte kleuren die wij op deze Vans terug wilden laten komen. Deze kleuren kunnen allemaal worden gemaakt met het gebruik van de primaire kleuren. Door hier vervolgens wit aan toe te voegen, konden wij de kleuren precies naar eigen wens zo licht mogelijk maken. Omdat de upper van deze Vans is gemaakt van materialen zoals suède en canvas, is het noodzakelijk om het product ‘2-Soft’ toe te voegen aan de Angelus verf. Hierdoor blijft de stof namelijk mooi en zacht.

En dan begint het verven! Gelukkig hebben wij redelijk vaste handen waardoor we heel precies te werk konden gaan. Voor de mensen die hier echter wat meer moeite hebben, is het gebruik van schilderstape een goede oplossing. Hiermee kan je namelijk de delen die je niet wil verven gewoon afplakken. Ben jij benieuwd hoe het customproces eraan toe ging? Check dan onze video op het Instagram TV kanaal van Sneakerjagers.

Het eindresultaat

Het eindresultaat is echt té schattig! Al die verschillende kleuren passen perfect bij elkaar waardoor de sneakertjes echt één geheel zijn geworden. En die paasdetails, die maken het wel echt helemaal af. Kijk maar eens naar de konijnen oortjes achterop de hak en het paaspatroon op de tong van de sneakers. Bekijk hieronder een aantal foto’s van deze heerlijke custom op de Vans Suede Old Skool.

WINNEN!

Vind jij deze ‘Easter’ customs nu echt iets voor jouw kleintje, je neefje, je nichtje? Neem dan vooral een kijkje op de Facebook pagina van Sneakerjagertjes. Daar maak jij nu namelijk kans om deze sneakertjes te winnen!

Images by: Sneakerjagers