Skip to content
Upcoming

Deze zomer komt Nike met de Nike Zoom Vaporfly 5%

18 april 2019 10:11
Deze zomer komt Nike met de Nike Zoom Vaporfly 5%

Er zijn foto’s verschenen van de nieuwe Nike Zoom Vaporfly 5%. Dit is het vervolg van de Nike Zoom Vaporfly 4% die in 2017 uitkwam. De Vaporfly 5% zal waarschijnlijk releasen in twee verschillende colorways.

In 2017 bracht Nike de Nike Zoom Vaporfly 4% uit. Deze sneaker was ontworpen om recordbrekende snelheden te halen, special voor de marathonlopers. Door de energie terugkerende technologie gaf het foam van de zool de hardlopers ongekende demping en konden ze nog sneller het parcours afleggen.

De Nike Zoom Vaporfly 5% is daar geen uitzondering op en is ten opzichten van de 4% nog beter geworden. Wat vooral opvalt aan het ontwerp is de puntige achterkant. Dit zorgt ervoor dat je hardloopsneaker gestroomlijnder is en daarnaast ziet het er natuurlijk geweldig uit. Verder is het bovenwerk gemaakt van het populaire doorzichtige materiaal dat we bijvoorbeeld ook kennen van de Zoom Fly SP. De 4% had echter nog een Flyknit bovenwerk.

Het ontwerp op het bovenwerk is ook geweldig. Zo zit er een gigantische Swoosh aan de binnenste zijkant van de sneaker die richting en over de tenen loopt. Ook zit er een wat kleinere Swoosh op de buitenkant van de sneaker.

De Zoom Vaporfly 5% zal uitkomen in twee verschillende colorways. Namelijk een groene Volt colorway en een rood witte colorway. Laat ons weten met welke colorway jij je volgende marathon graag zou willen lopen.

De Nike Zoom Vaporfly wordt verwacht in de zomer van 2019. Over de prijs en winkel is nog niks bekend. Houd daarom onze releasekalender goed in de gaten.

Nike Zoom Vaporfly 5%
Nike Zoom Vaporfly 5%
Nike Zoom Vaporfly 5%