adidas Originals & Hender Scheme nieuwste collab 127

adidas en Hender Scheme hebben al meerdere keren samengewerkt. De eerste keer vond plaats in 2017 doordat beide merken de relatie tussen prestatie- en lifestylesneakers aan het verkennen waren. Tijdens deze samenwerking heeft de oprichter en designer van Hender Scheme, Ryo Kashiwazaki, het bekende Duitse sportmerk inzichten gegeven in het designererfgoed. Telkens als er een nieuwe samenwerking plaatsvindt, wordt het enthousiasme voor creatie bij beide merken weer herenigd.

De nieuwste samenwerking tussen adidas Originals en Hender Scheme richt zich op de adidas Lacombe en adidas Sobakov. Dit zijn niet de meest bekende modellen, maar daarom is het juist leuk om die modellen een make-over te geven. Beide modellen krijgen twee nieuwe colorways.

Hender Scheme x adidas Lacombe

Als eerste kijken we naar de adidas Lacombe. Dit model heeft wat weg van de adidas Stan Smith en dat is ook eigenlijk niet zo gek. De Lacombe is namelijk, net zoals de Stan Smith, ontworpen voor de tenniswereld. Normaal gesproken worden de drie strepen op de Lacombe gecreëerd door een geperforeerd lijnpatroon. Bij de nieuwe colorways zijn er echter stroken van leer door deze gaatjes geweven. Bij de ene colorway valt dit net iets meer op dan bij de andere. Dit komt door het kleurgebruik op beide sneakers.

De ene colorway is voornamelijk wit met een aantal beige details. De andere is juist donker door het gebruik van veel zwart, maar ook hier is de beige kleur weer terug te vinden op de sneaker. De adidas branding op de tong en de Hender Scheme branding aan de zijkant van de sneakers hebben op beide colorways een gouden kleur gekregen.


Hender Scheme x adidas Sobakov

Het tweede model dat een make-over krijgt dankzij deze samenwerking, is de adidas Sobakov. Dit model brengt een eerbetoon aan de moderne voetbalcultuur. Net zoals de Lacombe, doet de Sobakov je misschien ook denken aan een ander adidas model. Kijk maar eens naar de Kamanda. Beide sneakers hebben namelijk een opvallend bewerkte zool. Naast de zool van de Sobakov trekken ook de drie strepen de aandacht. Deze strepen zijn geïnspireerd op voetbalschoenen van adidas aan het begin van de 21ste eeuw.

Ook dit model heeft twee nieuwe colorways gekregen. Waar echter de kleur Wit een rol speelde bij de Lacombe, is deze kleur bij de Sobakov weggelaten. Wel vind je nog zwart en beige terug op de sneakers. Een opvallend element op dit model is de flap die over de veters heen valt. Hierop is heel minimalistisch ” Hender Scheme” te vinden.


De twee verschillende modellen uit de samenwerking tussen adidas Originals en Hender Scheme zullen uitkomen op vrijdag 26 april. Hoeveel deze sneakers gaan kosten is helaas nog niet bekend, maar als we kijken naar de vorige samenwerkingen kunnen we wel een flink prijskaartje verwachten. Voor de laatste informatie blijf je onze releasekalender in de gaten houden.


Previous ArticleNext Article

KangaROOS x Sneakerholics geven de Coil-R1 een enorm zoete make-over 16

Iedereen kent wel die felroze kauwgom verpakkingen die net voor dat je wil afrekenen bij een kassa nog worden aangeboden. Of die kauwgombal-automaten bij een cafetaria. Bubblegum komt altijd in de mooiste kleuren, maar al die suikers doen bijna pijn aan je tanden. KangaROOS en Sneakerholics hebben besloten om deze zoete mooie kleuren over te brengen op de KangaROOS Coil-R1. Benieuwd naar de KangaROOS x Sneakerholics Coil-R1 ‘Bubblegum’? lees dan snel verder.

De details

De Coil-R1 beschikt over een upper waar veel verschillende materialen op terugkomen. Denk hierbij aan duurzaam leer, suède, nubuck en zelfs mesh. Het leer en mesh komen in een clean witte kleur, maar het suède en nubuck daarentegen bestaan uit felle kleuren. Het suède heeft een typische roze kleur gekregen dat perfect aansluit op het Bubblegum thema. De elementen die gemaakt zijn van nubuck hebben een opvallend blauwe kleur gekregen. Deze blauwe kleur sluit mooi aan op de zool. De midsole is namelijk wit van kleur, maar de outsole daaronder bevat dezelfde kleur blauw als op de upper.

De KangaROOS x Sneakerholics Coil-R1 ‘Bubblegum’ komt eerst zaterdag 1 juni uit bij Afew-Store. Een week later zal deze sneaker ook releases bij andere retailers. Aan deze sneaker hangt echter wel een flink prijskaartje, namelijk €270,-. Maar voor de mensen die terug willen kijken op de tijd waarin zij hun kaken kapot kauwde op zoete kauwgomballen is dit natuurlijk de perfecte sneaker! Bekijk hieronder de foto’s en de storelist. Wil jij geen enkele release missen? Houd dan onze releasekalender in de gaten.


KangaROOS - x Sneakerholics Coil-R1 Bubblegum - 4702S 000 0030
KangaROOS - x Sneakerholics Coil-R1 Bubblegum - 4702S 000 0030
KangaROOS - x Sneakerholics Coil-R1 Bubblegum - 4702S 000 0030
Images by: 43einhalb

adidas Stan Smith // Top 10 7

Beetje bij beetje laat moeder natuur ons weten dat de zomer er toch echt bijna aankomt. De temperaturen stijgen en de zon komt steeds vaker achter de wolken vandaan. Een typische sneaker voor in de zomer is natuurlijk de adidas Stan Smith. Tijdens de warme dagen zie je deze sneaker overal op straat, bijvoorbeeld bij de jongens onder een chino broek of bij de meiden onder een jurk of rokje. Deze sneakers passen eigenlijk wel bij elke outfit, vooral omdat de Stan Smith veel verschillende colorways kent. Om jullie een beeld te geven van deze colorways hebben wij een top 10 samengesteld van de Stan Smith. Check de top 10 adidas Stan Smith hieronder en misschien vind jij wel een paartje voor aankomende zomer!


1. adidas Stan Smith | EE8955

Image by: Footlocker

2. adidas Stan Smith ‘White’ | BD7451

Image by: Asphaltgold

3. adidas Stan Smith New Bold | DB3348

Image by: Footshop

4. adidas Stan Smith ‘Heart’ | G27893

Image by: 43einhalb

5. adidas Stan Smith ‘Stan Forever’ | EF7508

Image by: 43einhalb

6. adidas Stan Smith | B37902

Image by: Size?

7. adidas Stan Smith | CQ2812

Image by: Sarenza

8. adidas Stan Smith Cali Palm Irridescent | EE8633

Image by: Footlocker

9. adidas Stan Smith | G27908

Image by: Footshop

10. adidas Stan Smith New Bold | B37299

Image by: Sarenza

Nike Air Max 97 komt in een clean witte colorway met koperen details 12

De Nike Air Max 97 is tegenwoordig een behoorlijk populair model van Nike geworden. Dit gestroomlijnde model heeft de laatste tijd vele nieuwe colorways gekregen en daar heeft Nike nu weer een nieuwe aan toegevoegd. Dit keer komt de Air Max 97 met interessante koperkleurige details.

De details

De Nike Air Max 97 oogt erg rustig ondanks een opvallend detail op de upper. De upper is voornamelijk voorzien van een clean witte kleur, maar er loopt één element over de sneaker die een koperen kleur heeft gekregen. De print op dit detail heeft veel weg van de schubben van een vis en hebben ook een zelfde soort glanzend effect. Dit zorgt ervoor dat de sneaker goed zal opvallen wanneer er licht op valt. Deze upper is weer geplaatst op een witte mid- en outsole die natuurlijk goed aansluiten op de upper.

Op dit moment is deze colorway van de Nike Air Max 97 al verkrijgbaar voor een prijs van €140,-. Bekijk hieronder de foto’s en check waar jij deze sneakers kan kopen.


Images by: Nike