Collonil Carbon Lab maakt jouw sneakers weer zo goed als nieuw 438

Je hebt net nieuwe sneakers gekocht en loopt er mee over straat, dan uit het niets begint het te regenen en zien je gloednieuwe sneakers eruit alsof je er 5 festivals mee bent af gegaan. Nu hoef je hier niet meer bang voor te zijn, want Collonil heeft een nieuwe sneaker schoonmaak lijn gecreëerd genaamd “Collonil Carbon Lab”. In samenwerking met Hikmet Sugoer is er gezocht naar strakke productlijn die effectief en duurzaam is. Met deze producten krijg je niet alleen je nieuwe sneakers weer helemaal schoon, maar ook je afgetrapte festival sneakers.


Protective Spray

Voorkomen is beter dan genezen. De Carbon Protective Spray is gemaakt voor elk materiaal zoals leer, suède, mesh of canvas. Wanneer je de spray op de sneaker hebt aangebracht, creëert het bij het drogen een kleine beschermlaag. Deze laag beschermt jouw sneakers tegen water en vuil en is ook nog eens geheel ademend. Deze beschermlaag is te vergelijken met materiaal zoals GORE-TEX en Sympatex.

Collonil Carbon

Midsole Cleaner

De midsole van een sneaker krijgt het meeste te verduren. Ze raken vaak de vieze straat en stoten regelmatig ergens tegen aan, daarom kan je een goede reiniger wel gebruiken. De Carbon Midsole Cleaner is speciaal gemaakt om je midsole mee schoon te maken. Je doet wat van het product op een doekje en gaat er mee over de midsole heen en binnen no-time is je midsole weer als nieuw.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, daarom komt Collonil in mei met een Midsole Sealer. Dit product brengt een beschermlaagje aan op je midsole die vuil en UV straling tegenhoudt.


Spot Cleaners

Als er hardnekkig vuil op je sneakers zit, kan je dit uiteraard weg gummen met een blokje. Collonil heeft twee soorten van dit soort blokjes, namelijk de Carbon Spot Cleaner en Carbon Nubuck en Suède Cleaner. De Spot Cleaner is bedoeld voor ruwe leer soorten. Het Spot Cleaner blokje brokkelt af en vernieuwd zichzelf daarom steeds weer. De Nubuck en Suède cleaner heeft twee kanten, een rubberen kant, waarmee je licht vuil van je sneaker af kan halen, en een crêpe kant waarmee je in de naden en randen te werk kan gaan.

Collonil heeft ook een leather protective spray die zowel voor glad en ruw leer te gebruiken is. Deze spray houdt het leer mooi en soepel. Een sneaker is bijna nooit helemaal gemaakt van leer, en kan dus ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld leer en mesh.


Odor Cleaner

Je voeten zitten natuurlijk de hele dag opgesloten in je sneakers en kunnen na enige tijd wel gaan stinken, wat natuurlijk helemaal niet gek is. Collonil heeft daarom ook een deodorant die speciaal gemaakt is om in je sneakers te spuiten. De Collonil Odor Cleaner ruimt de geur op en dood bacteriën die het veroorzaken.


Alle producten van Carbon Lab zijn te vinden op shoeshinersonline.nl. Heb jij nog geen verzorgingsproducten en wil jij toch je pareltjes verzorgen en onderhouden? Neem dan snel een kijkje op de site van Shoeshiners!Collonil Carbon
Images by: Sneakerjagers

Previous ArticleNext Article

Top 10 Converse sneakers onder de €40,- 11

Wij hebben een top 10 verzameld met Converse sneakers onder de €40,-! Converse heeft de ideale luchtige zomersneakers die ook nog eens goed zijn voor je portemonnee. In deze top 10 kom je vaak het model de Chuck Taylor 70 tegen. De Chuck Taylor 70 is gemaakt van canvas en heeft een rubberen zool die veel comfort biedt.


1. Chuck 70 Psy-Kicks Low Top | 164212C


2. Chuck Taylor All Star Lift Low Top | 564384C


3. Chuck Taylor All Star Color Game Low Top | 564348C


4. Converse Star Play | 144150C


5. Converse One Star CC Slip Dark Star Vintage Suede | 163275C


6. Chuck Taylor All Star Shiny Metal Lift Low Top | 564878C


7. Chuck Taylor All Star Seasonal Color High Top | 164397C


8. Converse Chuck All Star Clean Lift Low Top | 562926C


9. Converse One Star Vintage Suede Low Top | 163246C


10. Converse One Star Platform Low Top | 563487C


Top 5 New Arrivals bij Epic Store Breda 14

Epic Store Breda heeft altijd een mooi aanbod aan sneakers. Verschillende merken en per merk weer veel verschillende modellen. Op deze manier kan iedereen wel iets leuks voor zichzelf vinden bij Epic. Epic Store Breda blijft zijn assortiment telkens uitbreiden door regelmatig nieuwe sneakers toe te voegen. Ook nu hebben ze weer een aantal New Arrivals binnengekregen.

Wij hebben hieronder een Top 5 gemaakt van deze New Arrivals bij Epic Store Breda. Scrol dus vooral verder als jij nieuwsgierig bent naar de nieuwste aanwinsten op hun website. Wil je het gehele aanbod van Epic bekijken? Klik dan HIER om naar de webshop te gaan.


1. Asics Gel Lyte III ‘black’ | 1191A223-001


2. Nike Air Max Tailwind IV | CJ6534115


3. Chinatown Market X Puma Ralph Sampson ‘White’ | 371089-01


4. Vans Anaheim Factory Sid DX | VN0A4BTXXMC


5. Nike Air Tailwind 79 | 487754-011


Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’, Check hier alle aanbieders! 268

De sneakers uit de Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ collectie zijn goede paartje die passen in iedere sneaker collectie. Aankomende zaterdag, 20 juli, kan dat, want dan komt deze pareltjes eindelijk uit! De sneakers zijn gebaseerd op de eerste schetsen van de Air Max 1.

De Nike Air Max 1

Tinker Hatfield is het brein achter het design van de Air Max 1. Tinker Hatfield haalde zijn inspiratie van het Centre Pompidou in Parijs. Het Centre Pompidou is als het ware binnenste buiten gekeerd, hierdoor zijn de pijpen en buizen te zien aan de buitenkant van het gebouw en is er dus te zien wat er gebeurd. Hierdoor kwam Tinker Hatfield er op om de Air technologie zichtbaar te maken en zag je dus wat er gebeurde in de sneaker. Door de jaren heen zijn er natuurlijk wat veranderingen aangebracht op de Air Max 1. Zo was de Air Unit een stuk groter en de zool een stuk vlakker. Bijzonder is dat na al die jaren de Air Max 1 nog steeds één van de populairste sneakers is van Nike.

‘Sketch to Shelf’

De Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ is dus gebaseerd op de eerste schets van de Air Max 1. Dit is goed te zien door het gekras van een potlood op de upper. Veel kleine details, zoals aantekeningen op de hiel en de mudguard zijn te zien. Rondom de Air Unit zitten stippen, deze stippen zaten er ook toen de Air Max 1 getest werd. De ‘Sketch to Shelf’ zit dus bomvol details! Op de zwarte en witte colorways zijn juist de technische details van de sneaker terug te vinden op de upper. De sneakers zijn dan ook afgemaakt met een transparante outsole die ook de schets weergeeft van de zool.

De Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ collectie komt, morgen, 20 juli, uit via de Nike SNEAKRS app, en bij andere geselecteerde Nike retailers voor €150,-. Bekijk hieronder alle retailers waar jij dit pareltje kan bemachtigen! Scrol verder om de foto’s te bekijken.


Afbeeldingen: carnivalbkk

Afbeeldingen: __1_8_e__

Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox