Sneakerbaas x KangaROOS ‘Windmill’ pack 231

Sneakerbaas en KangaROOS zijn opnieuw een samenwerking aangegaan om unieke handgemaakte sneakers te ontwerpen. Hier is het ‘Windmill’ pack uit voortgekomen. Het pack bestaat uit twee colorways, namelijk ‘Turtle’ en ‘Dead Bird’. Een schildpad en een dode vogel, misschien vind je het rare namen voor een pack wat wordt vernoemd naar een windmolen. Als je het achterliggende verhaal van het Sneakerbaas x KangaROOS ‘Windmill’ pack leest, snap je deze namen helemaal!

Het verhaal

Elke dag voor zonsopkomst liep de molenaar naar zijn houtzagerij. Hier werkte hij altijd met veel trots en plezier. Na elke werkdag, in de avond, liep de molenaar langs een vijver waarin een schildpad leefde. Bij deze vijver stopte hij altijd even om met de schildpad te praten. Elke dag leek de molenaar trotser te worden dan de dag daarvoor. Tot dat hij op een dag met veel woede in zich naar huis liep zonder maar een woord te spreken met de schildpad.

Omdat de schildpad de volgende dag bezorgd was om zijn vriend, ging hij een kijkje nemen bij de zagerij. Hier zag hij de molenaar wanhopig in paniek omdat de molen werd belaagd door vele vogels. Uiteindelijk werd het de molenaar allemaal te veel waardoor hij besloot om scherpe messen op de wieken van de molen te plaatsen. Hij wilde alle vogels van kant maken zodat ze hem nooit meer zouden kunnen bedreigen. Zijn idee werkte! Steeds meer dode volgens vielen uit de lucht. Nu kon de molenaar met veel plezier en een gerust hart terugkeren naar zijn geliefde molen. Na iedere werkdag ging hij weer langs bij zijn vriend de schildpad om samen te praten en lachen.

De details

De twee colorways uit het ‘Windmill’ pack zijn gebaseerd op twee opvallende elementen uit het verhaal. Dit zijn de dode vogels en de schildpad. De twee colorways zijn erg verschillend van elkaar in kleurgebruik. Beide colorways worden hieronder apart van elkaar uitgelicht.

Sneakerbaas x KangaROOS Coil-R1 ‘Dead Bird’

Eerst treden we in detail bij de ‘Dead Bird’ colorway. De naam en het verhaal erachter zijn behoorlijk duister en dat komt goed tot zijn recht op de sneaker zelf. De kleuren die namelijk terugkomen op de upper zijn ‘Deadly Black’ en ‘Bloody Pink’, met een klein beetje oranje in de branding. De tongue en de toebox hebben de ‘Bloody Pink’ kleur gekregen, hier overheen zijn overlays geplaatst in het ‘Deadly Black’. Deze duistere upper is geplaatst op een witte midsole en een gum outsole.

Images by: Sneakerbaas

Sneakerbaas x KangaROOS Coil-R1 ‘Turtle’

De tweede colorway is ‘Turtle’. Deze colorway is gebaseerd op de band die de molenaar en de schildpad hebben opgebouwd. Dit is juist het mooie en vrolijke deel van het verhaal. Dit zie je ook goed terugkomen op de sneaker dankzij de lichte en felle kleuren die zijn gebruikt. Bij deze colorway bestaat de basis van de upper uit de kleur ‘Parchment Yellow’, dit is een heel lichte kleur geel. De overlays op deze colorway zijn gekleurd in het ‘Sapphire Green’. Het KangaROOS logo op de zijkanten van de sneakers bestaan echter uit twee andere kleuren, namelijk bordeaux rood en licht blauw. Het is opvallend dat de branding op de buitenste zijkant een blauwe kangoeroe is met daar omheen een bordeaux rode omlijning en dit op de binnenste zijkant juist is omgedraaid.

Images by: Sneakerbaas

Het ‘Windmill’ pack wordt op vrijdag 12 april gereleased. In de Fysieke store in Utrecht van Sneakerbaas al om 12:00 CET, online via sneakerbaas.nl vanaf 18:00 CET. Van beide colorways worden er slechts 200 paar uitgebracht dus wees er vrijdag 12 april snel bij!


Previous ArticleNext Article

De adidas Yeezy Boost 700 komt in een nieuwe colorway genaamd ‘Magnet’ 10

Voor wie dacht dat de adidas Yeezy 700 drop voorbij was heeft het mis! Yeezy Maffia heeft via Instagram een nieuwe colorway van de 700 onthult genaamd ‘Magnet’.

adidas Yeezy 700
De adidas Yeezy Boost 700 werd voor het eerst uitgebracht in november 2017 en was een flinke verandering in het ontwerp van de vorige Yeezy’s. Kanye liet hier zien dat hij voor blijft lopen op trends, want chucky dad sneakers kwamen pas in 2018. De adidas Yeezy 700 hebben we al in veel verschillende colorways gezien en keert nu terug in een ‘Magnet’ colorway.

De sneaker komt in een vergelijkbare colorway als de OG ‘Wave Runner’. De sneaker heeft verschillende tinten grijs op het bovenwerk met oranje details op de witte tussenzool. De donkere neutrale kleuren zorgen ervoor dat de oranje details opvallen. De sneaker is gemaakt van verschillende materialen zoals mesh en suède. De voering van de Yeezy 700 beschikt over ‘Frozen Yellow’ details. Het ontwerp wordt afgemaakt door een rubberen gum zool.

Helaas is het nog niet bekend wanneer deze Yeezy 700 uitkomt. Houd daarom onze releasekalender in de gaten. Scrol verder naar beneden om de foto’s te bekijken.


adidas Yeezy Boost 700


De Air Jordan Mars 270 in nu verkrijgbaar in Glow in the Dark 33

Het nieuwste hybrid model van Air Jordan is nu verkrijgbaar. De Air Jordan Mars 270 heeft haar inspiratie uit de meest iconische Jordan modellen gehaald. Deze iconische looks zijn gecombineerd met de nieuwste technologie van Nike.

Om te beginnen heeft de Air Jordan Mars 270, zoals de naam al zegt, de Air Max 270 zool. Hierdoor is de sneaker onwijs comfortabel en heb je ultieme Air demping in de hak van de sneaker. Deze zool kennen we natuurlijk van de Nike Air Max 270 en de nieuwe Nike Air Max 270 React. Naast dat de grote Air zool zorgt voor comfort, ziet het er ook nog eens geweldig uit.

Inspiratie uit legendarische modellen

Het nieuwe hybrid model van Air Jordan heeft zijn inspiratie gevonden in de een van de meest iconische Air Jordan modellen uit de geschiedenis van het merk. Zo is de Swoosh op het bovenwerk en het gedeelte rondom de hak geïnspireerd op de Air Jordan 1. Ditzelfde geldt voor de toebox van de sneaker. Het gaas op de tong en de zijkanten van het bovenwerk komen natuurlijk van de Air Jordan 4. Ook een element van de Air Jordan 5 is terug te vinden op de Mars 270, namelijk de veterogen. Tenslotte zien we de Air Jordan 6 terug op de hak van de sneaker. Hier zien we de legendarisch heel tab en het Jumpman logo. Ditzelfde logo is in het groen terug te vinden op de tong van de sneaker.

De colorway lijkt op het eerste gezicht niet heel speciaal. Naast de groene outsole heeft de sneaker een aantal groene details op het bovenwerk. Dit groen is echter Glow in the dark en geeft dus licht in het donker.

De Air Jordan Mars 270 is nu verkrijgbaar bij verschillende winkels. Check hieronder het winkeloverzicht. Donderdag 18 juli komt ook een ‘Fire Red’ colorway uit van de sneaker. Benieuwd? Check hier de sneaker.


Air Jordan Mars 270
Air Jordan Mars 270
Air Jordan Mars 270
Air Jordan Mars 270
Images by Sneakerjagers

Size? Exclusive: adidas Originals Ozweego 25

Size? en adidas Originals nemen je mee naar het bekende Oswego Lake in Amerika. Deze plek heeft een enorm kleurrijke omgeving en een rijke geschiedenis die behoorlijk wat jaren terug in de tijd gaat. Een perfecte inspiratiebron dus voor een nieuwe collab.

De details

De kleuren die rondom Oswego Lake te vinden zijn, komen allemaal terug in deze nieuwe colorway. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de schors van de bomen rondom het meer. Dit is terug te vinden op de Maroon gekleurde basis. De sneaker zou natuurlijk niet compleet zijn als Size? en adidas Originals het meer zelf er niet in verwerkt hadden. De zacht leren tong en de belijning op de sneaker hebben daarom een lichtblauwe kleur gekregen. Naast de kleurrijke omgeving van Oswego Lake, speelt ook de geschiedenis van de regio een rol in deze colorway. De creatieve patronen, die te zien zijn op de 3 strepen van adidas en op de insole, vinden hun oorsprong bij de inheemse volkeren die vroeger rondom Oswego Lake leefden.

Naast het feit dat de sneaker er origineel en kleurrijk uitziet, is dit model ook nog eens enorm comfortabel. In deze sneaker is namelijk de adiPRENE technologie verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de kracht die door de schokdemping op je voeten wordt gelegd wordt gedempt. Hierdoor wordt het risico op eventuele blessures verlaagd. Daarnaast beschikt deze Ozweego ook over een EVA midsole met daaronder een rubberen outsole. De sneaker wordt uiteindelijk mooi afgemaakt door het gebruik van reflecterend 3M materiaal waardoor je goed zal opvallen wanneer het donker begint te worden.

Wil jij deze Size? Exclusive adidas Originals Ozweego | EG4570 toevoegen aan jouw sneakercollectie? Zorg dan dat je vrijdag 19 juli langs gaat bij de Size? store in Amsterdam of een bezoekje brengt aan hun website. Voor een prijs van €120,- kan jij al een paartje van deze originele sneaker bemachtigen. Voor alle releases houd je natuurlijk onze releasekalender in de gaten.


adidas Ozweego Size Exclusive
Images by: Size?

Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox