Nieuwste samenwerking tussen Barbie en Puma 98

Afgelopen jaar zagen we al twee samenwerkingen tussen Puma en Barbie. Eén van deze samenwerkingen was specifiek gericht op het ontwerpen van een Puma kledinglijn voor de wereldbekende pop. De andere samenwerking richtte zich juist op een kledinglijn voor dames met Barbie als inspiratiebron. Deze collectie bevatte een nieuwe colorway van de Puma Suede 50. Vorige week, 29 maart, werd de nieuwste collab alweer gereleased, namelijk de Barbie x Puma Nova.

Barbie, iedereen kent het wel. De wereldbekende poppen zijn geboren in het jaar 1959 en dat betekent dat Barbie dit jaar dus alweer 60 jaar is geworden. Om dat te vieren, is Barbie opnieuw een samenwerking aangegaan met Puma. Deze keer bestaat de collectie uit de Puma Nova sneaker, maar ook een licht roze shirt en een zwart trainingspak. Natuurlijk zijn op deze items zowel het Barbie als Puma logo terug te vinden.

Barbie x Puma Nova

De sneaker die is voortgekomen uit de samenwerking is de Barbie x Puma Nova. Een sneaker die qua kleurgebruik perfect aansluit bij de lente en zomer. De kleuren die namelijk terug te vinden zijn op de sneaker zijn voornamelijk zachte en lichte kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan licht roze en teal. De upper van de sneaker is licht roze gekleurd met hier en daar een geruit patroon in het wit. Daarnaast loopt er een witte streep over de zijkanten van de sneakers en zijn de elementen waar de veters doorheen gehaald worden ook wit.

Vervolgens kijken we naar de elementen waar de teal kleur terug te zien is. Dit is voornamelijk rondom de heel, maar ook de tongue heeft deze kleur. Op de heel vind je deze kleur terug in de vorm van een gradiënt effect, dit zorgt voor een mooi kleurverloop met het roze. Dit kleurverloop is overigens ook terug te zien in de hak op de midsole. Dit geeft de veelal witte midsole toch nog wat kleur. Als laatst kijken we naar de fel gele kleur die terugkomt op de upper. Dit geel creëert een mooi contrast met de zachte kleuren. Je vindt het geel terug rondom de veters, net onder de sockliner, maar ook in de twee verschillende logo’s op de heels. Op de rechter sneaker vind je de branding van Puma, op de linker die van Barbie.

De Barbie x Puma Nova is op dit moment al verkrijgbaar op puma.nl voor een bedrag van €100,-. Voor de rest van deze collectie klik je HIER.


images by: Puma

Previous ArticleNext Article

Een magische samenwerking tussen Vans en Harry Potter 19

Vans heeft een opmerkelijke, maar magische samenwerking aangekondigd. Dit keer gaat het om ‘Harry Potter’. Tot nu toe zijn er nog geen foto’s uitgekomen van de samenwerking. Echter gaan er geruchten rond dat alle 4 de afdelingen van Hogwarts een kenmerkende sneaker krijgen.

Ergens in 2019 zal Vans in samenwerking met ‘Harry Potter’ sneakers uitbrengen voor alle liefhebbers van Harry Potter. Tot nu toe is er nog niks bekend over een releasedatum of om welk model sneakers het gaat.

Het merk Vans heeft op zijn Instagram kanaal een gif geplaatst van de samenwerking tussen de twee. Als achtergrond wordt er gebruikgemaakt van verschillende kleuren die ook in de schilden voorkomen van de 4 afdelingen van Hogwarts. Ook heeft de Amerikaanse website van Vans een speciale webpagina waar 4 verschillende panelen op staan van de afdelingen van Hogwarts. De verschillende afdelingen zijn: Griffoendor, Ravenklauw, Zwadderich en Huffelpuf. Elk paneel beschikt over een opvallende kleur en een trippend patroon. Ook staat er “Vans en Harry Potter hebben samengewerkt om een magische collectie van sneakers, kleding en accessoires voor heksen, tovenaars en dreuzels te maken”.

Zodra er foto’s zijn uitgekomen van de samenwerking tussen Vans en Harry Potter laten wij het zo snel mogelijk weten. Houd goed onze website in de gaten om up-to-date te zijn van het laatste nieuws.


View this post on Instagram

Something magical coming soon.

A post shared by Vans Europe (@vans_europe) on

Vans Harry Potter samenwerking

Neymar Jr. laat nieuwe samenwerking zien met Nike 23

Sterspeler Neymar Jr. van Paris-Saint-Germain liet een paar dagen geleden de samenwerking zien tussen hem en Nike. Op Instagram was te zien dat het ging over het old-school model Nike Shox R4.

De details

Deze retro sneaker is de laatste tijd zijn comeback aan het maken. Nu al helemaal aangezien het de sneaker zijn 19e verjaardag wordt en Neymar een samenwerking heeft met deze sneaker. Er komen twee colorways uit voor deze sneaker. De eerste is een all white colorway met vele Swoosh logo’s op de zijkant van de upper en een rood Air systeem. Op de tong staat ‘NEYMAR’ met daarboven de letter ‘N’ waar eerst de letter ‘S’ stond.

De tweede colorway heeft en combinatie van geel en rood die in elkaar overlopen. hierbij staat vooraan de upper één Swoosh logo in plaats van vele Swoosh logo’s over de hele upper. De tong is zilver van kleur met daarop weer ‘NEYMAR’ en daar boven de letter ‘N’.

Er is nog geen release datum of prijs bekend gemaakt voor deze sneaker. Kijk hieronder alvast naar de samenwerking tussen Neymar en Nike!

Wil jij geen een sneaker release missen? Houd dan onze releasekalender in de gaten!


New Balance viert 30 jarig bestaan van de ‘1500’ met de M1500PRT 32

New Balance heeft iets te vieren. Het ‘1500’ model bestaat namelijk ondertussen alweer 30 jaar en dat moet gevierd worden met een gloednieuwe sneaker. Dit is de New Balance M1500PRT die zaterdag 4 mei gereleased gaat worden.

Het welbekende ‘1500’ model werd geboren in het jaar 1989, en is nog steeds enorm aanwezig. Voor de meeste verzamelaars is dit model één van de meest iconische New Balance sneakers die er zijn. De gloednieuwe M1500PRT is van de “Made in England” collectie. De New Balance M1500PRT is een levendige, kleurrijke versie van het originele silhouet New Balance 1500, en een opvallend onderdeel van het nieuwe “Sample Lab” pakket. De sneaker heeft een goede mix van materialen met stevig leer. Dat wordt gebruikt voor een groot deel van het bovenwerk en een sterke, ondersteunende rubberen outsole. De basis van de sneaker is voornamelijk wit, en geeft een opvallend effect dankzij de print. De midsole is zwart en de outsole bruin. De zwarte kleur komt ook terug in de sneaker en op de tong. Het welbekende “N” kenmerk van New Balance is weer aanwezig aan de zijkant van de sneaker.

De releasedatum van de gloednieuwe New Balance M1500PRT is op zaterdag 4 mei. Wil je op de hoogte blijven van deze release? Check dan de releasekalender.


New Balance M1500PRT
New Balance M1500PRT
New Balance M1500PRT
Images by 43einhalb