Nieuwste samenwerking tussen Barbie en Puma

Afgelopen jaar zagen we al twee samenwerkingen tussen Puma en Barbie. Eén van deze samenwerkingen was specifiek gericht op het ontwerpen van een Puma kledinglijn voor de wereldbekende pop. De andere samenwerking richtte zich juist op een kledinglijn voor dames met Barbie als inspiratiebron. Deze collectie bevatte een nieuwe colorway van de Puma Suede 50. Vorige week, 29 maart, werd de nieuwste collab alweer gereleased, namelijk de Barbie x Puma Nova.

Barbie, iedereen kent het wel. De wereldbekende poppen zijn geboren in het jaar 1959 en dat betekent dat Barbie dit jaar dus alweer 60 jaar is geworden. Om dat te vieren, is Barbie opnieuw een samenwerking aangegaan met Puma. Deze keer bestaat de collectie uit de Puma Nova sneaker, maar ook een licht roze shirt en een zwart trainingspak. Natuurlijk zijn op deze items zowel het Barbie als Puma logo terug te vinden.

Barbie x Puma Nova

De sneaker die is voortgekomen uit de samenwerking is de Barbie x Puma Nova. Een sneaker die qua kleurgebruik perfect aansluit bij de lente en zomer. De kleuren die namelijk terug te vinden zijn op de sneaker zijn voornamelijk zachte en lichte kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan licht roze en teal. De upper van de sneaker is licht roze gekleurd met hier en daar een geruit patroon in het wit. Daarnaast loopt er een witte streep over de zijkanten van de sneakers en zijn de elementen waar de veters doorheen gehaald worden ook wit.

Vervolgens kijken we naar de elementen waar de teal kleur terug te zien is. Dit is voornamelijk rondom de heel, maar ook de tongue heeft deze kleur. Op de heel vind je deze kleur terug in de vorm van een gradiënt effect, dit zorgt voor een mooi kleurverloop met het roze. Dit kleurverloop is overigens ook terug te zien in de hak op de midsole. Dit geeft de veelal witte midsole toch nog wat kleur. Als laatst kijken we naar de fel gele kleur die terugkomt op de upper. Dit geel creëert een mooi contrast met de zachte kleuren. Je vindt het geel terug rondom de veters, net onder de sockliner, maar ook in de twee verschillende logo’s op de heels. Op de rechter sneaker vind je de branding van Puma, op de linker die van Barbie.

De Barbie x Puma Nova is op dit moment al verkrijgbaar op puma.nl voor een bedrag van €100,-. Voor de rest van deze collectie klik je HIER.


Puma Puma X Barbie Nova Womens Trainers

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
images by: Puma

Previous ArticleNext Article