De Puma Cell Venom Patent komt in 4 nieuwe colorways 262

Puma brengt zijn Puma Cell Venom Patent uit in 4 nieuwe colorways. Twee hiervan zijn op dit moment al verkrijgbaar. Over de andere twee is nog weinig bekend, maar er zijn wel foto’s vrijgekomen.

Rond het jaar 1990 bracht Puma voor het eerst de CELL-technologie op de markt. De zeshoekige cellen, waarop deze technologie gebaseerd is, zorgen voor een stabiele demping waardoor bewegen prettig en makkelijk werd gemaakt. De Puma CELL-technologie komt in verschillende sneakers terug, zo ook in de Puma Cell Venom. Puma geeft deze sneaker nu 4 nieuwe colorways.

De details

De Puma Cell Venom is één van de modellen die in 1998 werd geïntroduceerd met de Puma CELL-technologie. Na jaren zien we dit model steeds meer terugkomen. De 4 nieuwe colorways zijn behoorlijk verschillend vergeleken met de vorige colorways. Dit komt voornamelijk door het materiaalgebruik. Waar normaal gesproken op de upper gebruik werd gemaakt van mesh, zien we nu suède terugkomen. Het kleurgebruik is per colorway verschillend, wel zijn het vooral zachte kleuren. De verschillende colorways zijn: Bridal Rose-Marshmallow, Gray Violet-Marshmallow, White/Lavender en White/Black. Omdat het voornamelijk pastelkleuren zijn, passen deze sneakers perfect bij de lente.

Deze zachte uppers zijn geplaatst op een wit gekleurde midsole. De herkenbare outsole van de Cell Venom is eigenlijk opgesplitst in twee delen. Hierdoor lijkt het alsof je echt op een losse hak loopt. Je kan dit gedeelte ook echt inkijken, hierdoor kan je de cellen daadwerkelijk zien zitten. De outsole draagt dezelfde kleur als de upper. Dit zorgt ervoor dat het kleurgebruik mooi in evenwicht is.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Scroll dan vooral verder voor meer informatie en natuurlijk foto’s van de verschillende colorways. De Puma Cell Venom Patent ‘Bridal Rose’ en ‘Grey Violet’ zijn op dit moment al verkrijgbaar voor een prijs van €120,-. Voor de andere twee colorways is het helaas nog geen releasedatum bekend, maar ook deze zullen €120,- gaan kosten.


Puma Cell Venom Patent 'Bridal Rose'

Puma Cell Venom Patent 'Bridal Rose'

Puma Cell Venom Patent 'Lavender'

Puma Cell Venom Patent 'Black'

Previous ArticleNext Article

Sale bij Foot Locker, Scoor nu de beste pareltjes 6

Op dit moment zijn er enorm veel Sales aan de gang bij verschillende stores. Foot Locker is er hier één van. In deze Sale bij Foot Locker vind je diverse merken zoals Nike en adidas, maar ook Diadora en reebok zien we voorbijkomen. Genoeg keuze dus en er zal vast voor iedereen wel iets moois tussen zitten. Wij hebben alvast een kijkje genomen tussen alle Sale items en hebben hiermee een Top 10 samengesteld met de leukste sneaker steals. Vind jij de sneakers uit deze Top 10 niet helemaal bij jou passen? Bekijk dan eens de gehele Sale pagina van Foot Locker om opzoek te gaan naar dat ene paartje dat jij echt moet hebben!


1. Nike Air Max 1 ‘Rush Pink’ | AH8145-111


2. adidas LXCON Model Pack ‘White’ | EG7537

Sale bij Foot Locker

3. adidas Nite Jogger ‘Light Solid Grey’ | EF5839


4. Nike Air Max 1 ‘Black’ | AH8145-014

Sale bij Foot Locker

5. adidas Continental 80 | G26067


6. Nike Air Force 1 ’07 ‘Lime’ | CD1516-100

Sale bij Foot Locker

7. Reebok Aztrek | DV4276


8. adidas Ultra Boost 19 ‘Black / White’ | B37704

Sale bij Foot Locker

9. Diadora Rebound Ace | C6180


10. Vans Slip-On | VN0A38F7Q9B

Sale bij Foot Locker

Nike Cortez Shoe Dog Pack heeft een releasedatum 6

Het nieuwe Nike Cortez Shoe Dog Pack is een eerbetoon aan de oprichters Phil Knight & Bill Bouwerman en de begin jaren van Nike. In het Cortez Shoe Dog Pack komen drie verschillende uitvoeringen die allemaal een eigen verhaal vertellen.

Shoe Dog

De naam Shoe Dog komt natuurlijk van de autobiografie van Phil Knight waarin hij vertelt over de beginjaren van het Amerikaanse sportmerk. Van hoe Phil Knight begon met het importeren van Japanse hardloopschoenen naar Amerika tot de eerste successen van Nike. De Cortez kan natuurlijk niet vergeten worden in het succes van Nike.

De Nike Cortez kwam voor het eerst uit in 1972. Dit was de eerste sneaker die Nike ooit op de markt heeft gebracht. Tot de dag van vandaag is de sneaker nog even populair. Het Nike Cortez Shoe Dog Pack brengt je terug naar de beginjaren van Nike. Dit doen ze in drie verschillende designs.

Nike Cortez ’72 S.D.

De eerste van de drie is een eerbetoon aan de ontwerper van de Swoosh. De sneaker beschikt over een rode Swoosh die er iets anders uit ziet dan normaal. Dit komt omdat hij gepasseerd is op het allereerste ontwerp van het logo. Aan de binnenkant van de sneaker zit een witte Swoosh. Net als de andere twee sneakers beschikt deze over een blauw met witte midsole.

Nike Cortez Shoe Dog
Nike Cortez Shoe Dog

Nike Cortez ’72 S.D. ‘Dimension Six’

De tweede Cortez uit het pack is geïnspireerd op een naam voor het sportmerk die het uiteindelijk niet gehaald heeft. Phil Knight stond namelijk op het punt om zijn merk Dimension Six te noemen. De sneaker beschikt over een wit bovenwerk met een blauwe baan aan de zijkant van de sneaker. Op deze baan staat in het rood het logo van Dimension Six. Daarnaast beschikt de sneaker, net als de andere twee, over een witte midsole met een blauwe baan.

Nike Cortez Shoe Dog
Nike Cortez Shoe Dog
Nike Cortez Shoe Dog

Nike Cortez ’72 S.D. ‘Peregrine’

De laatste sneaker van de drie is geïnspireerd op een andere mogelijke naam voor het merk. Namelijk Peregrine Falcon. Net als Dimension Six haalde Peregrine Falcon de eindstreep niet. Op het bovenwerk van de sneaker is het rode valk logo kenmerkend. Op dit logo staat in het goud de tekst ‘Falcon’. Net als de andere drie sneakers beschikt de sneaker over een wit bovenwerk van premium leather.

Het gehele pack lijkt te releasen op woensdag 24 juli via Nike. De prijs van de sneakers zal €120,- zijn. Laat ons weten welke van de drie jij het mooist vindt!


Release Reminder: Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ 45

De sneakers uit de Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ collectie zijn goede paartje die passen in iedere sneaker collectie. Aankomende zaterdag, 20 juli, kan dat, want dan komt deze pareltjes eindelijk uit! De sneakers zijn gebaseerd op de eerste schetsen van de Air Max 1.

De Nike Air Max 1

Tinker Hatfield is het brein achter het design van de Air Max 1. Tinker Hatfield haalde zijn inspiratie van het Centre Pompidou in Parijs. Het Centre Pompidou is als het ware binnenste buiten gekeerd, hierdoor zijn de pijpen en buizen te zien aan de buitenkant van het gebouw en is er dus te zien wat er gebeurd. Hierdoor kwam Tinker Hatfield er op om de Air technologie zichtbaar te maken en zag je dus wat er gebeurde in de sneaker. Door de jaren heen zijn er natuurlijk wat veranderingen aangebracht op de Air Max 1. Zo was de Air Unit een stuk groter en de zool een stuk vlakker. Bijzonder is dat na al die jaren de Air Max 1 nog steeds één van de populairste sneakers is van Nike.

‘Sketch to Shelf’

De Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ is dus gebaseerd op de eerste schets van de Air Max 1. Dit is goed te zien door het gekras van een potlood op de upper. Veel kleine details, zoals aantekeningen op de hiel en de mudguard zijn te zien. Rondom de Air Unit zitten stippen, deze stippen zaten er ook toen de Air Max 1 getest werd. De ‘Sketch to Shelf’ zit dus bomvol details! Op de zwarte en witte colorways zijn juist de technische details van de sneaker terug te vinden op de upper. De sneakers zijn dan ook afgemaakt met een transparante outsole die ook de schets weergeeft van de zool.

De Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ collectiekomt zaterdag 20 juli uit via de Nike SNEAKRS app, en andere geselecteerde Nike retailers voor €150,-. Neem hieronder een kijkje naar de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten!


Afbeeldingen: carnivalbkk

Afbeeldingen: carnivalbkk

Afbeeldingen: __1_8_e__
Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox