adidas doet volop mee aan de ‘Animal Print’ hype 844

Dat het gebruik van animal prints een hele hype is geworden, dat is wel duidelijk. Vooral de merken Converse en Nike zijn hier volop mee aan de slag gegaan. Denk bijvoorbeeld aan de Nike WMNS Air Max 1 ‘Leopard’ of de Converse Chuck 70 Pony Hair ‘Giraffe’. Nu is de tijd ook rijp voor adidas om deze hype te volgen!

De trend van de animal prints is niet meer te ontlopen, of je dat nu zou willen of niet. Ook nu komen er weer nieuwe colorways met animal prints. Dit keer is het adidas die deze hype toevoegt aan zijn sneakers. De adidas Continental 80 komt namelijk in 2 nieuwe colorways! De ene heeft een ‘Leopard’ colorway, de andere een ‘Black Panther’. Laatst schreven we al dat de adidas Continental 80 weer helemaal terugkwam met vele nieuwe colorways. Het is dan ook een perfecte stap van adidas om het model juist op dit moment de animal print treatment te geven.

adidas Continental 80 ‘Leopard’

De upper van deze sneaker is vrijwel geheel gehuld in de leopard print, gemaakt van pony hair. Deze print bestaat uit licht en donker bruine kleuren, maar ook zwart is hierop terug te zien. De zwarte kleur, is ook gebruikt in verdere details op de sneaker. Denk hierbij aan het element op de heel, de binnenvoering en de veters. Op het heel element is tevens in het wit de adidas branding geplaatst. Ook vind je de branding terug op de zijkant van de sneaker onder de veters en op de tongue. Door het gebruik van de leopard print oogt de sneaker nogal druk. Door deze upper op een rustige witte midsole te plaatsen wordt er een mooi contrast gecreëerd. De sneaker is uiteindelijk geplaatst op een Gum outsole, dit past goed bij de kleuren van de animal print.

adidas Continental 80 ‘Black Panther’

De tweede colorway is de ‘Black Panther’. Net zoals de ‘Leopard’, is de upper van deze colorway gemaakt van pony hair. Dit keer is er een black panther print geplaatst op de upper. De animal print zegt het eigenlijk al, er wordt veel gebruik gemaakt van zwart. De upper heeft voornamelijk een donker grijze kleur gekregen met daarop zwarte vlekken. Ook is de adidas branding op deze sneaker te vinden op de heel, tongue en op de zijkant. Daarnaast zijn ook de typische twee strepen van de adidas Continental 80 op de zijkant geplaatst. De ene streep is wit, de ander zwart. Deze strepen zijn overigens ook terug te vinden op de ‘Leopard’ colorway. Deze donkere upper is geplaatst op de herkenbare witte midsole met daaronder een gum outsole net zoals bij de eerste colorway.

Deze beestachtige sneakers droppen op maandag 1 april 2019 voor een prijs rond de €140,-. Ben jij nu al helemaal weg van de adidas Continenta 80 ‘Leopard’ en ‘Black Panther’? Bekijk dan hier de releasekalender voor deze sneaker.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


adidas Continental 80 'Leopard'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Image by: 43einhalb

adidas Continental 80 'Black Panther'

G27703 · Prijs vanaf €50,-

Naar alle aanbieders
Images by: 43einhalb

Previous ArticleNext Article

De Nike Dunk Low SP komt ook in een ‘Univ Orange’ colorway 4

De Nike Dunk Low maakt in 2020 een keiharde comeback. Met verschillende re-releases, retro’s en nieuwe colorways kunnen de die-hard Dunk fans hun lol dit jaar helemaal op. In de juni en mei staan al een aantal hele toffe nieuwe varianten van de Dunk Low gepland. In dit geval gaat het om de Nike Dunk Low SP. Het model heeft al vier nieuwe colorways klaar staan en er komt nog meer. De nieuwste colorway is deze Nike Dunk Low SP ‘Univ Orange’.

De Nike Dunk Low SP is een variant van de welbekende Nike SB Dunk Low. Alhoewel de modellen vrijwel identiek zijn, zijn er toch een paar grote verschillen. De Nike SB Dunk Low is namelijk voorzien van extra dikke padding. Dit zorgt ervoor dat de sneakers comfortabeler zitten en beter performen als ze gebruikt worden voor skating. De Nike Dunk Low SP is een casual variant die wel de looks heeft maar minder performance. Ook is bij de SP-variant de tongue niet dik opgevuld wat voor veel mensen ook een voordeel is.

Voor de volgende colorway, deze Nike Dunk Low SP ‘Univ Orange’, heeft Nike gebruikt gemaakt van de klassieke ‘three-tone’ kleurencombinatie. Dit effect zien we niet alleen op deze variant, bijna elke Nike Dunk Low SP-kleurencombinatie is namelijk opgebouwd uit drie basis kleuren.

In dit geval heeft Nike gekozen voordonker marineblauw en ouderwets Hollands oranje genaamd ‘Univ Orange’. Het strakke bovenwerk is volledig gemaakt van een glad leer waar bij de toebox een geperforeerd detail is toegepast voor ventilatie.  

Als we meester leaker PY_Rates moeten geloven dan zullen deze Nike Dunk Low SP ‘Univ Orange’ uitkomen op 19 juni 2020. Gezien de corona crisis kan het echter wel voorkomen dat een release uitgesteld wordt. Een officiele releasedatum is echter ook nog niet bevestigd door Nike. 

Check in de tussentijd de Sneakerjagers Releasekalender voor het laatste sneakernieuws en eventuele updates over deze Nike Dunk Low SP ‘Univ Orange’. 

'Univ Orange'
Image by: PY_Rates

De Air Jordan 1 High OG ‘Satin Snake’ komt eraan 11

Na een talloze hoeveelheid succesvolle Air Jordan 1 High releases is Jordan Brand nog niet klaar met het iconische basketbal model. Een satijnen variant van de Air Jordan 1 kwam voor het eerst uit in 2017. Toen der tijd werd de ‘Royal Blue’ colorway uitgevoerd met satijnen materialen. Door de jaren heen zijn er nog een aantal andere colorways toegevoegd aan de Satin Line en er komt weer een nieuwe aan. Voor de volgende Satin colorway gaat Nike terug naar de iconische Chicago Bulls era. Toch worden er nog een aantal toffe aanpassingen gedaan wat resulteert in deze Air Jordan 1 Retro High OG ‘Satin snake’.

De Air Jordan 1 is ontworpen door Peter Moore in 1985. Het model kwam voor het eerst uit in een Chicago Bulls colorway. De kleuren rood, wit en zwart zijn daarom ook echt iconisch voor het eerste signature Michael Jordan model. Door de jaren heen is het model én de colorway verschillende keren uitgebracht.

Air Jordan 1 Retro High OG ‘Satin snake | CD0461-601

Voor de volgende Air Jordan 1 High OG Retro gebruikt Nike deze klassieke colorway als basis. De basis kleuren, rood, zwart en wit spelen uiteraard de hoofdrol maar worden ondersteund door een leuk effect. Op de swoosh, de zwarte tussen panelen en de heel is gemaakt van een synthetisch slangenleer. De overige witte en rode panelen zijn uitgevoerd in satijnen materialen die voor extra shine zorgen.

Er is momenteel nog geen releasedatum bekend van deze Air Jordan 1 Retro High OG ‘Satin snake’. Volgens de sneaker leaker @hanzuying komen de sneakers uit rond 15 augustus 2020. Aangezien Nike zelf nog niks bevestigd heeft kan deze datum dus nog afwijken. Houdt in de tussentijd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten voor het laatste sneakernieuws en eventuele updates over deze release. 

Satin Snake
Image by: @ZSneakerheadz

Release datum bekend voor de Yeezy Boost 350 V2 ‘Linen’ 16

Het houd maar niet op, nieuwe colorways voor de Yeezy Boost 350 V2. Kanye West heeft ooit gezegd dat iedereen die een paartje Yeezy Boost 350 V2 wou hebben er ook een in bezit zou krijgen. De colorways voor dit populaire model blijven maar binnen stromen en dit keer kunnen we ons verheugen op de adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Linen’

Yeezy Boost 350 V2 ‘Linen | FY5158

Het bovenwerk van de sneaker is zoals gewoonlijk gemaakt van het comfortabele primeknit materiaal. De colorway gebruikt hierop is een mix van light bruin en geel. De sockliner en de grote streep aan de zijkant van de sneaker zijn blauw gekleurd, waardoor de sneaker erg zomers wordt. De streep aan de zijkant is gemaakt van 3M materiaal, hierdoor krijgt de sneaker een flashy look. De sneaker’ heeft geen pull tab op de hiel zitten. Onder de upper van de sneaker zit een half doorzichtige full lengt boost midsole in dezelfde kleur als het bovenwerk. De sneaker wordt afgemaakt met een gum rubber outsole.

De adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Linen’ dropt op 18 april voor €220,- bij o.a. adidas. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.

adidas Yeezy Boost 350 V2 'Linen'

zaterdag 18 april 2020

Naar alle aanbieders
Yeezy Boost 350 V2 'Linen'
Yeezy Boost 350 V2 'Linen'
Yeezy Boost 350 V2 'Linen'
Yeezy Boost 350 V2 'Linen'
Images by Yankeekick