Balenciaga Track trainer nieuwe colorway 174

Opnieuw heeft Balenciaga een nieuwe colorway uitgebracht van de Track trainer. Dit keer in de kleuren zwart, geel en rood.

Balenciaga werd in 1917 opgericht in Spanje door Cristòbal Balenciaga. De modeontwerper mocht kleding ontwerpen voor onder andere de koninklijke familie van Spanje. In 1937 moest Balenciaga zijn winkels sluiten omdat de burgeroorlog uitbrak. Vervolgens vertrok hij naar Parijs om zijn kledinglijn voort te zetten en dit ging hem erg goed af. Desondanks dat hij Spanje moest verlaten, stond Balenciaga binnen twee jaar aan de top van de modewereld. Cristòbal Balenciaga werd een groot icoon, hij overleed in 1972. Sinds 2001 is Balenciaga onderdeel van Kering. Kering is een Franse multinationale holding van merken zoals Alexander McQueen, Gucci en dus Balenciaga.

De details

Balenciaga’s Track trainer werd voor het eerst gepresenteerd tijdens de Fashion Show in Parijs waar het merk zijn herfst 2018 collectie presenteerde.

Sindsdien zijn er vele kleuren uitgekomen van de Track trainer die goed verkochten. Hieruit volgt een nieuwe kleur van de Track trainer. De nieuwe colorway bestaat uit de kleuren zwart, geel en rood. De bovenkant is gemaakt van meerdere lagen in het zwart met gele accenten. Op de teen staat de schoenmaat, net als bij de Triple S. De middenzool is bordeaux rood. Op de buitenkant van de Track trainers staat “Balenciaga” in het geel. Ook heeft deze sneaker een dubbel vetersysteem.

Via LUISAVIAROMA is deze sneaker verkrijgbaar voor €675,-. Neem ook zeker een kijkje in de webshop voor meer Balenciaga.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Balenciaga Track trainer

Prijs: €675,-
Colorway: Zwart/geel/bordeaux rood
Stylecode: 542023W1GB16162

>> Shop deze sneaker hier <<
>> Shop meer Balenciaga hier <<

Balenciaga Track Trainer
Balenciaga Track Trainer
Balenciaga Track Trainer
Balenciaga Track Trainer
Afbeeldingen: LUISAVIAROMA

Previous ArticleNext Article

Top 10 ‘court’ sneakers voor de zomer 9

Witte sneakers hebben altijd twee kanten, als ze nieuw zijn dan zijn ze prachtig clean. Maar je ziet altijd al snel weer de gebruikerssporen, dit geeft dan ook weer karakter aan je sneakers. Hoe dan ook, in de zomer staan ze altijd goed onder een korte broek. Wij hebben dan ook een lekker top 10 ‘court’ sneakers samengesteld.

Om je zomer lekker te beginnen hebben wij 10 witte, lage sneakers voor jullie op een rij gezet die perfect zijn voor de zomer. Dit keer zijn het geen bulky sneakers of de klassieke runners maar zijn we gegaan voor de klassieke ‘on court’ look. Je vindt onze top 10 ‘court’ sneakers hier onder, en een leuke bijkomstigheid: veel sneakers zijn ook nog in de sale.

Worden jou witte sneakers toch snel vies? Check dan Shoeshiners voor al je sneakercare producten!
Hender Scheme en adidas komen met twee nieuwe ZX4000 4D colorways 15

Het bedrijf Hender Scheme en de grootmacht adidas hebben hun handen weer in een geslagen om weer een prachtig concept te creëeren. Dit betekend dat het inmiddels alweer de vierde samenwerking is tussen de twee en wat zal het ons weer veel moois beloven. Ditmaal hebben ze gekozen voor het silhouet van de adidas Originals ZX4000 4D.

Hender Scheme is een Japans bedrijf dat bekend staat om de natuurlijke looks die zij bij producten aanbrengen. Zo hebben zij al van verschillende sneakers en accessoires een eigen ontwerp gemaakt die geheel uit lederen stoffen bestaan. Naast adidas hebben zij dit al bij meerdere merken gedaan en die worden ook voor veel geld aangeboden op het internet. Wie weet wat met deze twee paartjes allemaal gaat gebeuren.

De details

Zoals je vaak bij dit soort samenwerkingen ziet, is dat ze één paartje creëren dat wat meer opvalt en één paartje dat wat rustiger oogt. Van de eerste sneaker heeft de basis van de upper een witte kleur. Daarnaast zijn er op de upper verschillende lederen overlays geplaatst in een beige kleur, en een zwarte overlay gemaakt van een zacht suède stof. Op de zijkant van de sneaker zijn grijze adidas strepen geplaatst. Tevens zijn de eyestay en de tonglap van beige leren materialen gemaakt met rode accenten erin. Boven op de tonglap bevindt zich een adidas Originals logo, gecreëerd door gaatjes in het leer te plaatsen. Ten slotte heeft de sneaker de bekende Aero Green 4D midsole.

De tweede sneaker oogt veel anders. Ten eerste is de upper geheel bedekt met een zwarte kleur. Het materiaal die over de upper geplaatst is, is een mix van zacht suède en een stevig synthetische stof. Daarnaast zijn de tonglap en de vaste lacelock gemaakt van een beige lederen stof. Ten slotte heeft de sneaker, net zoals de eerste, natuurlijk de Aero Green 4D midsole.

Deze twee paartjes komen aankomende zaterdag 22 juni uit. De kostprijs van beide sneakers gaat €349,- bedragen. Wil jij een van deze paartjes, of wil je ze zelfs allebei, binnen jou collectie hebben. Check dan snel even onze releaskalender en zorg dat jij de eigenaar wordt van deze beauty’s.


adidas Consortium ZX 4000 4D x Hender Scheme
adidas Consortium ZX 4000 4D x Hender Scheme
Images by: Sneakersnstuff

adidas keert terug met de ‘Streetball’! 18

Het is al verschillende vele jaren geleden dat adidas iets heeft gedaan met het ‘Streeball’ silhouet. Eindelijk is het moment daar dat het gigantische bedrijf weer in aanmerking komt met dit iconische model. De ‘Streetball’, uit de jaren negentig, heeft een uitstekende upgrade gekregen en heeft nog één verrassing in petto. Er komt niet één paartje, maar twee paartjes sneakers uit!

Streetball is een vorm van basketbal met iets andere aspecten dan het gewone basketbal. Zoals je wel kan verwachten wordt het vaak buiten op straat gespeeld. Je speelt drie tegen drie op één basket. Dit maakt het spel een stuk intensiever en jou persoonlijke skills worden veel meer benadrukt. In de jaren negentig had adidas een eigen adidas Streetball Challenge. Dit was een evenement dat ze zelf organiseerde en over de hele wereld trok.

Vanaf het jaar 2020 zal de drie tegen drie sport een Olympische sport worden. Er worden de afgelopen paar jaren dan ook al verschillende EK en WK’s gehouden. Toevallig valt het WK van dit jaar in ons eigen kikkerlandje. Twintig vrouwen teams en twintig mannen teams strijden in dit toernooi om de felbegeerde beker.

Closer look

De sneakers zijn iets aders dan vroeger maar nog steeds net zo sterk. De eerste colorway is voornamelijk geel van kleur met zwarte details. De upper van de sneaker is in een gele kleur aangebracht en is gemaakt van verschillende materialen, waaronder zacht zeurde en een sterk synthetische stof. Daarboven op is er een zwarte overlay geplaatst met een extra gele overlay. Tevens is de midsole geel van kleur en zijn er verschillende zwarte transparante vlakken overheen aangebracht. Deze vlakken lopen door naar de bodem en vormen op deze manier de outsole. Ten slotte heeft adidas het ‘Streetball’ logo op de tong aangebracht.

De tweede sneaker heeft een totaal ander uiterlijk. De body is gemaakt van een leren stof en heeft een witte kleur. Daarnaast is er een zwarte synthetische stof aangebracht op de zijkant van de sneaker. Tevens heeft de upper grijze en zwarte overlays. De midsole heeft een witte kleur die vervaagd naar een grijze kleur. Netzoals op de eerste colorway staat er op de tong van deze sneaker het ‘Streetball’ logo. Allebei de colorways zijn ontzettend sterk uit de verf gekomen en ze zullen de basketbal velden ongetwijfeld onveilig gaan maken.

Helaas kunnen we nog niet vertellen wanneer deze twee paartjes gaan uitkomen. Tevens is het vaste prijskaartje ook nog niet bekend maar wij verwachten dat zij rond de €160,- gaan kosten. Wil jij dit paartje echt heel graag hebben, houdt onze releasekalender en socials zoals Instagram en Facebook dan goed in de gaten.


feature image
adidas Streetball EF9597 Release Date
adidas Streetball EF9597 Release Date
adidas Streetball EF9597 Release Date
adidas Streetball EF9597 Release Date
adidas Streetball EF9597 Release Date
adidas Streetball EF9597 Release Date
Images by: adidas