Nike Air Max Day 🔥 26 maart 2019 290

De maand maart is begonnen en dat betekent dat Air Max Day 2019 steeds dichterbij komt. Bereid je voor op een maand vol met nieuwe releases om het grote succes van de bekende sneakers te vieren!

26 maart vindt het jaarlijkse event plaats om het grote succes van de Nike Air Max modellen te vieren. Deze specifieke datum is gekozen omdat op die dag, 32 jaar geleden, de eerste paar Air Max sneakers gereleased werden. Vanaf dat moment tot op heden zijn de Nike Air Max silhouetten niet meer weg te denken uit de sneakerwereld.

De geschiedenis

Ondanks dat de lancering van de eerste Air Max in het jaar 1987 de start was van het grote succes, was dit niet de eerste sneaker van Nike waarin lucht verwerkt zat in de zool. Deze techniek werd namelijk al in de jaren ’70 gebruikt. De eerste Air Max, de Nike Air Max 1, was echter wel de eerste sneaker die het gebruik van lucht zichtbaar maakte met de transparante Air unit. Het gebruik van deze Air unit was het geweldige idee van Tinker Hatfield. Hij heeft de Nike Air Max 1 ontworpen met het idee dat de sneaker luchtig, flexibel en comfortabel moest zijn. Doordat de Air Max 1 enorm verschillend was van de andere sneakers op dat moment, werd het direct een groot succes. Geen wonder dat Nike het gebruik van de Air unit volop heeft voortgezet door het uitbrengen van nieuwe, originele modellen en vele verschillende colorways.

image by: Nike

Terugblik op 2018

Afgelopen jaar zijn er verschillende hoogtepunten geweest rondom de jaarlijkse Nike Air Max Day. Eén van de mooiste releases was de Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon. Ook lanceerde Nike deze maand een nieuw Air Max silhouet. Dit was de Nike Air Max 270. Deze sneaker kreeg de dikste Air unit (32 mm) tot op dat moment.

Nu, in 2019, maakt de Nike Air Max 720 daar echter verandering in. Dit model heeft namelijk een Air unit van 38 mm dikte. Naast de lancering van de Nike Air Max 270, zagen we ook nog vele andere colorways gereleased worden.

Verder in de maand maart begon ook de Nike On Air contest. Er werden verschillende designworkshops gehouden in 6 grote steden in de wereld. Dit waren Parijs, Londen, New York, Seoul, Shanghai en Tokio. Per stad mochten deelnemers hun eigen ontwerp maken. Uit alle ontwerpen werden er drie per stad uitgekozen die verder mochten in de competitie. Na een verdere uitwerking van de gekozen ontwerpen in 3D, kon er gestemd worden op het favoriete model per stad. De winnaars hebben vervolgens hun eigen ontwerpen werkelijkheid zien worden.

Image by: Nike

Nike Air Max Day 2019

Dinsdag 26 maart is het zo ver, dan vindt de jaarlijkse Nike Air Max Day weer plaats. Rondom deze dag zullen er veel vette releases droppen om het succes van de Air Max modellen te vieren. Nike houdt zich echter nog behoorlijk stil rondom de Air Max Day. Dit zorgt voor veel geruchten op het gebied van aankomende releases. Zo is al een tijdje geleden de ‘Have A Nike Day’ collectie bekend gemaakt. Velen verwachten dat de sneakers uit deze collectie zullen releasen op en rondom de Nike Air Max Day, maar zekerheid wordt helaas nog niet geboden vanuit Nike. Ditzelfde geldt voor een eventuele release van één van de winnende ontwerpen van de Nike On Air Contest, namelijk de Nike Air Max 97 “Neon Seoul”. Hiervan zijn nu namelijk wel originele Nike foto’s te vinden, maar verder is er nog weinig duidelijkheid.

Image by: Nike

Nike Air Max Day 2019 blijft voorlopig nog even een verrassing op het gebied van aankomende releases. Zodra er meer bekend wordt, laten wij jullie dat zo snel mogelijk weten. Houd Sneakerjagers dus vooral in de gaten voor de laatste updates!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Previous ArticleNext Article

Nike Air Max 97 komt in een clean witte colorway met koperen details 4

De Nike Air Max 97 is tegenwoordig een behoorlijk populair model van Nike geworden. Dit gestroomlijnde model heeft de laatste tijd vele nieuwe colorways gekregen en daar heeft Nike nu weer een nieuwe aan toegevoegd. Dit keer komt de Air Max 97 met interessante koperkleurige details.

De details

De Nike Air Max 97 oogt erg rustig ondanks een opvallend detail op de upper. De upper is voornamelijk voorzien van een clean witte kleur, maar er loopt één element over de sneaker die een koperen kleur heeft gekregen. De print op dit detail heeft veel weg van de schubben van een vis en hebben ook een zelfde soort glanzend effect. Dit zorgt ervoor dat de sneaker goed zal opvallen wanneer er licht op valt. Deze upper is weer geplaatst op een witte mid- en outsole die natuurlijk goed aansluiten op de upper.

Op dit moment is deze colorway van de Nike Air Max 97 al verkrijgbaar voor een prijs van €140,-. Bekijk hieronder de foto’s en check waar jij deze sneakers kan kopen.


Images by: Nike

Epic Store Breda // Top 10 Spring Sale 7

Het is weer zo ver. De zomer komt eraan, en dat betekent nieuwe kleding en sneakers. Toch is het altijd moeilijk om een paar leuke sneakers te vinden, die ook nog is in de uitverkoop zijn. Epic Store uit Breda heeft dan wel een hele aangename actie voor jou! Op dit moment is er een Spring Sale bezig die oploopt tot wel 50% korting. Dit is jouw kans om toe te slaan! Om jullie een handje te helpen hebben wij een Top 10 samengesteld. Deze onderstaande pareltjes mag je zeker niet missen. Zit er voor jou niks tussen? Check dan de website voor meer.


1. adidas Yung 1 Legend Ivy | BD7655


2. Nike Air Max 720 Black Metallic Silver | AO2924-003


3. Mizuno Wave Rider 1 | D1GA192653


4. Nike Air Max 95 Black Habanero | CD0180-001


5. Puma Cell Venom | 0369354 01


6. Nike Air Force 1 | BV0322-002


7. Mizuno Wave Rider 1 | D1GA192560


8. Fila Venom V94M | 1010255.03G


9. Nike Air Max Deluxe SE Sail | AO8284-100


10. New Balance 997D | MS997HGD


Nike M2K Tekno // Top 10 7

De Nike M2K Tekno is geïnspireerd op de Monarch franchise en heeft futuristische details. Deze sneaker past perfect binnen de Dad Shoe trend vanwege zijn bulky sole. Aangezien deze trend nog altijd in volle gang is, zie je deze sneaker ook steeds meer in het straatbeeld verschijnen. De sneaker is er in vele verschillende colorways en daarom hebben wij de allerleukste colorways hieronder in de vorm van een top 10 Nike M2K Tekno neergezet.


1. Nike M2K Tekno SE ‘Laser Fuchsia’ | AV4221-600


2. Nike M2K Tekno SE | AV4221-800


3. Nike M2K Tekno SE | CJ5842-700


4. Nike M2K Tekno Camo | CI9086-100


5. Nike M2K Tekno SP | BV0074-001


6. Nike M2K Tekno SP | AO3108-014


7. Nike M2K Tekno SP | AV4789-101


8. Nike M2K Tekno Premium ‘Black Leopard’ | CD0181-001


9. Nike M2K Tekno SP | CI9086-001


10. Nike M2K Tekno SP | AO3108-013

Uitgelichte afbeelding: 43einhalb