Nike Air Max Day 🔥 26 maart 2019 639

De maand maart is begonnen en dat betekent dat Air Max Day 2019 steeds dichterbij komt. Bereid je voor op een maand vol met nieuwe releases om het grote succes van de bekende sneakers te vieren!

26 maart vindt het jaarlijkse event plaats om het grote succes van de Nike Air Max modellen te vieren. Deze specifieke datum is gekozen omdat op die dag, 32 jaar geleden, de eerste paar Air Max sneakers gereleased werden. Vanaf dat moment tot op heden zijn de Nike Air Max silhouetten niet meer weg te denken uit de sneakerwereld.

De geschiedenis

Ondanks dat de lancering van de eerste Air Max in het jaar 1987 de start was van het grote succes, was dit niet de eerste sneaker van Nike waarin lucht verwerkt zat in de zool. Deze techniek werd namelijk al in de jaren ’70 gebruikt. De eerste Air Max, de Nike Air Max 1, was echter wel de eerste sneaker die het gebruik van lucht zichtbaar maakte met de transparante Air unit. Het gebruik van deze Air unit was het geweldige idee van Tinker Hatfield. Hij heeft de Nike Air Max 1 ontworpen met het idee dat de sneaker luchtig, flexibel en comfortabel moest zijn. Doordat de Air Max 1 enorm verschillend was van de andere sneakers op dat moment, werd het direct een groot succes. Geen wonder dat Nike het gebruik van de Air unit volop heeft voortgezet door het uitbrengen van nieuwe, originele modellen en vele verschillende colorways.

image by: Nike

Terugblik op 2018

Afgelopen jaar zijn er verschillende hoogtepunten geweest rondom de jaarlijkse Nike Air Max Day. Eén van de mooiste releases was de Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon. Ook lanceerde Nike deze maand een nieuw Air Max silhouet. Dit was de Nike Air Max 270. Deze sneaker kreeg de dikste Air unit (32 mm) tot op dat moment.

Nu, in 2019, maakt de Nike Air Max 720 daar echter verandering in. Dit model heeft namelijk een Air unit van 38 mm dikte. Naast de lancering van de Nike Air Max 270, zagen we ook nog vele andere colorways gereleased worden.

Verder in de maand maart begon ook de Nike On Air contest. Er werden verschillende designworkshops gehouden in 6 grote steden in de wereld. Dit waren Parijs, Londen, New York, Seoul, Shanghai en Tokio. Per stad mochten deelnemers hun eigen ontwerp maken. Uit alle ontwerpen werden er drie per stad uitgekozen die verder mochten in de competitie. Na een verdere uitwerking van de gekozen ontwerpen in 3D, kon er gestemd worden op het favoriete model per stad. De winnaars hebben vervolgens hun eigen ontwerpen werkelijkheid zien worden.

Image by: Nike

Nike Air Max Day 2019

Dinsdag 26 maart is het zo ver, dan vindt de jaarlijkse Nike Air Max Day weer plaats. Rondom deze dag zullen er veel vette releases droppen om het succes van de Air Max modellen te vieren. Nike houdt zich echter nog behoorlijk stil rondom de Air Max Day. Dit zorgt voor veel geruchten op het gebied van aankomende releases. Zo is al een tijdje geleden de ‘Have A Nike Day’ collectie bekend gemaakt. Velen verwachten dat de sneakers uit deze collectie zullen releasen op en rondom de Nike Air Max Day, maar zekerheid wordt helaas nog niet geboden vanuit Nike. Ditzelfde geldt voor een eventuele release van één van de winnende ontwerpen van de Nike On Air Contest, namelijk de Nike Air Max 97 “Neon Seoul”. Hiervan zijn nu namelijk wel originele Nike foto’s te vinden, maar verder is er nog weinig duidelijkheid.

Image by: Nike

Nike Air Max Day 2019 blijft voorlopig nog even een verrassing op het gebied van aankomende releases. Zodra er meer bekend wordt, laten wij jullie dat zo snel mogelijk weten. Houd Sneakerjagers dus vooral in de gaten voor de laatste updates!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Previous ArticleNext Article

Een nieuwe colorway op de GEL-LYTE III OG van Asics Sportstyle dropt al in april 2020 2

Het Japanse merk Asics is weer terug met een heerlijk nieuw sneakertje hoor! De Sportstyle Gel-Lyte lll OG komt in een nieuwe colorway genaamd ‘Kobe Beef’. Je moet alleen eventjes geduld hebben, ze zijn pas verkrijgbaar vanaf 5 april 2020. Nog heel even wachten dus!

Het ontstaan van Asics

In 1949 begon het allemaal, nadat Kihachiro Onitsuka terug kwam van de oorlog. Kihachiro was een man die heel veel gaf om gezondheid, sporten was daarom natuurlijk heel belangrijk voor hem. Hij vond dat je met sporten een beter mens zou worden en dat het je ook profijt geeft in de toekomst. Zijn eerste uitgebrachte schoen was een basketbalschoen, die heeft hij de ‘OK Basketball’ genoemd. De Japanner had het bedrijf eerst vernoemd naar hem zelf, ‘Onitsuka Tiger’. Dit heeft geduurd tot 1977, toen heeft hij het bedrijf de naam Asics gegeven. Elk letter van het merknaam heeft een betekenis, Anima Sana In Corpore Sano wat vertaald naar het Nederlands ‘een gezonde ziel in een gezond lichaam’.

ASICS SportStyle GEL-LYTE III OG “Kobe Beef” | 1191A347-700

De Gel-Lyte lll bestaat nu 30 jaar. Het zijn hardloopschoenen die bij zijn klassieke look blijven, die in 1990 zijn ontworpen. Wat een echt kenmerk is aan de Asics, is dat ze een gespleten tong hebben. Dit zie je ook zeer zeker terug in de ‘Kobe Beef’. Het bovenwerk is van leer, die een roze kleur heeft die mooi neutraal is. Natuurlijk zit er in de hiel de kenmerkende demping voor de comfort die je gewend bent van Asics. Op de zijkant staan tekens.

Release info

Het duurt niet heel lang meer voordat de Asics Sportstyle Gel Lyte lll OG uitkomen in de ‘Kobe Beef’ versie. Vanaf 5 april 2020 zijn ze verkrijgbaar. Dus zet het in je agenda want deze heerlijke sneakers wil je niet missen. Op de hoogte blijven van andere of meerdere sneakers? Neem een kijkje op onze releasekalender.


ASICS Gel-Lyte III OG 'Kobe Beef'

zondag 5 april 2020

Naar alle aanbieders
Asics Sportstyle Kobe Beef
Asics Sportstyle Kobe Beef
Image by 43einhalb

Nike Air Max 90 ‘Time Warp’ designed by Sneakerjagers 34

Nike heeft half februari bekend gemaakt dat er voor de jarige Air Max 90 nieuwe ‘Nike By You’ opties beschikbaar zullen komen.

Met deze nieuwe opties op de tijdloze Air Max 90 krijg je de beschikking over een Nike By You kleurenpalet, geïnspireerd op jaren 90-prints en op de crinkle-nylon kleding uit de Nike Archives.

Team Sneakerjagers was hier al een tijdje van op de hoogte en werkte op uitnodiging van Nike -in het diepste geheim- als één van de eersten aan een ontwerp voor de nieuwe Nike Air Max 90 Premium By You ‘Time Warp’.
Afgelopen week ontvingen wij na een paar weekjes wachten het eindresultaat. Uiteraard willen wij dit avontuur graag met je delen!

Nike Air Max 90 'Time Warp'

Nike Air Max 90 By You ‘Time Warp’

Afgelopen januari kregen wij van Nike de gelegenheid om alvast aan de slag te gaan met de nieuwe AM90 opties of zoals Nike deze benoemt: De Nike Air Max 90 Premium By You ‘Time Warp’ opties. De opties zijn geïnspireerd op jaren-90 prints die we vast allemaal wel herkennen door de felle kleuren en abstracte prints en de crinkle-nylon jasjes van Nike uit die tijd.

Voor de iets ouderen onder ons: We herinneren ons vast allemaal nog wel de Nike Windbreaker trainingspakken met de Air Max-jes eronder.

Naast deze ‘nostalgische’ opties zijn er ook diverse materiaal- en kleurkeuzes te maken zoals gespikkelde middenzolen of doorzichtige 90’er jaren printzolen, felle neon kleuren en is er een Air Max-logo beschikbaar; alles om deze AM 90s te personaliseren.

Nike Air Max 90 'Time Warp'

Nike Air Max 90 'Time Warp'

Het ontwerp

Voor dit ontwerp hebben wij ons laten inspireren door de Air Max 90 OG colorway; de ‘Infrared’. Dit is voor ons namelijk dé colorway die de Air Max 90 tot een icoon hebben gemaakt. Helaas is de ‘Infrared’ kleur niet beschikbaar, maar wel de ‘Laser Crimson’ die niet veel onderdoet aan de OG kleur. Deze ‘Laser Crimson’ kleur hebben we gebruikt op de kenmerkende Air Max 90 details zoals de midzool wedge, de eyestay en de heel patch om zo de OG look te creëren.

Daarnaast hebben we voor de mudguard en zijkant overlays gekozen voor het zwart/witte Nike Logo Mash up-print die wat ons betreft oude tijden doet herleven. Het materiaal op de upper is van poly woven in combinatie met een zwart leren overlay op de tong. Om de sneaker toch een eigentijdse look te geven hebben we als finishing touch gekozen voor een transparante outzool met de Nike Logo Mash up-print erin verwerkt.

Nike Air Max 90 'Time Warp'


‘REMAKE YOUR OWN

TIMELESS AIR MAX 90′

Creëer je eigen Air Max 90 By You ‘Time Warp’

Hebben wij jou weten te inspireren om zelf aan de slag te gaan met de Nike By You configurator op de Air Max 90, zorg dan dat je op maandag 24 februari om 18:00 uur klaar zit achter je PC/laptop, tablet of mobiel. Dan zijn namelijk de AM90 ‘Time Warp’ opties beschikbaar.

TIP! Wees er wel snel bij want bij eerdere nieuwe Nike By You releases waren de populairste opties binnen no-time uitverkocht. Daarnaast moet je nog wel even geduld hebben om ze uiteindelijk te rocken. Gemiddeld duurt het 4 weken voordat je de Nike By You sneaker ontvangt.

Images by Sneakerjagers
Photography: Nikki van Toorn
Model: Jaro.b

Hottest Sneaker Releases 🔥 Week 9 7

Sneaker Releases week 9

Deze week zijn er weer verschillende Hottest Sneaker Releases, maar er steken er twee met kop en schouders bovenuit. Natuurlijlk hebben we het over de Travis Scott X Nike SB Dunk en de Air Jordan 1 High ‘Pine Green’. Naast deze twee zijn er meerdere releases in de Hottest Sneaker Releases van week 9!

Zoals we de laatste tijd wel gewent zijn geraakt is het meteen op de maandag al feest! Dit keer komt Nike dan ook met de nieuwe By You opties voor de Air Max 90 Re-Craft. En laten wij hier net al een paartje van hebben mogen ontwerpen en ontvangen! Meer info volgt snel, heel snel! *hint* Maar natuurlijk gaat veel aandacht uit naar de Travis Scott Dunk, check in deze blog alle raffles! Een andere hyped sneaker deze week is de Air Jordan 1 ‘Pine Green’. Deze sneaker heeft al lange tijd de meeste upvotes van de gehele releasekalender!

Zoals je gewend bent vind je hieronder de Hottest Sneaker Releases van week 9! En voor meer release check je natuurlijk de releasekalender.


Nike Air Max 90 Premium By You

maandag 24 februari 2020

Naar alle aanbieders
Nike Air Max 90 Premium By You

adidas 4D Run 1.0 'Signal Coral'

donderdag 27 februari 2020

Naar alle aanbieders
adidas 4D Run 1.0 'Signal Coral'

Midnight Studios x Converse Pro Leather Mid 'Egret'

donderdag 27 februari 2020

Naar alle aanbieders
Midnight Studios x Converse Pro Leather Mid 'Egret'

Stella McCartney X adidas AlphaEdge 4D 'Core Black'

donderdag 27 februari 2020

Naar alle aanbieders
Sneaker Releases week 9

Nike Air Fear of God 1 'String'

vrijdag 28 februari 2020

Naar alle aanbieders
Nike Air Fear of God 1 'String'

Kiko Kostadinov X ASICS Gel-Kiril 'Black'

vrijdag 28 februari 2020

Naar alle aanbieders
Sneaker Releases week 9

Air Jordan 1 Retro High 'Pine Green'

zaterdag 29 februari 2020

Naar alle aanbieders
Air Jordan 1 Retro High 'Pine Green'

Travis Scott x Nike SB Dunk Low

zaterdag 29 februari 2020

Naar alle aanbieders

Voor alle raffles check dit bericht!

Travis Scott x Nike SB Dunk Low

Nike Air Max 90 Bubble Pack

zaterdag 29 februari 2020

Naar alle aanbieders
Sneaker Releases week 9