Nu verkrijgbaar: Nike Air Max 1 Premium Animal ‘Snake’ 847

Na het overweldigende succes van de Nike Air Max 1 ‘Leopard’ komt Nike met een nieuwe ‘Animal’ georiënteerde sneaker, namelijk de Nike Air Max 1 Premium Animal ‘Snake’.

Wat direct opvalt aan de Nike Air Max 1 Premium Animal zijn de gekleurde ‘Snake’ details die gebruikt zijn voor de Swoosh en overlays. Zo gaat de buitenste Swoosh gekleed in een roze gekleurde slangenprint en het binnenste in het groen. De hiel is bekleed met een rood gekleurde slangenprint. Verder heeft de toebox overlay een snake print gekleurd in het geel. De sneaker heeft voor de rest een witte basis als upper met een witte midsole en outsole.

De Nike Air Max 1 Premium Animal ‘Snake’ BV1977-100 is één van de 3 uit de Nike Animal ‘Snake’ pack. Naast deze Air Max 1 verschijnt deze Animal ‘Snake’ colorway namelijk ook op de Nike Air Force 1 en de Nike Air Max 98.

De Nike Air Max 1 en de Nike Air Force 1 zijn nu exclusief voor Nike members verkrijgbaar. Een exacte releasedatum voor de Nike Air Max 98 is er nog niet, maar houd vooral de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Nike Air Max 1 Premium Animal
Nike Air Max 1 Premium Animal
Nike Air Max 1 Premium Animal
Nike Air Max 1 Premium Animal
Nike Air Max 1 Premium Animal
Previous ArticleNext Article

De Nike Dunk ‘Viotech’ krijgt weer een retro release 5

De Nike Dunk ‘Viotech’ zal dit jaar wéér een nieuwe retro release krijgen, waarschijnlijk dan! De kleurrijke sneaker wordt in de herfst van 2019 al verwacht.

De ‘Viotech’ Dunk is een zeer kleurrijke sneaker die voor het eerst in 2002 uit is gekomen als een co.jp release. Dit project richtte zich op releases die exclusief waren voor Japan. Een bekend voorbeeld is de originele Air Max 1 ‘Curry’. Een kleine 11 jaar later werd de Nike Dunk ‘Viotech’ opnieuw uit gebracht. In de kleur tinten zaten wel degelijk verschillen, maar ook deze Dunk was weer lekker druk met kleuren. De 2013 uitvoering is via StockX op te pikken voor een bedrag van kleine €300,- maar is wel aan de stijgende kant. De originele Dunk is daarentegen een tikkie duurder, en tikt bijna de €1000,- aan. Een stijging in de prijs is vooral te danken aan het feit dat zowel Travis Scott als Virgil Abloh de sneakers regelmatig aan hebben. Hierdoor is de iconische sneaker weer terug in de spotlight.

Maar ook zal er een Nike Air Max 90 uitkomen in dezelfde colorblocking en materiaal keuze. Komt de Dunk ook in deze kleuren dan wordt het toch echt een andere colorway en zal het eerder een ‘Viotech 2.0′ release worden. De eerste berichten spreken over een release ergens in de herfst periode van 2019. Op dit moment is er nog niks bevestigd en moeten we het doen met foto’s van de 2012 release.


Nike Dunk 'Viotech'
Nike Dunk 'Viotech'
Nike Dunk 'Viotech'
Nike Dunk 'Viotech'
Afbeeldingen: Mita Sneaker

Zoeken in de Sneakerjagers Release App! 38

De Sneakerjagers Release App staat natuurlijk al een tijdje online. Met de Release App blijf je op de hoogte van alle nieuwe en recente releases en zal je geen enkele release meer missen. Toch blijven we nieuwe functies toevoegen aan de Release App. Vanaf nu kan je namelijk zoeken in de App!

Met deze nieuwe functie in de Sneakerjagers Release App kan je gemakkelijk jouw sneaker vinden die je zoekt. Dit kan natuurlijk ook bij de aankomende releases. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar de aankomende Jordan 1 releases? Vul gewoon ‘Jordan 1′ in bij de zoekbalk bovenaan het scherm en je ziet gelijk welke Jordan 1’s in de toekomst zullen releasen. Natuurlijk kan je aangeven, door op de groene ‘herinner me’ te drukken, dat een push notificatie wilt krijgen. Hierdoor zal je geen release meer missen

Daarnaast kan je zoeken in onze gigantische database van sneakers. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een Air Max 1, maar weet je nog niet welke versie of welke kleur. Dan kan je gemakkelijk ‘Air Max 1′ invullen in de zoekbalk boven aan het scherm. Hier zie je een gigantisch overzicht van alle Air Max 1’s die beschikbaar zijn. Heb je er één gevonden? Dan kan je natuurlijk gemakkelijk vinden bij welke winkels de sneaker beschikbaar is.

Ben je benieuwd naar de nieuwe functies in de App? De App is nu verkrijgbaar in de Apple App Store en in de Goole Play Store.


Nike Cortez Shoe Dog Pack heeft een releasedatum 31

Het nieuwe Nike Cortez Shoe Dog Pack is een eerbetoon aan de oprichters Phil Knight & Bill Bouwerman en de begin jaren van Nike. In het Cortez Shoe Dog Pack komen drie verschillende uitvoeringen die allemaal een eigen verhaal vertellen.

Shoe Dog

De naam Shoe Dog komt natuurlijk van de autobiografie van Phil Knight waarin hij vertelt over de beginjaren van het Amerikaanse sportmerk. Van hoe Phil Knight begon met het importeren van Japanse hardloopschoenen naar Amerika tot de eerste successen van Nike. De Cortez kan natuurlijk niet vergeten worden in het succes van Nike.

De Nike Cortez kwam voor het eerst uit in 1972. Dit was de eerste sneaker die Nike ooit op de markt heeft gebracht. Tot de dag van vandaag is de sneaker nog even populair. Het Nike Cortez Shoe Dog Pack brengt je terug naar de beginjaren van Nike. Dit doen ze in drie verschillende designs.

Nike Cortez ’72 S.D.

De eerste van de drie is een eerbetoon aan de ontwerper van de Swoosh. De sneaker beschikt over een rode Swoosh die er iets anders uit ziet dan normaal. Dit komt omdat hij gepasseerd is op het allereerste ontwerp van het logo. Aan de binnenkant van de sneaker zit een witte Swoosh. Net als de andere twee sneakers beschikt deze over een blauw met witte midsole.

Nike Cortez Shoe Dog
Nike Cortez Shoe Dog

Nike Cortez ’72 S.D. ‘Dimension Six’

De tweede Cortez uit het pack is geïnspireerd op een naam voor het sportmerk die het uiteindelijk niet gehaald heeft. Phil Knight stond namelijk op het punt om zijn merk Dimension Six te noemen. De sneaker beschikt over een wit bovenwerk met een blauwe baan aan de zijkant van de sneaker. Op deze baan staat in het rood het logo van Dimension Six. Daarnaast beschikt de sneaker, net als de andere twee, over een witte midsole met een blauwe baan.

Nike Cortez Shoe Dog
Nike Cortez Shoe Dog
Nike Cortez Shoe Dog

Nike Cortez ’72 S.D. ‘Peregrine’

De laatste sneaker van de drie is geïnspireerd op een andere mogelijke naam voor het merk. Namelijk Peregrine Falcon. Net als Dimension Six haalde Peregrine Falcon de eindstreep niet. Op het bovenwerk van de sneaker is het rode valk logo kenmerkend. Op dit logo staat in het goud de tekst ‘Falcon’. Net als de andere drie sneakers beschikt de sneaker over een wit bovenwerk van premium leather.

Het gehele pack lijkt te releasen op woensdag 24 juli via Nike. De prijs van de sneakers zal €120,- zijn. Laat ons weten welke van de drie jij het mooist vindt!


Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox