Het verhaal achter de Air Jordan 6 “Infrared” 89

De legendarische Air Jordan 6 “Infrared” zal op zaterdag 16 februari uitkomen. Naast dat de looks van de sneakers prachtig zijn, is het verhaal achter de sneaker is misschien nog wel mooier.

Het design

De Air Jordan 6 is ontworpen door de wel bekende Nike designer Thinker Hatfield. Na de Air Jordan 3, 4 en 5 was dit de vierde sneaker die Hatfield voor Michael Jordan ontwierp. Wat opvalt is dat Hatfield niet alleen nadacht over de looks van de sneaker maar ook zeker de functionaliteit. Een van de meest functionele aspecten van de sneaker is het rubberen bovenstuk van de tong. Hierdoor was de Jordan 6 gemakkelijk en snel aan te krijgen. Ditzelfde geld voor de heel tab achter op de sneaker. Hatfield vond zijn inspiratie voor deze heel tab bij de spoiler van een Porsche.

Ook de kleuren op het bovenwerk zijn niet zonder na te denken op de sneaker geplaatst. Zo is er bewijsmateriaal dat de verschillende kleuren op de upper een abstracter versie zijn van het nummer 23, Jordans nummer in die tijd bij de Chicago Bulls.

Niet alles op de Air Jordan 6 was helemaal nieuw. Zo was de zichtbare Air unit natuurlijk ook al aanwezig op de Air Jordan 3, 4 en 5. Ook de lace lock, die al eerder aanwezig was op de Air Jordan 5, zit op de Air Jordan 6.

De kleuren van de Air Jordan 6 zijn natuurlijk speciaal gekozen voor het tenue van de Chicago Bulls. In die tijd was het essentieel dat de kleuren van de sneakers passen bij het tenue van het team waar je speelt.

1990-1991 seizoen

De Air Jordan 6 werd gedragen door Michael Jordan in het seizoen 1990-1991. Dit seizoen was legendarisch. Michael Jordan begon dat jaar aan zijn zevende seizoen bij de Chicago Bulls. Na 3 jaar te stuiten op de Detroit Pistons van Isiah Thomas in de Conference Semi Finals en Conference Finals van de Playoffs begon Michael aan zijn zevende seizoen in de NBA. In het reguliere seizoen hadden de Chicago Bulls een record van 61 win partijen en 21 verlies partijen. Dat was genoeg om eerste te eindigen in de Eastern Conference en daarmee voordeel te behalen tijdens de NBA Playoffs.

Michael Jordan had dat reguliere seizoen een gemiddelde van 31.5 punten en was daarmee de beste in de NBA. Daarnaast had Jordan een gemiddelde van 6 rebounds, 5.5 assists, 2.7 steals en 1 block per wedstrijd. Hiermee werd Michael Jordan de ’91 Most Valuable Player, kwam hij in het First Team All-NBA, First Team All-Defensive en mocht hij voor de zesde keer meedoen met de NBA All-Star Game.

1991 Playoffs

In de NBA Playoffs werd het pas echt leuk. In de eerste rond van de Playoffs moest Michael Jordan en de Chicago Bulls het opnemen tegen de New York Knicks. Met de Jordan 6 “Infrared” aan zijn voeten wist hij een geweldige dunk de te maken over New York Knicks ster Partick Ewing. De Chicago Bulls wonnen de series met 3-0.

In de tweede ronde van de Playoffs namen de Chicago Bulls het op tegen de Philadelphia 76’ers. Na 4 wedstrijden stonden de Chicago Bulls met 3-1 voor. Nog één overwinning was nodig om door te gaan naar de volgende ronde. En dat gebeurde. Michael Jordan scoorde in Game 5 38 punten en hielp daarmee de Bulls naar een 100-95 overwinning op de Philadelphia 76’ers.

Image by Manny Milan via Getty Images

In de Conference Finals moesten de Chicago Bulls het opnemen tegen de Detroit Pistons. Na de vorige drie jaren telkens eruit gegooid te worden door de Pistons was het tijd voor revanche. De Detroit verloren met 4-0 en konden zelfs met erg grof spel Michael Jordan niet stoppen.


In de NBA Finals speelde de Chicago Bulls tegen de Los Angeles Lakers. Los Angeles won de eerste wedstrijd, maar de volgende vier wedstrijden zouden gewonnen worden door Chicago Bulls met Michael Jordan. Ondanks dat Magic Johnson 20 assist gaf voor de LA Lakers, kon hij Michael Jordan niet stoppen. De Chicago Bulls wonnen de Finals met 4-1 en Michael Jordan won daarmee zijn eerste NBA titel en werd Finals Most Valuable Player. En dat allemaal in de Air Jordan 6.

Photo by Andrew D. Bernstein/NBAE via Getty Images

Photo by Ken Levine via Getty Images

Release 2019

De Air Jordan 6 “Infrared” kwam al een keer terug in 2000. Nu 19 jaar later zal hij weer uitkomen. Op zaterdag 16 februari zal hij release bij verschillende retailers en Nike voor €200.

Air Jordan 6 “Infrared”

Releasedatum: 16 februari 2019
Prijs: €200,-
Colorway: Black/Infrared
Stylecode: 384664-060
Check hier de storelist >>

Air Jordan 6 "Infrared"
Air Jordan 6 "Infrared"
Air Jordan 6 "Infrared"
Air Jordan 6 "Infrared"
Air Jordan 6 "Infrared"
Images by sivasdescalzo

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Previous ArticleNext Article

Kixfix // Nike SB Dunk Low Clark Kent 112 Unboxing, Review & on Feet 3

Vandaag heb ik weer een unboxing video voor jullie met 2 paartjes. Eén is een verassing en het andere paar is de super vibrant DJ Clark Kent 112 SB Dunk Low. Een gruwelijk paar naar mijn mening! Check de video, kom erachter hoe ik aan deze kicks ben gekomen en laat mij weten wat je ervan vindt!

Iedere week, op maandag om 17:00 uur, zal er een nieuwe video verschijnen op de pagina van Sneakerjagers, stay tuned! Klik hier om naar mijn youtube kanaal te gaan.


Nike SB Dunk Low Clark Kent 112

Prijs: €155,-
Colorway: metallic silver/lack-volt
Stylecode: 504750-017Mallet Spring/Summer ’19 collectie 9

De Spring/Summer ’19 collectie van Mallet stroomt langzamerhand de winkels binnen. 21 februari komen er weer sneakers van Mallet uit.

In 2015 werd het merk Mallet door Tommy Mallet opgericht. Tommy Mallet is een enthousiaste sneaker collector. Hij had het idee om unieke sneakers op de markt te brengen en kreeg dit idee maar niet uit zijn hoofd. Binnen 24 maanden was het merk Mallet een feit. Tegenwoordig zijn de sneakers niet uit de winkels weg te denken.

Mallet komt met een aantal verschillende colorways voor de 4 toffe sneaker modellen. Scroll snel naar beneden voor foto’s informatie per sneaker model.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Mallet BTLR Hiker Khaki/Navy/Black/Stone Suède

Colorways: Khaki, Navy, Black, Stone
Stylecodes: TE1017KHKS-5, TE1017NVYS-5, TE1017BLKS-5, TE1017STN-5

De BTLR Hiker Khaki Suède sneaker is gemaakt van het beste suède dat er is, handgemaakt leer en scuba dat op een comfortabele manier is toegevoegd op de kenmerkende Italiaanse zool. Ook de andere colorways zijn van hetzelfde materiaal gemaakt.

Mallet Spring Summer
Mallet Spring Summer
Mallet Spring Summer
Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Hiker Burgandy

Colorway: Burgandy
Stylecode: TE1017BURG-5

Het kleurgebruik bij de Hiker Burgandy maakt de schoen af. De kleuring matched perfect met het suède. Deze schoen is een mix van hoge kwaliteit suède en leer dat handgemaakt is op de kenmerkende Italiaanse zool.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Hiker White Gum

Colorway: White
Stylecode: TE1017WHTG-5

Deze colorway van de BLTR Hiker is gemaakt van hoge kwaliteit mesh, scuba en elastiek. Mesh is een lichtgeweven stof die heel luchtdoorlatend is.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Hiker Camo Ink

Colorway: Black
Stylecode: TE1017CAMINK-5

Deze uitvoering van de Hiker is gemaakt van gecamoufleerd premium leer en scuba gemaakt op de kenmerkende Italiaanse zool.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Hiker Stealth

Colorway: Black
Stylecode: TE1017STLTH-5

De Stealth uitvoering is van handgemaakt leer en premium scuba gemaakt op de kenmerkende Italiaanse zool.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Elast Navy Suède

Colorway: Navy
Stylecode: TE1016NVYS-5

De BTLR Elat Navy Suède sneaker is gemaakt van het beste suède dat er is, handgemaakt leer en scuba dat op een comfortabele manier is toegevoegd op de kenmerkende Italiaanse zool.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Elast Burgandy

Colorway: Burgandy
Stylecode: TE1016BURG-5

De Elast Burgandy heeft een sportieve look door de band die over de sneaker heen loopt. Deze schoen is een mix van hoge kwaliteit suède en leer dat handgemaakt is op de kenmerkende Italiaanse zool.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Elast Stone

Colorway: Stone
Stylecode: TE1016STN-5

Deze sneaker is gemaakt van handgemaakt leer, suède en het beste scuba dat er is. Dit alles is gemaakt op de kenmerkende Italiaanse zool.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Elast Camo Ink

Colorway: Black
Stylecode: TE1016CAMINK-10

De Elast Camo Ink is gemaakt van gecamoufleerd premium leer en scuba gemaakt.

Mallet Spring Summer

Mallet Archway 1.0 Navy

Colorway: Navy
Stylecode: TE1033NVY-5

Mallet heeft voor de Archway 1.0 een herontwerp gemaakt op de BTLR-zool van premium suède. Dit ontwerp is geïnspireerd door het Noord-Londen district, vandaar ook de naam.

Mallet Spring Summer

Mallet Archway 1.0 Stealth

Colorway: Black
Stylecode: TE1033STLTH-5

Dit is hetzelfde model als de Archway 1.0 Navy, maar deze schoen heeft een andere colorway en is van ander materiaal gemaakt. Deze colorway is gemaakt van handgemaakt leer en hoge kwaliteit scuba.

Mallet Spring Summer

Mallet Archway 1.0 Stone

Colorway: Stone
Stylecode: TE1033STN-5

Deze sneaker behoort tot de nieuwe Archway 1.0. Om deze sneaker te maken werden weer andere materialen gebruikt dan voor de voorgaande twee. Voor deze sneaker werdt gebruik gemaakt van handgemaakt leer, suède en premium scuba.

Mallet Spring Summer

Mallet Archway 1.0 White Gum

Colorway: White
Stylecode: TE1033WHTG-5

Dit is de vierde en laatste colorway van de Archway 1.0 collectie. Anders dan de andere sneakers, is dit de enige sneaker die van handgemaakt leer is gemaakt.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Diver Navy Suède

Colorway: Navy
Stylecode: TE1018NVYS-5

De Diver Navy Suède is gemaakt van van premium suède, handgemaakt leer en van scuba.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Diver Burgandy

Colorway: Burgandy
Stylecode: TE1018BURG-5

De BTLR Diver Burgandy is een mooie sneaker gemaakt van hoge kwaliteit suède en leer dat handgemaakt is op de herkenbare zool.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Diver Stone

Colorway: Stone
Stylecode: E1018STN-5

Dit is de BTLR Diver Stone en deze schoen is gemaakt van handgemaakt leer, suède en premium scuba.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Diver Camo Ink

Colorway: Black
Stylecode: TE1018CAMINK-5

De BTLR Diver Camo Ink is gemaakt van gecamoufleerd premium leer en scuba gemaakt. Achterop deze sneaker zit een zwarte glansende hielclip en de zool is voor de helft wit en de andere helft zwart.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Diver Stealth

Colorway: Black
Stylecode: TE1018STLTH-5

Gemaakt van handgemaakt leer en premium scuba is dit een stoere sneaker. Deze sneaker is helemaal zwart. De hielclip is glanzend zwart.

Mallet Spring Summer
Afbeeldingen: Mallet

De Air Jordan 6 krijgt een Girls Only colorway 8

Het ziet ernaar uit dat 2019 een druk jaar gaat worden voor de Air Jordan’s. Na het succes van de Infra Red colorway van de Air Jordan 6, het eerste model waarin Jordan een kampioenschap behaalde, is het nu de beurt aan een volledig girls only colorway.

Een aantal weken geleden werd de Air Jordan 1 ‘Paint Strokes’ uitgebracht voor kinderen. Deze colorway heeft heel veel weg van deze nieuwe colorway, waarin kleuren zoals felroze, teal en licht groen worden gebruikt. 

De details die werden gebruikt in de Paint stroke colorway zien we echter wel terugkomen in deze colorway. Zo zien we dat het bovenwerk volledig gemaakt is van een natuurlijk leer. De lederen texturen zijn goed zichtbaar. Dit geeft de sneakers al direct een premium look. Een opvallend detail op deze sneaker is het gebruik van canvas. Op de sidepannels van de upper zien we dat er gebruik is gemaakt van canvas waarop fel roze, licht groen en navy blauwe kleuren gebruikt zijn. Dit geeft de sneaker die extra ‘Girls Only’ look.

Om de sneakers nog wat extra toffe details te geven zijn sommige gedeeltes van de outsole translucent gemaakt. Deze delen lopen ook gedeeltelijk over op de midsole, waardoor de sneakers een dynamisch effect krijgen. Als finishing touch hebben de sneakers hier en daar navy kleurige edges. Ook zien we nog kleine roze details, zoals Jordan branding en de lining.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox. 


girls only