Het verhaal achter de Air Jordan 6 “Infrared” 234

De legendarische Air Jordan 6 “Infrared” zal op zaterdag 16 februari uitkomen. Naast dat de looks van de sneakers prachtig zijn, is het verhaal achter de sneaker is misschien nog wel mooier.

Het design

De Air Jordan 6 is ontworpen door de wel bekende Nike designer Thinker Hatfield. Na de Air Jordan 3, 4 en 5 was dit de vierde sneaker die Hatfield voor Michael Jordan ontwierp. Wat opvalt is dat Hatfield niet alleen nadacht over de looks van de sneaker maar ook zeker de functionaliteit. Een van de meest functionele aspecten van de sneaker is het rubberen bovenstuk van de tong. Hierdoor was de Jordan 6 gemakkelijk en snel aan te krijgen. Ditzelfde geld voor de heel tab achter op de sneaker. Hatfield vond zijn inspiratie voor deze heel tab bij de spoiler van een Porsche.

Ook de kleuren op het bovenwerk zijn niet zonder na te denken op de sneaker geplaatst. Zo is er bewijsmateriaal dat de verschillende kleuren op de upper een abstracter versie zijn van het nummer 23, Jordans nummer in die tijd bij de Chicago Bulls.

Niet alles op de Air Jordan 6 was helemaal nieuw. Zo was de zichtbare Air unit natuurlijk ook al aanwezig op de Air Jordan 3, 4 en 5. Ook de lace lock, die al eerder aanwezig was op de Air Jordan 5, zit op de Air Jordan 6.

De kleuren van de Air Jordan 6 zijn natuurlijk speciaal gekozen voor het tenue van de Chicago Bulls. In die tijd was het essentieel dat de kleuren van de sneakers passen bij het tenue van het team waar je speelt.

1990-1991 seizoen

De Air Jordan 6 werd gedragen door Michael Jordan in het seizoen 1990-1991. Dit seizoen was legendarisch. Michael Jordan begon dat jaar aan zijn zevende seizoen bij de Chicago Bulls. Na 3 jaar te stuiten op de Detroit Pistons van Isiah Thomas in de Conference Semi Finals en Conference Finals van de Playoffs begon Michael aan zijn zevende seizoen in de NBA. In het reguliere seizoen hadden de Chicago Bulls een record van 61 win partijen en 21 verlies partijen. Dat was genoeg om eerste te eindigen in de Eastern Conference en daarmee voordeel te behalen tijdens de NBA Playoffs.

Michael Jordan had dat reguliere seizoen een gemiddelde van 31.5 punten en was daarmee de beste in de NBA. Daarnaast had Jordan een gemiddelde van 6 rebounds, 5.5 assists, 2.7 steals en 1 block per wedstrijd. Hiermee werd Michael Jordan de ’91 Most Valuable Player, kwam hij in het First Team All-NBA, First Team All-Defensive en mocht hij voor de zesde keer meedoen met de NBA All-Star Game.

1991 Playoffs

In de NBA Playoffs werd het pas echt leuk. In de eerste rond van de Playoffs moest Michael Jordan en de Chicago Bulls het opnemen tegen de New York Knicks. Met de Jordan 6 “Infrared” aan zijn voeten wist hij een geweldige dunk de te maken over New York Knicks ster Partick Ewing. De Chicago Bulls wonnen de series met 3-0.

In de tweede ronde van de Playoffs namen de Chicago Bulls het op tegen de Philadelphia 76’ers. Na 4 wedstrijden stonden de Chicago Bulls met 3-1 voor. Nog één overwinning was nodig om door te gaan naar de volgende ronde. En dat gebeurde. Michael Jordan scoorde in Game 5 38 punten en hielp daarmee de Bulls naar een 100-95 overwinning op de Philadelphia 76’ers.

Image by Manny Milan via Getty Images

In de Conference Finals moesten de Chicago Bulls het opnemen tegen de Detroit Pistons. Na de vorige drie jaren telkens eruit gegooid te worden door de Pistons was het tijd voor revanche. De Detroit verloren met 4-0 en konden zelfs met erg grof spel Michael Jordan niet stoppen.


In de NBA Finals speelde de Chicago Bulls tegen de Los Angeles Lakers. Los Angeles won de eerste wedstrijd, maar de volgende vier wedstrijden zouden gewonnen worden door Chicago Bulls met Michael Jordan. Ondanks dat Magic Johnson 20 assist gaf voor de LA Lakers, kon hij Michael Jordan niet stoppen. De Chicago Bulls wonnen de Finals met 4-1 en Michael Jordan won daarmee zijn eerste NBA titel en werd Finals Most Valuable Player. En dat allemaal in de Air Jordan 6.

Photo by Andrew D. Bernstein/NBAE via Getty Images

Photo by Ken Levine via Getty Images

Release 2019

De Air Jordan 6 “Infrared” kwam al een keer terug in 2000. Nu 19 jaar later zal hij weer uitkomen. Op zaterdag 16 februari zal hij release bij verschillende retailers en Nike voor €200.

Air Jordan 6 “Infrared”

Releasedatum: 16 februari 2019
Prijs: €200,-
Colorway: Black/Infrared
Stylecode: 384664-060
Check hier de storelist >>

Air Jordan 6 "Infrared"
Air Jordan 6 "Infrared"
Air Jordan 6 "Infrared"
Air Jordan 6 "Infrared"
Air Jordan 6 "Infrared"
Images by sivasdescalzo

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Previous ArticleNext Article

AMBUSH x Nike Air Max 180 7

De AMBUSH x Nike Air Max 180 is de eerste sneaker die Yoon Ahn, oprichter van AMBUSH, gaat uitbrengen samen met Nike. Yoon Ahn haar eerste Nike sneaker die zij kocht van haar eigen geld was de Air Max 180, daarom bevindt zich onder de upper van de sneaker een Air Max 180 midsole.

De details

De upper van de sneaker is extreem minimalistisch. De upper is gemaakt van textiel met in het midden een rits waardoor je makkelijk erin en eruit kan stappen. Vooraan de upper staat groot het Swoosh logo en aan de hiel van de sneaker zit een grote hiel tab die helemaal naar de onderkant loopt van de sneaker. Op deze hiel tab staat groot ‘NIKE’ en daaronder ‘Ambush’. De twee colorways die gaan uitkomen zijn zwart en crème wit.

De AMBUSH x Nike Air Max 180 komt zaterdag 27 april uit op Nike.com en vele andere Nike retailers. Check hieronder de foto’s en storelist van de sneaker en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen!


AMBUSH x Nike Air Max 180
AMBUSH x Nike Air Max 180

AMBUSH x Nike Air Max 180
AMBUSH x Nike Air Max 180

Nike geeft de Air Max 270 drie heerlijke ‘Floral’ colorways 6

De lente is in volle gang. Nog heel even en dan staat de zomer alweer voor de deur. Er komen ook steeds meer nieuwe colorways uit die perfect zijn voor deze seizoenen. Dit keer voegt Nike een heerlijke ‘Floral’ colorway toe aan de Air Max 270 en deze is nu al verkrijgbaar!

De details

De Air Max 270 krijgt niet één, niet twee, maar drie ‘Floral’ colorways! Het bloemen patroon wat op de colorways te vinden is, heeft Nike al een keer eerder gebruikt op de Nike Cortez. Als eerst kijken we naar de colorway met de vrolijke en felle kleuren. De Basis van de sneaker is clean wit met een paar zilveren details zoals de Swoosh aan de zijkant. Hierdoor springen de andere kleuren er perfect uit. op de hiel vind je een geel paneel wat direct goed opvalt. Deze gele kleur kan je ook terugvinden op de lussen waar de veters doorheen gaan. Het achterste deel van de midsole heeft het bloemenpatroon gekregen. In dit patroon vind je roze en oranje bloemen met af en toe een blauwe Swoosh. Direct onder dit bloemenpatroon bevindt zich de Air Unit in een fel roze kleur.

Nike Air Max 270 SE Floral Damesschoen

De tweede colorway is qua kleurgebruik veel rustiger dan de vorige. Hier vind je namelijk alleen maar de kleuren zwart en wit. Ook hier is de basis wit, maar hebben de zilveren details hier een zwarte kleur gekregen. Het paneel op de hiel is ook zwart gekleurd. Het bloemenpatroon bestaat bij deze colorway uit een zwarte ondergrond met daar overheen witte bloemen en Swooshes.

Nike Air Max 270 SE Floral Damesschoen

De laatste colorway die deze bloemen print krijgt is erg opvallend. Waar de vorige twee colorways een witte basis hadden, heeft deze sneaker dit juist zwart. De details zijn geel gekleurd en het paneel op de hak is gekleurd in University Red. De bloemen in het patroon zijn gekleurd in dezelfde kleur rood en zwart en zijn geplaatst op een gele achtergrond.

Nike Air Max 270 SE Floral Damesschoen

Deze Nike Air Max 270 ‘Floral’ colorways zijn op dit moment al verkrijgbaar bij Nike voor een prijs van €160,-. Wil jij lekkere frisse sneakers deze zomer? dan is de kleurrijke Air Max 270 echt wat voor jou. Wil je een frisse sneaker maar net wat rustiger qua kleurgebruik? ga dan voor de zwart/witte variant. Als je de aandacht wil trekken van voorbijgangers, dan is de laatste colorway perfect.


Release info: Nike x Fear of God 32

Deze zaterdag (27 april) komen er twee nieuwe sillhouetten uit van Fear of God x Nike. De twee nieuwe modellen die uit gaan komen zijn de Nike Air Fear of God Raid ‘Light Bone’ en Nike Air Fear of God Moc ‘Pure Platinum’.

Alle twee de Fear of God modellen hebben de midsole en outsole van de Nike Air Max 180. De Fear of God Raid ‘Light Bone’ is gebaseerd op de Nike Air raid, die ook twee grote straps had op de upper. Verder bevat de Raid minimalistische veters en het Swoosh logo in het zwart op de upper.

De Nike Fear of God Moc ‘Pure Platinum’ heeft een vrij ander model vergeleken met de Raid. De upper is bij dit model meer een sok met daar overheen een grote strap waarmee je de sneaker losser en strakker kan maken. Op deze strap staat in het klein het Swoosh logo. De upper van de Moc ‘Pure Platinum’ zit bovenop een Air Max 180 midsole.

Deze twee sneakers van Nike x Fear of God komen zaterdag 27 april uit voor €180,- en €170,-. Check hieronder de afbeeldingen en storelists! Wil jij geen één sneaker release missen? Houd dan onze releasekalender in de gaten!


Nike x Fear of God AT8087-001
Nike x Fear of God AT8087-001
Images by Solebox

Nike x Fear of God 	AT8086-001
Images by Solebox