Het verhaal achter de Air Jordan 6 “Infrared” 703

De legendarische Air Jordan 6 “Infrared” zal op zaterdag 16 februari uitkomen. Naast dat de looks van de sneakers prachtig zijn, is het verhaal achter de sneaker is misschien nog wel mooier.

Het design

De Air Jordan 6 is ontworpen door de wel bekende Nike designer Thinker Hatfield. Na de Air Jordan 3, 4 en 5 was dit de vierde sneaker die Hatfield voor Michael Jordan ontwierp. Wat opvalt is dat Hatfield niet alleen nadacht over de looks van de sneaker maar ook zeker de functionaliteit. Een van de meest functionele aspecten van de sneaker is het rubberen bovenstuk van de tong. Hierdoor was de Jordan 6 gemakkelijk en snel aan te krijgen. Ditzelfde geld voor de heel tab achter op de sneaker. Hatfield vond zijn inspiratie voor deze heel tab bij de spoiler van een Porsche.

Ook de kleuren op het bovenwerk zijn niet zonder na te denken op de sneaker geplaatst. Zo is er bewijsmateriaal dat de verschillende kleuren op de upper een abstracter versie zijn van het nummer 23, Jordans nummer in die tijd bij de Chicago Bulls.

Niet alles op de Air Jordan 6 was helemaal nieuw. Zo was de zichtbare Air unit natuurlijk ook al aanwezig op de Air Jordan 3, 4 en 5. Ook de lace lock, die al eerder aanwezig was op de Air Jordan 5, zit op de Air Jordan 6.

De kleuren van de Air Jordan 6 zijn natuurlijk speciaal gekozen voor het tenue van de Chicago Bulls. In die tijd was het essentieel dat de kleuren van de sneakers passen bij het tenue van het team waar je speelt.

1990-1991 seizoen

De Air Jordan 6 werd gedragen door Michael Jordan in het seizoen 1990-1991. Dit seizoen was legendarisch. Michael Jordan begon dat jaar aan zijn zevende seizoen bij de Chicago Bulls. Na 3 jaar te stuiten op de Detroit Pistons van Isiah Thomas in de Conference Semi Finals en Conference Finals van de Playoffs begon Michael aan zijn zevende seizoen in de NBA. In het reguliere seizoen hadden de Chicago Bulls een record van 61 win partijen en 21 verlies partijen. Dat was genoeg om eerste te eindigen in de Eastern Conference en daarmee voordeel te behalen tijdens de NBA Playoffs.

Michael Jordan had dat reguliere seizoen een gemiddelde van 31.5 punten en was daarmee de beste in de NBA. Daarnaast had Jordan een gemiddelde van 6 rebounds, 5.5 assists, 2.7 steals en 1 block per wedstrijd. Hiermee werd Michael Jordan de ’91 Most Valuable Player, kwam hij in het First Team All-NBA, First Team All-Defensive en mocht hij voor de zesde keer meedoen met de NBA All-Star Game.

1991 Playoffs

In de NBA Playoffs werd het pas echt leuk. In de eerste rond van de Playoffs moest Michael Jordan en de Chicago Bulls het opnemen tegen de New York Knicks. Met de Jordan 6 “Infrared” aan zijn voeten wist hij een geweldige dunk de te maken over New York Knicks ster Partick Ewing. De Chicago Bulls wonnen de series met 3-0.

In de tweede ronde van de Playoffs namen de Chicago Bulls het op tegen de Philadelphia 76’ers. Na 4 wedstrijden stonden de Chicago Bulls met 3-1 voor. Nog één overwinning was nodig om door te gaan naar de volgende ronde. En dat gebeurde. Michael Jordan scoorde in Game 5 38 punten en hielp daarmee de Bulls naar een 100-95 overwinning op de Philadelphia 76’ers.

Image by Manny Milan via Getty Images

In de Conference Finals moesten de Chicago Bulls het opnemen tegen de Detroit Pistons. Na de vorige drie jaren telkens eruit gegooid te worden door de Pistons was het tijd voor revanche. De Detroit verloren met 4-0 en konden zelfs met erg grof spel Michael Jordan niet stoppen.


In de NBA Finals speelde de Chicago Bulls tegen de Los Angeles Lakers. Los Angeles won de eerste wedstrijd, maar de volgende vier wedstrijden zouden gewonnen worden door Chicago Bulls met Michael Jordan. Ondanks dat Magic Johnson 20 assist gaf voor de LA Lakers, kon hij Michael Jordan niet stoppen. De Chicago Bulls wonnen de Finals met 4-1 en Michael Jordan won daarmee zijn eerste NBA titel en werd Finals Most Valuable Player. En dat allemaal in de Air Jordan 6.

Photo by Andrew D. Bernstein/NBAE via Getty Images

Photo by Ken Levine via Getty Images

Release 2019

De Air Jordan 6 “Infrared” kwam al een keer terug in 2000. Nu 19 jaar later zal hij weer uitkomen. Op zaterdag 16 februari zal hij release bij verschillende retailers en Nike voor €200.

Air Jordan 6 “Infrared”

Releasedatum: 16 februari 2019
Prijs: €200,-
Colorway: Black/Infrared
Stylecode: 384664-060
Check hier de storelist >>

Air Jordan 6 "Infrared"
Air Jordan 6 "Infrared"
Air Jordan 6 "Infrared"
Air Jordan 6 "Infrared"
Air Jordan 6 "Infrared"
Images by sivasdescalzo

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Previous ArticleNext Article

De Nike Air Max 98 ‘Neon Green’ komt eraan 10

De Nike Air Max 98 is door de jaren heen eigenlijk een beetje uitgegroeid tot de underdog van de jaren 90 Air Maxes. Het model verschijnt niet extreem vaak maar komt meestal wel in een klassieke jaren 90 look. Toch is het model al de basis geweest voor vele collabs, waaronder een met Supreme. Voor de volgende Nike Air Max 98 ‘Neon Green’ release heeft Nike besloten het model weer om te toveren tot een kleurenparadijs. Dit keer spelen Neon roze en Neon groen de hoofdrol.

De Nike Air Max 98 is in de jaren 90 ontworpen door Sergio Lozano, een ontwerper van Nike die ook de Air Max 95 heeft ontworpen. Al sinds de release van het model, alweer ruim 20 jaar geleden, is het model altijd belangrijk geweest voor Nike.

Voor deze volgende release speelt Nike in op de oorsprong van het model. Het is overigens ook een klassieke combinatie voor het model, felle kleuren met wat basiskleuren. Dit keer werkt Nike met Neon groen en Neon roze. In samenwerking met canvas en nubuck en de witte en zwarte basiskleuren krijgt het model een wat zomerse look. De kleuren sluiten echter ook perfect aan bij Pasen.

Het bovenwerk rust op een witte midsole met hierin dezelfde neongroene kleur als Air unit als die gebruikt is voor het bovenwerk. Onder de midsole zit een zwarte outsole met felroze details aan de zijkant en het midden.

Momenteel kunnen wij nog geen releasedatum van deze Nike Air Max 98 ‘Neon Green’ bevestigen. We verwachten echter wel dat Nike dit eerder vroeg dan laat zal aankondigen. Houdt daarom in de tussentijd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten voor het laatste nieuws en eventuele updates over deze colorway. 

Nike Air Max 98 'Neon Green'
Nike Air Max 98 'Neon Green'
Nike Air Max 98 'Neon Green'

Het ‘Tear-Away’ effect komt op de Nike Air Force 1 Low 36

Klik hierboven om dit artikel te beluisteren

De Nike Air Force 1 werd bijna 40 jaar geleden voor het eerst uitgebracht. Het model werd ontworpen door Bruce Kilgore en door de jaren heen is de Air Force 1 talloze keren veranderd en zijn er al meer dan 1800 colorways uitgekomen. Tegenwoordig zien we dat Nike een nieuwe ‘trend’ heeft gevonden, namelijk het ‘Tear-Away’ effect. Dit effect zijn eigenlijk twee materialen over elkaar heen. Door het bovenste materiaal open te snijden of open te scheuren wordt de onderste laag zichtbaar wat de sneaker extra dynamiek geeft. Voor deze volgende Nike Air Force 1 Low ‘Tear-away’ heeft Nike een klassieke triple white colorway gemaakt met hieronder verschillende felle kleuren. 

Vorig jaar zagen we al een toffe release van Nike in samenwerking met CLOT die twee Nike Air Force 1 Low ‘Tear-Away’ colorways uitbrachten. Ook dit jaar zet Nike deze trend voort. Dit keer zien we wel dat ze wat kleine details hebben toegevoegd.

De details

Zo zijn er hier en daar stippellijntjes getekend om de randen van een paneel. Dit zien we vooral bij de Swooshes en de heelpannels. Ook zien we kleine schaartjes en ‘Tear Here’ tabs. Deze details geven het ‘Tear-Away’ effect weg maar het geeft ook een toffe look aan het bovenwerk.

Onder de triple white upper zien we dat er felle kleuren tevoorschijn komen. Nike heeft niet rustig aan gedaan, want we zien een combinatie van felroze, rood, groen, oranje en babyblauw. Toch werken de kleuren erg goed samen. Het is niet heel duidelijk waarvan het materiaal wat bovenop zit gemaakt is maar het ziet eruit alsof het gemaakt is op papierbasis. De onderste laag is duidelijk gemaaky van een glad lederen materiaal.

Er is momenteel nog geen releasedatum bekend van deze Nike Air Force 1 Low ‘Tear-away’. We denken dat Nike deze release binnenkort zal aankondigen. Houdt in de tussentijd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten voor het laatste nieuws en updates over deze release. 

Nike Air Force 1 LX 'Tear Away'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders
Nike Air Force 1 Low ‘Tear-away’
Nike Air Force 1 Low ‘Tear-away’
Nike Air Force 1 Low ‘Tear-away’
Nike Air Force 1 Low ‘Tear-away’

Mason Garments geeft de Milano Next Gen een nieuwe colorway! 38

Onder de luxurysneakers is Mason Garments een geliefde en gewilde sneaker! Sinds 2012 gaat de sneaker mee en is nog steeds razend populair. Dit is niet alleen bij volwassenen maar ook bij de jeugd valt de Mason Garments goed in de smaak! Scroll naar beneden en lees snel verder!

Mason Garments is een schoenenlabel dat is opgericht in 2012. De ontwerper is Rendi Aditia. Hij is geïnspireerd geraakt door de dure merken die zijn moeder en oudere broer droegen toen der tijd. Hierdoor droomde hij ervan om een eigen schoenenmerk te beginnen waar hij zijn creativiteit kwijt kon. Het Amsterdamse merk wordt met de hand gemaakt in Italië. De sneakers van Mason Garments zijn comfortabel, elegant en van hoge kwaliteit. De collecties van de luxury sneaker zijn erg verschillend, er worden veel kleuren gebruikt, en verschillende zolen. Ook zijn er opties om de sneaker met of zonder veters te kopen.

Closer Look

De Mason Garments Milano Next Gen Black / Mint heeft een leren bovenwerk. Er zijn enkele panelen die van blauw suede zijn gemaakt. De veters op de sneaker zijn verborgen. Er zitten gouden details op de sneaker, zoals de veterogen en de branding op de tong. Op de midsole is nog een branding van Mason Garments te zien. Je kunt de sneaker het beste dragen met een simpele outfit. Hierdoor komt de sneaker het beste tot zijn recht!

De Mason Garments Milano Next Gen Black / Mint is verkrijgbaar verkrijgbaar bij Mason Garments. Er hangt een prijskaartje aan van €295,- Bekijk de sneaker hieronder.


Mason Garments Milano Next Gen Black / Mint

Prijs vanaf €295,-

Naar alle aanbieders
Mason Garments Milano Next
Mason Garments Milano Next
Images by: Mason Garments