11 januari keert de Nike Air Max² Light terug in University Gold

In 2018 hebben we de terugkomst van een hoop aantal sneakers gezien. Koploper Nike heeft even goed laten zien wat voor rijke geschiedenis het sport merk kent. Met de aankondiging van de Nike Air Max² Light ‘University Gold’ zijn van menig sneakerheads het hartje harder gaan kloppen. De release van deze klassieke running shoe is nu eindelijk bevestigd! Bij sommige retailers begint de sneaker al te verschijnen maar de officiële release van deze klassieker staat op 11 januari 2019. 

Nike noemt de Air Max² Light één van hun favoriete 90s sneakers en wij denken dat dat voor meer mensen geldt! Deze ‘University Gold’ colorway is echter een nieuwe frisse look die perfect gepaard gaat met de retro runner. 

Door nieuwe moderne technologie toe te passen heeft Nike het voor elkaar gekregen om deze retro nóg lichter te maken dan het origineel. Met deze nieuwe technologieën weegt de 2019 versie bijna 30 gram minder, wat voornamelijk te danken is aan de materialen van de upper en midsole. Door gebruik te maken van super licht foam voor de midsole wordt het gewicht aanzienlijk verlaagt.

Details

Naast de nieuwe materialen zien we over de gehele schoen ook verschillende Nike logo’s. Zo is op de hiel het klassieke Nike AIR logo aangebracht in een 3D plastic effect, terwijl de tongue een retro Air Max logo heeft. Voor deze colorway staat uiteraard ‘University Gold’ centraal. Dit zien we duidelijk aan het bovenwerk wat voornamelijk gemaakt is van deze fraaie kleur. Naast ‘University Gold’ zien we ook nog wat felrode en blauwe details in de Swoosh, outsole, Air unit en Tongue. Met wat crème panelen krijgt de sneaker toch en wat rustigere look. Door de juiste hoeveelheid felle en tonale kleuren te combineren krijgt deze sneaker een frisse look.

Zoals we al hadden gezegd heeft de sneaker eindelijk een releasedatum, namelijk 19 januari 2019. Voor meer info check deze link of de link hieronder!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Nike Air Max² Light ‘University Gold’

Prijs: €140,-
Stylecode: AO1741-700
Kleur: University Gold/Flash Crimson-Racer Blue
Releasedatum: 11 januari 2019 (11-01-2019)
Storelist: Klik hier


University Gold
Picture by: 43Einhalb
University Gold
Picture by: 43Einhalb
University Gold
Pictures by: 43Einhalb
Previous ArticleNext Article