Releasedatum Off-White X Nike Air Max 90 bekend 1150

Update: De release van de Off White X Nike Air Max 90 is uitgesteld! De release van de sneakers zal nu zijn op 7 februari 2019. Houd sneakerjagers en de raffle pagina goed in de gaten voor alle release info.

Off-White en Nike, het is misschien wel de meest gehoorde collab reeks van 2017 & 2018. Hoogstwaarschijnlijk komt er een einde aan de huidige manier van collabs tussen Nike en Off-White. De The Ten collectie word dan ook afgesloten, naar verluid, door middel van twee paar Air Max 90.

De verhalen dat Virgil Abloh de oprichten en designer is van Off-White zijn al vele malen verspreid. Evenals dat de The Ten collectie is gebaseerd op 10 iconische Nike modellen (waarvan er 1 van Converse is). Vandaar dat we nu de sneaker eens volledig onder de loep nemen, en kijken wat de Off-White collab nou zo uniek maakt.

Off-White X Nike Air Max 90

De sneakers, beide nieuwe colorways, hebben een ‘deconstructed’ look gekregen. Dit betekend eigenlijk dat de sneaker uit elkaar is gehaald en op een nieuwe manier weer is opgebouwd. Dit resulteert erin dat de sneaker compleet anders is maar toch direct herkenbaar is.

Kijkend naar de sneaker dan valt eerst de Swoosh op, deze is groter dan normaal en zijn de zigzag-stiksel zichtbaar. De mudguard en heeltab zijn gemaakt van suède, de heeltab op de Air Max 90 is normaal van plastic. De underlays voor en achter zijn gemaakt van een synthetisch geruite stof die de ‘deconstructed’ look doet benadrukken. Maar dat is nog niet alles, de tong en de lining van de sneaker is normaal dicht gestikt maar nu zie je juist een stuk van de ‘padding’ die normaal niet zichtbaar is. De sneaker word afgemaakt met de herkenbare stempel op de binnen voer en het oranje labeltje bij de Swoosh. 

De eerste Air Max 90 uit de ‘The Ten’ collectie

Het einde van ‘The Ten’!?

Dit zullen de 2e en de 3e colorway worden voor de Off-White X Nike Air Max 90. Of dit echt de laatste twee sneakers uit de The Ten collectie zijn is nog even afwachten. Maar al blijkt dit zo te zijn zal het hoogstwaarschijnlijk niet het einde betekenen van de samenwerking tussen Virgil Abloh (Off-White) en Nike. Voorlopig is de releasedatum gezet op 17.01.2019!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Off-White X Nike Air Max 90 ‘Black’

Releasedatum: 07.01.2019
Prijs: €160,-
Colorway: Black/Black/Cone/White
Stylecode: AA7293-001
Bekijk hier de storelist>>

Images by: Yankeekicks

Off-White X Nike Air Max 90 ‘Desert Ore’

Releasedatum: 07.01.2019
Prijs: €160,-
Colorway: Desert Ore/Desert Ore/Hyper Jade/Bright Mango
Stylecode: AA7293-200
Bekijk hier de storelist>>

Images by: Yankeekicks
Previous ArticleNext Article

Top 10 Converse sneakers onder de €40,- 3

Wij hebben een top 10 verzameld met Converse sneakers onder de €40,-! Converse heeft de ideale luchtige zomersneakers die ook nog eens goed zijn voor je portemonnee. In deze top 10 kom je vaak het model de Chuck Taylor 70 tegen. De Chuck Taylor 70 is gemaakt van canvas en heeft een rubberen zool die veel comfort biedt.


1. Chuck 70 Psy-Kicks Low Top | 164212C


2. Chuck Taylor All Star Lift Low Top | 564384C


3. Chuck Taylor All Star Color Game Low Top | 564348C


4. Converse Star Play | 144150C


5. Converse One Star CC Slip Dark Star Vintage Suede | 163275C


6. Chuck Taylor All Star Shiny Metal Lift Low Top | 564878C


7. Chuck Taylor All Star Seasonal Color High Top | 164397C


8. Converse Chuck All Star Clean Lift Low Top | 562926C


9. Converse One Star Vintage Suede Low Top | 163246C


10. Converse One Star Platform Low Top | 563487C


Top 5 New Arrivals bij Epic Store Breda 6

Epic Store Breda heeft altijd een mooi aanbod aan sneakers. Verschillende merken en per merk weer veel verschillende modellen. Op deze manier kan iedereen wel iets leuks voor zichzelf vinden bij Epic. Epic Store Breda blijft zijn assortiment telkens uitbreiden door regelmatig nieuwe sneakers toe te voegen. Ook nu hebben ze weer een aantal New Arrivals binnengekregen.

Wij hebben hieronder een Top 5 gemaakt van deze New Arrivals bij Epic Store Breda. Scrol dus vooral verder als jij nieuwsgierig bent naar de nieuwste aanwinsten op hun website. Wil je het gehele aanbod van Epic bekijken? Klik dan HIER om naar de webshop te gaan.


1. Asics Gel Lyte III ‘black’ | 1191A223-001


2. Nike Air Max Tailwind IV | CJ6534115


3. Chinatown Market X Puma Ralph Sampson ‘White’ | 371089-01


4. Vans Anaheim Factory Sid DX | VN0A4BTXXMC


5. Nike Air Tailwind 79 | 487754-011


Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’, Check hier alle aanbieders! 250

De sneakers uit de Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ collectie zijn goede paartje die passen in iedere sneaker collectie. Aankomende zaterdag, 20 juli, kan dat, want dan komt deze pareltjes eindelijk uit! De sneakers zijn gebaseerd op de eerste schetsen van de Air Max 1.

De Nike Air Max 1

Tinker Hatfield is het brein achter het design van de Air Max 1. Tinker Hatfield haalde zijn inspiratie van het Centre Pompidou in Parijs. Het Centre Pompidou is als het ware binnenste buiten gekeerd, hierdoor zijn de pijpen en buizen te zien aan de buitenkant van het gebouw en is er dus te zien wat er gebeurd. Hierdoor kwam Tinker Hatfield er op om de Air technologie zichtbaar te maken en zag je dus wat er gebeurde in de sneaker. Door de jaren heen zijn er natuurlijk wat veranderingen aangebracht op de Air Max 1. Zo was de Air Unit een stuk groter en de zool een stuk vlakker. Bijzonder is dat na al die jaren de Air Max 1 nog steeds één van de populairste sneakers is van Nike.

‘Sketch to Shelf’

De Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ is dus gebaseerd op de eerste schets van de Air Max 1. Dit is goed te zien door het gekras van een potlood op de upper. Veel kleine details, zoals aantekeningen op de hiel en de mudguard zijn te zien. Rondom de Air Unit zitten stippen, deze stippen zaten er ook toen de Air Max 1 getest werd. De ‘Sketch to Shelf’ zit dus bomvol details! Op de zwarte en witte colorways zijn juist de technische details van de sneaker terug te vinden op de upper. De sneakers zijn dan ook afgemaakt met een transparante outsole die ook de schets weergeeft van de zool.

De Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ collectie komt, morgen, 20 juli, uit via de Nike SNEAKRS app, en bij andere geselecteerde Nike retailers voor €150,-. Bekijk hieronder alle retailers waar jij dit pareltje kan bemachtigen! Scrol verder om de foto’s te bekijken.


Afbeeldingen: carnivalbkk

Afbeeldingen: __1_8_e__

Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox