Releasedatum Off-White X Nike Air Max 90 bekend 762

Update: De release van de Off White X Nike Air Max 90 is uitgesteld! De release van de sneakers zal nu zijn op 7 februari 2019. Houd sneakerjagers en de raffle pagina goed in de gaten voor alle release info.

Off-White en Nike, het is misschien wel de meest gehoorde collab reeks van 2017 & 2018. Hoogstwaarschijnlijk komt er een einde aan de huidige manier van collabs tussen Nike en Off-White. De The Ten collectie word dan ook afgesloten, naar verluid, door middel van twee paar Air Max 90.

De verhalen dat Virgil Abloh de oprichten en designer is van Off-White zijn al vele malen verspreid. Evenals dat de The Ten collectie is gebaseerd op 10 iconische Nike modellen (waarvan er 1 van Converse is). Vandaar dat we nu de sneaker eens volledig onder de loep nemen, en kijken wat de Off-White collab nou zo uniek maakt.

Off-White X Nike Air Max 90

De sneakers, beide nieuwe colorways, hebben een ‘deconstructed’ look gekregen. Dit betekend eigenlijk dat de sneaker uit elkaar is gehaald en op een nieuwe manier weer is opgebouwd. Dit resulteert erin dat de sneaker compleet anders is maar toch direct herkenbaar is.

Kijkend naar de sneaker dan valt eerst de Swoosh op, deze is groter dan normaal en zijn de zigzag-stiksel zichtbaar. De mudguard en heeltab zijn gemaakt van suède, de heeltab op de Air Max 90 is normaal van plastic. De underlays voor en achter zijn gemaakt van een synthetisch geruite stof die de ‘deconstructed’ look doet benadrukken. Maar dat is nog niet alles, de tong en de lining van de sneaker is normaal dicht gestikt maar nu zie je juist een stuk van de ‘padding’ die normaal niet zichtbaar is. De sneaker word afgemaakt met de herkenbare stempel op de binnen voer en het oranje labeltje bij de Swoosh. 

De eerste Air Max 90 uit de ‘The Ten’ collectie

Het einde van ‘The Ten’!?

Dit zullen de 2e en de 3e colorway worden voor de Off-White X Nike Air Max 90. Of dit echt de laatste twee sneakers uit de The Ten collectie zijn is nog even afwachten. Maar al blijkt dit zo te zijn zal het hoogstwaarschijnlijk niet het einde betekenen van de samenwerking tussen Virgil Abloh (Off-White) en Nike. Voorlopig is de releasedatum gezet op 17.01.2019!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Off-White X Nike Air Max 90 ‘Black’

Releasedatum: 07.01.2019
Prijs: €160,-
Colorway: Black/Black/Cone/White
Stylecode: AA7293-001
Bekijk hier de storelist>>

Images by: Yankeekicks

Off-White X Nike Air Max 90 ‘Desert Ore’

Releasedatum: 07.01.2019
Prijs: €160,-
Colorway: Desert Ore/Desert Ore/Hyper Jade/Bright Mango
Stylecode: AA7293-200
Bekijk hier de storelist>>

Images by: Yankeekicks
Previous ArticleNext Article

Er komt een nieuwe colorway op de Nike React Element 87 3

De Nike React Element is toch wel een favoriet geworden, en er staat weer een nieuwe hele lekkere colorway te wachten.

Na zijn debuut in 2018 is de RE87 erg goed bevallen en dat is niet verrassend. Het model is futuristisch en biedt buiten dat een perfect loopcomfort. Met zijn (deels) doorzichtige upper is het ook nog een unieke sneaker. Na de 87 werd al snel de 55 geïntroduceerd een goedkopere sneaker zonder transparante upper, maar wel met de herkenbare zool.

De nieuwe colorway bestaat voornamelijk uit de kleuren groen en oranje. De grote Swoosh op de zijkant komt in een diepe geel-oranje kleur. De midsole is wit en de ‘opgedeelde’ outsole stukken komen in de kleuren groen en oranje. De sneaker krijgt in Azië een release op zaterdag 27 april. Wanneer de sneaker naar ons komt en waar hij verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend.

Check hieronder alle beschikbare foto’s en beschikbare informatie van deze aanstaande knaller!


Nike React Element 87 ‘Green/Orange’

Releasedatum: T.B.A.
Prijs: €160,-
Colorway: T.B.A.
Stylecode: CJ6897-113

Afbeelding: Koji198139
Afbeelding: On The Spot

De Air Jordan 1 “Black Toe” komt terug 12

Er zijn foto’s opgedoken van de Air Jordan 1 “Black Toe”. Echter wel iets anders dan we gewend zijn. Hij komt namelijk in een Satin uitvoering exclusief voor dames.

In mei 2018 bracht Jordan Brand al de geliefde “Shattered Backboard” colorway uit van de Air Jordan 1. Ook deze was exclusief verkrijgbaar in vrouwen maten. Wat de sneaker zo speciaal maakt zijn natuurlijk de materialen die gebuikt worden op het bovenwerk van de sneaker. Zoals de naam al zegt is er satijn gebruikt in bijvoorbeeld de Swoosh, toebox en bij de hak. Hierdoor glimt de sneaker iets meer dan gewoonlijk. Daarnaast werd er gebruik gemaakt van het zachte leer dat we gewend zijn van de Air Jordan 1.

Voor de Air Jordan 1 “Shattered Backboard” Satin in 2018 kwam er ook al een “Bred”, “Royal” en “Shadow” versie van de sneaker. De “Black Toe” was de enige in het rijtje van legendarische Air Jordan 1’s die nog niet in Satin was uitgekomen.

De foto’s van de Air Jordan 1 “Black Toe” zijn nog erg onduidelijk maar het lijkt erop dat, net als bij de “Shattered Backboard”, de Swoosh, toebox en hak gemaakt zijn van satijn. Dit keer dan wel in een rode kleur. Daarnaast valt op dat het Air Jordan wings logo gemaakt is van metaal en erop gezet is.

Er wordt verwacht dat de Air Jordan 1 “Black Toe” Satin zal uitkomen in augustus van 2019. Houd voor meer informatie de releasekalender goed in de gaten. Want voor nu moeten we het nog even doen met de foto’s. Check ze hieronder.

Air Jordan 1 "Black Toe"
Air Jordan 1 "Black Toe"
Air Jordan 1 "Black Toe"
Images by Sneakerjamz

De Nike Air Max 98 krijgt een opvallende basketbal colorway 8

Het lijkt er op dat de originele basketbal colorways een comeback aan het maken zijn. We hebben al een look gehad van de Air Jordan 4 ‘Bred’ en Air Jordan 1 ‘Bred’. Nu krijgt de Air Max 98 ook een basketbal colorway.

De details

De upper van de sneaker heeft een combinatie van leer en textiel. De kleurencombinatie die hier gebruikt wordt is rood en zwart. De zwarte kleur is terug te vinden in de strepen, het Air Max logo op de tong en het Nike logo op de zijkant van de sneaker. De mudguard is gemaakt van zwart nubuck en geeft zo een mooi contrast aan de sneaker. De midsole is wit en de outsole weer zwart. Het 360 graden Air systeem van de Nike Air Max 98 is rood en geeft de sneaker zo een meer speelse look.

Er is nog geen exacte releasedatum bekendgemaakt maar wordt binnenkort wel verwacht op Nike.com voor €180,-. Wil jij geen een release missen? Houd dan onze releasekalender in de gaten!


Air Max 98
Air Max 98
Air Max 98