Sneakerjagers Store Visit: Footshop Budapest 197

Een kleine maand geleden was onze Sneakerjagers crew in de bruisende hoofdstad van Hongaraije, Budapest. Tijdens onze trip hebben we verschillende winkels bezocht maar eentje schoot er toch wel echt uit: Footshop.

Budapest staat niet echt bekend om zijn sneaker cultuur maar het is er toch echt. De stad kent een kleine groep mensen die allemaal dezelfde passie en liefde voor sneakers delen. Aangezien er niet veel plekken zijn om samen te komen merkte we dat deze groep puristen zich verzamelend in en rondom de Footshop winkel.

Bij binnenkomst merkte we direct dat er een super relaxte sfeer hing in de winkel. Het personeel, wat veel kennis had over de producten, kwam super vriendelijk over. De klanten, die eigenlijk allemaal bevriend zijn met elkaar en met het personeel zorgde gezamenlijk voor de chille vibe in de winkel.

De winkel zelf is gigantisch en heeft naast sneakers ook een fantastische selectie aan streetwear. Naast streetwear en sneakers is er in de winkel ook een ruimte ingericht als expositie. Maandelijks kunnen lokale en globale kunstenaars zichzelf exposeren om zo meer bekendheid te genereren.

Footshop heeft ervoor gezorgd dat de sneaker community in Budapest weer ergens heen kan en dat de kennis van de OG sneakerheads overgedragen kan worden op de nieuwe generatie. Voor een sfeer impressie hebben we speciaal voor jullie een video gemaakt:

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

 

 

 

Previous ArticleNext Article

Patta Amsterdam – Nieuwe partner bij Sneakerjagers! 344

Het is inmiddels alweer 15 jaar geleden dat Patta zijn deuren voor het eerst opende in het altijd bruisende Amsterdam. Door de jaren heen heeft de winkel verschillende successen behaald, waaronder talloze collabs met de beste sportmerken, pop-up stores in Azië en een uitbereiding naar London. We kunnen het zelf haast nog niet geloven maar met trots kondigen wij onze samenwerking aan!

Voordat Patta wereldwijd herkend werd in de sneaker- en streetwearscene ging het er iets anders aan toe. Oprichters Edson Sabajo en Guillaume Schmidt reisden de wereld rond om unieke sneakers te vinden. Sneakers die niet te koop of beschikbaar waren in Nederland. Vervolgens werden deze in grote getalen meegenomen naar Nederland. Deze liefde en passie voor sneakers met het oog op succes is nooit veranderd en vormt de basis voor deze iconische store. 

Patta

De Patta store

Door de jaren heen zijn ze uitgegroeid van een klein sneakerwinkeltje in Amsterdam tot een wereldwijd erkend en gerespecteerd merk. Naast het Tier 0, Quickstrike en Consortium account hebben ze ook een eigen kledinglijn wat varieert van T-shirts en jassen tot accessoires en tassen. 

Patta

Een van de meest herkenbare en succesvolle collabs is toch nog wel de Nike Air Max 1 collab. Voor het vijfjarige jubileum kreeg Patta de kans om samen met Nike 5 Air Max 1 colorways te ontwikkelen. Naast oude collabs was de laatste Jordan collab met Patta ook een succes. Deze dropt aanstaande zaterdag 18 mei exclusief in de Patta Stores Amsterdam en Londen en ook via patta.nl

Patta
5th anniversary set (sneakers from Outsole.nl)

Vandaag introduceren wij met trots deze nieuwe samenwerking tussen Sneakerjagers en Patta. De collectie is vanaf vandaag beschikbaar via Sneakerjagers en we zullen jullie up-to-date houden met het laatste nieuws van Patta en onze favoriete store-picks! Neem in de tussentijd gerust een kijkje op de website, Facebook of Instagram van Patta.

Calico Jack Venlo – Nieuwe partner bij Sneakerjagers! 293

Calico Jack, dé sneaker- en streetwear winkel uit het zuidoosten van ons kleine kikkerlandje. Deze schitterende winkel heeft de perfecte mix tussen sneakers en streetwear in huis. Vanaf vandaag is deze collectie ook verkrijgbaar via Sneakerjagers!

Calico Jack

In een wereld vol fast- en hypefashion vergeten we soms de essentie van kleding en sneakers. De twee oprichters, Erik en Rolph zien deze groei in snelheid als geen ander. Hun doel is daarom om via Calico Jack geen kwantiteit maar kwaliteit aan te bieden. De beste pieces van top tier brands in kleine getalen.

De relatief jonge winkel opende zijn deuren in 2012 voor het eerst maar is qua doelstelling niet veranderd. Op het moment kan men terecht bij Calico Jack voor inspiratie maar ook voor een unieke stijl en mix van kleding en sneakers. Hoe ze het zelf ook goed zeggen: ‘Whatever inspires us has a home at Calico Jack’.

Calico Jack

Van de klassieke Air force 1 tot de adidas Raf Simons Stan Smiths. Bij Calico kun je alle kanten op en kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Vanaf vandaag is het assortiment van Calico Jack ook beschikbaar via Sneakerjagers.nl. We zullen jullie up-to-date houden met de laatste releases, nieuws en onze favoriete store-picks! 

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Wacht dan niet langer en neem zelf een kijkje op de website van Calico Jack of breng een bezoekje aan de winkel in Venlo aan de Parade 45.

Nieuw bij Sneakerjagers: Maha Amsterdam 434

Goed nieuws! Sinds kort hebben wij van Sneakerjagers een nieuwe partner aangesloten. Het gaat om niemand minder dan Maha Amsterdam. Maha is een women’s only concept store en biedt haar bezoekers een ruim assortiment van sport/street-fashion aan.

De winkel opende haar deuren op 1 juli 2015 en is ontstaan uit een soort van frustratie door het gebrek aan street fashion voor vrouwen in Amsterdam. “Als streetwear voor vrouwen nog nergens te krijgen is in Amsterdam, waarom beginnen wij er dan niet mee?” waren de gedachten. En zo geschiedde. Uit dit eerdere interview gaven de eigenaren van Maha Amsterdam ook aan graag de grenzen op te zoeken en zich continu te willen vernieuwen. Dit zien we terug aan het gevarieerde assortiment dat wordt aangeboden door de winkel.

Als streetwear voor vrouwen nog nergens te krijgen is in Amsterdam, waarom beginnen wij er dan niet mee?

We hebben eens een kijkje genomen in dit assortiment en hebben speciaal voor jullie een aantal toppers geselecteerd. Scroll iets verder en check onze Sneakerjagers Picks van deze nieuw toegevoegde Maha Amsterdam shop!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


New Balance CW997 HAJ White

Prijs: €89,95
Shoplink: Klik hier om de sneaker te shoppen >>


Nike W P-6000 White Varsity Red

Prijs: €120,-
Shoplink: Klik hier om de sneaker te shoppen >>


Vans Vault x Ashley Williams White Pink

Prijs: €89,95
Shoplink: Klik hier om de sneaker te shoppen >>


Hi-Tec HTS Silver Shadow

Prijs: €179,95
Shoplink: Klik hier om de sneaker te shoppen >>


Vans Vault Slip On Cap LX Pony

Prijs: €149,95
Shoplink: Klik hier om de sneaker te shoppen >>


New Balance W 991 Metallic

Prijs: €199,95
Shoplink: Klik hier om de sneaker te shoppen >>


Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox