Sneakerjagers Store Visit: Footshop Budapest 143

Een kleine maand geleden was onze Sneakerjagers crew in de bruisende hoofdstad van Hongaraije, Budapest. Tijdens onze trip hebben we verschillende winkels bezocht maar eentje schoot er toch wel echt uit: Footshop.

Budapest staat niet echt bekend om zijn sneaker cultuur maar het is er toch echt. De stad kent een kleine groep mensen die allemaal dezelfde passie en liefde voor sneakers delen. Aangezien er niet veel plekken zijn om samen te komen merkte we dat deze groep puristen zich verzamelend in en rondom de Footshop winkel.

Bij binnenkomst merkte we direct dat er een super relaxte sfeer hing in de winkel. Het personeel, wat veel kennis had over de producten, kwam super vriendelijk over. De klanten, die eigenlijk allemaal bevriend zijn met elkaar en met het personeel zorgde gezamenlijk voor de chille vibe in de winkel.

De winkel zelf is gigantisch en heeft naast sneakers ook een fantastische selectie aan streetwear. Naast streetwear en sneakers is er in de winkel ook een ruimte ingericht als expositie. Maandelijks kunnen lokale en globale kunstenaars zichzelf exposeren om zo meer bekendheid te genereren.

Footshop heeft ervoor gezorgd dat de sneaker community in Budapest weer ergens heen kan en dat de kennis van de OG sneakerheads overgedragen kan worden op de nieuwe generatie. Voor een sfeer impressie hebben we speciaal voor jullie een video gemaakt:

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

 

 

 

Previous ArticleNext Article

Nieuw bij Sneakerjagers: Maha Amsterdam 176

Goed nieuws! Sinds kort hebben wij van Sneakerjagers een nieuwe partner aangesloten. Het gaat om niemand minder dan Maha Amsterdam. Maha is een women’s only concept store en biedt haar bezoekers een ruim assortiment van sport/street-fashion aan.

De winkel opende haar deuren op 1 juli 2015 en is ontstaan uit een soort van frustratie door het gebrek aan street fashion voor vrouwen in Amsterdam. “Als streetwear voor vrouwen nog nergens te krijgen is in Amsterdam, waarom beginnen wij er dan niet mee?” waren de gedachten. En zo geschiedde. Uit dit eerdere interview gaven de eigenaren van Maha Amsterdam ook aan graag de grenzen op te zoeken en zich continu te willen vernieuwen. Dit zien we terug aan het gevarieerde assortiment dat wordt aangeboden door de winkel.

Als streetwear voor vrouwen nog nergens te krijgen is in Amsterdam, waarom beginnen wij er dan niet mee?

We hebben eens een kijkje genomen in dit assortiment en hebben speciaal voor jullie een aantal toppers geselecteerd. Scroll iets verder en check onze Sneakerjagers Picks van deze nieuw toegevoegde Maha Amsterdam shop!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


New Balance CW997 HAJ White

Prijs: €89,95
Shoplink: Klik hier om de sneaker te shoppen >>


Nike W P-6000 White Varsity Red

Prijs: €120,-
Shoplink: Klik hier om de sneaker te shoppen >>


Vans Vault x Ashley Williams White Pink

Prijs: €89,95
Shoplink: Klik hier om de sneaker te shoppen >>


Hi-Tec HTS Silver Shadow

Prijs: €179,95
Shoplink: Klik hier om de sneaker te shoppen >>


Vans Vault Slip On Cap LX Pony

Prijs: €149,95
Shoplink: Klik hier om de sneaker te shoppen >>


New Balance W 991 Metallic

Prijs: €199,95
Shoplink: Klik hier om de sneaker te shoppen >>


Sneakerjagers Top 5 | Asphaltgold Club 243

Asphaltgold, dé sneakerwinkel uit Darmstad. Tijdens onze Duitsland tour twee weken geleden voelde we ons haast verplicht om langs te gaan bij deze ontzettend toffe winkel en so we did!

Uiteraard, zoals jullie van ons gewend zijn hebben we een top 5 sneaker gemaakt in samenwerking met de jongens van de winkel. Naast sneakers staat Asphaltgold ook bekend om zijn verfijnde selectie streetwear, eentje die je niet in elke winkel ziet hangen. 

De oude winkel draaide vooral om sneakers. Met de relatief nieuwe store, AGC (AsphaltGold Club) focussen ze zich meer op kunst, kleding en alles omtrent street culture. Hier blijft het ook niet bij. Zo hebben ze elke maand/half jaar een speciaal project waarmee ze het goede doel supporten.

De top 5 die we hebben samengesteld hebben we uiteraard ook gefilmd, deze video check je hieronder! Scroll je iets verder, dan zie je de top 5 nog een keer, alleen dan met shoplinkjes en foto’s!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.1. Nike Air Force 1 ‘Peach’
Shoplink: Klik Hier

2. Reebok DMX Daytona MU
Shoplink: Klik Hier

3. Fila V94M ‘Italy Pack’
Shoplink: Klik hier 

4. Filling Pieces Low Fade Cosmo
Shoplink: Klik hier

Asphaltgold
All pictures by: Asphaltgold

5. Nike Cortez PRM
Shoplink: Klik hier

Sneakerjagers Top 5 | The Good Will Out 290

The Good Will Out. Bij die naam gaan er bij een hoop mensen een belletje rinkelen. De winkel staat bekend om zijn sterke assortiment, iconische status en talloze collabs met merken als Asics en Kangaroos.

Tijdens ons bezoek aan Duitsland zijn we ook uiteraard langs geweest bij deze toffe winkel. Helaas konden we niet langs bij het oude pand, wat veel mensen herkennen aan de geniale deurknoppen die gemaakt zijn in de vorm van een Air Max 1. De nieuwe winkel, ruim en met de focus op sneakers liegt er echter niet om. De winkel bied een perfecte mix tussen streetwear en sneakers.

Check onze top 5 The Good Will Out sneakers hieronder of scroll iets verder.


1. Nike Zoom Fly SP ‘White/Red’
Shoplink: Klik Hier

Picture by: Footshop

2. Karhu Synchron Original
Shoplink: In-store only

Picture by: A few

3. Puma Cell Endora ‘Green/White’
Shoplink: Klik hier

4. Nike Air Force 1 LV8 Utillity Black
Shop link: Klik hier

Picture by: END

5. Yeezy Boost 500 ‘Salt’
Shoplink: In-store only

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.