Weekend 1 en 2 december: Sneakerness Rotterdam – Praktische info 591

Het is zover: in het weekend van 1 en 2 december kun je naar hét Sneakerevent van dit najaar: Sneakerness Rotterdam. De onderzeebootloods aan de RDM straat 1 in Rotterdam is dan voor even een sneaker heaven. Maar hoe kom ik er?, wie zijn er aanwezig?, kan er er parkeren? In deze blog alle info op een rij! Zien wij je zaterdag of zondag? Hieronder alle info:

Locatie

De onderzeebootloods is een plek waar vroeger de onderzeeërs van de helling liepen en tegenwoordig wordt gebruikt als evenementenlocatie. Het complex is in totaal 4400 vierkante meter en alle moderne faciliteiten.

Tickets

Je kunt jouw ticket online kopen op de website van Sneakerness. Tickets voor zaterdag zijn €15,- en zondag €12. Een ticket voor het hele weekend kost 20 euro. Kinderen tot 12 jaar oud krijgen gratis toegang. Online (pre sale tickets) kunnen eerder naar binnen. Een toegangskaart kopen aan de deur is ook mogelijk maar kan pas een uur na opening. Hou hier dus rekening mee.

Je kan ook een ”Priority Ticket” kopen. Je krijg dan eerder toegang tot het evenement. Met het ‘priority ticket’ kun je zaterdag en zondag om 11.00 uur al naar binnen. Je krijgt daarbovenop ook nog een goodybag.

Openbaar vervoer

RDM Rotterdam is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf bus/metrostation Zuidplein rijdt RET-buslijn 68 naar Heijplaat / RDM. Deze stopt voor Heijplaatstraat 23, ingang Academie van Bouwkunst. Daar loopt je door de blauwe poort (in het Oude Hoofdkantoor). Jed staat nu aan de Dokhaven, met daaraan de gebouwen van RDM Rotterdam. Wat je ook kunt doen is vanaf metrostation Slinge de shuttle bus pakken die Sneakerness speciaal heeft geregeld. Tickets voor deze shuttle zijn 4 euro. Ook kun je met de waterbus gaan: Lijn 18 van de Waterbus vaart vanaf haltes Erasmusbrug, St. Jobshaven en Katendrecht naar RDM/ Heijplaat. Deze snelle catamaran brengt je binnen 15 minuten naar de overkant en vaart twee keer per uur.

Auto

 • Neem op de A15 (Ring Rotterdam Zuid) afslag 18: Heijplaat.
 • Volg bovenaan de afrit de borden Heijplaat / Havens 2250-2750.
 • Volg de borden Heijplaat, alsmaar rechtdoor op Reeweg en Waalhavenweg.
 • Sla niet linksaf bij het bord Heijplaat; dit is de afslag voor het dorp. Rijd rechtdoor op de Droogdokweg (met de bocht mee naar rechts) richting Havens 2547-2619.
 • Na de volgende scherpe bocht naar rechts (Heijplaatweg) bevindt zich links parkeerterrein A (ingang Congrescentrum 100 meter lopen).
 • 100 meter verder bevindt zich aan de linkerkant (bij het oranje kunstwerk de RDM’er) de toegang tot het RDM-terrein (Haven 2600), tussen twee gebouwen door.
 • Je gaat direct hierna linksaf en rijdt langs het water (Directiekade).
 • Het eerste gebouw aan je linkerhand is het Centraal Magazijn.
 • Het eerste gebouw aan je rechterhand is het Dokkantoor.
 • Daarna bevinden zich aan uw linkerhand achtereenvolgens de Dokloodsen, de Centrale Kantine, Sociale Zaken, het Congrescentrum en de Academie van Bouwkunst.
 • Innovation Dock is het grote gebouw (met rode deuren/kozijnen) aan de rechterkant, op de hoek van de haven, aan de RDM-kade.
 • Achter Innovation Dock bevindt zich parkeerterrein C. Hier kunt je parkeren voor de Onderzeebootloods. Parkeren is gratis.

Deelnemers

De lijst met deelnemers is ook deze editie weer indrukwekkend en tot het moment van dit schrijven wordt de lijst nog aangevuld. Je vindt de lijst op de website van Sneakerness.com

!!! LET OP!!! Bij sommige shops kan je NIET met de pin betalen. Neem dus genoeg cash mee om teleurstellingen te voorkomen. Je vindt op de beurs geen pinautomaat. Tickets voor het event en tokens voor drank en snacks kun je wel met pin betalen.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox

Previous ArticleNext Article

Release Party Earth Water x KangaROOS 95

Zaterdag, 6 juli, waren wij bij de release party van de EARTH Water x Kangaroos. Het release event duurde van 17:00 to 21:00 en werd gehouden bij de Amsterdamse sneakerzaak Sunika. KangaROOS en EARTH Water zijn een samenwerking aan gegaan en hebben een sneaker ontworpen die ook een goed doel steunt. Met deze collab worden er mensen uit Kameroen ondersteund die geen toegang hebben tot schoon drinkwater

Bij de release party werd uiteraard de EARTH Water x Kangaroos Ultimate OG ‘Africa’ geshowcased. Als je de raffle had gewonnen bij Sunika, kon je bij de release party je paartje ophalen. Het paartje kwam in een mooie doos met daarbij nog een glazen fles van Earth Water. Van sneaker zijn er in totaal maar 400 paar gemaakt en ook nog eens met de hand in Duitsland! Op het event werd en natuurlijk water van EarthWATER geschonken. Halverwege de avond werd er bekendgemaakt hoeveel geld er zou worden gedoneerd aan Earth Water. Het totale bedrag was €5000,- en dit geld werd gebruikt voor de schone water bronnen in Cameroon. Er werd een goede sfeer gecreëerd door de beats van de DJ Booth, die een genres draaiden zoals Hip-Hop en Deep House. Het was een event zoals het hoort te zijn met sneakerliefhebbers, gezelligheid en een hapje en een drankje!

De Kangaroos x Earth Water is nog steeds verkrijgbaar in een paar maten, dus wacht niet te lang, want dit exclusieve paartje kan zo uitverkocht zijn! Check hieronder de afbeeldingen en de video van het event! Houd onze blog in de gaten om niks van het nieuwste sneaker nieuws te missen.


Sneakerness Amsterdam komt er weer aan 212

Het prachtige sneakerevent Sneakerness in Amsterdam staat alweer bijna voor de deur en dat betekent dat wij jullie even over het een en ander willen inlichten over dit evenement. Ga jij of ben je van plan misschien te gaan, lees dan snel verder zodat je weet wat je te wachten staat.

Naast de meest legendarische sneakers die aanwezig zijn tijdens dit evenement is er nog veel meer te zien en te doen. Om te beginnen draait DJ Turne de ziekste beats die je kan horen op dit evenement. Daarnaast is er een Art galerij waar je de mooiste sneaker gerelateerde kunstwerken kunt bewonderen. Vervolgens zijn er verschillende plekken waar je een lekker hapje kan halen en is er een kids corner waar je kind lekker kan spelen terwijl jij geniet van alles om je heen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, schoenen
Image by: Runnerwally

Waar en wanneer

Zaterdag 1 juni en zondag 2 juni zullen voor jullie de deuren geopend zijn in de Kromhouthal in Amsterdam. De tijden wanneer het event plaats gaat vinden zullen tussen 12.00 uur ’s middags en 18.00 uur ’s avonds zijn.

Tickets

Voor de tickets kan je kiezen uit een aantal verschillende categorieën. Je hebt de dag tickets, weekend tickets en de priority tickets. Met die laatste mag je op zaterdag al vanaf 11.00 uur naar binnen en op zondag om 12.00 uur, je krijgt er ook nog eens een goodybag bij. Kinderen onder de 12 jaar hebben een gratis entree.

Tickets:
Zaterdag: €14,-
Zondag: €12,-
Weekend tickets: €16,-
Priority tickets: €52,-

Koop hier je tickets!

Afbeeldingsresultaat voor sneakerness

Vervoer

Sneakerness wordt twee keer per jaar in Nederland georganiseerd, een keer in Rotterdam en een keer in Amsterdam. Uit alle gaatjes in het land komen dan ook mensen tevoorschijn om dit evenement bij te wonen. Daarom hebben we hieronder weetjes die nog van pas zouden kunnen komen tijdens de reis hier naar toe.

Vanaf Amsterdam CS:
Er is een gratis veerboot die jou vanaf de achterkant van Amsterdam Centraal naar de locatie brengt. Dit is de veerboot naar IJplein. Vanaf dat punt loop je richting het oosten van het IJplein. Vervolgens sla je linksaf en neem je een flauwe bocht naar rechts om op het IJplein te blijven. Daarna sla je rechtsaf naar de motorkade. Vanaf daar sla je nog één keer linksaf en nog twee keer rechtsaf en je bent gearriveerd op het evenement.

Daarnaast kun je ook nog met metro 52 vanaf Amsterdam, Centraal naar Amsterdam, Noorderpark, dit duurt ongeveer twee minuutjes. Vanaf daar is het nog zo’n 900 meter lopen naar de Kromhouthal. Eerst loop je naar een zuidoostelijke richting op het Albatrospad. Vervolgens sla je rechtsaf en dan sla je linksaf richting de Eendenstraat. Daarna volgt er een flauwe bocht en vervolg je de weg naar de Ganzenweg. Je slaat linksaf om op de Ganzenweg te blijven. Daarna vervolg je de weg naar de Motorkade. Vanaf daar sla je weer nog één keer linksaf en nog twee keer rechtsaf en dan ben je ook gearriveerd op het evenement.

Met de auto:
Alle wegen leiden naar Rome (in dit geval Amsterdam). Met de navigatie moet dat goed komen, Gedempt Hamerkanaal 231, Amsterdam. Je kunt in de nabije omgeving van het evenement gratis parkeren.

Wij van Sneakerjagers hopen dat jullie een ontzettend mooie dag of dagen gaan beleven en we kijken nu al uit naar alle comments die over dit event geplaatst gaan worden.


Baskèts x New Balance pop-up museum Amsterdam 176

Vorige week donderdag, 2 mei, zijn wij naar het Baskèts x New Balance pop-up museum geweest in Amsterdam. Dit pop-up museum is opgezet om de launch te vieren van de New Balance M990v5.

Het Baskèts x New Balance pop-up museum zat naast de huidige winkel van Baskèts en was echt ingedeeld als een klein museum. Op het raam stond groot de quote “Worn by super models in London and dads in Ohio”. Als je binnen kwam stonden er aan de rechterkant vier vitrines met daarin de oudere versies van de New Balance 990 met daarboven een klein verhaaltje over de bij behorende sneaker. Aan de linkerkant was de muur vol gehangen met de bovenstaande posters en in het midden de nieuwe uitgave van de 990. Er was ook een bar waarbij je heerlijke drankjes krijg van ABSOLUT Vodka. Veel New Balance fans kwamen naar dit pop-up museum, en kochten uiteraard ook een early paartje van de M990v5, want deze sneaker kwam eigenlijk pas uit op 4 mei.

De New Balance M990v5 is nu dus uit. Haal nu een paartje bij Baskèts! Check hieronder de sfeer afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen één sneaker release te missen!



Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox