Skip to content
Events

Weekend 1 en 2 december: Sneakerness Rotterdam – Praktische info

30 november 2018 10:39
Weekend 1 en 2 december: Sneakerness Rotterdam – Praktische info

Het is zover: in het weekend van 1 en 2 december kun je naar hét Sneakerevent van dit najaar: Sneakerness Rotterdam. De onderzeebootloods aan de RDM straat 1 in Rotterdam is dan voor even een sneaker heaven. Maar hoe kom ik er?, wie zijn er aanwezig?, kan er er parkeren? In deze blog alle info op een rij! Zien wij je zaterdag of zondag? Hieronder alle info:

Locatie

De onderzeebootloods is een plek waar vroeger de onderzeeërs van de helling liepen en tegenwoordig wordt gebruikt als evenementenlocatie. Het complex is in totaal 4400 vierkante meter en alle moderne faciliteiten.

Tickets

Je kunt jouw ticket online kopen op de website van Sneakerness. Tickets voor zaterdag zijn €15,- en zondag €12. Een ticket voor het hele weekend kost 20 euro. Kinderen tot 12 jaar oud krijgen gratis toegang. Online (pre sale tickets) kunnen eerder naar binnen. Een toegangskaart kopen aan de deur is ook mogelijk maar kan pas een uur na opening. Hou hier dus rekening mee.

Je kan ook een ”Priority Ticket” kopen. Je krijg dan eerder toegang tot het evenement. Met het ‘priority ticket’ kun je zaterdag en zondag om 11.00 uur al naar binnen. Je krijgt daarbovenop ook nog een goodybag.

Openbaar vervoer

RDM Rotterdam is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf bus/metrostation Zuidplein rijdt RET-buslijn 68 naar Heijplaat / RDM. Deze stopt voor Heijplaatstraat 23, ingang Academie van Bouwkunst. Daar loopt je door de blauwe poort (in het Oude Hoofdkantoor). Jed staat nu aan de Dokhaven, met daaraan de gebouwen van RDM Rotterdam. Wat je ook kunt doen is vanaf metrostation Slinge de shuttle bus pakken die Sneakerness speciaal heeft geregeld. Tickets voor deze shuttle zijn 4 euro. Ook kun je met de waterbus gaan: Lijn 18 van de Waterbus vaart vanaf haltes Erasmusbrug, St. Jobshaven en Katendrecht naar RDM/ Heijplaat. Deze snelle catamaran brengt je binnen 15 minuten naar de overkant en vaart twee keer per uur.

Auto

  • Neem op de A15 (Ring Rotterdam Zuid) afslag 18: Heijplaat.
  • Volg bovenaan de afrit de borden Heijplaat / Havens 2250-2750.
  • Volg de borden Heijplaat, alsmaar rechtdoor op Reeweg en Waalhavenweg.
  • Sla niet linksaf bij het bord Heijplaat; dit is de afslag voor het dorp. Rijd rechtdoor op de Droogdokweg (met de bocht mee naar rechts) richting Havens 2547-2619.
  • Na de volgende scherpe bocht naar rechts (Heijplaatweg) bevindt zich links parkeerterrein A (ingang Congrescentrum 100 meter lopen).
  • 100 meter verder bevindt zich aan de linkerkant (bij het oranje kunstwerk de RDM’er) de toegang tot het RDM-terrein (Haven 2600), tussen twee gebouwen door.
  • Je gaat direct hierna linksaf en rijdt langs het water (Directiekade).
  • Het eerste gebouw aan je linkerhand is het Centraal Magazijn.
  • Het eerste gebouw aan je rechterhand is het Dokkantoor.
  • Daarna bevinden zich aan uw linkerhand achtereenvolgens de Dokloodsen, de Centrale Kantine, Sociale Zaken, het Congrescentrum en de Academie van Bouwkunst.
  • Innovation Dock is het grote gebouw (met rode deuren/kozijnen) aan de rechterkant, op de hoek van de haven, aan de RDM-kade.
  • Achter Innovation Dock bevindt zich parkeerterrein C. Hier kunt je parkeren voor de Onderzeebootloods. Parkeren is gratis.

Deelnemers

De lijst met deelnemers is ook deze editie weer indrukwekkend en tot het moment van dit schrijven wordt de lijst nog aangevuld. Je vindt de lijst op de website van Sneakerness.com

!!! LET OP!!! Bij sommige shops kan je NIET met de pin betalen. Neem dus genoeg cash mee om teleurstellingen te voorkomen. Je vindt op de beurs geen pinautomaat. Tickets voor het event en tokens voor drank en snacks kun je wel met pin betalen.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox