Sneakerjagers op bezoek bij Parbleu Footwear 156

Parbleu
Parbleu Footwear heeft alweer zijn vierde pop up store in de hoofdstad. Ditmaal op de volledig vernieuwde Ferdinand Bolstraat nummer 96. “We zoeken voortdurend naar nieuwe locaties voor onze pop up stores en dit prachtige rauwe pand kwam voorbij” zegt Christiaan, creative director van Parbleu. En deze locatie kon parbleu niet laten schieten. Het is voor
ons de perfecte manier om te kijken waar we ons in de toekomst met een vast concept zouden kunnen vestigen.”
Parbleu
De muren zijn onbewerkt en het pand heeft een gevel met 6 meter hoge ramen en plafond. Het interieur is een eclectische mix van vintage gemixt met modern design. In combinatie met de rauwe onbewerkte muren verschillende grote planten krijgt het pand een hele prettige moderne vibe zonder dat het gedesignd of pretentieus aandoet. Maar ook de enorme ruimtelijkheid door de hoogte is echt heel tof. Parbleu laat zijn volledige collectie zien op sokkels waardoor je een beetje het gevoel krijgt in een soho art gallery te lopen.
Parbleu

De Parbleu MJOK1 

Ook de Parbleu collectie is uitgebreid en we zien verschillende nieuwe modellen. Door onze sneakerachtergrond zijn we heel erg verrast door de release van de MJOK1 een 90’s inspired tennis shoe. Waar je veel merken een full white leather late 70’s inspired schoen brengen zet Parbleu een flinke stap naar de 90’ties. Dit is in de sneakerhistorie het moment waar je voor het eerst combinaties ziet van mesh, nappa en suede. Bij de kleurstelling is gekozen voor verschillende wittinten. Met name de licht vergeelde zool en de embroidery van het parbleu zijn echte eyecatchers van deze sneaker. De navy heeltab en het woven label op de tong van de schoen verwijzen allemaal naar de brand identity van Parbleu: een Nederlandse Ekster. Een vogel die- net als wij- bekend staat als verzamelaar van mooie en glimmende spullen. Kijk je nauwkeuriger naar het gedrag van de ekster dan is deze vogel continue op zoek naar vernieuwing. Wat een geweldige metafoor voor een nieuw merk!
Parbleu

“We hebben 10 maanden aan deze schoen gewerkt omdat de schoen simpelweg perfect moest worden en hebben geen genoegen genomen met middle of the road. Met name de leest, die volledig voor ons gemaakt is, gaf het grootse probleem. We wilde echt dat 90’s gevoel in de schoen terug zien. Dat betekend voor de echte connaisseurs een wat minder smalle leest, maar dat geeft juist die tennis vibe weer.” Zegt Christiaan. Een mooi detail dat je niet direct ziet aan de schoen is een badstof binnenvoering. Die voering benadrukt het vintage gevoel maar loopt tegelijkertijd ook heel comfortabel.

De parbleu pop up store is geopend van maandag tm zondag. Ma-Za van 11-18 uur en op zondag van 12-17 uur.
Voor vragen kun je terecht via: info@parbleufootwear.com

Let op: Met de code get25 kun je nu €25,-  korting krijgen op je eerste aankoop bij Parbleu Footwear.

Check hieronder de video van de pop-up store van Parbleu.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Previous ArticleNext Article

AMBUSH x Nike Air Max 180 7

De AMBUSH x Nike Air Max 180 is de eerste sneaker die Yoon Ahn, oprichter van AMBUSH, gaat uitbrengen samen met Nike. Yoon Ahn haar eerste Nike sneaker die zij kocht van haar eigen geld was de Air Max 180, daarom bevindt zich onder de upper van de sneaker een Air Max 180 midsole.

De details

De upper van de sneaker is extreem minimalistisch. De upper is gemaakt van textiel met in het midden een rits waardoor je makkelijk erin en eruit kan stappen. Vooraan de upper staat groot het Swoosh logo en aan de hiel van de sneaker zit een grote hiel tab die helemaal naar de onderkant loopt van de sneaker. Op deze hiel tab staat groot ‘NIKE’ en daaronder ‘Ambush’. De twee colorways die gaan uitkomen zijn zwart en crème wit.

De AMBUSH x Nike Air Max 180 komt zaterdag 27 april uit op Nike.com en vele andere Nike retailers. Check hieronder de foto’s en storelist van de sneaker en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen!


AMBUSH x Nike Air Max 180
AMBUSH x Nike Air Max 180

AMBUSH x Nike Air Max 180
AMBUSH x Nike Air Max 180

Nike geeft de Air Max 270 drie heerlijke ‘Floral’ colorways 6

De lente is in volle gang. Nog heel even en dan staat de zomer alweer voor de deur. Er komen ook steeds meer nieuwe colorways uit die perfect zijn voor deze seizoenen. Dit keer voegt Nike een heerlijke ‘Floral’ colorway toe aan de Air Max 270 en deze is nu al verkrijgbaar!

De details

De Air Max 270 krijgt niet één, niet twee, maar drie ‘Floral’ colorways! Het bloemen patroon wat op de colorways te vinden is, heeft Nike al een keer eerder gebruikt op de Nike Cortez. Als eerst kijken we naar de colorway met de vrolijke en felle kleuren. De Basis van de sneaker is clean wit met een paar zilveren details zoals de Swoosh aan de zijkant. Hierdoor springen de andere kleuren er perfect uit. op de hiel vind je een geel paneel wat direct goed opvalt. Deze gele kleur kan je ook terugvinden op de lussen waar de veters doorheen gaan. Het achterste deel van de midsole heeft het bloemenpatroon gekregen. In dit patroon vind je roze en oranje bloemen met af en toe een blauwe Swoosh. Direct onder dit bloemenpatroon bevindt zich de Air Unit in een fel roze kleur.

Nike Air Max 270 SE Floral Damesschoen

De tweede colorway is qua kleurgebruik veel rustiger dan de vorige. Hier vind je namelijk alleen maar de kleuren zwart en wit. Ook hier is de basis wit, maar hebben de zilveren details hier een zwarte kleur gekregen. Het paneel op de hiel is ook zwart gekleurd. Het bloemenpatroon bestaat bij deze colorway uit een zwarte ondergrond met daar overheen witte bloemen en Swooshes.

Nike Air Max 270 SE Floral Damesschoen

De laatste colorway die deze bloemen print krijgt is erg opvallend. Waar de vorige twee colorways een witte basis hadden, heeft deze sneaker dit juist zwart. De details zijn geel gekleurd en het paneel op de hak is gekleurd in University Red. De bloemen in het patroon zijn gekleurd in dezelfde kleur rood en zwart en zijn geplaatst op een gele achtergrond.

Nike Air Max 270 SE Floral Damesschoen

Deze Nike Air Max 270 ‘Floral’ colorways zijn op dit moment al verkrijgbaar bij Nike voor een prijs van €160,-. Wil jij lekkere frisse sneakers deze zomer? dan is de kleurrijke Air Max 270 echt wat voor jou. Wil je een frisse sneaker maar net wat rustiger qua kleurgebruik? ga dan voor de zwart/witte variant. Als je de aandacht wil trekken van voorbijgangers, dan is de laatste colorway perfect.


Release info: Nike x Fear of God 32

Deze zaterdag (27 april) komen er twee nieuwe sillhouetten uit van Fear of God x Nike. De twee nieuwe modellen die uit gaan komen zijn de Nike Air Fear of God Raid ‘Light Bone’ en Nike Air Fear of God Moc ‘Pure Platinum’.

Alle twee de Fear of God modellen hebben de midsole en outsole van de Nike Air Max 180. De Fear of God Raid ‘Light Bone’ is gebaseerd op de Nike Air raid, die ook twee grote straps had op de upper. Verder bevat de Raid minimalistische veters en het Swoosh logo in het zwart op de upper.

De Nike Fear of God Moc ‘Pure Platinum’ heeft een vrij ander model vergeleken met de Raid. De upper is bij dit model meer een sok met daar overheen een grote strap waarmee je de sneaker losser en strakker kan maken. Op deze strap staat in het klein het Swoosh logo. De upper van de Moc ‘Pure Platinum’ zit bovenop een Air Max 180 midsole.

Deze twee sneakers van Nike x Fear of God komen zaterdag 27 april uit voor €180,- en €170,-. Check hieronder de afbeeldingen en storelists! Wil jij geen één sneaker release missen? Houd dan onze releasekalender in de gaten!


Nike x Fear of God AT8087-001
Nike x Fear of God AT8087-001
Images by Solebox

Nike x Fear of God 	AT8086-001
Images by Solebox