Sneakerjagers op bezoek bij Parbleu Footwear

Parbleu
Parbleu Footwear heeft alweer zijn vierde pop up store in de hoofdstad. Ditmaal op de volledig vernieuwde Ferdinand Bolstraat nummer 96. “We zoeken voortdurend naar nieuwe locaties voor onze pop up stores en dit prachtige rauwe pand kwam voorbij” zegt Christiaan, creative director van Parbleu. En deze locatie kon parbleu niet laten schieten. Het is voor
ons de perfecte manier om te kijken waar we ons in de toekomst met een vast concept zouden kunnen vestigen.”
Parbleu
De muren zijn onbewerkt en het pand heeft een gevel met 6 meter hoge ramen en plafond. Het interieur is een eclectische mix van vintage gemixt met modern design. In combinatie met de rauwe onbewerkte muren verschillende grote planten krijgt het pand een hele prettige moderne vibe zonder dat het gedesignd of pretentieus aandoet. Maar ook de enorme ruimtelijkheid door de hoogte is echt heel tof. Parbleu laat zijn volledige collectie zien op sokkels waardoor je een beetje het gevoel krijgt in een soho art gallery te lopen.
Parbleu

De Parbleu MJOK1 

Ook de Parbleu collectie is uitgebreid en we zien verschillende nieuwe modellen. Door onze sneakerachtergrond zijn we heel erg verrast door de release van de MJOK1 een 90’s inspired tennis shoe. Waar je veel merken een full white leather late 70’s inspired schoen brengen zet Parbleu een flinke stap naar de 90’ties. Dit is in de sneakerhistorie het moment waar je voor het eerst combinaties ziet van mesh, nappa en suede. Bij de kleurstelling is gekozen voor verschillende wittinten. Met name de licht vergeelde zool en de embroidery van het parbleu zijn echte eyecatchers van deze sneaker. De navy heeltab en het woven label op de tong van de schoen verwijzen allemaal naar de brand identity van Parbleu: een Nederlandse Ekster. Een vogel die- net als wij- bekend staat als verzamelaar van mooie en glimmende spullen. Kijk je nauwkeuriger naar het gedrag van de ekster dan is deze vogel continue op zoek naar vernieuwing. Wat een geweldige metafoor voor een nieuw merk!
Parbleu

“We hebben 10 maanden aan deze schoen gewerkt omdat de schoen simpelweg perfect moest worden en hebben geen genoegen genomen met middle of the road. Met name de leest, die volledig voor ons gemaakt is, gaf het grootse probleem. We wilde echt dat 90’s gevoel in de schoen terug zien. Dat betekend voor de echte connaisseurs een wat minder smalle leest, maar dat geeft juist die tennis vibe weer.” Zegt Christiaan. Een mooi detail dat je niet direct ziet aan de schoen is een badstof binnenvoering. Die voering benadrukt het vintage gevoel maar loopt tegelijkertijd ook heel comfortabel.

De parbleu pop up store is geopend van maandag tm zondag. Ma-Za van 11-18 uur en op zondag van 12-17 uur.
Voor vragen kun je terecht via: [email protected]

Let op: Met de code get25 kun je nu €25,-  korting krijgen op je eerste aankoop bij Parbleu Footwear.

Check hieronder de video van de pop-up store van Parbleu.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *