Sneakerjagers Store Visit: Special Milano 363

Special Milano opende zijn deuren voor het eerst in 2008. De winkel vestigde zich in de hippe buurt op de Corso di Porta Ticinese 80 in Milaan. Met winkels als Carhart WIP, Edwin en Stüssy letterlijk tegenover de winkel past Special perfect in het streetwear beeld van de buurt. De winkel is al sinds het eerste moment een enorm populaire winkel. Dit heeft ervoor gezorgd dat de winkel landelijk is uitgegroeid tot een erkend maar vooral gerespecteerd bedrijf.

In de loop der jaren heeft Special zijn klanten altijd behouden als referentiepunt voor hun aanbod aan streetwear en sneakers. Hierdoor streeft de winkel dagelijks naar vernieuwing en bieden ze hierdoor een erg verfijnde collectie van de beste internationale merken aan.

In 2010 besloot Special om naast de fysieke winkel ook een online platform op te zetten. Hierdoor hebben ze hun aanbod kunnen vergroten en hebben ze zich kunnen focussen op internationale klanten. Het mooie aan Special is dat ze op beide kanalen, zowel online en de fysieke winkel, exclusieve items droppen.

De enorme winkel heeft bijna een oppervlakte van 200m2 en het oog voor detail wat we zien bij de collectie zien we ook terug in de inrichting. Zo zijn er talloze details aangebracht die de winkel een robuuste maar ook een super toegankelijke sfeer geven. In 2013 kreeg de winkel ook nog eens een basketbal make-over cadeau van Nike. De boven ruimte is volledig toegewijd tot Air Jordan en alles wat met basketbal te maken heeft.


Special Sneaker Club

De laatste jaren is de sneakerwereld enorm veranderd. Veel ‘hype’ sneakers worden doorverkocht door resellers en de echte sneakerheads kunnen hun gewenste paartjes niet meer bemachtigen voor retail. Special heeft daarom de Sneaker Club in het leven geroepen. De Sneaker Club is een plek waar sneakerfanaten van over de hele wereld met elkaar kunnen verbinden. Special doet exclusieve raffles voor deze groep, zodat de raffle groep een enorm stuk kleiner is en dat de echte sneakerfanaten ook kans maken om hun sneakers te kunnen blijven kopen. Deze community van sneakerheads leeft op het moment online maar zal binnenkort een fysiek ‘thuis’ krijgen in Milaan.

Bij de Sneaker Club kunnen mensen zich aanmelden voor een jaarlijks tarief van €79,-. Bij deelname ontvangt het nieuwe lid echter wel een goodiebag vol met leuke en exclusieve items.

Al deze toffe acties en projecten die Special Milano door de jaren heeft uitgevoerd heeft ervoor gezorgd dat het een van de meest populaire sneaker- en streetwearstore van heel Italië is geworden.

Tijdens ons bezoek aan Special hebben we wat beelden voor jullie geschoten zodat jullie vanaf huis ook een kijkje kunnen nemen. Check deze beelden hieronder!

 

 

Previous ArticleNext Article

De Nike Doernbecher 2019 lineup is bekend 12

Elk jaar gaat Nike de samenwerking weer aan met het Doernbecher kinderziekenhuis in Portland. Een aantal kinderen uit het ziekenhuis worden uitgekozen om hun creativiteit los te laten op een van de modellen van Nike. Vorig jaar zagen we bijvoorbeeld dat Payton Fentress zich liet inspireren door zijn favoriete honkbal team om de Nike Zoom Fly SP een geweldige make-over te geven. Nu zijn de modellen van de Nike Doernbecher 2019 bekend.

In totaal zullen er 11 verschillende sneakers uitkomen. Ondanks dat er nog geen foto’s beschikbaar zijn van de sneaker weten we toch de modellen en colorways van de sneakers. De foto’s die we van elk model laten zien zijn dan ook gewoon de foto’s van het model en niet van de Doernbecher collectie.

De modellen

Zo komt er een Nike Air Force 1 ’07 LV8 uit in een White/Stone Mauve-Black colaway. Kenmerkend aan de Nike Air Force 1 ’07 LV8 is het gebruik van nieuwe materialen op een klassiek model van Nike.

Nike Doernbecher 2019

Het volgende model is iets minder bekend dan de Nike Air Force 1. Namelijk de Nike Zoom Pegasus Turbo 2 in een Lucky Green/White-Black colorway. De Pegasus is een echte hardloop sneaker en heeft een heerlijke demping door de zoom zool.

Nike Doernbecher 2019

De volgende sneaker is een vrijs simpele sneaker. De Nike SB Zoom Stefan Janoski RM komt in een Blue Gaze/Deep Royal Blue-Space Purple-Metallic Silver colorway. We verwachten daarom ook veel kleur op deze sneaker.

Nike Doernbecher 2019

De Nike Air Max Triax 96 is een echte klassieker van Nike. In de Doernbecher collectie zal hij komen in een White/Game Royal-Team Orange-Black colorway.

Een iets bekender model is de Nike React Element 55. Deze comfortabele hardloop sneaker zal komen in een Sunblush/Wolf Grey-University Red-Bright Grape colorway.

Vervolgs zal er een Air Jordan 14 uitkomen binnen de Doernbecher collectie. Deze zal in een  Black/Court Purple-Multi-Color-White colorway uitkomen.

Het laatste model van Nike binnen deze collectie is totaal onbekend. Van deze, waarschijnlijk nieuwe sneaker, zijn nog geen foto’s beschikbaar. Toch zal de sneaker in 4 verschillende colorways uitkomen in de Nike Doernbecher 2019 collectie. Namelijke Black/Team Orange-Black, Black/Court Purple-Rainbow, Wolf Grey/Wolf Grey/University Red en White/White-University Red.

We verwachten dan de Nike Doernbecher 2019 collectie zal uitkomen tijdens de feestdagen van dit jaar via Nike.com.


Nike komt met een nieuw ‘White Iridescent’ pack 15

Wit, de kleur die mensen het liefst dragen tijdens de warme zomer dagen. deze kleur stoot namelijk zonlicht af, terwijl zwart juist zonlicht absorbeert waardoor het nog warmer kan aanvoelen. Meestal zie je dat mensen hier alleen rekening mee houden op het gebied van kleding, maar ook je voeten verdienen verkoeling tijdens de warme dagen. Nike komt nu met een nieuw ‘White Iridescent’ pack met daarin 4 modellen. 3 hiervan zijn op dit moment al verkrijgbaar!

Het nieuwe Nike ‘White Iridescent’ pack bevat de Air Force 1, Air Max 97, React Element 55 en de Internationalist. De Sneakers zullen voornamelijk wit zijn, met hier en daar Iridescent details. Zo zien we de Iridescent elementen op de Air Force 1 terugkomen op het hiel element, het label op de tong en de middelste vlakken op de zijkanten van de sneakers. Bij de Air Max 97 is dit te vinden op één van de golven op de upper en het kleine vlak waarin de mini Swoosh te vinden is. Alleen op de Nike Internationalist is de Swoosh werkelijk gekleurd in het Iridescent.

De Iridescent elementen passen perfect bij de witte sneakers. De sneakers stralen door deze combinatie namelijk een enorm frisse look uit. De perfecte sneakers dus om te dragen tijdens de warme dagen.

Wil jij stralen op de Air Force 1, React Element 55 of de Internationalist? Dan heb je geluk! op dit moment zijn deze sneakers uit het Nike ‘White Iridescent’ pack al verkrijgbaar. Alleen de Air Max 97 heeft helaas nog geen releasedatum gekregen. blijf voor deze sneaker dus nog even onze releasekalender in de gaten houden. Bekijk ondertussen alvast de foto’s hieronder.


'White Iridescent' pack
'White Iridescent' pack

'White Iridescent' pack

'White Iridescent' pack
'White Iridescent' pack

'White Iridescent' pack
Images by: Nike

Release Reminder: Air Jordan 6 x PSG 17

Paris Saint Germain en Jordan Brand begonnen hun samenwerking vorig seizoen met het Jumpman logo op de borst van het shirt. Tegenwoordig hebben de twee partijen verschillende sneakers en kleding uitgebracht. Nu staat de Air Jordan 6 x PSG alweer op de agenda. Hij komt namelijk zaterdag 27 juli uit.

Eerdere releases

Eerder brachten Paris Saint Germain en Jordan al een aantal sneakers uit. Zo bracht de Franse kampioen al een Air Jordan 5 uit en een Air Jordan 1. Wat kenmerkend was aan deze releases was de aanwezigheid van de zwarte kleur en de rode details. Bij de Air Jordan 6 zijn deze kleuren ook zeker weer aanwezig.

Air Jordan 6 x PSG

De Air Jordan 6 beschikt over een bovenwerk in zwarte en grijze kleuren. Zo is de toebox van de sneaker donker grijs gekleurd. Deze kleur zien we ook weer terug rondom de wreef van de sneaker. De rest van het bovenwerk is vooral zwart gekleurd. Zo is de gehele enkel en hak van de sneaker zwart van kleur.

Daarnaast zijn er infrarode details terug te vinden op de Air Jordan 6. Kijk bijvoorbeeld naar het Jumpman logo bovenop de veters van de sneaker en de tag op de hak. Tenslotte zien we de rode kleur terugkomen op de lacelock die natuurlijk kenmerkend is voor de Air Jordan 6.

De Paris Saint Germain branding is natuurlijk ook terug te vinden op de sneaker. Het logo van de Parijse voetbalclub staat namelijk op de hak van de sneaker. Ondanks dat het logo vrij groot is, is hij door het gebruik van donkere kleuren toch heel subtiel.

De Air Jordan 6 x PSG zal zaterdag 27 juli releasen om 09:00 uur bij verschillende retailers en Nike.com. Check hieronder het store overzicht.

Air Jordan 6 x PSG
Air Jordan 6 x PSG
Images by END.
Air Jordan 6 x PSG
Air Jordan 6 x PSG
Air Jordan 6 x PSG

Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox