De unieke adidas ‘Never Made’ collectie dropt op woensdag 17 oktober 617

Sinds 1949 is adidas bezig met het ontwikkelen van schoenen. In de afgelopen jaren hebben ze dan ook veel klassieker geproduceerd. Maar op dit moment brengen ze ook veel innovatieve sneakers uit. In de adidas ‘Never Made’ collectie brengt men de perfecte combinatie tussen het verleden en het heden.

Om te kunnen innoveren is het verleden een belangrijk uitgangspunt. In de ‘Never Made’ collectie zijn deze twee dan ook bij elkaar gebracht. Zo zien we de oude upper op moderne zolen. In de collectie zullen in totaal 8 sneakers komen. Er zitten drie sneakers bij gebruik maken van de unieke R1 zool. Alle sneakers zijn: Risingstar_R1, Boston Super_R1, Micropacer_r1, I X 4D, Country X Kamanda, 98 X Crazy BYW, Marathon X 5923 en de ZX930 X EQT. De meest opvallende twee sneakers zijn de Micropacer_R1 en de I X 4D. De Micropacer_r1 heeft ook weer het echte ‘computertje’ op de voet zitten. De I X 4D heeft de upper van de I-5923 maar een 4D zool.

Wanneer de I X 4D en de 98 X Crazy BYW uit gaan komen is nog niet bekend. De overige sneakers zal vanaf 17 oktober verkrijgbaar zijn bij adidas en geselecteerde retailers.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


adidas Micropacer_R1 ‘Never Made’

Releasedatum: 17.10.2018
Prijs: €200,-
Colorway: Platinum Metallic/Azusua/Footwear Black
Stylecode: G26778
Bekijk hier de storelist>>

Images by 43einhalb

adidas ZX 930 X EQT ‘Never Made’

Releasedatum: 17.10.2018
Prijs: €170,-
Colorway: Silver Met./Future Hydro/Ash Silver
Stylecode: G26806
Bekijk hier de storelist>>

Images by 43einhalb

adidas Country X Kamanda ‘Never Made’

Releasedatum: 17.10.2018
Prijs: €130,-
Colorway: Cloud White/Green/Gum
Stylecode: G26797
Bekijk hier de storelist>>

Images by 43einhalb

adidas Marathon X I-5923 ‘Never Made’

Releasedatum: 17.10.2018
Prijs: €130,-
Colorway: Blue/Silver Met/Collegiate Royal
Stylecode: G26782
Bekijk hier de storelist>>

Images by 43einhalb

adidas Boston Super_R1 ‘Never Made’

Releasedatum: 17.10.2018
Prijs: €140,-
Colorway: Bold Onix/Clear Onix/Footwear White
Stylecode: G26776
Bekijk hier de storelist>>

Images by 43einhalb

adidas Rising Star_R1 ‘Never Made’

Releasedatum: 17.10.2018
Prijs: €150,-
Colorway: Silver Met/Collegiate Red/Ftwr White
Stylecode: G26777
Bekijk hier de storelist>>

Images by 43einhalb

adidas 98 X Crazy BYW ‘Never Made’

Releasedatum: T.B.A.
Prijs: T.B.A.


adidas I X 4D ‘Never Made’

Releasedatum: T.B.A.
Prijs: T.B.A.

Previous ArticleNext Article

Human Made x adidas Solar HU Glide RELEASE 14

Pharrell Williams is altijd druk bezig. Al eerder zagen we beelden van de gloednieuwe sneaker van HUMAN MADE in een rode colorway. Ook de eerste beelden van de blauwe colorway zijn er. De releasedatum van de nieuwe Human Made x adidas Solar HU Glide is op vrijdag 3 mei.

Als je maar één woord zou kunnen gebruiken om Pharrell Williams te beschrijven, dan zou productief perfect passen. De creatieve artiest heeft schijnbaar altijd een nieuw project in de maak, en de afgelopen maanden heeft hij twee nieuwe colorways van de adidas Solar Hu Glide ontworpen in samenwerking met Human Made. Dit is een wit met blauw, en een wit met rode colorway. De goede vriend van Pharrell genaamd Nigo is de mede oprichter van BAPE. Hij zal de Human Made allereerste winkel openen in Japan. Om dit te vieren zal het wit met blauwe paar alleen verkrijgbaar zijn in de winkel.

De details

Afgezien van de grote geborduurde blauwe hartafbeelding op de voorkant, heeft de sneaker over het algemeen een eenvoudig ontwerp. De basis van de sneaker is compleet wit. Daarnaast zijn er kleine grijze en zwarte details toegevoegd. Een witte boost-midsole en zwarte outsole maken de look af. Hierdoor wijkt de sneaker ook niet af van het model van de Ultra Boost. De tong van de sneaker steekt dan ook weer iets uit dan de sneaker zelf. Ook aan de hiel zie je dit terug. Het welbekende adidas logo is dan ook gewoon aanwezig op de tong.

Let op, de sneaker is alleen verkrijgbaar in Japan bij de nieuwe Human Made store.


Human Made x adidas Solar HU Glide
Human Made x adidas Solar HU Glide
Human Made x adidas Solar HU Glide
Images by Human Made

Nike By You introduceert React Element 55 19

Nike’s React Element 55 is misschien niet de bekendste sneaker, maar dit kan binnenkort veranderen. Nike heeft namelijk aangekondigd dat je binnenkort jouw eigen React Element 55 kan samenstellen door middel van ‘Nike By You’.

Voorheen was de naam van ‘Nike By You’, ‘Nike iD’. Om zelf je sneaker te customizen kies je natuurlijk als eerste stap de sneaker die je wil hebben. Vervolgens zorgt Nike voor het canvas en de tools om te customizen. Hierna kan je zelf je sneaker samenstellen zoals jij dat wil. Als je jouw sneaker hebt samengesteld zoals jij dat wil kan je de sneaker bestellen. Het duurt dan ongeveer 3 tot 5 weken totdat je jouw gepersonaliseerde sneaker binnen hebt.

De React Element 55 is geïnspireerd op de ‘Internationalist’. Het wordt mogelijk om verschillende details te customizen, zoals het materiaal en trims. Het personaliseren van de materialen en trims wordt nog als “experimenteel” beschouwd door Nike. De kleuren bevatten tinten die zijn geïnspireerd op pakken van de brandweer en hazmat. Ook wordt het mogelijk om de Swoosh een andere kleur te geven.

Het is vanaf 2 mei mogelijk om via ‘Nike By You’ je eigen React Element 55 te personaliseren. KLIK HIER om andere sneakers te personaliseren. Houdt Sneakerjagers goed in de gaten om up-to-date te blijven van het laatste sneakernieuws.


React Element
React Element
React Element
React Element
Images by Nike

Ralph Steadman x Vans komen samen met een nieuwe collectie 23

We moesten er even op wachten maar hier zijn dan de eerste beelden. Vans komt met een gloednieuwe collectie in samenwerking met Ralph Steadman. De klassieke Vans modellen krijgen een upgrade met het schilderwerk van Ralph Steadman. De releasedatum van de Ralph Steadman x Vans collectie is op zaterdag 27 april.

De illustraties van de collectie zijn afkomstig van het kunstwerk dat Steadman heeft toegevoegd aan Ceri Levy’s boeken Extinct Boids, Nextinction en Critical Critters. Levy en Steadman beschrijven ook dat je mensen aan het lachen moet krijgen om ze te betrekken. De legendarische Welsh-artiest Ralph Steadman is 82 jaar oud. Toch merken we daar niks van. De samenwerking met Vans laat zien dat hij niet stil zit. Er zijn acht sneakers onderweg in een capsulecollectie met dierenthema’s.

De details

De collectie is verdeeld in vier Vans Slip-On’s, twee Vans Sk8-Hi’s en twee colorways nemen de ongewone Style 138 over. Steadman heeft een liefde voor opvallende en geheimzinnige graphics. Hij heeft zijn gedurfde prints, illustraties en kleuren toegevoegd op alle acht colorways. De Slip-On sneakers bestaan uit bijen, vissen en twee unieke dambordpatronen. De Sk8-Hi sneakers hebben een roofdier/prooi-stijl met een leeuw en een zebra. De andere twee sneakers hebben een stijl binnen het leven in het water met walvis- en vis graphics. Elk paar heeft een bijzonder en druk uiterlijk door de graphics. Hierdoor is ook niet in één oog opslag te zien wat er zich afspeelt. Dit de geheimzinnigheid die Ralph Steadman wil overbrengen. Verder heeft elke sneaker een welbekende gum mid/outsole die we gewend zijn van Vans. De Ralph Steadman x Vans collectie wordt gereleased op zaterdag 27 april.

Ben je benieuwd naar andere releases? Check dan de releasekalender.


VN0A3DP9VQW1

VA45JKVGO

VN0A45JKVQL

VN0A3DP9VQT

VN0A45JLVQV Ralph Steadman X Vans

VA45jJKVQN Ralph Steadman X Vans

VN0A45JLVQU Ralph Steadman X Vans

VN0A45JKVQM Ralph Steadman X Vans
Images by Vans