Parbleu Footwear brengt een 90’s geïnspireerde Tennis Sneaker uit 794

Het Amsterdamse footwear label brengt in oktober een tennis sneaker geïnspireerd op de jaren 90 uit; The MJOK1. De officiële lancering vindt plaats in de pop up store op Ferdinand Bolstraat ’96 op 13 oktober in Amsterdam. Daarnaast is de sneaker exclusief verkrijgbaar  bij de Utrechtse concept store Oebens Mercantile.

“De nineties zijn momenteel niet weg te denken uit het mode-en de straatbeeld. Hier wilden wij onze eigen interpretatie aan geven. Omdat wij het merk niet zijn voor grote woord logo’s,  hebben we bij deze sneaker voor het eerst geëxperimenteerd met ons eigen beeldmerk subtiel geborduurd op de zijkant; de Parbleu ekster. Een sierlijke maar enigszins brutale vogel die houdt van mooie dingen maar ook een vogel die tegelijk nieuwsgierig is naar het onbekende. De perfecte combinatie voor een relatief jong label als Parbleu en onze trouwe following”. Aan het woord de creative director Christiaan Berg.

De Amsterdamse misdaad & sport Journalist Jens Olde Kalter een vriend van de oprichter, is de naamgever van de schoen (MJOK),. Alle eerdere modellen van Parbleu dragen de initialen van goede vrienden van oprichter.

Voor de materialen is gebruik gemaakt van Italiaans suède in combinatie met lucht doorlatend mesh en afgewerkt met luxe nappa. Een mooi tactiel detail is de volledige badstof binnenvoering van de schoen.

De sneaker is verkrijgbaar bij de website van Parblue.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Parbleu Footwear

Prijs: €150,-
Color: White

 

Previous ArticleNext Article

BALR. X Mason Garments // Release Info 34

Eerder schreven wij al over over de aanstaande BALR. x Mason Garments collectie. Morgen zaterdag 25 mei 2019 is het eindelijk zover, dan komt de samenwerking tussen BALR. x Mason Garments uit.

De collectie bestaat uit 2 verschillende sneakermodellen. Eén paar Torino’s en twee paar Roma sneakers. Het Torino model beschikt over een witte upper en een witte zool. Op de buitenkant van de upper staat het kenmerkende ‘Mason’ logo in gouden letters. Op de rubberen midsole staat “Life Of A BALR” gedrukt en op de tong van de rechter sneaker vind je ‘Mason’ en op de linker sneaker staat ‘BALR’. Ook deze namen staan in gouden letters. Naast deze drie verschillende sneakers komen er ook nog andere kledingstukken uit, waaronder een t-shirt, shorts, een trainingspak en een trui.

De collectie zal verkrijgbaar zijn via balr.com en masongarments.com. Ook is het mogelijk om morgen naar de Bijenkorf in Amsterdam, Den Haag of Eindhoven te gaan om de collectie als eerste te shoppen. Ook de BALR. stores in Amsterdam en Utrecht beschikken ook over de samenwerking. Wij van Sneakerjagers hebben de eer om alle drie de paartjes te unboxing, check de video hieronder!

Wil jij voortaan up-to-date blijven van alle releases? Houdt dan goed onze releasekalender in de gaten, zodat jij nooit meer een release mist!BALR. x Mason Garments

BALR. x Mason Garments
BALR. x Mason Garments

BALR. x Mason Garments

Air Jordan 1 Mid Glow In The Dark 17

Glow-in-the-Dark colorways beginnen erg in de smaak te vallen bij veel mensen. Nu gaan we nog een sneaker silhouet zien die deze oog verblindende colorway krijgt, namelijk de Air Jordan 1 Mid!

De details

De Air Jordan 1 “Glow” bevat veel kleuren op de upper. Zo heeft de upper een zwart leren base met leren overlays van groen, rood en wit. Opvallend is ook de Swoosh aan de zijkant van de sneaker. Die is geheel gestikt in verschillende lijnen en geeft zo een toffe look aan de sneaker. De upper van de AJ1 zit bovenop een witte midsole en groene glow in the dark outsole!

Er is nog geen prijs of releasedatum bekendgemaakt over deze bijzondere Air Jordan 1 Mid, maar worden wel binnenkort verwacht. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten!


Images by Hanzuying

adidas Yeezy Boost 700 ‘Utility Black’ 16

Deze maand zijn de 350 v2 ‘All-Black’ en 700 v2 ‘Vanta’ gerevealed en het lijkt erop dat Kanye in het donkere thema blijft hangen. Er komt namelijk een nieuwe colorway uit voor de adidas Yeezy Boost 700 genaamd ‘Utility Black’.

De details

De upper van de adidas Yeezy Boost 700 ‘Utility Black’ is gemaakt van zwart mesh met suède en leren overlays. De upper van de sneaker zit natuurlijk op de chunky zwarte BOOST midsole met mooi lijnwerk. Om een beetje variatie aan te brengen op deze sneaker, heeft de sneaker een gum outsole gekregen dat op deze manier zorgt voor contrast.

Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt, maar wordt verwacht op adidas.nl voor €300,-. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten!


adidas Yeezy Boost 700 ‘Utility Black’

Release date: 29 juni 2019
Prijs: €300,-

Images by Yeezy Mafia